Dodaj do ulubionych

po studiach..

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 12:25
więc mam już licencjata, w paźdz ide na zaoczne mgr oba na
państwowej uczelni i gdzie by tu teraz do pracy iść? skończyłam
pracę socjalną, gdzie pracujecie po studiach i za ile?
Obserwuj wątek
    • Gość: Michał Re: po studiach.. IP: *.proxnet.pl 19.07.09, 13:54
      Hm Judyto,skąd takie pytania po skończeniu studiów? Na studiach nie spotkałaś
      się z jakimiś firmami? Nie rozmawiałaś ze znajomymi o miejsu przyszłej pracy?
      • Gość: Judyta Re: po studiach.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 14:30
        nie....
        • Gość: Michał Re: po studiach.. IP: *.proxnet.pl 19.07.09, 14:37
          Czemu tak? Przecież każdy szuka jakichś perspektyw
          • Gość: Judyta Re: po studiach.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 16:29
            miałam zajęcia cały tydzień od 8 do 19 a w weekendy chciałam
            odpocząć
            • Gość: zvx Re: po studiach.. IP: *.profnet.com.pl 20.07.09, 17:46
              Cały tydzień? Od 8 do 19? To co wy tam robicie?
              • Gość: Judyta Re: po studiach.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 18:49
                uczymy się bzdur, to nie jest śmieszne bo przerabiamy np ustawę,
                która moglibysmy sami opracować w domu, ale piszcie na temat
                • Gość: Michał Re: po studiach.. IP: *.proxnet.pl 20.07.09, 22:35
                  Hm a w czasie studiów nawet nie przeglądałaś stron w poszukiwaniu przyszłej
                  pracy? Nie wiedziałaś co Cię czeka po tym kierunku?
                  • Gość: Judyta Re: po studiach.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 16:37
                    skończyłam bardzo przyszłościowy kierunek ale nawet do domu poomocy
                    społecznje nie wezmą bez znajomości a ja nie mma żadnych znajomości..
                    • Gość: mag Re: po studiach.. IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.09, 17:09
                      Przyszłościowy kierunek nie wystarczy jeśli nie ma się pomysłu na siebie i zapału.
                      • Gość: Michał Re: po studiach.. IP: *.proxnet.pl 21.07.09, 17:25
                        Wniosek taki,to nie jest przyszłościowy kierunek.
                      • Gość: Pan na wlosciach Re: po studiach.. IP: *.adsl.inetia.pl 21.07.09, 17:59
                        Przyszlosciowy kierunek to finanse czy informatyka choćby po prywatnej
                        uczelni którymi tak gardzisz. Praca socjalna heh co umiesz po studiach?
                        pracować socjalnie? Jaki masz zawód??? To są kolejne latwe i
                        nieprzyszloaciowe studia w stylu politologii, socjologii czy
                        europeistyki....bezrobocie...
                        • un.invited Re: po studiach.. 21.07.09, 18:41
                          co to znaczy "przyszlociowy kierunek" w Twoim rozumieniu?
                          • Gość: Michał Re: po studiach.. IP: *.proxnet.pl 21.07.09, 22:28
                            Taki,po którym nie trudno o dobrą pracę i płacę.
                            • un.invited Re: po studiach.. 22.07.09, 12:09
                              a skad wiesz, ze po 3-5 lat studiow bedzie Ci "nie trudno" o dobra prace i
                              place? - z fusow?

w kwestii kierukow wspomnianych przez "pana na wlosciach" - informatyka - OK,
                              jesli informatyk jest dobry, nie studiowal w prywatnej szkole
                              humanistyczno-technicznej w Koziej Wolce, nie bujal sie na studiach, bral udzial
                              w roznego rodzaju projektach i ma praktyke - jesli nie - dream on;

finanse - smiech na sali - tu wyzwanie jest jeszcze wieksze - bo niemal wszyscy
                              bez pomyslu na zycie zawodowe ida na FiB - praktyke (i znajomosci) trzeba
                              zdobywac od 1-wszego roku - jesli nie - witamy na przyszlosciowej kasie w Biedronce

nie ma czegos takiego jak "kierunek przyszlosciowy" jak sie tylko na zajecia
                              chodzi, imprezuje i nie robi nic, co z ta przyszloscia ma byc zwiazane... -
                              takie zycie
                              • Gość: gosia Re: po studiach.. IP: 195.205.254.* 22.07.09, 12:18
                                Hmm troszkę się mylicie z tymi: nieprzyszlosciowymi kierunkami.
                                Akurat tez jestem po socjologii i juz na 3 roku pracowalam, po mgr
                                spokojnie znalazlam prace... wg mnie hmm wszystko zalezy od osoby.
                                Jasne ze czasem pomaga w znalezieniu pracy jakis konkretny kierunek,
                                ale tutaj w przypadku studiow humanistycznych.. czlowiek musi
                                wiedziec czego chce juz na studiach i dazyc do tego.. Pozdrawiam
                                • un.invited Re: po studiach.. 22.07.09, 12:31
                                  Gość portalu: gosia napisał(a):

> Akurat tez jestem po socjologii i juz na 3 roku pracowalam, po mgr
                                  > spokojnie znalazlam prace... wg mnie hmm wszystko zalezy od osoby.
                                  > Jasne ze czasem pomaga w znalezieniu pracy jakis konkretny kierunek,
                                  > ale tutaj w przypadku studiow humanistycznych.. czlowiek musi
                                  > wiedziec czego chce juz na studiach i dazyc do tego..

amen

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka