Dodaj do ulubionych

socjologia - AGH Kraków

30.12.08, 17:38
Wiecie coś może o tym kierunku na AGH, wyobrażam sobie, że poziom jest trochę
niższy niż na UJ. Czy ktoś to studiuje i może się na ten temat wypowiedzieć ?
Jaki jest poziom i czy ciężko jest się dostać? Mam obawy co do załapania się
na socjologię na UJ więc chciałam zostawić sobie jakieś wyjście w razie czego.
Obserwuj wątek
    • Gość: hfghf Re: socjologia - AGH Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 20:39
      AGH? Ludzie- dajcie spokój... Nie dość, że teki kierunek, to jeszcze na uczelni,
      która WCALE nie jest dobra w tym kierunku... Nawet na UJ socjologia to dla mnie
      obciach. I kim chcesz po tym być? Jaki może być próg na UJ-cie? Przecież
      socjologia to nie prawo czy medycyna...
      • madai Re: socjologia - AGH Kraków 30.12.08, 22:14
        kotkawbutach - socjologia na AGH nie jest typowa socjologia, tylko
        ma bardzo duzo lub nawej w przewazajacej czesci przedmioty scisle,
        duzo komputerowych spraw, matma itd. Kolezanka tam studiuje i
        zastanawia sie, czy by sie nie przeniesc na bardziej humanistyczne
        studia, bo na tych sobie slabo radzi. z tego co wiem, socjologia na
        AGh jest z systemamy informacyjnymi, multimediami czy z czyms takim,
        nie pamietam dokladnie, ale fajny kierunek, na pewno nie tak nudny
        jak socjo na UJ.
        • zfikus Re: socjologia - AGH Kraków 26.02.09, 14:49
          Socjologia na AGH jest na pewno łatwiejsza bo poziom jest znacząco niższy, i to
          wiem po rozmowie z wykładowcami, którzy maja zajęcia na UJ i na AGH. Co nie
          znaczy że nie ma trudniejszych przedmiotów - jak Logika, którą prowadzi
          przedziwny człowiek (jakby czas zatrzymał się na latach 60) i z której jest
          sporo warunków :) Jest parę takich dziwnych, archaicznych prowadzących, którzy
          z multimediami ani komputerem nie mają nic do czynienia do dziś
          A jeśli chodzi o specjalność to nazwa i owszem jest chwytliwa i nic poza tym -
          Multimedia i komunikacja społeczna. Owszem jest parę ciekawych wykładowców ale
          na całą kadrę to trochę mało (wszyscy młodzi doktoranci są spoza AGH wiadomo na
          AGH nie ma kto szkolić i nie ma kadry profesorskiej, która mogłaby prowadzić
          prace doktorskie i habilitacyjne). Profesorów jest deficyt prawdziwych z tytułem
          jest tylko 3 z czego jeden na emeryturze a pozostali pracują dorywczo i sa
          zatrudniani z innych uczelni gł. UJ.
          • un.invited Re: socjologia - AGH Kraków 16.03.09, 20:11
            skoro Ci sami ludzie ucza na UJ i na AGH, to dlaczego poziom jest nizszy?
    • Gość: zouza89 Re: socjologia - AGH Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 10:42
      O ile się orientuję z zeszłorocznej rekrutacji największe oblężenie na AGH miała właśnie socjologia. Dla mnie to jest bezsensowne, że otworzyli ten kierunek na takiej uczelni. W ogóle po socjologii gdzie można jakąś pracę w zawodzie dostać??...
