nickname22 25.08.09, 21:02 Zastanawiam sie nad tym kierunkiem .Jak myslicie , czy skoro piszą ze biora pod uwage tylko polski a ja zdawalam go w formie podstawowoej to mam jakiekolwiek szanse..? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysterious1988 Re: Filozofia na UP 25.08.09, 21:34 Filozofia jest malo obleganym kierunkiem (bo trudnym a pracy po tym nie ma), wiec pewnie sie dostaniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
nickname22 Re: Filozofia na UP 26.08.09, 09:35 hmm trudnym? A jest tam duzo matmy? Czytalam ze prace mozna znaleźć w agencjach reklamowych jako copy-writers (dzięki nabytej umiejętności abstrakcyjnego i logicznego myślenia, zdobytej wiedzy estetyczno-aksjologicznej oraz ogólnemu wykształceniu pozwalającemu skutecznie przystosowywać się do zmieniającego się rynku pracy). Generalnie wdl mnie po prawie wszystkich kierunkach humanistycznych z praca jest ciezko... Podobno studia filozoficzne są znakomitym punktem wyjścia do kontynuowania nauki na studiach podyplomowych, takich jak: dziennikarstwo, public relations czy kierunki artystyczne. Co o tym myslicie? Moze ktos studiowal filozofie i cos mi poradzi..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazula Re: Filozofia na UP IP: *.igloonet.pl 03.09.09, 15:14 ja studiuję na UP. trzeba się przygotować na dużą dozę abstrakcji, zwłaszcza na kursie filozofii nowożytnej. osobiście uważam, że studia bardzo rozwijające, ale na UP szkopuł to specjalność: nauczycielska. praktyki w szkole nie należały do najmilszych zdarzeń w moim życiu:/ niestety wiem, że nie mam powołania do tego zawodu ale na UP nic się z tym nie da zrobić poza przebrnięciem. Rada: zobacz na plan studiów, bo oprócz stricte filozoficznych przedmiotów znajdziesz tam różne inne, niekiedy dość odległe dziwactwa. Odpowiedz Link Zgłoś