Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

VAT od 1 maja

13.04.04, 08:33
    Czy mógłby mnie ktoś oswiecić, na co wejdzie VAT od 1 maja?
    Wiem,że na działki budowlane i na materiały..czy na cos jeszcze?
    no i mam jeszcze jedną prosbę o link do kalkulatora opłat notarialanych..
    z góry serdecznie dziękuję.
    Obserwuj wątek
      • ant777 Re: VAT od 1 maja 13.04.04, 09:06
        m.kka napisała:

> Czy mógłby mnie ktoś oswiecić, na co wejdzie VAT od 1 maja?
        > Wiem,że na działki budowlane i na materiały..czy na cos jeszcze?
        > no i mam jeszcze jedną prosbę o link do kalkulatora opłat notarialanych..
        > z góry serdecznie dziękuję.

Całkiem niedawno wyborcza wydrukowała taki dodatek co zdrożeje a co już
        zdrożało, czyli osiągnęło 22 procentowy VAT. Z tego co widzę, to ceny w maju
        nie podskoczą, bo już to zrobiły. Ludzie popytem sami napędzili wzrost cen.
        Myślę że jesienią w sklepach będzie mały ruch a zimą tragicznie mały. Sklepy
        żeby przeżyć będą musiały opuścić ceny. A mi się nie spieszy, poczekam do
        przyszłego roku, nie ma sensu kupować zapraw i klejów bo za nim z nich
        skorzystam, to stracą ważność.
        • megi122 Re: VAT od 1 maja 13.04.04, 10:32
          Co ta znaczy, że podatek 22% wejdzie na grunty. Mam zamiar kupić działkę w
          najbliższych tygodniach, ale nie wiem czy do 1 05 sięwyrobię. Na cenę umówiłam
          się już ze sprzedającym, czy to znaczy, że mogę coś stracić kupując w maju?
          • joolanta Re: VAT od 1 maja 13.04.04, 12:35
            jesli jest to osoba prywatna, a nie jakas firma to nie bedziesz VAT-u placila
            • Gość: Anka Re: VAT od 1 maja IP: *.hochtief.de / *.hochtief.de 13.04.04, 13:16
              Ja tez mam pytanie . Zawarlam umowe wstepna na kupno mieszkania od firmy - jest
              podana cena lokalu, ale nie ma nic mowy o Vacie. Czy ta cena zawiera juz vat,
              tak mi sie wydaje ze jest to cena brutto, bo przeciez gdyby byl nalezny podatek
              to napisane by bylo ze jest to cena netto, albo ze do ceny dolicza sie vat.
              bardzo prosze o odpowiedz.
              • Gość: H. Re: VAT od 1 maja IP: 195.117.18.* 13.04.04, 15:13
                Boszzz spytaj się tego od kogo kupowałeś mieszkanie a nie nas!! Skad mamy
                wiedzieć co kupiłaś ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka