Dodaj do ulubionych

Matematyka na UJ

08.11.03, 21:42
Chcialabym dowiedziec sie czegos na temat studiowania matematyki na Wydziale
Matematyki oraz na MISMP-ie. Interesuje sie, oczywiscie, matematyka oraz
informatyka. Szukam studiow (jestem w klasie maturalnej), ktore laczylyby te
dwa przedmioty. W informatorach oczywiscie nie ma tych najbardziej
interesujacych rzeczy. Zastanawiam sie czy na IM przedmioty zwiazane z
informatyka, wybrane jako nieobowiazkowe, sa na takim poziomie ja na II oraz
jakia duza jest mozliwosc wyboru. Jednym slowem: jakie sa zalety i wady
studiow miedzywydzialowych oraz 'zwyklych' dla osob o zainteresowaniach mat-
inf.
Obserwuj wątek
    • Gość: doktorant Re: Matematyka na UJ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.03, 22:24
      Jak mówi mój nick jestem doktorantem informatyki. Pierwsze zastanów się co
      chcesz robić. Jeżeli matematyka to idź na samą matematykę na UJ. Natomiast
      jeżeli informatyka, i chcesz się nią poważnie zająć to informatyka na AGH,
      tylko trudno się na nia dostać ale wybór należy do Ciebie. Pozdrawiam
      • sayy Re: Matematyka na UJ 13.11.03, 19:46
        Obecnie jestem w klasie mat-inf i takie połączenie najbardziej by mi
        odpowiadało, ale jeżeli musiałabym wybrać to raczej matematykę. Moje wahanie,
        myslę, bierze się stąd, że ilokroć ktoś pyta mnie o studia, na moją odpowiedź -
        matematyka, słyszę tylko jedną reakcję: co, nauczycielem chcesz zostać? A
        przecież matematyka to nie tylko przedmiot, którym straszy się dzieci w
        szkołach. Dlatego właśnie szukam ludzi, którzy taka decyzję jak ja muszę
        podjąć mają już za soba i mogliby powiedzieć mi coś więcej na ten temat.
        Szukam subiektywnych opinii a nie tylko suchych faktów.
    • Gość: doktorant Re: Matematyka na UJ IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.03, 17:10
      To podaję Ci konkrety. Jeżeli informatyka to trzeba być w tym znakomitym (mówię
      o AGH) i jeśli się cos z tego mieć, jeśli chcesz coś o tym wiedzieć więcej to
      zobacz sobie na temat na forum "czy informatyka to przyszłościowy kierunek..."
      na końcu są moje komentarze pod pseudonimem Marcin, przeczytaj je. Z tego co
      mówisz to raczej matematyka będzie lepsza dla ciebie
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka