Forum Dom Dom
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Licencja zarządcy

23.03.05, 11:48
    W naszej wspólnocie są liczne konflikty . Jest ona podzielona na 1-no osobowy
    zarząd i jego sprzymierzeńców i reszta ... tak pól na pół. Oraz zarządca
    wyforsowany przez zarząd od stycznia 2004. We wrzesniu weszła ustawa, że
    zarządca ma posiadać licencję. Nasz zarzadca zarządza bez niej!!! Co możemy
    zrobić jeżeli jesteśmy w mniejszości żeby odwołać zarząd i zarządcę na
    zebraniu drogą głosowania. Zresztą dla świętego spokoju paru właścicieli
    mieszkań nie chce się wtracać. Sytuacja paradoksalna mieszkania wykupione a
    czujemy się bezradni (prawnie). Co możemy zrobić, jak pominąć zbieramie głosów
    o odwołanie zarządcy?!
    Obserwuj wątek
      • annb Re: Licencja zarządcy 23.03.05, 15:17
        baskita zadaj to pytanie na wspolnotach :)
      • Gość: Leon Re: Licencja zarządcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 00:10
        A od kiedy moze byc zarzad 1 osobowy w wspolnocie?
        I najwazniejsza sprawa to taka ze zarzadca musi miec uprawnienia czyli licencje
        na zarzadce, wiec wasz zarzad wspolnoty nie moze go wybierac poniewaz jest to
        niezgodne z prawem o zarzadzaniu nieruchomoscia. Najlepiej to sprzedaj
        mieszkanie i uciekaj od takich wspolnot, bo nic lepszego tu w waszym
        zarzadzaniu nie widze.
        • baskita Re: Licencja zarządcy 24.03.05, 08:10
          Dzieki za rade już dawno do tego dojrzewam. Ja też nie wiem od kiedy zarząd może
          być 1-osobowy!!!!!!! Ale żeby to zrozumieć (sytuację w naszym budynku) toby
          papieru nie starczyło. Ja chciałam tylko dowiedzieć się czy ktoś jest w stanie
          mi doradzić gdzie mogę zgłosic taki stan rzeczy tz. brak licencji Zarządcy,
          który notabene ma działalność gospodarczą na zarządzanie nieruchomościami. Pod
          nosem robi jaja i ma to gdzieś bo 1-osobowy Zarząd jest w swoim żywiole żądzenia
          i dyrygowaniem całą wspólnotą ale to jest cała epopeja tu są konflikty miedzy
          mieszkańcami a ja Ci pokarze... to tyle. Do poprzedniej odpowiedzi dzieki za
          rade przeniosłam to pytanie na wspólnoty mieszkaniowe i.... wynika że wszystko
          jest okey......
          • Gość: Leon Re: Licencja zarządcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 21:19
            Zglos sie do Ministerstwa Mieszkalnictwa, oni cie pokieruja co dalej robic.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka