Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Remont generalny domku

13.01.04, 12:10
    Czy ktos z Was ma za soba lub jest w trakcie remontu generalnego domku
    jednorodzinnego, pietrowego? Jaki bylby mniej wiecej koszt takiego
    przedsiewziecia?
    Jakie nalezy podjac kroki, co najpierw, co potem - do jakich urzedow sie udac?
    Odzyskalam w 2000 roku nieruchomosc w wyniku rewindykacji po moich rodzicach,
    zamierzalam ja sprzedac wiec nie interesowaly mnie powyzsze problemy.
    Jednakze po smierci Mamy zdecydowalam sie wyremontowac i zamieszkac w dawnym
    domu mojego dziecinstwa. Maz tez bardzo chcialby tam mieszkac.
    Zdajemy sobie w pelni sprawe jaki ogrom pracy nas czeka i ile wydatkow.
    Chcialabym od marca zaczac zalatwiac formalnosci i przygotowac
    cala "papierkowa robote" jak najszybciej (plus podlaczenie mediow) - latem
    maz moze zjechac i nadzorowac front robot, zna sie na tym w przeciwienstwie
    do mnie.
    Czy ktos z Was moze podac mi jakiekolwiek wskazowki?
    Z gory dziekuje - Lucy O'Neill
    Obserwuj wątek
      • glassempire Re: Remont generalny domku 13.01.04, 12:11
        dodam jeszcze jedno pytanie - jesli ktos zna linki do cennikow materialow
        budowlanych lub podobnych uzytecznych wiadomosci to prosze zapodac, bede bardzo
        wdzieczna
        • Gość: szereg Re: Remont generalny domku IP: *.imp.gda.pl 13.01.04, 20:53
          kliknij dom.gazeta.pl/dom/0,50788.html i znajdziesz kosztorys coprawda budowy
          nie remontu ale dość realistyczny. Trzeba tylko pamiętać ,że ceny od maja na
          wiekszość materiałow ida o 15% w górę , a ceny robocizny możesz negocjować z
          wykonawcami w jakimś tam zakresie.
          • Gość: irena Re: Remont generalny domku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 17:09
            jak bedziesz szukala ekipy remontowej,to zasiegnij opini sasiadow, aby
            doradzili Ci firme z referencjami.koniecznie spisz umowe z wykonawca i
            obejrzyj roboty,ktore wykonali.kupuj sama materialy do remontu w hurtowniach
            budowlanych,targuj sie o upusty.
            kosztorys,ktory zrobisz,trzeba pomnozyc razy dwa,bedzie dobrze jak sie
            zmiescisz.
            jezeli chodzi o papiery potrzebne do legalizacji remontu,idz do urzedu
            miasta,czy gminy,tam powinnas otrzymac wyczerpujaca informacje.pozdr.irena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka