Gość: kobra Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 20.06.10, 13:35 Czytam trochę to forum odkąd przesłano mi mailem link. Ja osobiście nie dyskutuję z forumowiczami których "nie stać" na pisanie w języku polskim. Mają ochotę lansować się używając makaronizmów itp? Niech to robią. To ich prawo. Ja natomiast mam prawo do posiadania i wyrażania własnych poglądów o różnych, dziwnych zjawiskach. Podam kilka przykładów. Gdy ktoś np. sam sobie kupuje i graweruje puchary, które trzyma w swoim gabinecie jako swoje osiągnięcia sportowe, oczywistym jest, że ma kompleksy i chce się dowartościować:) Gdy ktoś np. sam sobie przyznaje wyższe stopnie w sztukach walki, oczywistym jest że chce się dowartościować:) Gdy np. ktoś kuleje to nie wystartuje w biegu na 100 m bo wie że nie ma szans, tylko będzie chciał się dowartościować na innym polu:) Gdy ktoś np. używa w dyskusji na polskim forum słownictwa, sentencji itp. w obcym języku, oczywistym jest że...... hahahaha Przypominam zatem wszystkim. Dyskutujemy o szkółce. Nie dajemy się „wpuszczać w maliny” rozmawiając o wątkach pobocznych. Szanujemy naszych rozmówców oraz ich poglądy. Jeszcze jedno, najważniejsze. Jeśli tylko dysponujemy wystarczającą znajomością języka polskiego oraz dysponujemy odpowiednią ilością słów polskich – piszmy w języku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 22.06.10, 03:34 "Ja osobiście nie dyskutuję z forumowiczami których "nie stać" na pisanie w języku polskim" No cóż jak się nie zna języka klasycznego to i nie ma o czym dyskutować. "Gdy ktoś np. sam sobie kupuje i graweruje puchary, które trzyma w swoim gabinecie jako swoje osiągnięcia sportowe, oczywistym jest, że ma kompleksy i chce się dowartościować:) Gdy ktoś np. sam sobie przyznaje wyższe stopnie w sztukach walki, oczywistym jest że chce się dowartościować:) Gdy np. ktoś kuleje to nie wystartuje w biegu na 100 m bo wie że nie ma szans,tylko będzie chciał się dowartościować na innym polu:)" Co to ma wspólnego ze szkołą ??? "Gdy ktoś np. używa w dyskusji na polskim forum słownictwa, sentencji itp. w obcym języku, oczywistym jest że......" Ze ma dużo większą wiedzę, a przede wszystkim odebrał stare dobre klasyczne wykształcenie umożliwiające stosowanie odpowiednich cytatów w języku obcym. To jest coś co się wynosi z dobrej szkoły podstawowej i liceum. "Jeśli tylko dysponujemy wystarczającą znajomością języka polskiego oraz dysponujemy odpowiednią ilością słów polskich – piszmy w języku polskim." Fakt dla niektórych osób będzie mniejszy problem ze zrozumieniem tekstu pisanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka apeironu Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 22.06.10, 19:19 ja również czekam co masz mądrego do powiedzenia na temat warunków w szkole?? A wracając do twojej odpowiedzi drogi "nieznajomy" Monofagius (śmiechu warte), że nic się nie nauczyłam w apeironie i świadczy to o mnie. Dobrze zgadzam się z tobą ale MAM PYTANIE????? To jak świadczy o szkole??? skoro ja nic nie umiem a jestem na kolejnym semestrze? Raz się nawet nauczyłam ale miałam poprawkę bo ktoś musiał nie zdać, podobno Państwo P. narzucili liczbę osób ile ma nie zdać bo wiadomo kasa kasa i kasa! Dlatego stwierdziłam że nie warto się uczyć bo i tak mogę nie zdać tylko lepiej zrobić ściągi bo jak tu upilnować ok 80 osób w małej salce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 20.06.10, 13:50 Czytam troszkę to forum odkąd przesłano mi link mailem. Osobiście nie dyskutuję z forumowiczami którzy używają obcojęzycznych zwrotów, sentencji itp. Chcą się lansować używając makaronizmów? Ich prawo. Ja jednak mam swoje prawo do wyrażania swoich poglądów na temat różnych, dziwnych zdarzeń i okoliczności. Jeśli np. KTOŚ sam sobie kupuje i graweruje puchary jako efekty swoich osiągnięć sportowych to znaczy że ma pilną potrzebę dowartościowana się:) Jeśli np. KTOŚ sam sobie przyznaje wyższe stopnie w sztukach walki to znaczy że ma spore kompleksy:) Jeśli KTOŚ kuleje to wiadomym jest że nie wystartuje w biegu na 100 metrów bo nie ma szans i szuka innej formy dowartościowania:) Jeśli ktoś pisze w języku obcym to wiadomym jest że.......hahahahaha Dyskutujmy o "szkółce". Nie dajmy się 'wpuszczać w maliny". Nie dyskutujmy o niczym innym. Jak poprzednio ktoś pisał - szanujmy rozmówców. Jeszcze jedno. Jeśli tylko posiadacie wystarczającą znajomość języka polskiego w tym polskiego słownictwa - piszcie w języku polskim:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuckTheSystem Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.warynski.net 21.06.10, 12:06 Witam. Jestem studentem III roku tej "elitarnej szkoły" i mam do powiedzenia w zasadzie tylko jedno: OMIJAJCIE JĄ Z DALEKA. Do tego co się dzieje w dziekanacie idealnie będzie pasować określenie "burdel ogarnięty pożarem". Nie będę się teraz wdawać w polemikę z zaciekłymi obrońcami tej szkoły bo na to przyjdzie jeszcze czas ale powiem tylko tyle jeżeli lubisz kiedy zajęcia 80 grupy prowadzone są w sali gdzie maksymalnie zmiesci się 30 - 35 osób to jest to szkoła dla Ciebie. Na ostatnim zjedzie a dokładniej na zajęciach z statystyki i demografii stałem na korytarzu bo nie było miejsca w sali. Warunki jakie tam panują są tragiczne. Wyjście do toalety podczas zajęć jest praktycznie niemożliwe bo po prostu nie ma którędy przejść. Jeżeli ktoś uważa to co napisałem za nieprawdę to zapraszam do sali numer "111". A to co dzieje się w dziekanacie jest tematem na osobną historię. Tak czy tak historie opisane tutaj są prawdziwe i nie dajcie się zwieść oficjalnej propagandzie tej "szkoły" i krzykliwym sloganom jej władz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka apeironu Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 21.06.10, 22:11 szkoda że tak mało studentów naszej "kochanej uczelni" wypowiada się na tym forum, choć wiem że dużo osób tu zaglądało i nie znam żadnego studenta apeironu który chwali sobie tą szkółkę. Studiuję w tej szkole dalej tylko dlatego że szkoda pieniędzy które juz wydałam na tą szkołę, to na oboz 4 czy 3 dni 450zl to na "sprzęt bokserski" ponad 100zl który pare razy założyłam i nic się nie nauczylam i leży i dalej płacę ciężkie pieniądze za nic tej chorej szkole gdzie nie ma się nawet gdzie załatwić. Zgadzam się w 100% z "fuckthesystem" OMIJAJCIE TĄ SZKOŁĘ Z DALEKA" . Teraz sesja więc dużo osób przychodzi na zajęcia gdzie nie ma czym oddychać ! 80 osob w malej salce na gora 30. Jedynie 1 rok ma zajęcia na auli gdzie jest dużo miejsca, żeby na początku jakoś wygladała ta szkola. I nie spodobała mi się równiez wiadomosc iz dziekanem naszej szkółki jest jakis magister porazka. Jedyne co podoba mi się w tej szkole to poznane osoby w niej! Pozdrawiam i wypowiadajcie sie! Chciałam jeszcze dodać że nic w tej szkole się nie nauczyłam jak płaci się to sie spokojnie zda bez nauki, tylko PIENIĄDZE widzą! Ale żeby jakąs pracę pomóc znaleźć to NIE co ich to interesuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 22.06.10, 03:22 "Chciałam jeszcze dodać że nic w tej szkole się nie nauczyłam" A to już świadczy tylko o Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuckTheSystem Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.warynski.net 22.06.10, 10:16 No faktycznie cięta riposta, gratulacje. To może teraz wypowiesz się na temat warunków w jakich się uczymy? Czekam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 25.06.10, 02:01 Nie znam warunków więc nie wypowiadam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuckTheSystem Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.warynski.net 25.06.10, 09:36 Jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiorka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.146.176.9.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.06.10, 13:24 Studentów jak na lekarstwo. Na moim roku ledwie 50-60 się uzbiera gdy sesja. Warunki kiepskie, sami widzicie co tu dodawać:) Kobra, a te rzeczy puchary, stopnie i inne o których pisałeś to "karacista"? Bo tak się u mnie na roku śmieją Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.10, 18:51 www.ka.edu.pl/wydzialy/wydzial-nauk-o-bezpieczenstwie/kierunki-studiow/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 27.06.10, 11:08 forum.gazeta.pl/forum/w,245,78640405,104667195,KSW_kup_se_wyksztalcenie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.10, 18:54 www.ka.edu.pl/wydzialy/wydzial-nauk-o-bezpieczenstwie/wykladowcy/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 27.06.10, 11:11 forum.gazeta.pl/forum/w,245,78640405,96996402,Re_KSW_Krakow_beznadziejna_uczelnia_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.182.106.226.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.06.10, 23:03 Czy ty nie widzisz różnicy? Oni chociaż mają szatnię,a ja musiałam siedzieć na zajęciach w płaszczu i z mokrą parasolką,bo nie było gdzie ich zostawić.Apeiron ma się nijak do K.A.Ja mam dreszcze gdy idę do tych zatłoczonych sal i krzesełek dla pierwszoklasistów.Tu się nas wcale nie szanuje.Sekretariat to rzeczywiście burdel po pożarze,jak to wcześniej ktoś napisał.Gdy tam wchodzę to mam wrażenie,że to jarmark a nie biuro. Muszę tu trwać bo już za to wybuliłam kasę,ale innym odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 28.06.10, 19:08 Wiesz jak sami wykładowcy nazywają KA ? Kuźnia Analfabetów. Pogadaj ze studentami KA to Ci powiedzą co i jak. Ciekawe, że porównujesz "uczelnię" "trzech prezydentów" (tak też jest nazywana = Lasota, Gołaś, Majchrowski) do zwykłej jak mniemam szkoły wyższej. Jak myślisz jakim cudem układają teraz szyny tramwajowe obok KA ? Skąd szkoła miała na taki szybki rozwój ?? Pan Prezydent Majchrowski wydał zarządzenie wewnętrzne w myśl którego pracownicy magistratu musieli robić studia na KA, a płaciło za nie miasto, czytaj krakowscy podatnicy bo to z ich kieszeni tak naprawdę biorą się miejskie pieniądze. Jest jeszcze kilka wałków o których można by dużo opowiadać. Zresztą, przecież zawsze możesz się przenieść z uczelni na uczelnię. Gwarantuje Ci to ustawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.10, 18:58 www.kierunki.net/mundurowe-i-ochroniarskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 27.06.10, 14:03 fafik.uokik.gov.pl/dec_prez.nsf/0/A93CCD28093C58D6C12574F6002AD7C7/$file/decyzja_nr_rkr17_2007_z_dnia_02.03.2007_r.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komandos Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.147.47.85.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.06.10, 16:31 Ta szkółka nie jest dla żołnierzy. Nikt nie rozumie specyfiki naszej służby, a piszą że są dla mundurowych. Kolega miał jechać na misję. Wystąpił w Apeironie o urlop dziekański motywując potrzebami służby. Nie dostał zgody. Ma ogromny problem. Utopić kasę włożoną w szkółkę i wykonać rozkaz dowódcy, czy też prosić go o zmianę terminu wyjazdu. U dowódcy za same dyskusje o zmianie terminu wyjazdu na misję ma przechlapane. Mogą nie przedłużyć mu kontraktu:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 28.06.10, 19:22 A co to jakiś koncert życzeń ? Uczelnia jest jednostką autonomiczną i o zasadach studiowania, w tym urlopach dziekańskich, decydują trzy elementy: 1. Ustawa o szkolnictwie wyższym 2. Statut uczelni 3. Regulamin studiów Przy okazji jakoś mi się nie chce wierzyć aby dziekan po analizie dokumentów dołączonych do wniosku nie udzielił urlopu. Zawsze pozostaje reaktywacja i np. indywidualny tok studiów z możliwością robienia czegoś "awansem". Poza tym mnie kolega mówił kilkanaście lat temu, że ma słonia w karafce i mrówkę na łańcuchu. Do tej pory tego nie widziałem. A "Na wyspach Bergamutach podobno jest kot w butach, widziano także osła którego mrówka niosła, jest słoń z trąbami dwiema i tylko .... wysp tych nie ma." (J. Brzechwa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 28.06.10, 23:44 decyzje.uokik.gov.pl/dec_prez.nsf/0/28D27DC697F6D537C12574F600322BB0/$file/Decyzja_nr_RKR49_2006_z_dnia_13.12.06.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MATEUSZ Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.89.115.57.static.crowley.pl 29.06.10, 20:22 Dobrze,że ktoś wrzuca tu te linki bo uchronił mnie przed głupim wyborem!!!! Miałem wybrać tę szkołę,ale rzeczywiście wyrzuciłbym pieniądze w błoto. Warto czytać i szukać za nim dokona się wyboru. Moim znajomym już powiedziałem o tym forum-tak ku przestrodze innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.89.115.59.static.crowley.pl 29.06.10, 20:23 Ja na szczęście skończyłam szkółkę i nikomu jej nie polecam. Od lat Ci sami ludzie do utrzymywania z naszego czesnego. Zobaczcie nazwiska. Cała rodzina 1. Rektor P. 2. Kanclerz P. 3. Drugi kanclerz P. 4. Gość z sekretariatu P. Wszyscy płacicie im pensje, a oni robią łaskę że Was/Nas obsługują. Że załatwią szatnię itp. Kobieta która na Was krzyczy jak wynika z postów ma płaconą przez Was pensję. To Wy spłacacie ich zobowiązania i utrzymujecie całą rodzinę. Szkółka działa kilka lat. Coś się zmieniło? Nic. Jakieś własne sale wykładowe? budynki? Dofinansowanie do sprzętu sportowego lub obozów?? Zero!!! Kandydaci na studia. Zapytajcie w sekretariacie przed złożeniem dokumentów o takie rzeczy jak 1. Ilu studentom uczelnia załatwiła pracę? 2. Ilu studentów było na jakiejkolwiek wymianie zagranicznej? 3. Czy kiedykolwiek w szkółce przebywali studenci z innych zagranicznych uczelni? 4. Dlaczego tak naprawdę nie ma studiów dziennych tylko zaoczne? 5. Czy chociaż jeden raz w szkółce uruchomiono studia podyplomowe, czy tylko wiszą na stronie dla poprawy wizerunku? Pytania są retoryczne. Odpowiedź chyba znacie. Ktoś na forum opowiadał o obozie w Niedzicy. Jak tam było fajnie. Może jemu było. Ja się z tym nie zgadzam. Ośrodek wojskowy. Brudne domki kampingowe. Porcje podawane na małych talerzykach aby wyglądały na duże:) Po naszym proteście Kanclerz P tak zadziałał, że aż z Krakowa przyjechała Pani P załatwiać zwiększenie porcji bo sam miał z tym kłopoty:)) Szkółka nie rozwija się co wszyscy widzimy. Od samego początku jeden kierunek. Szkółka trwa bo istotą działalności nie jest rozwój i dbałość o studentów, a jedynie utrzymanie rodziny P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka apeironu Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 29.06.10, 20:50 A żebyś wiedział MONOFAGIUS że zmienimy szkołe ;) nie wiele juz brakuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 29.06.10, 21:36 Czy ktoś widział filantropa w działalności gospodarczej ?? Musiałby to być idiota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Krótka piłka IP: *.chello.pl 30.06.10, 02:55 MONOFAGIUS - którym "P" jesteś?? Widzę, że lubisz owijać gó... w ładne papierki - ale to niczego nie zmieni... Twoja determinacja w obronie tej "szkółki niedzielnej" zdradza Cię. To już nawet nie jest śmieszne. W tej chwili twoje posty stają się swoistą antyreklamą tej "uczelni". Praca na Balicach, Policji i innych służbach mundurowych - daj spokój z tymi sloganami. W jakim celu mundurowi mają startować na tej "uczelni" - aby pozbyć się nadmiaru gotówki, czy zakosztować życia na kredyt?? Jak to powiedział B. Linda w kultowym filmie: "CO TY WIESZ O ZABIJANIU??" Prędzej tę pracę otrzyma student z RPA, który skończył tam uczelnię szałasową na kierunku "PROSTOWANIE BANANÓW I OTRZEPYWANIE PALM KOKOSOWYCH". Podawanie linków i wzniosłe "trudne" słowa - to droga do mamienia półgłówków, których ( jak sam widzisz ) jakos mało na tym forum jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Krótka piłka IP: *.rockowy.net 30.06.10, 13:06 Nie jestem żadnym z P. Szkoły nie bronię tylko patrząc na klimat jaki tu ktoś rozwinął i analizując wszystkie posty to pod kilkoma nickami jest ukryta jedna i ta sama osoba. Zastanawiam sie za co wyleciała z tej szkoły ? Bo, że ma żal osobisty to widać ewidentnie. I nie jest to żal typu rozżalonego studenta z oblanego egzaminu. Tu czuć coś więcej. Nie wiem co to jest ale to czuć. Podejrzewam też, że jest tu jeszcze jedna - dwie osoby bedące pod wpływem tej o której mowa była wyzej. To tak patrząc z czysto psychologicznego pkt. widzenia. MISIEK napisał: "W tej chwili twoje posty stają się swoistą antyreklamą tej "uczelni".Praca na Balicach, Policji i innych służbach mundurowych - daj spokój z tymi sloganami." To to jest już Twoja Misiek czysta konfabulacja. Nigdzie nie pisałem o pracy na Balicach, Policji i innych służbach mundurowych. Czyżby próba wciśnięcia z Twojej strony jakiegoś kłamstewka ???? Oj nieładnie kłamczuszku, nieładnie. Po co Ci ktoś ma kiedyś w twarz powiedzieć MISIEK KŁAMIE co ? Misiek napisał: "CO TY WIESZ O > ZABIJANIU??" Na ten temat ja coś wiem. A Ty ?? Skoro kierunek Prostowanie bananów i otrzepywanie palm jest bardziej przydatny to dlaczego go nie studiujesz ? Czyżby tam były potrzebne jakieś wieksze kwalifikacje niz Ty posiadasz ? Misiek napisał: "Podawanie linków i wzniosłe "trudne" słowa - to droga do mamienia półgłówków, ..." Święte słowa. Święte słowa. Tyle tylko, że linki to zamieszczał/a kilkakrotnie AJ. Ja zamieściłem jeden dotyczący KSW i tyle. No cóż Aj pewnie się cieszy, że został/a zaliczony/a do grona, jak to Misiek ująłeś (cytuję Twoje słowa0, "półgłówków" Rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ Re: Krótka piłka IP: *.ip.netia.com.pl 30.06.10, 23:11 Misiek, duże spoko i duży szacun za "walkę" na tym forum:) Czekamy na więcej Twoich wpisów. Dla przypomnienia podam jeszcze raz wspomniane linki, choćby dlatego aby Monofagius nie myślał że może wywierać wpływ na nasze działania w taki banalny sposób:) www.ka.edu.pl/wydzialy/wydzial-nauk-o-bezpieczenstwie/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ Re: Krótka piłka IP: *.ip.netia.com.pl 30.06.10, 23:14 Misiek, duże spoko i duży szacun za "walkę" na tym forum:) Czekamy na więcej Twoich wpisów. Dla przypomnienia podam jeszcze raz wspomniane linki, choćby dlatego aby Monofagius nie myślał że może wywierać wpływ na nasze działania w taki banalny sposób:) www.ka.edu.pl/wydzialy/wydzial-nauk-o-bezpieczenstwie/wykladowcy/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ Re: Krótka piłka IP: *.ip.netia.com.pl 30.06.10, 23:16 Misiek, duże spoko i duży szacun za "walkę" na tym forum:) Czekamy na więcej Twoich wpisów. Dla przypomnienia podam jeszcze raz wspomniane linki, choćby dlatego aby Monofagius nie myślał że może wywierać wpływ na nasze działania w taki banalny sposób:) www.ka.edu.pl/wydzialy/wydzial-nauk-o-bezpieczenstwie/kierunki-studiow/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.89.115.59.static.crowley.pl 29.06.10, 20:26 polskalokalna.pl/wiadomosci/mazowieckie/news/z-tych-uczelni-studenci-uciekaja,1499567 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monofagius Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.rockowy.net 30.06.10, 13:12 Zastanowiłbym się na Twoim miejscu nad zamieszczaniem tu linków bo tym już awansowałaś do grupy "półgłówków"(jak to nazwał Misiek) Gratuluję "awansu" społecznego i społecznościowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 03.05.11, 22:20 Już tak mamy - to program "nie jesteś sam" www.bip.nauka.gov.pl/_gAllery/13/45/13454/20110330_raport_WSB_Apeiron_45-10.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sokole Oko Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.182.69.62.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.07.10, 14:09 Gość: anka IP: *.ip.netia.com.pl 09.05.10, 10:13 Napisała "Patrząc na ogłoszenia o pracę dla studentów na stronach Apeirona (sprawdźciesami), a przy tym opowiadanie kandydatom że po ukończeniu studiów znajdą pracę w BOR, CBŚ itp. jest totalnym odlotem, nieporozumieniem (brak słów na określenietego zjawiska) i pokazuje jak traktuje się studentów i kandydatów na studia hahahahahahahah. Może czegoś nie wiem, ale jeśli ochrona dyskotek, imprez masowych oraz pracajako pracownik fizyczny jest częścią profesjonalnego przygotowania studentów dopracy w wymienionych instytucjach (ABW, CBŚ, BOR), macie już pogląd co tam się wyprawia:))))) To tak jakby Politechnika Krakowska mgr inż. budownictwa organizowała profesjonalne praktyki w kopaniu rowów łopatą na czas i twierdziła że jest to droga do światowej kariery w budownictwie:))))" ZOBACZCIE W SZKÓłCE CZYTAJĄ NAS A NAWET SIĘ OD NAS UCZĄ. OJ MONOFAGIUS MONOFAGIUS. MOŻE TY NAWET NOTATKI ROBISZ Z NASZEGO FORUM:) Obejrzyjcie zakładkę Akademickie Biuro Karier. Jakie profesjonalne, hahaha. Już nie oferują studentom pracy na budowie oraz przy ochronie dyskotek i imprez masowych??????? hahahaha Nie wierzę Teraz doradzają studentom i absolwentom, hahahaha. Ciekawe czy w zakresie takiej samej pracy jak poprzednio??? Tylko tajnie. Chyba tak, bo bardziej "na okrągło" napisenej strony nie widziałam:))) "Wdrażane przez nas inicjatywy....." hahaha. Prosimy o konkrety. Jakie inicjatywy?:-)) Panie MONOFAGIUS. CZEKAMY:)))) Hej forumowicze. Czy ktoś z Was wie kto szefuje w Akademickim Biurze Karier w Apeironie?? Znów ktoś z rodziny P?:)))!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 02.07.10, 21:36 Anka napisała "Patrząc na ogłoszenia o pracę dla studentów na stronach Apeirona (sprawdźciesami), a przy tym opowiadanie kandydatom że po ukończeniu studiów znajdą pracę w BOR, CBŚ itp. jest totalnym odlotem, nieporozumieniem" Liczenie na to, że jakaś służba typu ABW lub BOR czy też CBŚ da ogłoszenie o rekrutacji jest co najwyżej ... naiwnością. Zeby nie powiedzieć więcej. Świadczy to tylko o tym, że ktoś nie zna realiów tych służb. Jak na studenta szkoły o kierunku administracyjno - ochronnym to po prostu żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 02.07.10, 23:06 Żenadą są Twoje posty i odpowiedzi. Bredzisz, majaczysz i sam nie wiesz co piszesz. Przedmiotem postu była praca/staże oferowana studentom Apeirona przez Biuro Karier. Na stronie szkółki piszecie "Możemy śmiało stwierdzić, że nasza Uczelnia sumiennie przygotuje Cię do pracy w służbach mundurowych, poczynając od Policji... na Biurze Ochrony Rządu czy Centralnym Biurze Śledczym kończąc". Jeśli praca na budowie, pilnowanie dyskoteki lub stanie na koncertach są przygotowaniem do takiej pracy to podkreślam jeszcze raz - twoje posty i ogłoszenia szkółki to robienie kandydatom i studentom wody z mózgu. Jedno jest pocieszające - jak widać niektórzy studenci uwierzyli Ci bo oferty o których pisałam "rozeszły się jak ciepłe bułeczki" - nie ma ich aktualnie na stronie:))) Wyczerpano zapasy?:)) Co do pracy w służbach mundurowych wiem jedno. Żaden z Panów P nie wąchał prochu tzn. nigdy nie służył w żadnej formacji mundurowej. Nawet służby wojskowej nie odbywali. Co zatem mogą wiedzieć na temat jakichkolwiek służb mundurowych Monofagius. Wydrukuj sobie i powieś nad biurkiem to co teraz napiszę. Robię to tylko i wyłącznie dla Ciebie. BOR oraz CBŚ (jak szumnie nazywacie wydział policji) na swoich stronach internetowych ogłaszają nabór do pracy. ABW również niedawno ogłaszała w prasie nabór w swoje szeregi. Jeszcze jedno. Tak zaciekle atakowana przez Ciebie KSW dwa lata temu gościła osobę z wywiadu (pisała o tym prasa) która rekrutowała studentów KSW do pracy w tej służbie. Znam natomiast kilku ludzi którzy legitymowali się dyplomami Aperiona i starali o przyjęcie do pracy w policji (na stójkowych) oraz do BOR. Muszę Cię rozczarować - "czarodziejski i profesjonalny" dyplom nie działa. Nadal są cywilami:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 04.07.10, 23:43 No cóż. Tak to jest jak ktoś czyta i nie rozumie słowa pisanego. Niestety pewnych zaległości w edukacji na poziomie szkoły podstawowej nie da się nadrobić. Takie braki są, przykro mi o tym mówić, widoczne u Ciebie anka. Jak sama napisałaś na stronie szkółki napisane jest: "nasza Uczelnia > sumiennie przygotuje Cię do pracy w służbach mundurowych". Przeczytaj to jeszcze kilkadziesiąt razy, a jest szansa, że może zrozumiesz tekst pisany. Jeżeli masz z tym problem, poproś brata, kolegę, koleżankę niech Ci pomogą zrozumieć różnicę pomiędzy sensem stwierdzenia: "Uczelnia sumiennie przygotuje Cię do pracy w służbach mundurowych" a sensem stwierdzenia "Uczelnia gwarantuje pracę lub daje Ci pracę". Jeżeli tego nie rozumiesz to jak do cholery zdałaś maturę ???? anka napisała; "Co do pracy w służbach mundurowych wiem jedno. Żaden z Panów P nie wąchał prochu tzn. nigdy nie służył w żadnej formacji mundurowej." I co z tego ??? Bo nie bardzo rozumiem co to ma do rzeczy w związku z ofertą pracy ??? Przypomina mi sie taka dziecięca zabawa pod nazwą "Pomidor" wypisz wymaluj jak ulał pasuje do tej Twojej wypowiedzi. Problem polega tylko na tym, że w tą grę grają przedszkolaki. anka napisała: "Nawet służby wojskowej nie odbywali." Rozumiem, że Ty ją masz już za sobą i jesteś w stanie arbitralnie powiedzieć co i jak, kiedy, kto i dlaczego ? Gratuluję !!! Piszesz o ofertach BOR, CBŚ i ABW, zapominasz tylko, że przeważnie każda z tych służb ma na swej stronie lub w kwestionariuszu takie małe zastrzeżenie : "Informujemy, iż odpowiadamy tylko na wybrane oferty." anka napisała: "KSW dwa lata temu gościła osobę z wywiadu (pisała o tym prasa) która rekrutowała studentów KSW do pracy w tej służbie." Nie wiesz co piszesz, a piszesz bzdury totalne. A dlaczego tak twierdzę ? Otóż dlatego: Wyznaczenie żołnierza zawodowego na stanowisko służbowe w SWW następuje po przeprowadzeniu postępowania kwalifikacyjnego, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 9 czerwca 2006 r. o służbie funkcjonariuszy Służby Kontrwywiadu Wojskowego oraz Służby Wywiadu Wojskowego (Dz. U. Nr 104, poz. 710). Służba wojskowa żołnierzy zawodowych, regulowana jest także przez przepisy ustawy z dnia 11 września 2003 r. o służbie wojskowej żołnierzy zawodowych (Dz. U. Nr 179, poz. 1750 z późn. zm). Stosunek służbowy funkcjonariusza SWW powstaje w drodze mianowania na podstawie dobrowolnego zgłoszenia się do służby. Funkcjonariuszem SWW może być osoba: 1. posiadająca wyłącznie obywatelstwo polskie, 2. korzystająca z pełni praw publicznych, 3. wykazująca nieskazitelną postawę moralną, obywatelską i patriotyczną, 4. dająca rękojmię zachowania tajemnicy stosownie do wymogów określonych w przepisach o ochronie informacji niejawnych, 5. posiadająca co najmniej średnie wykształcenie i określone kwalifikacje zawodowe oraz zdolność fizyczną i psychiczną do pełnienia służby. Przy ostatecznej ocenie predyspozycji kandydata do służby w SWW bierze się pod uwagę również: 1. wiek kandydata, 2. poziom i kierunek jego wykształcenia oraz kwalifikacji zawodowych, 3. stopień znajomości języków obcych, 4. doświadczenie w pełnieniu służby lub wykonywaniu pracy poza granicami państwa, 5. umiejętność posługiwania się technikami informacyjnymi, 6. posiadanie uprawnień do prowadzenia pojazdów mechanicznych. Mówi Ci to coś ? Jak się na czymś nie znasz to się nie wypowiadaj bo po prostu pleciesz farmazony z rodzaju: Na wyspach Bergamutach podobno jest kot w butach, widziano także osła, którego mrówka niosła, jest słoń z trąbami dwiema i tylko ... wysp tych nie ma. anka napisała: "Znam natomiast kilku ludzi którzy legitymowali się dyplomami Aperiona i starali o przyjęcie do pracy w policji (na stójkowych) oraz do BOR. Muszę Cię rozczarować - "czarodziejski i profesjonalny" dyplom nie działa.Nadal są cywilami." Bo to nie dyplom otwiera drzwi ale WIEDZA, posiadana wiedza i kwalifikacje. Przede wszystkim umiejętność czytania ze zrozumieniem. To potrzebne jest wszędzie. Nawet przy aplikacji na sprzątaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 05.07.10, 20:25 Apeiron podał, MONOFAGIUS IP: *.chello.pl 04.07.10, 23:43napisał "nasza Uczelnia sumiennie przygotuje Cię do pracy w służbach mundurowych". Anka napisała: "Znam natomiast kilku ludzi którzy legitymowali się dyplomami Aperiona i starali o przyjęcie do pracy w policji (na stójkowych) oraz do BOR. Muszę Cię rozczarować - "czarodziejski i profesjonalny" dyplom nie działa. Nadal są cywilami." MONOFAGIUS IP: *.chello.pl 04.07.10, 23:43 napisał "Bo to nie dyplom otwiera drzwi ale WIEDZA, posiadana wiedza i kwalifikacje". NO TO JAK ICH PRZYGOTOWUJECIE? HAHAHAHAHAHAHAHA NIE MAJĄ WIEDZY? A CO Z KWALIFIKACJAMI? MAJĄ CZY NIE?:) NO TO JAK ICH PRZYGOTOWUJECIE? HAHAHAHAHAHAHAHA NIE MAJĄ WIEDZY?A CO Z KWALIFIKACJAMI? MAJĄ CZY NIE?:) SAM SOBIE PRZECZYSZ!!! Bo dyplom chyba mają?:)) SAM SOBIE PRZECZYSZ!!! Bo dyplom chyba mają?:) PO CO ROBIĆ STUDENTOM WODĘ Z MÓZGU? WYSZŁO NA MOJE:)))))) Studenci i kandydaci - zobaczcie co piszą Władze Uczelni i jak to się ma do realiów!!! Ale aby "zagonić" Cię do książek i przepisów prawa napiszę, że człowiek z wywiadu który rekrutował na KSW był z AW. Dla Ciebie, jako że nie odbywałeś służby wojskowej, ani nie służyłeś w żadnej innej formacji mundurowej napiszę. To Agencja Wywiadu, hahahahahahahahahahahaha. Nie wiem zatem skąd wziąłeś SWW - Służbę Wywiadu Wojskowego??? I kto tu jest żenujący?? Już wiesz jak ważne jest doświadczenie w służbach mundurowych kiedy się innych chce przygotować do służby w jej szeregach????:))))) To taki z Ciebie interlokutor który bawi się w pomidora, cytuje bajki dla dzieci tylko nie szuka materiałów źródłowych? hahahahahaha A teraz biegusiem - do biblioteki, internetu!!! Po dogłębnej lekturze zapraszam do dyskusji:) hahahaha Do reszty Twojego postu ustosunkuję się gdy powstrzymam atak śmiechu po jego przeczytaniu, hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 05.07.10, 23:46 Nie wiem dlaczego cały czas do mnie zwracasz się per "Wy" ? W PZPR nie byłem i do innych też nie należę. Poza tym jeżeli ktoś rzuca teczką na szkołę to mu sie wiedzy na siłę do głowy nie wbije. O poziomie zaangazowania mówi ocena na dyplomie. Tak przynajmniej było z moich studenckich czasów. Teraz to może i realia się zmieniły bo młodzież jakaś taka ..... mało zdolna czy coś w tym stylu. Co do AW to bardzo możliwe że rekrutowali w KSW bo to był okres kiedy Macierewicz do wywiadu rekrutował harcerzy. Rewelka po prostu. Rewelka. Masz więcej takich przykładów to zamieść, będzie s czego się śmiać przy piwie z kolegami. Do biblioteki biegać nie muszę bo w przeciwieństwie do Ciebie dysponuję odpowiednim zasobem wiedzy ogólnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 06.07.10, 18:01 MONOFAGIUS 05.07.10, 23:46 napisał "Co do AW to bardzo możliwe że rekrutowali w KSW bo to był okres kiedy Macierewicz do wywiadu rekrutował harcerzy". DYLETANCTWO, DYLETANCTWO, DYLETANCTWO, DYLETANCTWO, DYLETANCTWO! Pan minister Antoni Macierewicz w tym okresie NIE REKRUTOWAŁ DO AGENCJI WYWIADU (wywiad cywilny) - zajmował się częścią służb wojskowych hahahaha DRAMAT, DRAMAT, DRAMAT, DRAMAT, DRAMAT, DRAMAT, DRAMAT, DRAMAT! Jedyny Wszechmogący!!! - widzisz?? I nie grzmisz? "Specjalista" od przygotowania studentów do pracy w służbach mundurowych myli służby cywilne z wojskowymi.hahahahahaha Na dodatek myli szefa kontrwywiadu wojskowego z wywiadem cywilnym!!! hahahahahahahahahahahahahahah MONOFAGIUS 05.07.10, 23:46 napisał: Rewelka po prostu. Rewelka. Masz więcej takich przykładów to zamieść, będzie z czego się śmiać przy piwie z kolegami. Zostałeś klasykiem, hahahahahahah - już Cię cytują (ja Cię cytuję), hahahahaha Czekam zatem na dalsze przykłady:)))) MONOFAGIUS 05.07.10, 23:46 napisał: "Do biblioteki biegać nie muszę bo w przeciwieństwie do Ciebie dysponuję odpowiednim zasobem wiedzy ogólnej". Przykro mi, jak widzą wszyscy czytelnicy - musisz:))hahahahahaha Jak pisałem wczoraj. Bieeeeguuusiem:))) Tylko nie korzystaj z tej co teraz - w miejscu pracy, bo widzisz jakie tam materiały macie, hahahahahaha Czytając Twoje posty w sprawach bezpieczeństwa odnoszę wrażenie że byłeś wśród rekrutowanych z Twojego postu. Już wiem!!! Harcerzyk:)) To w takich służbach mundurowych działałeś?))) Kandydaci do szkółki i Studenci!!! Zobaczcie jacy fachowcy dbają o wasze profesjonalne przygotowanie do pracy w służbach mundurowych. PS. Nie proś o korepetycje - odmówię Ci. Nie zajmuję się trudnymi przypadkami:))) FACHOWCY?????????????? OD PRZYGOTOWANIA DO PRACY W SŁUŻBACH MUNDUROWYCH??????????:)))) Kończę - znów mam paniczny napad śmiechu, hahahahahahahahahahahaha Jeszcze jedno. Jak tam nabór???? Wiem:(( Więcej nie pytam:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 07.07.10, 19:33 Jak już wielokrotnie pisałem: NALEŻY CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM TEKSTU CZYTANEGO W przeciwnym wypadku będą powstawały właśnie takie konfabulacje. Cóż widać dobitnie, że słowo pisane ma problem z dotarciem do Twoich szarych komórek. Jak sama raczyłaś zauważyć napisałem: "Co do AW to bardzo możliwe że rekrutowali w KSW bo to był okres kiedy Macierewicz do wywiadu rekrutował harcerzy". Przeczytaj jeszcze raz, potem jeszcze raz, aż do skutku. Nawet gdyby to miało być milion razy to przeczytaj i zrozum co jest napisane. Chociaż nie wytłumaczę Ci to bo nie wiem czy Twój poziom czytania ze zrozumieniem pozwala na wychwycenie "takich zawoalowanych niuansów". Jak już sama zauważyłaś napisałem: "Co do AW to bardzo możliwe że rekrutowali w KSW bo to był okres kiedy Macierewicz do wywiadu rekrutował harcerzy" Taka konstrukcja zdania nie oznacza, że Macierewicz rekrutował do AW, tylko, że rekrutowano do AW w tym samym okresie co Macierewicz rekrutował harcerzy. Bardziej łopatologicznie już się chyba nie da. Jak nie rozumiesz to polecam taka starą kreskówkę pt.: "Mapety". Była tam taka postać jak "Zwierzak". Co jakiś czas stawała przed ścianą i waliła w nią łbem z okrzykiem: "Myśleć, myśleć". Boję się, że tobie już tylko to pozostało. Ewenetualnie jak mówił pan Zagłoba do Najjaśniejszego Pana: Należy dużo siemienia lnianego jeść i wina pić. Oleum jako lżejsze na powierzchni wina pływa, a to idąc do głowy oleum ze sobą poniesie. Tak to właśnie jest jak się nie umie czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwentka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.89.115.59.static.crowley.pl 07.07.10, 21:29 Anka - proszę Cię nie dyskutuj już z MONO - tematem:))) MONO-temat!! Ty nie pisz czego nie napisałeś. Ty się zlituj nad szkółką, studentami i kandydatami i przestań tworzyć:))) Tego co wypisujesz nawet kompromitacją nie da się nazwać. Po prostu cały "karacista". Jaki na obozach - taki w życiu i na forum:) Anka, szkoda Twojego zdrowia i czasu. Wszyscy wiedzą że Pan P. jest specyficzny:) Ale masz rację poczytałam Jego posty i podobnie jak Ty dostałam ataku śmiechu:)) Wysłałam te posty linkiem do znajomych ze szkółki. Ale będzie polewka:) Jaki to fachowiec widzicie po wpisach:) Jego edukacja jest dość specyficzna bo cytuje tylko bajki. Która to klasa podstawówki????:))))) Jeśli inni podobni Jemu fachowcy tak profesjonalnie przygotowują Was do pracy w służbach mundurowych to już wiecie dlaczego ten link oddaje realia..... polskalokalna.pl/wiadomosci/mazowieckie/news/z-tych-uczelni-studenci-uciekaja,1499567 Mam njusa:) dr D - specjalista od terroryzmu ucieka z t......o okrętu!!! Od października Go nie będzie. Pewnie teraz specjalistka od wszystkiego znana jako mgr Agnieszka okaże się specjalistką z tego tematu:)))) Ratuj się kto może. Dr D - dał sygnał!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 08.07.10, 02:00 No to ja mam z Was ubaw po pachy, Jak z przedwyborczej Bronka kiełbachy. Wasz poziom jasnowidztwa jest ogromny. Przepowie mi któraś kiedy mi się przypalą ziemniaczki ? Dziękuję Bogu, że nie muszę uczyć takich ... jak Wy. Współczuję prowadzącym zajęcia. Karaciście (kimkolwiek by on nie był), pani Agnieszce (co zna się na wszystkim), panu D ... (od terroryzmu), pani ze średnim i innym bo chyba na tych się nie kończy ? A jeszcze zapomniałbym współczuję dziekanowi i rektorowi oraz prodziekanom i prorektorowi. Stare polskie powiedzenie: Obyś cudze dzieci uczył rzeczywiście musi być przekleństwem. Współczuję tym, którzy podjęli się nieść kaganek oświaty między te koziołki. Nabieram coraz większej pewności, że W. Łysiak w "Stuleciu kłamców" miał rację pisząc, że: "większość każdego społeczeństwa tworzą całkowite ... nie mające o niczym pojęcia". Przy okazji: www.studencka.pl/Articles/view/1166 a to pewno boli bardzo: www.studencka.pl/Articles/view/228 Taka jest prawda: www.studencka.pl/Articles/view/1147 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 08.07.10, 18:13 Absolwentko!! Masz rację!! Szkoda zdrowia na beznadziejne przypadki:) Koleś zero wiedzy. Wiesz dlaczego tak szczeka?? Bo myśli że jest anonimowy. Ale tylko tak myśli:)) Zresztą perfekcyjnie wiesz z kim mamy do czynienia i tu życie jest zbieżne ze starym porzekadłem - NIESZCZĘŚCIA CHODZĄ PARAMI:)) A swoją drogą czy wiesz ilu jest Panów P?:))) Jeśli już dr D zdecydował się rzucić tą robotę to w szkółce musi być cieniutko:)) Czy magister Agnieszka to ta która zastąpiła dr hab. Janinę CZ.?? To się nazywa promocja szkółki, Profesora zastąpić magistrem:))) A, jeszcze jedno. Ty wiesz że wg szkółki detektyw podobnie jak ślusarz, mechanik i elektryk MA WARSZTAT???? :)))) I teraz w szkółce chcą uczyć administrowania takim warsztatem, hahaha Ciekawe czy powiedzą kandydatom, że tym kwitem , można sobie ........ wytrzeć, bo aby zostać detektywem wystarczy spełnić wymogi określone w USTAWIE O ZAWODZIE DETEKTYWA i już!!!!!! Przypomnę, bo niektórzy mogli nie doczytać lub zapomnieć:))) polskalokalna.pl/wiadomosci/mazowieckie/news/z-tych-uczelni-studenci-uciekaja,1499567 Teraz wiemy dlaczego wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7984209,Uczelnia_nie_wytrzymala_konkurencji__Wlasnie_sie_zamyka.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 10.07.10, 00:48 Wręcz bawi mnie wasze ograniczenie. Chociaż z drugiej strony jest to niezwykle żenujące, wręcz tragiczne, że wydawałoby się inteligentni ludzie mogą być tak ograniczeni. No cóż zdarza się. Po pierwsze nie mam nic wspólnego z domniemanymi panami P, D, W i całą pozostałą częścią alfabetu. Co do warsztatu ..., no cóż jak ktoś jest na poziomie mentalnym ślusarza i elektryka to pojęcie warsztat właśnie z tym mu się kojarzy, gdyż nie zna szerszego pojęcia słów. No cóż czasami trzeba wnieść kaganek oświaty pod strzechy i wytłumaczyć niektórym co oznaczają niektóre pojęcia. Otóż "warsztat" to także - charakterystyczny zespół metod i środków wyrazu stosowanych np. w pracy twórczej lub naukowej. Jakby ktoś miał z tym jeszcze problem to przykład znajdzie tutaj: warsztathistoryka.uni.lodz.pl/ oraz tutaj: grono.net/kielce1/topic/16437564/sl/otwarty-warsztat-dziennikarski-wiciinfo/ A gdyby tego było mało to w związku z tym, że mowa o nauce to opiszę w kilku słowach warsztat nauczyciela. Tak, tak. Taki warsztat, wbrew tego co się niektórym niedouczonym wydaje, a raczej nie mieści w ich ciasnym pojmowaniu realiów tego świata, istnieje. Zatem warsztat pracy nauczyciela to celowo dobrane procedury postępowania, sposoby i metody działania, dokumenty prawne i planistyczno-organizacyjne, czyli opisane decyzje nauczyciela dotyczące działań jego i uczniów w czasie roku szkolnego. W skład warsztatu pracy nauczyciela wchodzą również źródła wiedzy i środki materialno-techniczne, które służą uczniom do uczenia się, a nauczycielowi do nauczania, wychowania i opieki oraz doskonalenia własnej pracy zawodowej. W zasadzie istnieje warsztat pracy przedstawiciela każdego zawodu. Nawet warsztat pracy polityka lub psychoterapeuty do którego sfrustrowanych uczestników odsyłam. Dla uzmysłowienia wypisywanych przez samozwańczych krytyków bzdur polecam zapoznanie się z: wyborcza.pl/1,75478,7158500,Bez_podzialu__publiczne___prywatne.html Polecam też notkę z Gazety Prawnej zatytułowaną: "Druzgocąca przewaga małych uczelni", więcej na ten temat przeczytacie tutaj: www.oficynamm.pl/aktualnosc.php?id=1226 I jeszcze dawczka a raczej gwoździk dobijający wieko trumny w której pochowane zostały bzdury pisane przez ankę: www.slask.do-celu.eu/magazyn/czerwiec-2010/nie-tylko-prestiz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ghnet.pl 10.07.10, 07:52 MONOFAGIUS ale z ciebie debil!!!!!!!!!! Inaczej nie można tego nazwać. Masz coś nie tak pod kopułą!!! Znajdz sobie forum dla takich jak ty!!! Wtrącasz się w sprawy o których nie masz zielonego kojęcia i tylko sie kompromitujesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 16.07.10, 02:30 Z reguły nie mam "zielonego kojęcia". Po prostu kojeciami się nie zajmuję. Zostawiam to inteligentnym w sposób alternatywny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 11.07.10, 14:53 Absolwentko miałaś rację zamieszczając poprzedni link o szkołach prywatnych. Przeczytaj mój:) www.emetro.pl/emetro/1,85648,8119032,Coraz_tansze_progi_na_studentow_nogi.html A co w naszej ulubionej szkółce?? Czesne maleje?? :)))) A jak nabór???? taki jak czesne?:)))) Teraz wiem dlaczego dr D "dał dyla" ze szkółki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shuto Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 12.07.10, 21:26 fafik.uokik.gov.pl/dec_prez.nsf/0/A93CCD28093C58D6C12574F6002AD7C7/$file/decyzja_nr_rkr17_2007_z_dnia_02.03.2007_r.pdf Ku pamięci:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 16.07.10, 02:36 Dobre dobre Błąd 404 HTTP Web Server: Wyjątek: Nie znaleziono elementu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shuto Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 17.07.10, 15:34 Pewnie że dobre. Bardzo dobre:)) Sprawdzałem czy wszystko czytasz:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 16.07.10, 02:37 A może temu Waszemu dr "D" "podziękowano" z jakichś konkretnych powodów ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.147.5.59.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.07.10, 11:05 Po co szukać powodów dla których ze szkólek prywatnych odchodzą studenci i wykładowcy? Realia są tutaj opisane:)) szkola.wp.pl/kat,121276,title,Uczelnie-bankrutuja,wid,12496949,wiadomosc.html?ticaid=1a913 Reszta to tylko kwestia czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 26.07.10, 10:27 Ale "Ameryka" została dawno odkryta. Prywatne uczelnie rządzą sie prawami biznesu, a pismaki nie znają ustawy o szkolnictwie wyższym i potem piszą rózne bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 27.07.10, 09:19 Setki chętnych. www.studencimedycyny.pl/a/Setki_chetnych_na_to_by_zostrac_siostrami-439 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.10, 12:57 bo to inna "piaskownica" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: 77.252.242.* 27.07.10, 19:13 Kolejny wykładowca który był dobry gdy pracował w szkółce - dr Marcin J. Gdy rzucił tę robotę już był "nie teges". Zaczęły się do studentów opowieści dziwnej treści na Jego temat... To już plaga odchodzących, ale jakoś dziwnie mnie to nie martwi:) Zobaczycie ile nazwisk z obecnie "wystawionych" w szkółce"zniknie" od października;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 31.07.10, 00:55 A ile nowych przybędzie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 31.07.10, 01:00 Wygląda na to, że KSW nie uruchomi Bezpieczeństwa Wewnętrznego od października bo nabór lichutki jakiś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: test Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 07:40 test Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.182.1.51.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.08.10, 13:23 KSW na pewno nie uruchomi - bo takiej Uczelni nie ma:) Martw się o swoją szkółkę - bo wkrótce podamy na forum ilu macie kandydatów, hihihihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.dolsatbelchatow.pl 03.08.10, 19:56 Jest. Dla wszystkich jej absolwentów pozostanie cały czas pod nazwą "Kurwa Same Wydatki" lub "Kup Sobie Wykształcenie". Po przemianowaniu na KA dla świeżych absolwentów (i nie tylko absolwentów) funkcjonuje pod nazwą "Kuźnia Analfabetów". I nie zmienią tego niczyje pohukiwania. Co do mojej Alma Mater to ma się ona dobrze i podejrzewam, że tak będzie przez kolejne kilkaset lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: 77.252.242.* 03.08.10, 23:28 Jesteś pewien że dla wszystkich absolwentów KSW pozostanie pod nazwą którą podałeś? Coś mi się wydaje że tym razem przesadziłeś.... oj ..... mogą być z tego kłopoty! Jesteś pewien że dla wszystkich świeżych absolwentów i nie tylko absolwentów KA funkcjonuje jako Kuźnia Analfabetów?? Coś mi się wydaje że tym razem przesadziłeś.... oj ..... mogą być z tego kłopoty! Myślę że zajdzie potrzeba abyś dowiódł tego co napisałeś:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dociekliwa Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.10, 21:18 Anka,masz rację ten Monofagius może mieć poważne kłopoty. Monofagius,czy ty upadłeś na głowę,że takie głupoty wypisujesz. Po co się tykasz innej uczelni,tu jest forum o tej szkółce co się zwie Apeiron.Myślisz,że jak będziesz ubliżał innym to coś zyskasz,wydaje mi się,że zupełnie nic,ale to całkowicie nic.Szkółce Apeiron już nic nie pomoże,lepiej się człowieku wynoś z niej i nie trać czasu na taką miernotę. Posłuchaj Anki uważaj co piszesz o normalnych uczelniach,bo w Twoje kłamstwa nikt nie uwierzy a kłopoty mogą być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dwunastolatek:) Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.multi-play.net.pl 09.08.10, 22:05 Jak to szło? każdy zostawia ślad w necie? jakoś tak ... :) ależ tu powiewa nudą ostatnio a tak fajnie było...można się było dokształcić;) i to za darmo! A jaka pasja! "Wysiada" Krakowskie Przedmieście ... Koniec szkółki:( czy czas urlopów? A może marketing taki intensywny, bo nawał studentów ... kieruje swe kroki w inną stronę niż nasza "Uczelnia"...:). A może argumenty się kończą albo ktoś wreszcie przejrzał na oczy. Zdarza się. Nawet najlepszym... zbłądzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 12.08.10, 16:18 Masz rację i nie ma się temu co dziwić! Zobacz jak wiele znanych i zacnych Uczelni zaprasza jeszcze kandydatów na studia w swoje progi - oferując m.in.naukę we własnych budynkach, dużych, przestronnych salach wykładowych a NIE W WYNAJMOWANYCH LUB O WIELE ZA MAŁYCH SALKACH jak to w niektórych szkółkach:))) Dodatkowo SZKOŁY WYŻSZE które jeszcze rekrutują kandydatów zapewniają DYPLOM ZNANEJ UCZELNI - ROZPOZNAWALNY NA RYNKU PRACY!!! www.edulandia.pl/Edulandia/1,98377,8238700,Druga_szansa_na_indeks__czyli_wolne_miejsca_na_studiach.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 10.08.10, 21:36 Dociekliwa napisała: "Myślisz,że jak będziesz ubliżał innym to coś zyskasz" Jak na razie to ja nikomu nie ubliżyłem w przeciwieństwie do Ciebie i jeszcze kilku innych chyba tylko nicków bo jakoś styl pisania, składnia gramatyczna itp. są bardzo podobne. Czyżby ktoś robił sam jeden za tłum ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 10.08.10, 21:32 Jakichś 30 świadków wystarczy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgośka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.10, 09:14 To już rzeczywiście zaczyna być nudne,jak Monfagius wciąż jest tak samo żałosny.To,że dziesiątki osób ma tak kiepskie zdanie o szkółce Apeiron jest dla niego niepojętne.Monofagius tak już jest i będzie Apeiron ,jest kiepski nie da się już tego zmienić,chyba,że się rozpadnie z braku słuchaczy i ciekawych wykładowców.To,że wszyscy piszą o miernocie tej szkoły,to nie znaczy,że pisze to jedna osoba.Bo ja jestem już drugą osobą.Lepiej wypocznij w czasie wakacji,bo jest coraz gorzej z Tobą i Twoimi intelektem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 12.08.10, 17:58 Już była na ten temat dyskusja ale powtórzę. Szkółka oferuje studia I stopnia oraz studia podyplomowe - administrowanie warsztatem detektywa Wszystkim kandydatom na detektywów chcę powiedzieć że stosowne przepisy na każdego, bez względu na wykształcenie (NAWET PO UKOŃCZENIU STUDIÓW O KTÓRYCH PISZĘ) nakładają obowiązek uzyskania licencji detektywa - KTÓRĄ UZYSKUJE SIĘ PO ZDANIU EGZAMINU!!! Zatem jeśli ktoś z Was chce pracować jako detektyw niech zapozna się z aktami prawnymi zamieszczonymi w załączonym linku. isip.sejm.gov.pl/KeyWordServlet?viewName=thasD&passName=detektywi OSZCZĘDZICIE KASĘ I CZAS Pamiętajcie za licencję, badania lekarskie itp. i tak będziecie musieli zapłacić!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kati Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 15.08.10, 17:36 Znalazłam w necie dane z 2008 r. o kosztach licencji detektywa. www.prawnie.pl/dokument/pdf/4800/ Egzamin - 1450 zł Wydanie licencji - 1450 zł Badania lekarskie - 120 zł Badania psychologiczna - 240 zł Odwoławcze badania lekarskie - 280 zł RAZEM - 3450 zł Teraz te koszty są o wiele wyższe bo egzamin i wydanie licencji to 2 x po 50% średniej pensji krajowej która wzrosła od 2008 r. Podejrzewam że AKTUALNIE łącznie może to być około 4000 zł. Swoją drogą ciekawe jaka to będzie kwota po ukończeniu studiów? Jak widać cały czas rośnie. Ciekawe czy kandydaci na te studia (jeśli oczywiście są?) są informowani o tym, że jeśli będę chcieli zostać w przyszłości detektywami to: 1. Będą musieli zdać egzamin komisyjny na licencję detektywa organizowany przez Wydział Postępowań Administracyjnych Komendy Wojewódzkiej Policji 2. Będą musieli spełnić kryteria zdrowotne określone w przepisach prawa (przejść badania lekarskie) 3. Będą musieli ponieść wydatki jak podano na wstępie tego postu 4. Będą musieli (jako detektywi) posiadać polisę obowiązkowego ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej na co najmniej kwotę 15 tysięcy Euro (dane z 2008 r.) RESZTĘ POCZYTAJCIE W ZAŁĄCZONYM MATERIALE!!!! Moim zdaniem warto tę licencję uzyskać przygotowując się do egzaminu samodzielnie!!!! Reszta jest prosta - wszystko w załączonym materiale. Życzę powodzenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBERT Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.146.14.160.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.08.10, 11:21 Kati - dzięki że otworzyłaś mi oczy! Ale bym się wykolegował! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 17.08.10, 13:10 a gdzieś jest na stronie Apeirona podane, że robią kursy detektywa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 17.08.10, 21:00 Dobry Człowieku. Nie pisz jeśli nie rozumiesz słowa pisanego. Nie pytaj jeśli masz kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem. A GDZIE JEST NAPISANE ŻE SZKÓŁKA PROWADZI TAKIE KURSY?? Studenci. Zobaczcie z kim macie współpracować - fachowiec od służb specjalnych i czytania tego co nie napisane:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 17.08.10, 22:22 No tak właśnie czytam co jest na stronie w kwestii detektywów, a napisane jest: "Studia podyplomowe Administrowanie warsztatem detektywa adresowane są do absolwentów wyższych uczelni, pracujących albo zamierzających podjąć pracę w charakterze detektywa" Rozumiem wszystko ale takie insynuacje że osoba pracująca w charakterze detektywa miałaby rzekomo robić dopiero kurs detektywa to jakieś swoiste kuriozum albo dyletanctwo, żeby nie powiedzieć ostrzej. No cóż widzę, że to tak jak w tym starym kawale: Przechodził chłop koło płotu na którym było napisane - dupa - chciał pogładzić i wbił sobie drzazgę. Poziom sugerującego, że administracja warsztatem detektywa to kurs detektywistyczny jest zatem ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 19.08.10, 15:56 Monofagius napisał: "Studia podyplomowe Administrowanie warsztatem detektywa adresowane są do absolwentów wyższych uczelni ... zamierzających podjąć pracę w charakterze detektywa - no właśnie. Z cytowanych przepisów prawa wynika, że osoby zamierzające.... powinny uzyskać licencję detektywa, a zatem wydać kasę na badania, egzaminy i licencję. Jak wynika z postu kandydaci na detektywów potrzebują LICENCJI a nie studiów - Przepisy określają to w sposób czytelny. Kandydat na detektywa musi "przejść" pełną procedurę dla uzyskania licencji oraz ponieść opisane koszty bez względu na to CZY SKOŃCZY STUDIA O KTÓRYCH PISZEMY CZY TEŻ NIE!!! Należy to wszystkim powiedzieć jasno i czytelnie. I jak to mówię na tym forum. Nic więcej:) Zresztą jestem przekonana, że w szkółce podczas rekrutacji kandydaci są również o tym informowani:) Monofagius - pozdrawiam serdecznie - może teraz coś o służbach lub chociaż harcerstwie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 26.08.10, 14:32 No cóż niektórym trzeba tłumaczyć jak małym dzieciom. Z tego co przeczytałem i widać gołym okiem (bez wymyślnych konfabulacji jednej i tej samej osoby występującej pod róznymi nickami - tak wynika z analizy psychologicznej zamieszczanych postów)to administrowanie warsztatem detektywa nie wiąże sie z robieniem licencji detektywa. Aby czymś administrować najpierw trzeba to coś posiadać, a w posiadanie warsztatu wchodzić powinno się po kursie, szkole czy też innych formach kształcenia (co wynika z ustawy). Jak się już ten warsztat posiądzie to trzeba nauczyć sie nim administrować czy jak kto woli zarządzać i po to chyba są te studia. Zresztą sama idea studiów podyplomowych skierowana jest do osób posiadających juz wyższe wykształcenie i chcących albo usystematyzować posiadaną juz wiedzę albo ją poszerzyć. Wydawało mi sie to zwiezłe i logiczne ale widzę, że logika nie jest najmocniejszą stroną niektórych tu zaglądających. Gdyby szkoła pokusiłaby się o uruchomienie studiów podyplomowych z logiki powinnaś (lub chyba raczej powinieneś - jakoś pierwiastek męski przebija w Twych postach)skorzystać z tej oferty. Byłoby Ci w życiu potem łatwiej zrozumieć niektóre jego zawiłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kati Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 12.08.10, 23:59 Dla Ciebie Anka oraz dwunastolatka - mały rewanż za linki www.sfora.pl/Polskie-uczelnie-beda-masowo-bankrutowac-a7851 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przystanek alaska Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.147.204.146.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.08.10, 13:16 Żenada, pomyłka i nieporozumienie. Wejdźcie na stronę biura karier w szkółce. Żadnych ogłoszeń skierowanych do absolwentów i studentów skierowanych do szkólki bezpośrednio od pracodawców!!! Świadczą o tym zamieszczone tam ogłoszenia - linki do profesjonalnych stron dla poszukujących pracy. Szok!! Prosimy o informację czy ktoś poszukuje absolwenów lub studentów tej szkólki Ale nawet te ogłoszenia sa nieaktualne - Czy ktoś nad tym panuje??!! Swoją drogą jeśli absolwentowi proponuje się pracę licencjonowanego pracownika ochrony to mój wniosek jest prosty - kurs na licencję trwa 3 miesiące i jest zdecydowanie tańszy!! A teraz uwaga!!! Kolejny konkurs - jak szybko szkółka usunie linki do nieaktualnych ofert pracy?? Mam "zrzut" strony z dzisiejszą datą - zobaczymy jak często nas czytają:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 26.08.10, 14:20 przystanek alaska napisał: "kurs na licencję trwa 3 miesiące i jest zdecydowanie tańszy!!" I co z tego jak i tak w profesjonalnej firmie bez minimum licencjata Cie nie przyjmą na stanowisko kierownicze. Podnosić szlaban z dwójką - fajne masz marzenia. Gratuluję aspiracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 02.09.10, 10:40 No cóż zszokowana moze być tylko osoba niezorientowana lub .... . Wysiliłem się i sprawdziłem w kilku uczelniach w Polsce jak wygląda biuro karier i jego praca. Tak z czystej ciekawości. I co ? I okazuje się, że te naprawdę interesujące informacje NIGDY podkreślam NIGDY nie trafiają na tablicę ogłoszeń tylko są przedstawiane wprost konkretnym kandydatom. Co jest w pełni zrozumiałe choćby z tego powodu, że nie każdy nadaje się do kazdej pracy. Już tylko choćby z braku umiejętnosci czytania ze zrozumieniem . I nastepna ciekawostka. Każda szkoła spotyka się z ludźmi którym coś nie odpowiada. I dobrze. Bo gdyby wszystkim wszystko odpowiadało to oznaczałoby że wróciła komuna. Natomiast jak wskazuje doświadczenie najwiekszymi krzykaczami na anonimowych forach są ... osoby rozżalone, którym brak podstawowych umiejętności adaptacji do nowego środowiska, cierpiące na brak akceptacji społecznosci studenckiej i najzwyklej w świecie nie radzące sobie z nauką. A zapomniałem jeszcze o jednym typie. To TROLE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzyna Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: 83.70.182.* 22.08.10, 19:25 osobiscie nie polecam tej szkoły!!!!!!!!!! szkoda czasu i zmarnowanych pieniedzy!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: 83.70.182.* 22.08.10, 19:27 nie miła atmosfera za duze koszta , liczą się z Tobą tylko wtedy gdy płacisz, nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 26.08.10, 14:47 W końcu jest to uczelnia prywatna a nie państwowa. Jak by sie było "orłem" to by sie dostało na UJ lub UW, a jak sie jest co najwyzej wróblem to sie szuka takich szkół gdzie się mało płaci i w dodatku nie wymagają niczego, ba nawet biegaja za studentem, żeby mu pupkę podetrzeć bo zapomniał. Jak nie biegają bo szkoła dla ambitniejszych to od razu zła, za droga, niemiła atmosfera (bo panu i władcy ktos powiedział, że coś musi sam zrobić) itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 26.08.10, 14:43 Proponuję zapoznać się z tym tekstem: archiwum.polityka.pl/art/nizsze-szkoly-wyzsze,395164.html i z tym: praca.gazetaprawna.pl/artykuly/443097,polskie_uniwersytety_to_swiatowa_prowincja.html Pozwolę sobie zacytować fragment tego ostatniego artykułu powstałego w oparciu o ranking wyższych uczelni. "Mająca wielowiekowe tradycje Jagiellonka i uważany za najlepszy w naszym kraju Uniwersytet Warszawski sąsiadują w szanghajskim zestawieniu z takimi szkołami jak Uniwersytet w Kansas, Politechnika w Montanie czy Londyńska Szkoła Higieny." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 27.08.10, 08:13 Dokładnie tak - zgadza się!!! Zatem teraz wyobraźcie sobie w jakim miejscu jest nasza ulubiona szkółka?:)) Przecież Apeiron NIE BYŁ, NIE JEST i najprawdopodobniej nie będzie uwzględniany w jakimkolwiek rankingu szkół wyższych, średnich oraz niższych w Polsce!!!!! SPRAWDŹCIE SAMI!!! Szkoła dla menadżerów od czegoś tam???? ... reklamująca się na GŁĘBOKIEJ PROWINCJI na przystankach autobusowych, hahahahah Sposób oraz miejsca promocji szkółki mogą świadczyć o jej kondycji finansowej oraz pozycjonowaniu na rynku. Jak znalazłeś/łaś swoją szkółkę?? Siedzieliśmy na przystanku i spadł na mnie plakat!! hahahahahahahahahahahahahahah Już wiecie kto jest grupą docelową? Każdy kto zapłaci:)) Dokładnie tak jak pisał Adam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 02.09.10, 10:45 XXX napisał: Jak znalazłeś/łaś swoją szkółkę?? Siedzieliśmy na przystanku i spadł na mnie plakat!! To znaczy, że spełnił swoją rolę. Mówię oczywiście o plakacie. Jakbyś odrobinkę liznął marketingu. Nie wiele, taki dwugodzinny kursik dla tych którzy tylko rozklejają plakaty to byś wiedział, że jeżeli spadający plakat odniósł skutek zamierzony jakim było zrekrutowanie studenta to znaczy, że forma reklamy była trafiona. No cóz rozumiem, że nie wszyscy znaja się na marketingu i reklamie, ale nie rozumiem sytuacji w której wyłączają szare komórki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 30.08.10, 09:00 Głos z naszej szkółki:)) Jacek Piwowarski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.10, 10:48 pisze: "1. Czesne za wakacje - nic takiego nie istnieje - natomiast czesne jest płatne za rok i podzielone na 12 rat miesięcznych aby budżet rodzinny studenta nie był zbytnio obciążany w danych miesiącach 2.Podniesienie opłat zgodnie z umową o naukę może nastąpić tak jak w każdej instytucji o wskaźnik GUS 3.Nasza Uczelnia rzeczywiście nie posiada jeszcze własnego budynku i wynajmujemy sale lekcyjne w szkole średniej..." Zobaczcie jak funkcjonują uczelnie w sąsiednich miastach (KATOWICE - to tylko 60 km!!!) które myślą o studentach!!!!! gallus.pl/Studia-dofinansowane-przez-UE.html CZESNE 80 ZŁ MIESIĘCZNIE! NA ELITARNYM KIERUNKU BEZPIECZEŃSTWO WEWNĘTRZNE!!!! DODATKOWO PISZĄ NA CZERWONO: BRAK OPŁATY WAKACYJNEJ!!!! Całość studiów (3 lata nauki) kosztuje 2400 zł (dwa tysiące czterysta złotych) www.gallus.pl/Bezpieczenstwo-Wewnetrzne.html Dodatkowo gwarantują NIEZMIENNOŚĆ CZESNEGO PRZEZ CAŁY OKRES STUDIÓW!!! Porównajcie te zapisy z tym co pisze O NASZEJ SZKÓŁCE Jacek Piwowarski, hahahahaha Jak widzicie są uczelnie gdzie myśli się o studentach NIE TYLKO POPRZEZ OBNIŻENIE CZESNEGO ale również stosując inne elementy np: DOFINANSOWANIE AKADEMIKÓW!!! gallus.pl/Dom-Studencki.html Panie Jacku Piwowarski!!!!! A akademik macie???:) Panie Jacku Piwowarski!!!!! A STUDIA DZIENNE TO SKOŃCZYŁ CHOCIAŻ JEDEN STUDENT?? CZY PÓKI PO JEDYNIE ZAOCZNE??:) Panie Jacku Piwowarski!!!! A dofinansowanie z Unii Europejskiej macie lub kiedykolwiek mieliście???:) Panie Jacku Piwowarski!!! A studia podyplomowe organizowane przez szkółkę to ukończyła chociaż jedna osoba??? Moje pytania są retoryczne - odpowiedzi wszyscy znamy!!! hahahahaha Panie Jacku Piwowarski!!! O budynki szkółki nie pytam, bo nie kopie się leżącego:)) ZAPRASZAMY DO KATOWIC!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 02.09.10, 10:49 Tak sobie czytam tutaj różne fora i dochodzę do wniosku, że dobrze, że są. Gdyby nie one to róznym frustratom, zagubieńcom itp. Chyba by żyłka pękła. A tak to wyleją swoje żale,rozładują się i są milsi dla otoczenia. Jak to niewiele potrzeba. Taka prosta konstrukcja psychologiczna. Delikwent popisze sobie i na jakiś czas ozdrowiał. No prawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuckTheSystem Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.warynski.net 05.09.10, 15:08 Daremny jesteś :| pisz na temat a nie stosuj manewrów wymijających i nie odciągaj uwagi od prawdziwego problemów, którymi faktycznie są: - ceny,faktycznie w porównaniu z innymi szkołami tu jest tragedia i nie jest argumentem dla mnie to, że jak płacisz to w innych uczelniach cie przepuszczają, pan Monocośtam chyba żadnej innej prywatnej uczelni nigdy na oczy nie widział :) - nieraz bardzo prostackie zachowanie np. Kanclerza Juliusza Piwowarskiego, dla którego słowa: ku..., pie...ć, przyjebać to "słownictwo techniczne". Wystarczy czasami wejść do dziekanatu i posłuchać sobie :), - ogólny burdel w dziekanacie, nikt nic nie wie, dokumenty znikają i nie potrafią sprawdzić kto za co zapłacił, - tragiczne warunki nauki ale o tym już pisałem, - rozmawiałem z osobami piszącymi prace licencjacka u kanclerza i np. umawiając się na seminarium w dziekanacie na 13 siedzieli do 15 bo kanclerz miał "ważne spotkanie" i nie miał czasu - więcej już niedługo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 08.09.10, 02:31 No cóż, rzeczywiście prywatnej uczelni nie widziałem. Tylko dlatego, że byłem na tyle dobry w tym co robiłem, że to uczelnia państwowa płaciła mi za studiowanie w jej murach a nie na odwrót. Jak ktoś jest mierny i bierny to sobie musi poutyskiwać jak to jest źle na uczelni, jak to mu wiatr w oczy, pod górkę i w ogóle. Kompleksy leczysz czy co ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuckTheSystem Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.warynski.net 08.09.10, 17:03 Nie nie lecze kompleksów bo nie czuje takiej potrzeby. Stwierdzam tylko suche fakty a miernotą to są twoje desperackie próby zaprzeczenia wszystkiemu i próby zmiany tematu. Bo tylko tak można nazwać sytuację, w której ktoś pisze o szkole, a ty zagorzały obrońca piszesz o kompleksach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 18.09.10, 00:53 Jak mówią uderz w stół ..., a kompleksy Twoje się odezwą i jak widać odezwały sie Twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 08.09.10, 02:34 Bawi mnie ktoś kto tylko po to aby zwrócić na siebie uwagę stara sie pisać pod kilkoma nickami. To jakaś trauma z dzieciństwa ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuckTheSystem Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.warynski.net 08.09.10, 18:11 No najwyraźniej twoje zdolności informatyczne są na tyle ograniczone, że nie jesteś w stanie doszukać się tutaj numerów IP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 18.09.10, 00:55 A po co mam wypisywać kto kiedy i dlaczego udaje, że pisze pod kilkoma nickami ? Różne IP to żaden problem. No chyba, że ktoś jest tak ubogi intelektualnie iż mu się wydaje, że zmiana komputera daje mu anonimowość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurczak Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.182.45.58.nat.umts.dynamic.eranet.pl 07.09.10, 12:40 Jestem po pierwszym roku Apeirona. To co mnie tam spotkało nie powala na kolana. Przeliczyłem kase jaką wydałem i jeszcze mam wydac w Apeironie i porównałem z ofertą z Katowic. W Apeironie za rok około 4400 zł. Czyli za dalsze dwa szkoły lata płacę jeszcze 8800 zł nie licząc innych wydatków (obrony prac, inne wymyslone opłaty). W szkole w Katowicach 2400 zł za trzy lata nauki. 8800 zł - 2400 zł = 6400 zł TYLE JESTEM DO PRZODU I MAM EKSTRA DYPLOM!!!! MUSZE TAK MYŚLEĆ!!!! A CO BEDZIE GDY STRACĘ PRACĘ?!!!!!!! Nawet jeśli dolicze dojazdy to i tak się opłaca - będziemy dzielić koszty na cztery osoby - jedno AUTO:) Spadam z Kraka do Katowic. Czekam na chętnych z roku. Znacie mój namiar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 08.09.10, 02:26 Chcesz tanio ?? Proszę bardzo. Polecam WSEH kierunek filozofia. Czesne 100 zł miesięcznie. Pełna rewelacja. Tylko co Ty biedaku będziesz po tej filozofii robił ? Kwiatki sprzedawać na Kleparzu zamierzasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolastynka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.89.115.22.static.crowley.pl 08.09.10, 20:37 Kurczak, jutro o 17.00 tam gdzie zwykle. Będzie Olo i Mała. Olewamy Apeirona. Zbieramy się z Tobą do Katowic. Wolę tam za 80 zł niż w Aperionie za 4440 zł. Jeszcze kogoś wykręcimy. Fuck The System. Zobacz Mono coś tam, ma objwy psycho.... jakieś. Nie śpi po nocach. Podejrzewa Ciebie że jesteś kimś innym niż jesteś. Niezła jaja!!! Widocznie nabor mają porywający;) Monocośtam filozofię to kończył ten kanclerz co to jak pisał FuckTheSystem nawet zachować się nie potrafi. Z nim se pogadaj!!!! Czyli sam ze sobą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: 109.243.107.* 09.09.10, 10:40 I bardzo dobrze robicie!!! W Apeironie nic dobrego was nie spotka a będzie tylko gorzej. Szkoda waszej kasy. Co do Monopodróbki drapieżnika szkoda słów bo żadne nie opiszą jego głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 18.09.10, 00:59 No cóż w mieście głupców mędrzec będzie głupcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: 94.254.222.* 20.09.10, 18:28 ułomek znów się nudzi nocami.... żal mi cie...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 18.09.10, 00:58 Kolastynka jesteś taka właśnie jak ... kolastyna. Cienka, rzadka i .... dla blondynek. Po prostu płycizna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 24.09.10, 10:15 Początek końca?:) www.sfora.pl/Polacy-nie-chca-studiowac-nawet-jesli-im-za-to-zaplacic-a24507 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.rockowy.net 28.09.10, 11:23 No cóż, idiotów nie sieją, sami się rodzą. Sprawdza się polityka sąsiadów z przewidywaniem dla Polaków takich miejsc zatrudnienia jak opiekunka do dziecka i cieć na budowie. Do tego nie potrzeba wykształcenia. Wystarczy 6 klas szkoły podstawowej. Byle sie umiał podpisać. Nie koniecznie krzyżykiem. I nie ma co być z tego dumnym bo to wskazuje tylko i wyłącznie na pewne ograniczenia intelektualne co niektórych. Wszak teoria społeczeństw mówi, że tylko ok. 10 - 20 % społeczeństwa jest inteligentne reszta to plebs do czarnej roboty. No i chyba bardzo nam zalezy aby to potwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FuckTheSystem Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.warynski.net 29.09.10, 20:52 Do naturalnie urodzonych idiotów to chyba ty należysz. Chyba nie znasz definicji forum. Wyjaśnię Ci, otóż służy ono do wymiany poglądów i opinii, a nasze opinie o tej szkole są negatywne i w zasadzie nic ci do tego popleczniku Apeirona. Odpuść sobie i tak nie wygrasz i radził bym Ci uważać kogo obrażasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taaa.... Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.10, 04:39 To i ja dodam parę słów komentarza do słów Pana Monofagasa (czy jak mu tam ). Otóż, skończyłem jego "pierwsze dziecko w oświacie" czyli Policealną Szkołę Detektywów i Pracowników Służb Ochrony Bodyguard-2000. W ubiegłym stuleciu jeszcze. Reklamowane jako szkołę, która "da mi uprawnienia do posiadania licencji pracownika ochrony fizycznej II stopnia". Nikt nie wspomniał, by te uprawnienia uzyskać trzeba zdać egzamin państwowy w Komendzie Wojewódzkiej Policji. Mało tego, osiem miesiecy po skończeniu "elitarnej" szkoły - dostałem zaproszenie na równie elitarny kurs ( elitarnie płatny, oczywiście ) - gwarantujący mi "elitarne i fachowe przygotowanie do tegoż egzaminu" !!! ( W domyśle - za co, k... płaciłem 2 lata po 250PLN miesięcznie - w ubiegłym stuleciu !!!??? ) No, ale nic to... zapłaciłem, odbyłem "elitarny kurs", zdałem egzamin państwowy ( bez kursu bym zdał ), dostałem "dwójkę". Popracowałem chwilę w dobrej firmie ochroniarskiej jako szef konwojów... Po czym poszedłem po rozum do głowy. I skończyłem studia - dwa kierunki na uczelniach państwowych. Dziś jestem doktorantem jednej z najlepszych uczelni w Polsce. Za 3 lata będę doktorem po tej uczelni - nie jak "Kanclerz-Założyciel" - "dochtór" po herbacianej uczelni w szałasie na dalekiej Srilance. Co nie zmienia faktu - że ciągle na mój adres domowy przychodzą reklamy i propozycje podjęcia studiów w "renomowanej uczelni krakowskiej, w bliskim sąsiedztwie UJ". Ja nie muszę studiować " w sąsiedztwie" UJ. I każdy, kto ma odrobinę oleju w głowie - też wie, że nie musi. Dlatego też, z lubością patrzę na upadek państwa P. . Na kres ich pazerności i j...bania ludzi. Na to NIEUSTAJĄCE KŁAMSTWO . Panie Monofagasie. Czyli Kanclerzu-Założycielu" - jak Panu nie wstyd - p...dolić o etyce, samemu bedąc po uszy zanurzonym w szambie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 04.10.10, 12:54 Powyższy pościk rozbawił mnie do łez. Popłakałem się jak bóbr ze śmiechu. No cóż z wielkim zainteresowaniem czytałem o "kończeniu" rzekomo mojego "pierwszego dziecka". Zamiast kończyć to "pierwsze dziecko" może trzeba było zabrać się na początku do kończenia czegoś mniej ambitnego ? Na przykład podstawy logiki ? Na pewno pomogłoby to w logicznym wiązaniu pewnych faktów. Ale co tam, każdy kowalem swego losu, tylko trzeba pamiętać, że nie wszystko da się "naprawić" młotkiem. Jak to napisał "Taaa...", ukończył Szkołę Detektywów i Pracowników Służb Ochrony Bodyguard-2000 i to w poprzednim stuleciu: "Reklamowane jako szkołę, która "da mi uprawnienia do posiadania licencji pracownika ochrony fizycznej II stopnia". Bida moja nie doczytał tylko w ustawie z 22 sierpnia 1997 r. o tym, że to nie szkoła czy też kurs "dawał" licencję ale zdanie egzaminu przed komisją powołana przez stosowny organ przed którym należało się wylegitymować odpowiednimi świadectwami. No cóż, przez dwa lata ktoś się uczył jak zostać pracownikiem ochrony i nie zaglądnął do swoistej "biblii ochroniarskiej" jaką jest ustawa. GRATULUJĘ !!! Naprawdę gorąco gratuluję !!! Taaa ... napisał" "No, ale nic to... zapłaciłem, odbyłem "elitarny kurs", zdałem egzamin państwowy ( bez kursu bym zdał ), dostałem "dwójkę". " Mam wrażenie, że jednak byś nie zdał, bo gdybyś wiedział, że zdasz to byś na kurs nie poszedł. Znowu czegoś się nie doczytało ? "Dziś jestem doktorantem jednej z najlepszych uczelni w Polsce. Za 3 lata będę doktorem po tej uczelni" Albo i nie jak znowu czegoś nie doczytasz. Pusty śmiech mnie zbiera jak czytam o ustalonej, ponad wszelką wątpliwość, mojej tożsamości. Byłem już panią P, panami P (nawet w liczbie mnogiej bodajże), teraz jestem ponoć Kanclerzem - Założycielem. Za chwilę to zacznie sie wymienianie z imienia i nazwiska całego personelu szkoły z nadzieją, że może się uda komuś w coś trafić. Zabawny jesteś. Nawet pomimo ciągłego zmieniania kafejki z której korzystasz. Pozdrawiam i życzę rzeczywistego dostania sie na studia doktoranckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taaa... Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 00:25 Och, jak się Pan Monofagas zbulwersował :P Spokojnie, jeśli nie jest Pan ( haha ) Kanclerzem-Założycielem, to po co te nerwy ? ;-) Niemniej, żeby interlokutor na laurach nie siadł ( skoro i tak jest w szambie po uszy ) - odpowiadam : > Bida moja nie doczytał [...] Otóż "bida nie doczytał", ponieważ skończył tę "elitarną szkołę" przed wejściem w życie wspomnianej ustawy. Mało tego - jak z pewnością Pan Monofagas wie, przepisy wykonawcze do ustawy ( m.in. tryb wydawania i wzór licencji ) weszły w życie kolejny rok później... Żeby jeszcze bardziej Pana Monofagasa skompromitować - to napiszę, że to jego "pierwsze dziecko" powstało w roku 1994 - czyli trzy lata przed wejściem w życie ustawy, a cztery przed wprowadzeniem przepisów wykonawczych do niej... A co w tym czasie opowiadali słuchaczom Założyciele elitarnego Studium ?... > Mam wrażenie, że jednak byś nie zdał, bo gdybyś wiedział, że zdasz to byś na ku > rs nie poszedł. Znowu czegoś się nie doczytało ? Ha. "Masz wrażenie". I przy tym pozostań. > Albo i nie jak znowu czegoś nie doczytasz. Spokojnie. Korzystam z dużo większej biblioteki niż ta, którą dysponuje "Apeiron" :D O, tak na marginesie - skoro już przy doktoratach jesteśmy. Panie Monofagas, jest Pan tak świetnie zorientowany... Niechże Pan napisze, jaki tytuł ma rozprawa doktorska najstarszego z panów P., gdzie z tym jego dziełem można się zapoznać, kto był promotorem, kiedy była obrona... Ach, i najważniejsze - która polska uczelnia ( i kiedy ) nostryfikowała ten doktorat ? > życzę rzeczywistego dostania sie na studia doktoranckie. Sobie, Panie Monofagas, sobie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 12.10.10, 01:50 Zbulwersowałem się ? Czym lub kim ? O ile mnie pamięć nie myli to pisałem o śmiechu do jakiego doprowadził mnie Twój post i tyle. Nerwy ? Jeśli Ci puszczają no to cóż może jakiś psychoanalityk by Ci pomógł ? Popytaj może ktos pomoże. Zaraz zaraz. To dałeś sobie wmówić na co najmniej 3 lata przed pojawieniem się ustawy, że szkoła da Ci licencję POF ? A skąd szkoła wiedziała, że za trzy lata będzie ustawa przewidująca licencje ? Chyba jakiś drobniutki, mizerniutki konfabulator Ci się włączył. Troszkę przedobrzyłeś. Jak chcesz kłamać to bez kojarzenia szybkiego faktów nic z tego Ci nie wyjdzie. Czyżby zawiodły zmysły ??? A przy okazji skąd mam wiedzieć jaki jest temat rozprawy doktorskiej jakiegoś najstarszego pana P ??? Mnie studia doktoranckie nie bawią, tym bardziej, że przy obecnej pauperyzacji tych studiów doktorów będzie jak psów w schronisku dla bezdomnych zwierząt. Teraz każdy zakompleksiony stara się zrobić na gwałt doktorat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taaa... Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.10, 00:07 > Zbulwersowałem się ? [...] pisałem o śmiechu [...] Ciężko się było doczytać dobrego humoru w Pańskiej odpowiedzi na mój post, Panie Monofagas, doprawdy. Ale - jakoś nie dziwi mnie jego brak u Pana; sądzę, że nie tylko mnie. > A skąd szkoła wiedziała [...] A skąd Pan to teraz wie, Panie Monofagas ? Bo rozumiem, że w moje słowa z postów programowo Pan nie wierzy, zresztą pisząc wprost, że "mizerniutki konfabulator" mi się "włączył". Dlaczego zatem wierzy Pan w prawdziwość akurat tych moich słów - co założyciele niedzielnej szkółki Słuchaczom opowiadali ? Panie Monofagas - dałeś się Pan podejść jak dziecko. Jestem pewien, że teraz nikt z internautów czytających ten wątek nie ma wątpliwości, kim Pan jest. Postronna osoba, zwyczajny użytkownik portalu Gazeta, który tak zaciekle broni dwóch prywatnych biznesów państwa P. :-D Jaaaasne, wszyscy w to wierzymy, Panie Monofagas, wszyscy :-DDDD > A przy okazji skąd mam wiedzieć jaki jest temat rozprawy doktorskiej jakiegoś n > ajstarszego pana P ??? <ROTFL> > Mnie studia doktoranckie nie bawią [...] <ROTFL> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 25.10.10, 15:30 O jak coś rośnie. Już bronię dwóch prywatnych interesów. Dlaczego niby dwóch ? Jakieś rozdwojonko jaźni u Ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taaa... Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.10, 01:06 Rośnie, panie Monofagas, rośnie. Ale co rośnie - to ja wiem i reszta forumowiczów :P Rozkoszne są te zdrobnienia u Pana, Panie Monofagas :D Mamy "problemik" ? :D I nie potrafimy się wysłowić jak dorośli ludzie ? Ojej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bramkarka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.147.49.218.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.11.10, 19:08 O czym koleś ma dyskutować? O faktach nie chce. Doktorat? hahahahahahah z DATĄ WCZEŚNIEJSZĄ niż ukończenie studiów magisterskich?!!! To jest główny problem. Że pod palmą itp. to sprawa dodatkowa. Używanie nienależnego tytułu przez lata. Wpisywanie to indeksów, używanie pieczątki itp. Przecież to kompromitacja. Zapytaj znajomych niech sprawdzą dyplomy, świadectwa, indeksy oraz wpisy we wszystkich szkółkach do końca roku akademickiego 2008/2009. Tam są fakty. Z tego co słyszałam, wiadomy osobnik pod koniec 2009 lub na początku 2010 został prawdziwym doktorem. Nie zmienia to faktu, że przez kilka lat używał opisanego wyżej tytułu DOKTORA uzyskanego przed ukończeniem studiów magisterskich!!!! Dzisiaj choćby został profesorem nic nie zmieni tego co napisano w tym poście, szczególnie opisanych w nim działań. Widzicie jaki to format człowieka? Gdyby w naszym kraju obowiązywał jeszcze kodeks honorowy oj działoby się, działo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: 89.78.238.* 25.11.10, 11:34 bramkarka napisała: "Z tego co słyszałam, wiadomy osobnik pod koniec 2009 lub na początku 2010 został prawdziwym doktorem. " Z tego co słyszałaś ? Ja słyszałem juz kilka razy, że ma być koniec świata. Jakoś go nie zauważyłem. A "Na wyspach Bergamutach podobno jest kot w butach, widziano także osła, którego mrówka niosła, jest słoń z trąbami dwiema i tylko ... wysp tych nie ma." To co słyszałaś jest właśnie na takim poziomie. Bajek Brzechwy. Jak nie masz dowodów to możesz umoczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 28.11.10, 13:34 Co się dziwisz?? Tam tak można i nie czepiaj się kodeksu honorowego bo tam kodeks buszido, czy jak mu tam uważają:) SAMURAJ/WOJOWNIK/MISZCZ/KRACISTA/ MOŻE BYĆ WCZEŚNIEJ DOKTOREM NIŻ MAGISTREM. Może używać pieczątek itp. do podpisywania oficjalnych dokumentów. Właśnie dlatego że samuraj i miszcz. Ty się w ogóle nie znasz i dlatego piszesz takie niepochlebne opinie. Na pewno jesteś zazdrosna o to, że między nami jest taki zdolny człowiek który został DOKTOREM NIE BĘDĄC JESZCZE MAGISTREM. Znasz jeszcze kogoś takiego?? A widzisz? Lepiej weź się do nauki i podążaj za miszczem, a nie pisz głupot na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: 89.78.238.* 25.11.10, 11:29 A Wy jesteście dorośli ?? Ja dostosowuję język do Was. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taaa... Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.10, 20:22 Ja nie jestem "My", panie Monofagas. Ja piszę wyłącznie w swoim imieniu, proszę zatem nie odbierać moich postów w kategoriach "Wy". I odnosić się li tylko do moich słów, pisząc do mnie. Ale rozumiem, że ma pan trudność w dostosowaniu języka do mojego poziomu; stąd próba ucieczki w zdrobnienia tudzież wycieczki ad personam. I znów - dlaczego mnie to u pana nie dziwi, panie Monofagas ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 22:26 Zgadza się mam problem, bo jak cos nie ma poziomu to trudno o utrzymanie tego czego nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taaa.... Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.10, 01:01 ... kiepsko u pana z interpunkcją... ale czegóż się spodziewać po "dochtórze" z bambusowego szałasu... Nie ma poziomu, panie Monofagas... ? To po cóż pan tak zawzięcie dyskutuje, od iluśtam postów ? No, po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 04.10.10, 12:28 Jak to mówi stare przysłowie ? Uderz w stół ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poszukiwaszka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 03.10.10, 12:55 Taaa.... nie jestem administratorką forum, a jedynie użytkowniczką, jednakże dziękuję za Twoją opinię !!! Zobaczcie, jeśli mnie "oczy nie mylą" to ze strony szkółki zostały usunięte informacje o wykładowcach!!! Nie sądzę aby szkółka wstydziła się tych którzy tam wykładają:) Nie sądzę aby wykładowcy wstydzili się szkółki w której wykładają:) Zatem pozostaje jedno wytłumaczenie. Jak pisano poprzednio na tym forum, wielu spośród wykładowców - prof. Janina CZ, Dr Marcin J i kilku innych rzuciło tę robotę i szkółka w ten sposób (na początku nowego roku szkolnego) ukrywa niewygodne aczkolwiek prawdziwe fakty podawane na tym forum. Przecież Mono (coś tam) pisał - żadnych zmian itp. I jak tam Mono (coś tam)? Wyszło szydełko z woreczka?? Panie Mono ......:) Czekamy na aktualną listę wykładowców - OBADAMY, PORÓWNAMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bejbe Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: 89.174.106.* 08.10.10, 10:58 To i ja sie wypowiembo czytam to forum juz jakis czas.. Szkoła to poprostu masakra! Warunków do wykładów nie ma żadnych. Przepełnione małe sale.. brak organizacji. Drogie koszta. Nawet wykładowcom nie zależy na tym co powinni robic ( uczyc). Ci, którym to wychodziło zrezygnowali z pracy w tej "uczelni". Ciekawe dlaczego? Za mało im płacili? Nie płacili w terminie? Wstyd im było przyznac się do popełnienia pracy u Państwa P.? Jedyny pozytyw to poznani ludzie na uczelni, reszta jest poprostu tragiczna. Mono cos tam, nie jestes studentem tej uczelnie ( jak utrzymujesz) więc nie bardzo rozumiem w jakim celu się tutaj udzielasz? Chcesz pokazac jak oczytaną osobą jestes? pisz felietony do Faktu. A jeżeli czujesz wewnętrzną potrzebe bronienia jakiegos poglądu dzwon na goraca linie radia maryja.Naprawde osmieszaszswoją osobę tymi swoimi wszechwiedzącymi wywodami. Każdy kto czyta i wpowiada się na tym forum wie o czym pisze bo jest na tej uczelni albo na szczęscie już ją skończył albo był na tyle mądry że przed zapisaniem poszukał czegos o niej. Ty jak sam twierdzisz nie identyfikujesz sie z apeironem w zaden sposób.wiec zrób nam ta przyjemnosc i przestan się ponizac i osmieszac w naszych oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 12.10.10, 01:56 Ciekawe, ciekawe. Zwłaszcza to co dotyczy Waszej przyjemności. Różne sa przyczyny odczuwania przyjemnosci to fakt ale żeby takie ?? No pogratulować, pogratulować. Moze warto by to skonsultować z jakimś specjalistą ? Tak dla świętego spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bejbe Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: 89.174.106.* 12.10.10, 14:52 jezeli juz nie masz nic ciekawego do powiedzenia to żegnamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.chello.pl 14.10.10, 16:37 I vice versa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 04.11.10, 22:52 Najbardziej podoba mi się porównanie cen na końcu artykułu z opłatami w naszej alma mater:) student.onet.pl/kariera/polskie-uczelnie-ksztalca-bezrobotnych,1,3734945,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: 89.78.238.* 25.11.10, 11:42 A kto Wam powiedział, że po ukończeniu studiów macie pracę w zawodzie na 100 % ? Studia jak sama nazwa mówi służą do zgłębiania wiedzy, podnoszenia własnej wartości jako ewentualnego kandydata do pracy, ale pracy nie dają. Socjalizm się wam marzy ? Nigdzie na świeci, żadna uczelnia nie gwarantuje pracy w kierunku w którym się kształci student. To, że studenci lezą na oblegane kierunki bo koleżanka czy kolega tam idzie albo bo po tych studiach sąsiad znalazł pracę w zawodzie oznacza tylko tyle, nie umieją oni myśleć strategicznie. Oczywistym jest, że jak jest nadpodaż to i o robotę trudniej albo wręcz jej nie ma, ale jakoś wszyscy w owczym pędzie garną się do kierunków najbardziej obleganych a potem wysmarkują się w rękaw, że pracy nie ma. Trzeba ruszyć zwojami mózgowymi i wybierać kierunki niszowe albo choćby te mniej oblegane. No ale to trzeba MYŚLEĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigal Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.146.168.221.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.11.10, 21:48 50 studentów "w porywach" na pierwszym roku:))))) Takie małe, hmmm bardzo małe a jak cieszy:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bejbe Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: 89.174.106.* 24.11.10, 10:58 i coraz mniej heeeh retoryczne pytanie brzmi: dla czego? hahah kto czyta forum, nie błądzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: 89.78.238.* 25.11.10, 11:48 Tylko ma wyobrażenie na podstawie wypocin kilkunastu (?) osób. A raczej najwyżej kilku jak podliczyć nicki pod którymi występuje jedna i ta sama osoba. Jakaś trauma z dzieciństwa chyba daje się komuś we znaki ? Jakieś rozdwojenie jaźni ? Hm, to już nawet nie rozdwojenie to forma pentajaźni. No cóz, tych co wiedzą wszystko albo jeszcze więcej jest w naszym kraju dostatek i dlatego mamy kraj "mlekiem i miodem płynący". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: 89.78.238.* 25.11.10, 12:34 Agata Grabau Szkolnictwo wyższe w liczbach 1,93 mln liczba wszystkich studentów w Polsce 612 tys. liczba studentów na uczelniach niepublicznych (w tym 93 tys. w trybie stacjonarnym) 176 tys. liczba osób przyjętych w ubiegłym roku akademickim na uczelnie niepubliczne (28 tys. – tryb stacjonarny) 1272 łączna liczba kierunków na uczelniach niepublicznych 320 liczba uczelni niepublicznych 305 liczba niepublicznych uczelni zawodowych 135 liczba szkół niepublicznych mających uprawnienia do nadawania tytułu magistra 131 liczba uczelni publicznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: 89.78.238.* 25.11.10, 11:44 ??? Co 50 studentów na pierwszym roku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bejbe Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: 89.174.106.* 25.11.10, 21:39 bo to jest jeda z najgorszych uczelni ( na tą nazwe nawet nie zasługuje) w krk. jedyne czego nie zaluje - to poznanych tam ludzi a reszta to porazka. no i rodzina P. hahahahhaha parafrazując pewną znaną piosenke.. " ta uczelnia jest założona dla pieniędzy.. ta uczelnia jest wyłącznie dla pieniędzy.." a w zamian niestety nic nie daje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: 89.78.238.* 27.11.10, 02:25 Hm, trzeba być chyba idiotą aby myśleć, że prywatne uczelnie zatrudniają Judymów i będą pełniły role altruistyczne. Przecież każdy nawet dziecko w przedszkolu wie, że przedsiębiorstwo otwiera się nie po to aby aby pełniło wyłącznie role altruistyczne ale po to aby zarabiało pieniądze. jak ktoś tego nie rozumie no, cóż, sam wystawia o sobie świadectwo. Typowe socjalistyczne pojmowanie roli przedsiębiorcy i przedsiębiorstwa. Może pora zmienić zakorzenione w poprzednim systemie wartości na te realne, dzisiejsze ? Rozumiem, że jak się wyrastało w zatęchłej komunie to trudno przestawić się na inne tory myślenia ale tak już jest, że idzie nowe, a raczej normalne i pewne obszary z "mitologii" oraz "bajek z mchu i paproci" opowiadanych przez guwernantki upadłego systemu trzeba zostawić tam gdzie ich miejsce czyli na gwoździu w sławojce. Jak ktos ma problem z percepcją społeczną to polecam lekturę: media.wp.pl/kat,1022943,wid,12715149,wiadomosc.html?ticaid=1b50b&_ticrsn=3 No cóż niektórzy są wręcz żałośni ale widocznie taki ich styl, Nieudaczność i żenujące wręcz próby opisania negatywnego szkoły to wręcz swoista samodyskryminacja intelektualna autora wypocin. Widzę, że jednak przeżycia dzieciństwa odcisnęły na niektórych straszliwe pietno. Pytanie tylko czy jest to sposób na leczenie kompleksów ludzkich ? Może pora do doktora ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyterroryści?? Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.ip.netia.com.pl 26.11.10, 15:22 Słyszeliście, że teraz osoby pobierające naukę w Apeironie podobno "będą chodzić na niektóre zajęcia w kominiarkach"? Jak wieść gminna niesie i opowiadają studenci zaśmiewający się do łez "Kulawy", "Geriatryk" i ...... chcą szkolić z czegoś o czym dopiero zaczynają czytać. Ciekawe co na to wieloletni szkoleniowiec?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mona Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.multi-play.net.pl 26.11.10, 21:28 W końcu mamy do czynienia z profesjonalistami:) ... niezły ubaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: 94.254.165.* 27.11.10, 22:33 Mam takie pytanie. Ten temat ciągnie się już nie wiadomo ile. Nie chcę się wykłócać o tą szkołę czy mówić kto ma rację. Monofagius-twierdzisz, że nie masz nic wspólnego z tą szkołą itp., to po co tak bronisz honoru tej szkoły? Przecież przeciętnego człowieka nie zajmowałoby wykłócanie się z każdym kto obraża jakąś tam szkołę, której nie zna. Poza tym jak co jakiś czas przeglądałam coraz to nowsze posty, to wygląda jakbyś całymi dniami siedział na komputerze, czekał na jakieś nowe posty i odpisywał. Nie masz żadnego innego zajęcia, pracy itp.? Dodam też, że robisz z siebie niby takiego oczytanego, mądrego, a sam obrażasz innych i to wygląda niezbyt dobrze. Powiem też, że każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania o tej szkole, więc jeśli ktoś mówi źle o tej szkole, to nie możesz zaraz zakrzykiwać tej osoby i kogoś obrażać). Powiem tak-skąd masz 100% pewność, że jedna osoba ukrywa się pod różnymi nickami? Przykładowo mam kilka koleżanek, które mieszkają na jednym osiedlu i mają net z jednej firmy i pamiętam, że każdej koleżance taki wyskakiwał sam IP przy wypowiedziach na innym forum, bo miały jednego, osiedlowego operatora netu, więc po tym nie można powiedzieć, że wszystko pisze jedna osoba (a poza tym jak przeglądałam negatywne wpisy, to były różne IP, więc nie sądzę, żeby jedna osoba pisała z tylu nr). Poza tym to, że wiele osób jest niezadowolonych i o tym pisze, to nie znaczy, że można na nich naskakiwać z tekstami, że to jedna osoba pisze i niech się zgłosi do psychiatry itp. Takie coś to dziecinada. Dorośli powinni rozmawiać inaczej. Jak większości ta szkoła nie pasuje, bo jest coś nie tak, to trzeba pozwolić tej grupie na wypowiedzenie własnego zdania i nie można chamsko się odzywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONOFAGIUS Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.10, 22:59 Są sposoby aby z sieci wyjąć konkretny komp. Każde urządzenie identyfikuje się swoim indywidualnym adresikiem. To tak jakbyś weszła na klatkę schodową budynku przy ul. Strzelców 12, potem szukasz po nr drzwi. A ja tu i nie tylko tu jestem bo mi się nudzi siedzieć tak bezczynnie a przy okazji mam możliwość ćwiczenia założeń erystyki. Tak co by nie wyjść z wprawy. Jeżeli chodzi o osobę to na 99 % jedna osoba występuje tu pod kilkoma różnymi przykryciami. Skąd ta pewność ? Ze sposobu wypowiadania się, formułowania myśli, stosowania charakterystycznego dla niej szyku zdań, kolejności wyrazów, budowania formy myślowej itp. Wprawdzie stara się zmieniać osobowość ale często ponosi ją dezynwoltura, a w chwilę potem rozdrażnienie czymś co miało miejsce w przeszłości. Jakieś niespełnienie, rozczarowanie. Coś takiego. Mało tego powiem więcej. Wygląda na to, że kiedyś prawdopodobnie pracowała pod przykryciem lub przeszła jakieś szkolenie w tym zakresie. Może też być to spowodowane skłonnościami do konfabulacji i swoistą znajomością zagadnień prowadzenia działań pod przykryciem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent tomek Re: Wyższa Szkoła Bezpieczeństwa Apeiron w Krakow IP: *.146.127.190.nat.umts.dynamic.eranet.pl 19.12.10, 16:14 To ja,agent tomek. Działam pod przykryciem którym jest koc w apeironie. Jedź szybko to mnie odkryjesz - najwyżej zmarzne. Momocośtam rozpoznał ze chodzi o mnie na 99%. Po czym mono... rozpoznaje agenta pod kocem? nie po tym że koc jest wypukły tylko po tym że: "Wprawdzie stara się zmieniać osobowość ale często ponos i ją dezynwoltura" Monocośtam to agent tomek jest kobietą?:)) Bo piszesz że ją ponosi?:))) Sorrry, wszyskich uzytkowników za wporwadzanie w błąd teraz sprawdziłem jestem facetem. Czyli to nie ja:) bo ja to nie ją:) Zatem agent pod przykryciem jest kobietą. Monocośtam, kogoś ostatnio odkrywałeś lub przykrywałeś w sypialni? trauma bo nie grzali?:)) Rób ty lepiej swoją hahahahahahahahahahahahahahahahabilitację, a forum zostaw dla nas:) Odpowiedz Link Zgłoś