      • madai Re: socjologia - AGH Kraków 31.12.08, 11:36
        po zwyklej socjologii to nie wiem gdzie, ale po tej na AGH to mysle,
        ze sa duzo wieksze szanse, bo jednak ma specjalnosc bardziej scisla,
        informatyczna.
        • zfikus Re: socjologia - AGH Kraków 26.02.09, 14:36
          Nie ma się co łudzić a własnej autopsji wiem, że te przedmioty to tylko w
          gruncie rzeczy są pseudo jak to napisałeś "informatyczne", niektóre przedmioty
          prowadzą osoby, które nawet komputera nie umieją obsługiwać i nie mają poczty
          elektronicznej a są promotorami prac licencjackich, które są na temat
          społeczeństwa informacyjnego - ŻENADA
          można by było więcej takich przykładów pociągnąć - grafika komputerowa - nie ma
          nic wspólnego z prawdziwą grafiką robienie kwiatuszków w wymiarze 3D to chyba za
          mało na cały semestr nauki...itd itd
      • ziemia.ognista Re: socjologia - AGH Kraków 31.12.08, 13:29
        Z tego co wiem, to na AGH otworzono kierunki humanistyczne (socjologia czy kulturoznawstwo), by spełniać jakieś wymogi konieczne do zostania uniwersytetem.
        • Gość: zouza89 Re: socjologia - AGH Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.08, 15:05
          aaa tez coś o tym słyszałam... ale chyba nazwy AGH nie zmienią na UGH? ; )
          • ziemia.ognista Re: socjologia - AGH Kraków 31.12.08, 15:07
            Nie mam pojęcia, ale AGH jest tak utarte, że pewnie nawet po zmianie będzie dla wszystkich starym poczciwym agiehem :)
            • zouza89 Re: socjologia - AGH Kraków 31.12.08, 15:44
              no dokładnie! ; ) ale wracając to tematu utworzenie czegoś takiego na AGH jest dla mnie absurdem... To samo z UEkiem w Krakowie, specjalnie utworzyli towaroznastwo aby urosnąć do rangi uniwersyteckiej : ]
              • Gość: q333 Re: socjologia - AGH Kraków IP: 83.238.175.* 23.01.09, 10:59
                Jaką trzeba mieć wiedzę, by zabierać głos w dyskusji? Na podstawie powyższych
                wypowiedzi, mogę powiedzieć - żadnej. Najbardziej irytujące są właśnie takie
                puste spekulacje i dywagacje w temacie o którym nie ma się żadnych
                potwierdzonych informacji.
                Więc, abyście się nie martwili - AGH zostanie Akademią, i nie ma "ambicji" na
                Uniwersytet.
                Wydział Humanistyczny zrodził się a i owszem - w dość ciekawej konwencji, ale
                Katedra Socjologii Pracy była już (podajże) od lat 60 -tych na wydziale
                technicznym. A Komisja Akredytacyjna po ostatniej kontroli przyznała Wydziałowi
                Humanistycznemu najwyższą ilość punktów.
                Kierunek jak kierunek. Niczym nie różny od innych, bo i przecież tak samo jak po
                filologii i po socjologii leniwemu studentowi nie wpadnie zaproszenie do pracy
                za 5 tyś.

P.S. Socjologia na AGH nic nie ma wspólnego z domniemanymi systemami
                informatycznymi :D:D w ogóle co to za futurologiczny pomysł?
                • ziemia.ognista Re: socjologia - AGH Kraków 23.01.09, 11:15
                  No widzisz, ja tylko napisałam co sama usłyszałam od pracownika AGH. Widocznie macie niedoinformowanych pracowników.
                  Nie moja uczelnia, nie mój problem :]
                  • Gość: kikiabaddon Re: socjologia - AGH Kraków IP: *.brzesko.net.pl 24.01.09, 02:26
                    Droga koleżanko/drogi kolego ziemia_ognista. Nie chce mi się kierować tego posta do obu płci jednocześnie, dlatego strzelę, że jesteś kobietą. Po pierwsze - owy wydział, na którym istnieje socjologia powstał w 2001 roku(8 lat temu). Po drugie - AGH ma status uniwersystetu od samego początku swojego istnienia, w tym roku będzie to już 90 lat. Dlatego proszę Cię, nie opowiadaj głupot, że usłyszałaś takie info od pracownika AGH, bo jest niemożliwym, aby pracownik tejże uczelni nie znał podstawowych faktów. Wracając do primo pierwszego, kiedy nie znaliśmy jeszcze historii. Troche długo trwałaby ta 'zamiana', skoro AGH nie jest jeszcze UGH. Nazwa nie zostanie zmieniona dlatego, że jest rozpoznawalną marką. Pozdrawiam i polecam na przyszłośc nie pisać więcej pierdół ;)
                    • ziemia.ognista Re: socjologia - AGH Kraków 24.01.09, 12:01
                      Tak, oczywiście wiesz lepiej z kim rozmawiałam :D
                      Nie będę się kłócić, bo agh i jej wydziały nie mają dla mnie najmniejszego znaczenia, ale faktem zostanie, że w takim razie macie niedoinformowanych pracowników. EOT
                      • Gość: madeleine.gaie Re: socjologia - AGH Kraków IP: *.gprs.plus.pl 26.02.09, 23:15
                        nie no rozmawialas na pewno z pracownikiem AGH ..... np. pania z szatni albo panem portierem :D :D :D... oni akurat moga nie znac (co nie oznacza ze nie znaja!!) faktow z 90-letniej historii AGH...
                        • ziemia.ognista Re: socjologia - AGH Kraków 27.02.09, 09:56
                          Nie rozmawiam z żadnymi paniami z szatni czy innym tego typu personelem :]
                          Ludzie, skąd przeciętny pracownik zupełnie innego wydziału ma mieć głęboką wiedzę na temat jakiejś socjologii na tej uczelni? Myślicie, że każdy się tym dogłębnie interesuje?
              • quille Re: socjologia - AGH Kraków 09.04.09, 23:19
                towaroznawstwo to było na AE od lat 70tych, więc nie przesadzałabym z tym, że
                otworzyli, żeby uniwerkiem zostać
        • zfikus Re: socjologia - AGH Kraków 26.02.09, 14:25
          Lepiej nie powtarzać tego co się usłyszało gdzieś pokątnie lub nie jest podane
          do informacji publicznej bo zazwyczaj wychodzi się na idtiotę potem. Rektor jak
          dotąd nie podjął takiej decyzji i nie wiadomo czy podejmie.
          • ziemia.ognista Re: socjologia - AGH Kraków 26.02.09, 14:56
            Heloł, ja tego nie usłyszałam pokątnie, tylko od pracownika tej uczelni ;] więc nie miałam podstaw by negować jego słowa.
    • Gość: cat Re: socjologia - AGH Kraków IP: 149.156.67.* 24.01.09, 14:27
      Cześć,
      tak się składa, że jakiś czas temu studiowałem socjologie na AGH. Rzeczywiście, nazwy przedmiotów brzmią bardzo interesująco, jednak jest to dośc młody wydział i wciąz ma problemy z kadrą (często niekompetentną), jak i z przedmiotami (zakres materiałów jest powielany na kilku przedmiotach). Ze specjalności multimedialnej, którym się ten kierunek szczyci pozostaje wkuwanie nudnych teorii oraz zabawa PowerPointem w ramach tych "informatycznych" przedmiotów (no chyba że coś się zmieniło).Kiedyś cięzko było sie tam dostać (kilkanaście osób na miejsce) a poziom nie jest wysoki - bez problemu wiekszośc studentów przechodzi z roku na rok. Największym problemem jest praca - i to nie tylko po socjologii na AGH, ale po socjologi w ogóle:/Gdybym jeszcze raz miał wybierać uczelnię, to z dzisiejsza wiedzą nie dałbym sie omamić atrakcyjnym nazwom przedmiotów, tylko bez wahania wybrał kierunek ekonomiczny (np. wydział zarządzania AGH, na który zdecydowalo sie wiele osób po licencjacie na socjologii, a to o czymś świadczy). Przemyśl jeszcze raz swoją decyzje, zastanów się, jakie KONKRETNE umiejętności chcesz zdobyć. I pamiętaj, ze humanistów obecnie jest zbyt dużo, co niezwykle utrudnia im znalezienie pracy.
      • Gość: michal_powolny12 Re: socjologia - AGH Kraków IP: 91.205.72.* 24.01.09, 23:01
        Tak się dziwnie składa że socjologoia na AGH to byli
        pracownicy ...UJ.
    • Gość: Hayokoshi Re: socjologia - AGH Kraków IP: *.chello.pl 02.03.09, 20:33
      a po co komu socjologia?? Jakby G. Rasputin widział obecne szkolnictwo wyższe w
      PL to by się chwycił za głowę. Delikatniej nie potrafię opisać tej ch....
    • szu.szu.szu Re: socjologia - AGH Kraków 04.03.09, 01:06
      Moim zdaniem już lepiej wybrać awaryjnie inny pokrewny kierunek na UJ niż pchać
      się na przedmiot humanistyczny na uczelnię techniczną.
      Przemyśl w ogóle socjologię... mam mnóstwo znajomych absolwentów - bezrobotnych
      socjologów lub pracujących w innej branży.
    • Gość: maagdaa Re: socjologia - AGH Kraków IP: 85.219.201.* 25.03.09, 00:24
      Jestem na 2 roku socjologii na AGH na studiach zaocznych.
      Nie wiem jak było w tym roku, ale kiedy ja składałam podanie było ogromne
      oblężenie tego kierunku.

Faktem jest to co ktoś już tu powiedział. Kierunki informatyczne to mega
      podstawy. Wiele przedmiotów się ze sobą pokrywa i trzeba kuć na pamięć wiele
      śmiesznych teorii.

Ale są też ciekawe przedmioty takie jak: Antropologia kulturowa, Public
      Relations, Demografia czy Socjologia kultury.

Oraz przedmioty, które wcale nie jest łatwo zdać tj. Demografia (poprzez dziwny
      system oceniania pani prowadzącej), Metody i techniki badań socjologicznych (kto
      studiuje/studiował wie coś na ten temat) czy a'la matematyczne przedmioty
      logika, a zwłaszcza statystyka.

Dużo fakultetów, czasem zbędnych, z których często są jakieś chore kolokwia
      przypominające egzamin. (Jakby było mało nauki...)

Ogółem: Jak ktoś chce się uczyć i będzie się uczył to sobie poradzi.

Magisterka na socjo na agh... jeszcze nie wiem...
    • Gość: student Re: socjologia - AGH Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 15:38
      Witam!
      Zabawne, że właśnie na tej strasznej i w ogóle do kitu socjologii na AGH dowiedziałem się kilku ciekawych rzeczy, wyczulono mnie m.in. na treści pojawiające się w internecie i ich zgodność z rzeczywistością... studiuję na socjologię na AGH i za gorsz tego nie żałuję. (niby każdy może dać sobie nick "studentAGH", cóż można wierzyć lub nie, zdecydujcie sami po przeczytaniu) a więc po kolei:

Socjologia na AGH istnieje od 41 lat, a od 8 jako kierunek studiów. Utworzenie Wydziału Nauk Społecznych Stosowanych nie było bynamniej wyrazem
      zapotrzebowania do uzyskania statusu uniwersytetu przez AGH gdyż (jak napisano wcześniej) status taki ona posiada od niepamiętnych czasów,
      było to uwieńczeniem pracy wielu ludzi i idei prof. Ryszarda Tadeusiewicza byłego rektora, który mocno
      naciskał na obecność humanistycznych przedmiotów na tejże uczelni. To inna bajka.

Po drugie nie ma tu żadnej matematyki! Jeśli chodzi o logikę to również nieprawda, że są jakiekolwiek
      warunki z tego. Prowadzący to gość z innego świata - dosłownie - jest buddystą, matematykiem,
      logikiem i filozofem. Prowadzi arcyciekawe zajęcia bo takiej wiedzy jaką on posiada na temat metodologii
      nauk mało komu kiedykolwiek będzie jeszcze dane posiąść. Można zdać i za pierwszym razem, można
      i za 3 i tak dalej, nie zdać tego się natomiast nie da!

Dostać się owszem nie jest łatwo, ale proszę pamiętać, że operowanie zmienną "ilość osób na jedno
      miejsce" to wielkie nieporozumienie. Od niedawna obowiązuje elektorniczna rejestracja i rzekoma
      "ilość osób" to faktyczna ILOŚĆ PODAŃ na jedno miejsce, a wiadomo że wysyła się ich mnóstwo na
      wiele uczelni wobec czego jest to mało obiektywna statystyka.

Co do statystyki. Są różne opinie. Osobiście był to jeden z najlżejszych przedmiotów jakie miałem (dla
      równowagi powiem, że z logiką walczyłem bo sprawy matematycze to dla mnie czarna magia). Przede
      wszystkim nie ma tu żadnej matematyki. Statystyka to przede wszystkim interpretacje danych, tabel,
      wykresów. Na egzaminie nie ma żadnego liczenia, kalkulatorów etc. etc. Wszystko polega na pracy
      z programem SPSS PL for Windows (polecam wejść na stronkę i zerknąć na ceny szkoleń...) I z umiejętności analizy danych jest się rozliczanym.

To tyle jeśli idzie o obalenie kilku mitów...

Przedmioty związane ze specjalizacją nie zachwycają. Ale warto zadać sobie pytanie dlaczego, skoro
      prowadzą je doktorzy i profesorzy z tzw. wydziałów technicznych? A no dlatego, że ludzie kończący
      liceum są w przytłaczającej większości nadal na etapie klikania myszką, gadu-gadu i filmów. Cóż z tego
      że prowadzący jest świetnym programistą skoro ma do czynienia z ludźmi, którzy nie potrafią odpowiednio
      ustawić akapitów w Wordzie... Od nowego roku być może będzie podział na grupy zaawansowania na
      przedmiotach związanych ze specjalizacją więc krok do przodu.

Jest kilka minusów jak np. mała biblioteka, warunki lokalowe, kilku mniej lub bardziej niefortunnych
      wykładowców. Są też jednak plusy. Najbardziej śmieszy porównywanie do socjologii na UJ-ocie. Otóż
      właśnie WH AGH otrzymał wyższą ocenę Państwowej Komisji Akredytacyjnej niż osławiony Instytut
      Socjologii UJ. Dlaczego? Nie wiem, może dlatego że w przeciwieństwie do koleżanek i kolegów z UJ,
      my na SPSS mamy licencję i możemy korzystać z tego na własnych kompach, a nie tylko przez godzinę
      na zajęciach, może dlatego że kompy są tu tak wyjebane, że pewnie nigdy nie będzie mnie na taki stać,
      może dlatego że wykładowcy nie "siedzą w niedostępnych pokojach ze złotymi klamkami" tylko rozmawiają
      ze studentami na Wydziale, przy papierosie przed wejściem, czy na dorocznym Balu Wydziału, może dlatego
      że dla ogromnej większości wykładowców internet to coś naturalnego, co służy do komunikacji ze studentami
      24h na dobę, może w końcu
      dlatego że AGH to uczelnia, która studenta wspiera, nie tylko stypendiami, daje kasę na gazetę, telewizję,
      i robienie wielu pozytywnych akcji, wystarczy mieć pomysł i chcieć go realizować. Jeśli nie to polecam KSW lub inne tego typu szkoły.

Na koniec przydługawego - za co przepraszam - wywodu, jedo zdanie, prawdziwe, które usłyszałem
      od gościa z I-go roku kulturoznawsta w odpowiedzi na pytanie dlaczego przeniósł się z UJ na kulturo na AGH:
      "po prostu nie chciałem być numerem indeksu."
      • Gość: maagdaa Re: socjologia - AGH Kraków IP: 85.219.201.* 30.04.09, 22:30
        Pod wieloma aspektami się z Tobą zgadzam.
        Aczkolwiek uwierz mi, że można mieć warunek z logiki. ;)

Statystyka u nas na wydziale... fakt, zero matematyki. Jednak połapanie się w
        tym wcale nie jest takie proste. Trzeba umieć to dobrze wytłumaczyć, a nie wiem
        czy któryś z ćwiczeniowców jest w stanie to zrobić....
      • Gość: KG Re: socjologia - AGH Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.09, 13:01
        Jako studentka Socjologii na AGH powiem tak:
        a propos podan: system zliczania osob na jedno miejsce jest zwykle zblizony,
        wiec przez to nabiera mocy i obiektywizmu.
        studia nie naleza do bardzo ciezkich, jednak powiedzenie "lekkie studia", to
        daleko posuniete naduzycie.
        jest kilka bardzo wymagajacych kursow: osobiscie uwazam, ze statystyka byla
        bardzo ciezka, potwierdzi to duza czesc mojego roku, ktora nie zdala 1 terminu
        egzaminu. ciezki jest tez wts(wspolczesne teorie socjologiczne),
        mikrosocjologia, filozofia, komunikacja medialna. wiele zalezy od prowadzacych
        zajecia profesorow i doktorow.
        ciekawe w moich studiach sa: grafika komputerowa, prezentacja danych i
        multimedia, laboratorium obrazu i dzwieku etc. tego nie ma na innych uczelniach.
        poza tym, na AGH jest wiele organizacji, w ktorych mozna rozwijac swoje
        zainteresowania zwiazane z nowymi mediami. jest to o tyle ciekawe, ze przez
        techniczny charakter uczelni, doswiadczenie nie ma znamion teorii, a czystej
        praktyki w dziedzinach: public relations, promocja, reklama, grafika,
        dziennikarstwo, fotografia etc.

minusem socjologii na AGH jest to, iz wydzial humanistyczny jest dosyc mlody i
        pewne rzeczy nie sa jeszcze 'dotarte'. w kanonie kursow oferowanych przez
        wydzial jest tez kilka takich, ktore chetnie bym usunela (metodologia nauk
        wtf?). jest tez kilku pedagogow, za ktorymi nie przepadam, jednak uwazam, ze
        trafilam bardzo dobrze. w tym roku pisze prace licencjacka i po wakacjach
        zamierzam wrocic na WH, by zrobic SUM.

