Dodaj do ulubionych

Test z języka obcego

02.08.09, 09:37
Z jednej strony chciałbym go zrobic samodzielnie ale właściwie...
wolę byc w jakiejś lepszej grupie. A wy jak robiliście, z pomocami
naukowymi:)?
Obserwuj wątek
    • majka_91 Re: Test z języka obcego 02.08.09, 11:42
      Ja robiłam sama test z angielskiego i wyszło mi B1. Na początek myślę że wystarczy;P
      • zuuuzaa229 Re: Test z języka obcego 02.08.09, 18:24
        Ja robilam i wyszedl mi poziom A2... Ale od 70pytania strzelam. I
        teraz mam watpliwosci. Czy zostawic ten czy zrobic jeszcze raz. Bo
        sie boje ze w tym A2 jak beda same podstawy to troche lipnie a jak w
        B1 beda cale zajecia w jezyku angielskim to polegne... Jak
        sadzicie?? Ciekawe czy np teraz jak zostane przy tym A2 to jak sie
        okaze ze mi idzie dobrze czy bede mogla przeniesc sie na B1??
    • ghanaj Re: Test z języka obcego 02.08.09, 16:56
      A jak te poziomy idą po kolei bo nie pamiętam:)?
      • klauduss90 Re: Test z języka obcego 02.08.09, 20:13
        Poziom podstawowy (poziomy A1 i A2);
        Poziom samodzielności (poziomy B1 i B2);
        Poziom biegłości (poziomy C1 i C2)
        B1 podchodzi bardziej pod mature podstawowa a B2 juz po rozszerzona.
        Mnie wyszło B1 i przy tym zostałam;P
        • ghanaj Re: Test z języka obcego 03.08.09, 09:03
          To ten test można poprawiac?
          co do wpisu zuuuzy to myślę, że lepiej byc na lepszym poziomie-
          zawsze to większa motywacja do nauki no ale ja będę robił
          samodzielnie więc wiadomo, pewnej granicy nie przekroczę
          • majka_91 Re: Test z języka obcego 03.08.09, 12:26
            Wydaje mi się, że tego testu nie można już poprawić. Przynajmniej dla osób z pierwszej rekrutacji, bo żeby wydrukować formularz niezbędny w zanoszonych dokumentach trzeba było wypełnić ten test.

Zuuuza, a na jakim kierunku jesteś?
            • zuuuzaa229 Re: Test z języka obcego 03.08.09, 13:22
              Ja sie dostalam z odwolania na politologie:) Ja sie angielskiego
              zaczelam uczyc pod koniec gimnazjum i w liceum. Mature podstawowa
              zdalam na 50%. I wlasnie nie wiem czy zrobic test jeszcze raz czy
              sobie darowac. Teraz troszke zaluje tych ostatnich pytan ktore
              strzelam. Bo z jednej strony nizszy poziom latwiejsze egzaminy i
              wogole. No ale jak bedzie wszystko to co umiem to bez sensu bo
              zadnej motywacji do nauki nie bedzie. Ale z drugiej strony moja
              wymowa jest fatalna tak jak i rozroznianie czasow i jesli polegne na
              tym B1??? Poradzcie mi co mam zrobic..
              • h0mster Re: Test z języka obcego 03.08.09, 15:40
                lepiej pozostać przy lepszym poziomie ;) sama napisałaś, że będziesz mieć
                motywacje, a na pewno nie będzie tak strasznie, że nie dasz rady :)
                lepiej włożyć trochę więcej wysiłku i doskonalić języki, bo przecież w
                dzisiejszych czasach znajomość języków obcych ( nie zapominając o naszym
                ojczystym xD) to wielka zaleta w pracy :)
                • domi667 Re: Test z języka obcego 03.08.09, 18:22
                  Pozwolę się wtrącić ;) na studiach niestety raczej języka się nie nauczycie.
                  Dlatego, jak ktoś się nie czuje na siłach, to lepiej zostać przy niższym
                  poziomie, później łatwiej będzie na egz. A jak ktoś chce się nauczyć to zostają
                  niestety płatne kursy. Oczywiście to moje subiektywne zdanie, ale wiem, że wiele
                  osób je podziela.
                  • teletubisztorba Re: Test z języka obcego 03.08.09, 22:44
                    ja akurat na korepetycjach robiłem podobny test... więc wyszło mi C1 :P i
                    chyba zostanę przy tym poziomie :) zawsze to będzie jakaś motywacja do nauki :)
                  • ghanaj Re: Test z języka obcego 04.08.09, 10:34
                    No w sumie domi ja miałem takie wrażenie w szkole. Tylko ja myślę,
                    że najlepiej(zamiast kursów) to najpierw "zjeśc" słownik, potem
                    kupic sobie książkę z gramatyką, potem słuchac płyt po angielsku a
                    na końcu wyjechac do Anglii i wszystko wyszlifowac.
                    • joanna_czytelnik Re: Test z języka obcego 04.08.09, 13:53
                      Zgadzam się z kolegą w 100%. A na końcu można zdać na certyfikat, aby potwierdzic umiejętności. Znam osobę, która sama nauczyła się angielskiego, zdała certyfikat FCE, teraz przygotowuje się na CAE. I jest to moja germanistka :-) I włada angielskiem bez problemów, w mowie i piśmie.

Zdawałam maturę z niemieckiego, ale zdecydowałam się na angielski. Test na szybcika wyszedł mi na B1, może będę później zdawać na podwyższenie. Ale wiem, że najwiecej pracy czeka mnie w domu, kiedy sama się uczę. A nie - na kursie.
                      • karooola_ma Re: Test z języka obcego 05.08.09, 22:41
                        a jak myślicie, można się w razie czego przenieść?? ja napisałam rosyjski na B1
                        a rozszerzenie zdałam na prawie 90%. Dziwny był ten test i zależy mi, żeby się
                        czegoś nauczyc i nie wiem teraz czy to B1 to dobrez czy źle...
                    • javorek Re: Test z języka obcego. 06.08.09, 09:40
                      Właśnie też się sam zastanawiałem nad tymi testami, bo np ja musiałem w necie
                      pisać ten test i od razu mieć tą kategorię ... maturę napisałem z anglika na 70%
                      z podstawy.. a ten test na poziom B2...
                      nie wiem przypadkiem czy nie za wysoki poziom sobie wybrałem ...
                      Sam nie wiem czy sie nie wpakowałem :D Uważałem że poziom B2 chyba jest mniej
                      więcej adekwatny do mej wiedzy :P ... a teraz to sam już nie wiem :| jakby co
                      będą na uczelni jeszcze jakieś testy ? na potwierdzenie tego ?? Bo wiecie w
                      necie full odpowiedzi na te testy jest... ( i nie pominę tego że ja też nie raz
                      tam zajrzałem :P )
                      • zuuuzaa229 Re: Test z języka obcego. 06.08.09, 10:33
                        Jak ktos mowil "studia" nie sa miejscem do nauki jezykow:) Ja
                        zostaje przy A2. I jesli okaze sie ze jest potrzeba wyzszego poziomu
                        to sie przeniose:)
                        • misiaaa90 Re: Test z języka obcego. 06.08.09, 10:50
                          ja takze rozwiazalam ten test i wyszedl mi poziom A2 a z matury mialam 75% podstawowej. bo za szybko rozwiazałam ten test, no i teraz mysle zeby moze sie przeniesc ale to bedzie mozliwe chyba dopiero dopiero pozniej w roku akademickim....
                          pozdrawiam przyszlych studentow ;))
                          • fika99 Re: Test z języka obcego. 06.08.09, 16:59
                            Widzę, że nie jestem sama, jeśli chodzi o wątpliwości dotyczące języka, bo zdałam maturę podstawową z angielskiego na 77%, i załapalam się na poziom A2. Myślę, że przyczyną tego jest fakt że w szkole średniej przygotowują nas pod kątem matury( przynajmniej w mojej szkole) a test był z innej beczki;]
                            • joanna_czytelnik Re: Test z języka obcego. 06.08.09, 17:26
                              Z innej beczki? Ten był bardziej "praktyczne" - tak pozwolę sobie to ujać.
                              • javorek Re: Test z języka obcego. 06.08.09, 20:30
                                nikt mi nie odpowie na pytanie ? :d
                                nie straszcie mnie ze piszecie super matury a ten test niektorym poszedl tak
                                slabo... ;p mam nadzieje ze na uczelni bedzie powtorka :p
                                • karooola_ma Re: Test z języka obcego. 06.08.09, 21:58
                                  też bym chciała to wiedzieć...
                                  ale widocznie wszystko okaże się w praniu:P
                                  • ghanaj Re: Test z języka obcego. 06.08.09, 23:47
                                    Skoro wszyscy porównują maturę z testem... to ja miałem 90% z
                                    podstawy i test na B1.
                                    • klauduss90 Re: Test z języka obcego. 24.08.09, 20:45
                                      a ja 64 z podstawy i test na B1, o :P dziwne
                                      • teletubisztorba Re: Test z języka obcego. 29.08.09, 11:18
                                        52% z rozsz. angielskiego i C1 :P
                                        • 0-kiki Re: Test z języka obcego. 29.08.09, 12:52
                                          wooooooooow pozazdroscic.......................

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka