Gość: 123 IP: *.dolsat.pl 09.04.09, 16:12 Mam dylemat, na które studia mam się wybrać. Nie chce,żeby ktoś za mnie wybierał, ale poprostu chciałabym przeczytać Wasze opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pluskotka Re: UŁ i UWr 09.04.09, 18:38 A na jakie kierunki? Widzę dolsat, więc polecam UŁ bo bliżej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: UŁ i UWr IP: *.dolsat.pl 11.04.09, 09:02 Chodi mi o finanse i rachunkowość na UŁ i ekonomię na UWr Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: UŁ i UWr 11.04.09, 10:30 Zdajesz matematykę? Bo na wydziale zarządzania na UŁ w tym roku na ten kierunek biorą tylko po matmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: UŁ i UWr IP: *.dolsat.pl 11.04.09, 16:18 Tak, zdaję matematyke na podstawie i angielski rozszerzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudi Re: UŁ i UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 22:05 Studiuje na Wydziale Zarządzania na 3 roku spec. rachunkowość i z czystym sumieniem mogę polecić ten Wydział. Jeżeli chodzi o poziom kształcenia to jest naprawdę wysoki, kadra jedna z lepszych w Polsce. Mało kto wie, że tak naprawdę szkielet rachunkowości w Polsce wiąże się z Łodzią i katedra rachunkowości WZ UŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: UŁ i UWr IP: *.dolsat.pl 14.04.09, 14:24 To się cieszę:) Można pogodzić studia dzienne z jakąś pracą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudi Re: UŁ i UWr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.09, 15:06 Trudno jednoznacznie stwierdzić czy można pogodzić studia dzienne z pracą to zależy przede wszystkim od Twojej osobowości (umiejętności organizacyjnych) i rodzaju pracy. Studenci, żeby dorobić stoją na promocjach, rozkładają towar w sklepach czy są ekspedientami. Z takim rodzajem pracy da się pogodzić studia. Jeżeli interesuje Cię poważniejsza praca związana z rachunkowością to wtedy raczej od 3 roku a najlepiej 4 i 5. Posiadasz wtedy konkretną wiedzę. Na pierwszym roku radzę się skupić nad nauką (matematyką i mikroekonomią, wprowadzeniem do rachunkowości). Ale nie ma się co bać wszystko jest do przejścia :) Odpowiedz Link Zgłoś