pozdrawiam :)
        • Gość: Kama Re: socjologia - AGH Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 21:39
          Do KG i w ogóle do studentów Socjologii na AGH, którzy w tym roku skończyli
          licencjata. Czy dużo osób chce kontynuować naukę na tym samym kierunku i uczelni
          na studiach mgr??Czy wszyscy się wybieracie, i ile było Was na roku? Pytam z
          ciekawości, bo chciałabym mgr studiować na AGH, tylko mam pewni dużo mniejsze
          szanse się dostać, bo skończyłam studia I stopnia na UŚ.
          Pozdrawiam K.
          • Gość: Beta Re: socjologia - AGH Kraków IP: *.chello.pl 21.07.09, 20:17
            Na magisterskich jest dużo ludzi, którzy licencjat zrobili na innej
            uczelni.Ja już jestem po zaliczeniu pierwszego roku na mgr. W ub.
            roku były rozmowy kwalifikacyjne bardzo przyjemnej atmosferze,
            komisja była sympatyczna, niestresująca.
            • Gość: Wojtek Re: socjologia - AGH Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 18:03
              Mam pytanie prośbę.
              Czy ktoś wie, z jaką średnią (maksymalny współczynnik rekrutacji - 5, liczony w
              ten sposób: 0,6 x ocena z rozmowy + 0,4 x średnia ze studiów ) ludzie dostawali
              się na socjologię stacjonarną II stopnia na AGH???
              Z góry wielkie dzięki za informację :)
          • zarabella Re: socjologia - AGH Kraków 23.07.09, 23:58
            Chodzą słuchy że w tym roku na spec. multimedialną będzie jedynie 30 miejsc...
            Myślę że będzie się trudno dostać tym bardziej że chyba sporo osób ze studiów
            licencjackich AGH się tam wybiera :/ :(
            • Gość: Krzysiek Re: socjologia - AGH Kraków IP: *.chello.pl 24.07.09, 16:35
              Nieprawda. Limit jest dwa razy wiekszy. Jest druga nowa specjalność.
              • Gość: indice Re: socjologia - AGH Kraków IP: 213.134.188.* 24.07.09, 16:41
                A na drugą nową specjalność ile jest miejsc? I co to za specjalność? :>
              • zarabella Re: socjologia - AGH Kraków 26.07.09, 13:07
                Do Krzyśka: czyli się nie pomyliłam. 30 na starą specjalność i 30 na nową.
        • Gość: magda Re: socjologia - AGH Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.09, 11:58
          WTS jest prosty jak chodzisz na zajęcia, notujesz, a potem się tego nauczysz to
          masz zdane jak w banku w pierwszym terminie i to na dobrą ocenę. Sama pani dr
          powiedziała, że ludzie mają z tego warunki na własne życzenie.

Metodologia badań = metody i techniki badawcze w socjologii? Mam nadzieję, że
          nie o to Ci chodziło, bo metody i techniki to najważniejszy przedmiot na tych
          studiach.
        • Gość: lukrecja Re: socjologia - AGH Kraków IP: 213.134.188.* 30.07.09, 14:05
          A ja mam pytanie do KG - skoro kończysz teraz/skończyłaś studia licencjackie, to
          może wiesz ile osób było dokładnie u ciebie na roku? Orientujesz się może ile z
          tych osób jest chętnych na SUM? Bo tak myślę, że skoro jest tylko 60 miejsc, a
          chętnych sporo jeszcze z innych uczelni nie tylko z Krk, to może być ciężko z
          dostaniem się? Sama jestem spoza Krakowa i się zastanawiam czy mam jakieś szanse.

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź :)
          • Gość: Ona Re: socjologia - AGH Kraków IP: *.chello.pl 30.07.09, 15:17
            Duzo ludzi z III roku licencjatu nie zdało jeszcze egzaminu z
            języka obcego, a ten bedzie 14 września. Wyniki bedą jeszcze póżniej
            Nie zdążą na czas obronic pracy licencjackiej i startować na SUM.
            To jest pewna wiadomość i bardzo dobra dla kandydatów spoza uczelni.
            Przyjmują duzo. Na pierwszym roku SUM jest 79 osób.
            • Gość: Wojtek Re: socjologia - AGH Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 18:08
              Mam pytanie prośbę.
              Czy ktoś wie, z jaką średnią (maksymalny współczynnik rekrutacji - 5, liczony w
              ten sposób: 0,6 x ocena z rozmowy + 0,4 x średnia ze studiów ) ludzie dostawali
              się na socjologię stacjonarną II stopnia na AGH???
              Z góry wielkie dzięki za informację :)
      • Gość: michal_powolny12 Re: socjologia - AGH Kraków IP: *.iwacom.net.pl 03.08.09, 19:49
        Zresztą socjologia wyszła z przemysłu więc socjologia na AGH to
        powrót do źródeł. Nie możemy zapominać iż socjologia AGH to
        profesorowie z UJ.
        • justyna00007 Re: socjologia - AGH Kraków 04.02.15, 21:39
          Cześć,
          chciałam coś się dowiedzieć o egzaminach wstępnych na spcjologię II stopnia. Czy może ktoś zdawał?
          Czy były trudne?
          Proszę o opmoc :) i ewentualne informacje :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka