ghanaj 02.08.09, 09:37 Z jednej strony chciałbym go zrobic samodzielnie ale właściwie... wolę byc w jakiejś lepszej grupie. A wy jak robiliście, z pomocami naukowymi:)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majka_91 Re: Test z języka obcego 02.08.09, 11:42 Ja robiłam sama test z angielskiego i wyszło mi B1. Na początek myślę że wystarczy;P Odpowiedz Link Zgłoś
zuuuzaa229 Re: Test z języka obcego 02.08.09, 18:24 Ja robilam i wyszedl mi poziom A2... Ale od 70pytania strzelam. I teraz mam watpliwosci. Czy zostawic ten czy zrobic jeszcze raz. Bo sie boje ze w tym A2 jak beda same podstawy to troche lipnie a jak w B1 beda cale zajecia w jezyku angielskim to polegne... Jak sadzicie?? Ciekawe czy np teraz jak zostane przy tym A2 to jak sie okaze ze mi idzie dobrze czy bede mogla przeniesc sie na B1?? Odpowiedz Link Zgłoś
ghanaj Re: Test z języka obcego 02.08.09, 16:56 A jak te poziomy idą po kolei bo nie pamiętam:)? Odpowiedz Link Zgłoś
klauduss90 Re: Test z języka obcego 02.08.09, 20:13 Poziom podstawowy (poziomy A1 i A2); Poziom samodzielności (poziomy B1 i B2); Poziom biegłości (poziomy C1 i C2) B1 podchodzi bardziej pod mature podstawowa a B2 juz po rozszerzona. Mnie wyszło B1 i przy tym zostałam;P Odpowiedz Link Zgłoś
ghanaj Re: Test z języka obcego 03.08.09, 09:03 To ten test można poprawiac? co do wpisu zuuuzy to myślę, że lepiej byc na lepszym poziomie- zawsze to większa motywacja do nauki no ale ja będę robił samodzielnie więc wiadomo, pewnej granicy nie przekroczę Odpowiedz Link Zgłoś
majka_91 Re: Test z języka obcego 03.08.09, 12:26 Wydaje mi się, że tego testu nie można już poprawić. Przynajmniej dla osób z pierwszej rekrutacji, bo żeby wydrukować formularz niezbędny w zanoszonych dokumentach trzeba było wypełnić ten test. Zuuuza, a na jakim kierunku jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
zuuuzaa229 Re: Test z języka obcego 03.08.09, 13:22 Ja sie dostalam z odwolania na politologie:) Ja sie angielskiego zaczelam uczyc pod koniec gimnazjum i w liceum. Mature podstawowa zdalam na 50%. I wlasnie nie wiem czy zrobic test jeszcze raz czy sobie darowac. Teraz troszke zaluje tych ostatnich pytan ktore strzelam. Bo z jednej strony nizszy poziom latwiejsze egzaminy i wogole. No ale jak bedzie wszystko to co umiem to bez sensu bo zadnej motywacji do nauki nie bedzie. Ale z drugiej strony moja wymowa jest fatalna tak jak i rozroznianie czasow i jesli polegne na tym B1??? Poradzcie mi co mam zrobic.. Odpowiedz Link Zgłoś
h0mster Re: Test z języka obcego 03.08.09, 15:40 lepiej pozostać przy lepszym poziomie ;) sama napisałaś, że będziesz mieć motywacje, a na pewno nie będzie tak strasznie, że nie dasz rady :) lepiej włożyć trochę więcej wysiłku i doskonalić języki, bo przecież w dzisiejszych czasach znajomość języków obcych ( nie zapominając o naszym ojczystym xD) to wielka zaleta w pracy :) Odpowiedz Link Zgłoś
domi667 Re: Test z języka obcego 03.08.09, 18:22 Pozwolę się wtrącić ;) na studiach niestety raczej języka się nie nauczycie. Dlatego, jak ktoś się nie czuje na siłach, to lepiej zostać przy niższym poziomie, później łatwiej będzie na egz. A jak ktoś chce się nauczyć to zostają niestety płatne kursy. Oczywiście to moje subiektywne zdanie, ale wiem, że wiele osób je podziela. Odpowiedz Link Zgłoś
teletubisztorba Re: Test z języka obcego 03.08.09, 22:44 ja akurat na korepetycjach robiłem podobny test... więc wyszło mi C1 :P i chyba zostanę przy tym poziomie :) zawsze to będzie jakaś motywacja do nauki :) Odpowiedz Link Zgłoś
ghanaj Re: Test z języka obcego 04.08.09, 10:34 No w sumie domi ja miałem takie wrażenie w szkole. Tylko ja myślę, że najlepiej(zamiast kursów) to najpierw "zjeśc" słownik, potem kupic sobie książkę z gramatyką, potem słuchac płyt po angielsku a na końcu wyjechac do Anglii i wszystko wyszlifowac. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_czytelnik Re: Test z języka obcego 04.08.09, 13:53 Zgadzam się z kolegą w 100%. A na końcu można zdać na certyfikat, aby potwierdzic umiejętności. Znam osobę, która sama nauczyła się angielskiego, zdała certyfikat FCE, teraz przygotowuje się na CAE. I jest to moja germanistka :-) I włada angielskiem bez problemów, w mowie i piśmie. Zdawałam maturę z niemieckiego, ale zdecydowałam się na angielski. Test na szybcika wyszedł mi na B1, może będę później zdawać na podwyższenie. Ale wiem, że najwiecej pracy czeka mnie w domu, kiedy sama się uczę. A nie - na kursie. Odpowiedz Link Zgłoś
karooola_ma Re: Test z języka obcego 05.08.09, 22:41 a jak myślicie, można się w razie czego przenieść?? ja napisałam rosyjski na B1 a rozszerzenie zdałam na prawie 90%. Dziwny był ten test i zależy mi, żeby się czegoś nauczyc i nie wiem teraz czy to B1 to dobrez czy źle... Odpowiedz Link Zgłoś
javorek Re: Test z języka obcego. 06.08.09, 09:40 Właśnie też się sam zastanawiałem nad tymi testami, bo np ja musiałem w necie pisać ten test i od razu mieć tą kategorię ... maturę napisałem z anglika na 70% z podstawy.. a ten test na poziom B2... nie wiem przypadkiem czy nie za wysoki poziom sobie wybrałem ... Sam nie wiem czy sie nie wpakowałem :D Uważałem że poziom B2 chyba jest mniej więcej adekwatny do mej wiedzy :P ... a teraz to sam już nie wiem :| jakby co będą na uczelni jeszcze jakieś testy ? na potwierdzenie tego ?? Bo wiecie w necie full odpowiedzi na te testy jest... ( i nie pominę tego że ja też nie raz tam zajrzałem :P ) Odpowiedz Link Zgłoś
zuuuzaa229 Re: Test z języka obcego. 06.08.09, 10:33 Jak ktos mowil "studia" nie sa miejscem do nauki jezykow:) Ja zostaje przy A2. I jesli okaze sie ze jest potrzeba wyzszego poziomu to sie przeniose:) Odpowiedz Link Zgłoś
misiaaa90 Re: Test z języka obcego. 06.08.09, 10:50 ja takze rozwiazalam ten test i wyszedl mi poziom A2 a z matury mialam 75% podstawowej. bo za szybko rozwiazałam ten test, no i teraz mysle zeby moze sie przeniesc ale to bedzie mozliwe chyba dopiero dopiero pozniej w roku akademickim.... pozdrawiam przyszlych studentow ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
fika99 Re: Test z języka obcego. 06.08.09, 16:59 Widzę, że nie jestem sama, jeśli chodzi o wątpliwości dotyczące języka, bo zdałam maturę podstawową z angielskiego na 77%, i załapalam się na poziom A2. Myślę, że przyczyną tego jest fakt że w szkole średniej przygotowują nas pod kątem matury( przynajmniej w mojej szkole) a test był z innej beczki;] Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_czytelnik Re: Test z języka obcego. 06.08.09, 17:26 Z innej beczki? Ten był bardziej "praktyczne" - tak pozwolę sobie to ujać. Odpowiedz Link Zgłoś
javorek Re: Test z języka obcego. 06.08.09, 20:30 nikt mi nie odpowie na pytanie ? :d nie straszcie mnie ze piszecie super matury a ten test niektorym poszedl tak slabo... ;p mam nadzieje ze na uczelni bedzie powtorka :p Odpowiedz Link Zgłoś
karooola_ma Re: Test z języka obcego. 06.08.09, 21:58 też bym chciała to wiedzieć... ale widocznie wszystko okaże się w praniu:P Odpowiedz Link Zgłoś
ghanaj Re: Test z języka obcego. 06.08.09, 23:47 Skoro wszyscy porównują maturę z testem... to ja miałem 90% z podstawy i test na B1. Odpowiedz Link Zgłoś
klauduss90 Re: Test z języka obcego. 24.08.09, 20:45 a ja 64 z podstawy i test na B1, o :P dziwne Odpowiedz Link Zgłoś
teletubisztorba Re: Test z języka obcego. 29.08.09, 11:18 52% z rozsz. angielskiego i C1 :P Odpowiedz Link Zgłoś
0-kiki Re: Test z języka obcego. 29.08.09, 12:52 wooooooooow pozazdroscic....................... Odpowiedz Link Zgłoś