Gość: Marek, Joanna Re: ES POLSKA IP: *.man.tk-internet.pl 28.10.13, 10:35 Witam, mieliśmy przyjemność współpracy z tą firmą. Możemy ją z chęcią polecić, budowa zakończyła się we wrześniu, dotychczas nie spotkaliśmy się z jakimikolwiek niedopatrzeniami ze strony budowlańców, wszystko poszło zgodnie z planem. Jeśli ktoś ma do nas jakieś pytania z chęcią odpowiemy co i jak ;) Może uda się jakoś pomóc, pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dla mnie ok Re: ES POLSKA IP: *.serverbros.co.uk 29.10.13, 00:10 Zastanawiam się skąd tak duża ilość negatywnych komentarzy? Bardzo nas to dziwi, bo nasza współpraca układała się doskonale. Cenimy sobie troskę firmy o pojedynczych klientów, zaangażowanie managera w doskonalenie prac. Kolejnym plusem jest ich otwartość na zmiany, na nasz indywidualne pomysły (mieliśmy ich sporo). Jeśli chodzi o materiały budowlane firma dostosowała się do naszych wymagań( chodziło głównie o oszczędności) . Moim zdaniem współpraca godna polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dona Re: ES POLSKA Zadowoleni IP: *.servershostname.com 29.10.13, 00:13 Moim zdaniem było ok, mąż sądzi podobnie, udało nam się uniknąć tych wszystkich mankamentów o których tu piszecie, nie pamiętam jakichś nieprzyjemnych sytuacji. Z umowy się wywiązali, a dom ma już ponad dwa lata i nadal stoi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: ES POLSKA IP: *.softwareaddon.com 28.10.13, 20:06 Współpraca z firmą idzie fajnie, szybko, zgodnie z naszymi oczekiwaniami, wszystko ok, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk, Bożena Re: ES POLSKA dobry wybor IP: *.servershostname.com 29.10.13, 00:12 Szanowni Państwo, wraz z małżonką podpisaliśmy umowę z firmą o której mowa w temacie. Jesteśmy zdania, że jest to firma godna polecenia innym klientom. Pracownicy są oczytani, mają odpowiednią wiedzę na dany temat, są pomocni, otwarci. Warto zauważyć iż prace budowlane zakończyły się zgodnie z terminem zatwierdzonym w umowie, podczas współpracy nie było mowy o dodatkowych kosztach co dla nas także było znaczące. Dlatego też byłbym skłonny kolejny raz skorzystać z usług ES Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: ES POLSKA Dobra jakość, polecamy IP: 69.197.132.* 29.10.13, 00:55 Skorzystanie z firmy ES okazało się bardzo dobrymi warunkami współpracy, osoby pracujące bardzo pomocne oraz potrafiące wszystko w bardzo łatwy sposób wytłumaczyć jeżeli ma się jakieś wątpliwości. Z całego serca polecam firmę ES jako wykonawcę nowego miejsca zamieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: ES POLSKA Mozna polcic IP: *.watchundergrads.com 29.10.13, 00:23 Współpraca bardzo owocna, firma dba o każdy detal w domu, agent z którym współpracowałem był w stanie odpowiedzieć na każde pytanie i dostosować się do moich oczekiwań. Polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: ES POLSKA Polecam IP: 66.35.68.* 29.10.13, 00:52 Czytam niektóre tutejsze wpisy i jestem zaskoczona ich poziomem oraz przekazywanymi treściami. Ja zakończyłam współpracę z ES przeszło rok temu, dziś mamy wymarzony jednorodzinny domek, jesteśmy w pełni zadowoleni z podjętej decyzji o podpisaniu z nimi umowy. Zastanawiam się jak firma prosperuje teraz, chciałabym polecić ją siostrze. Może ktoś ma nieco bardziej aktualne informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: ES POLSKA dobry wybór! IP: *.man.tk-internet.pl 29.10.13, 11:55 To ciekawe, że stwierdził Pan tak przeszło 3 lata temu a firma nadal utrzymuje się na rynku. Większość tutejszych wpisów to przeterminowane, nieaktualne, bądź nieprawdziwe informacje. Cieszę się, że nie zasugerowaliśmy się nimi podczas wyboru dewelopera, ponieważ jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy. Otaczało nas grono profesjonalistów. Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedstawiciel ES Re: ES POLSKA odpowiedź do "gość pp" IP: 91.90.163.* 29.10.13, 15:41 Witam, W odpowiedzi na Pański wpis informuję, że dotychczas żaden z naszych klientów nie borykał się ukrytymi kosztami. Przedstawiony przez nas kosztorys nie zmienia się podczas trwania umowy, wyjątkiem jest indywidualne życzenie zleceniodawcy chcącego podnieść standard swojego domu. Na tego typu zmiany jesteśmy oczywiście otwarci, w miarę naszych możliwości dostosowujemy się do najbardziej wymagających klientów. Napisał Pan o zaniżaniu kosztorysu, takie sytuacje nigdy nie miały miejsca w naszym przedsiębiorstwie. Z pozdrowieniami Justyna Prochera ES Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedstawiciel ES Re: ES POLSKA odpowiedź do "Profesjonalista" IP: 91.90.163.* 29.10.13, 15:46 Witam, Jako przedstawiciel firmy ES Polska informuję, że Pański wpis łamie przepisy kodeksu karnego. Jeżeli kiedykolwiek był Pan klientem w/w firmy proszę o przedstawienie konkretnych argumentów dotyczących jej tak „negatywnej” działalności. Z Pańskiej treści wynika, że został Pan oszukany przez firmę. Proszę o informację w jaki sposób tego dokonano? Od początku swojej działalności ES nigdy nie została zapisana w BIKu. Nie widnieje też w Krajowym Rejestrze Dłużników oraz nie wszczęto wobec niej jakichkolwiek spraw sądowych tego typu. Forma Pańskiego wpisu ma charakter obraźliwy, a zawarte obelgi nie zostały poparte żadnymi klarownymi informacjami, dlatego też ma niewiarygodny charakter. Pozdrawiam Justyna Prochera ES Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedstawiciel ES Re: ES POLSKA odpowiedż do "Paszko" IP: 91.90.163.* 29.10.13, 15:49 Szanowny Panie! Jestem przedstawicielką firmy ES Polska, mam do Pana kilka pytań dotyczących tak negatywnej opinii. Nie będę tutaj cytować użytych przez Pana kolokwializmów oraz wulgaryzmów uwłaczających godności pracownikom ES Polska. Zastanawiam się jednak na jakiej podstawie dokonał Pan oceny o działalności oraz wykształceniu pracowników? Pozwolę sobie zacytować tu fragment obowiązującego kodeksu karnego, mianowicie: „kto znieważa inną osobę w jej obecności albo choćby pod jej nieobecność, lecz publicznie lub w zamiarze, aby zniewaga do osoby tej dotarła, podlega grzywnie albo karze ograniczenia wolności” ( art. 216 § 1). Skoro był Pan naszym klientem, doświadczył Pan tak wiele złego ze strony firmy, to dlaczego nie zostaliśmy o tym w żaden sposób poinformowani? Proszę o zaprezentowanie konkretnych faktów o ile takowe w ogóle istnieją, a nie ogólnych, obraźliwych opinii bez jakiegokolwiek pokrycia. Czekam na odpowiedź: info@espolska.pl. Z poważaniem Justyna Prochera Przedstawiciel ES Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLIENT Re: ES POLSKA zadowolony. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.13, 13:28 Witam, nam budowa z wspomnianą firmą idzie całkiem nieźle, wystąpiło kilka mankamentów, ale wiadomo- idealnie nie może być, spodziewaliśmy się tego, więc może z tych powodów jesteśmy nastawieni nieco bardziej optymistycznie. Na święta mamy już zamiar zamieszkać w naszym domu. Firma została mi polecona przez znajomych, to był dobry wybór, więc i ja polecam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedstawiciel ES Re: ES odpowiedź do "Andrzej" IP: 91.90.163.* 06.11.13, 15:53 Panie Andrzeju! Przeanalizowałam Pańskie wpisy. Z przykrością stwierdzam, iż trudno jest mi zaakceptować ich wiarygodność. Wcześniej napisał Pan o korzystaniu z całkowicie innej formy programu, przedstawił Pan nierealną kwotę zaliczki, teraz sugeruje Pan czytelnikom, że podpisana umowa dotyczyła całkowicie innej oferty, zastanawia mnie skąd takie stwierdzenia oraz opisy. Zarzuca Pan naszym architektom nieudane, „brzydkie” projekty? Rozumiem, że klieci mają zróżnicowane gusta, ale nikogo nie zmuszamy do korzystania z naszych usług.. Tymczasem postanowił Pan zbudować owy „brzydki” dom? Z doświadczenia wiem, że naszym klientom zależy głównie na wyglądzie budynku, tymczasem Panu było to obojętne? Zadziwiające. Po podpisaniu umowy z naszym zleceniodawcą nie mamy prawa samodzielnie zmieniać kosztorysu, gwarantujemy każdemu kontrahentowi niezmienną cenę, chyba że w trakcie budowy pojawi się życzenie ulepszenia standardu domu. Jesteśmy firmą, która opiera się na elastycznej dla klienta formie umowy. Podkreślam że działania z ES Polska to forma współpracy między deweloperem a nabywcą. Przedstawione przez Pana treści tj. „oszuści” nie mają żadnego pokrycia, obrażają wykwalifikowanych pracowników. W przyszłości proszę o zamieszczenie sprawiedliwych oraz wiarygodnych opinii. Pozdrawiam Justyna Prochera ES Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzyna Re: ES POLSKA ok! IP: *.man.tk-internet.pl 14.11.13, 09:48 Witam, a u nas wszystko poszło na prawdę sprawnie i zgodnie z umową, w efekcie jesteśmy zadowoleni z transakcji. Opóźnienie? Owszem, ale minimalne, kilkudniowe. Ogólnie z umowy wywiązali się przyzwoicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przedstawiciel ES Re: ES POLSKA odpowiedź do "moto" IP: 91.90.163.* 14.11.13, 13:16 Witam. Szanowny Panie, już we wstępie niestety muszę stwierdzić, że nie wszystkie informacje zawarte we wpisie są zgodne z prawdą. Forma Pańskiej wypowiedzi wyraźnie sugeruje, że jest Pan obcokrajowcem, prawdopodobnie obywatelem Czech. Informuję, że ES Polska od czasu rozpoczęcia swojej działalności współpracowała jedynie z Polakami. Skąd więc informacje dotyczące naszej działalności? Co więcej jak już wcześniej wspomniałam w żadnym z naszych kosztorysów nie widnieje zaliczka adekwatna do sumy 17 000 zł, prawdopodobnie doszło do pomyłki z Pańskiej strony. Poproszę również o sprecyzowanie zdania „bendo po was chceli dalse pieniondze za nic”. Zastanawia mnie co ma Pan na myśli. W umowie zawarte jest, iż ES Polska gwarantuje brak jakichkolwiek ukrytych kosztów. Nasz kontrahent zawsze wie za co płaci. Ma on prawo modyfikacji projektów, wnoszenia własnych poprawek. Proszę o rozwinięcie przytoczonej myśli, mam nadzieję, że wspólnie uda nam się rozwiązać to niedomówienie. Pozdrawiam Justyna Prochera ES Polska Odpowiedz Link Zgłoś
baca2208 Re: ES POLSKA odpowiedź do "moto" 19.09.17, 16:26 Droga Pani Justyno. W umowie którą otrzymałem od menadżera projektu nie wspomina w ogóle o kwocie 26 tyś złotych na koszty około budowlane. Nie wiem co to znaczy? Umowa jest bardzo nieczytelna i niektóre ze sformułowań należy się domyśleć i powoduje brak wiarygodności a to może i powoduje ogromne obawy przed przystąpieniem do inwestycji. Pozdrawiam Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
espolska [...] 28.06.16, 17:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
annak_1981 Re: ES POLska ----uwaga!!! 05.12.17, 18:21 Witam.Proszę o kontakt anna1981@poczta.onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
rafek1983kolczok Re: ES POLSKA 15.03.19, 10:02 Firma fajna pomoże załatwić papiery pozwolenia nawet kredyt bez wkładu własnego i szybko budują u mnie jak zaczeli w marcu tak w czerwiec sierpień skonczyli i siłownię wykonują prace Odpowiedz Link Zgłoś
rafek1983kolczok Re: ES POLSKA 15.03.19, 10:04 Jak co można pytać na rafek1983@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tpietronski Re: ES POLSKA 15.03.19, 13:29 Dzień dobry. Budowaliśmy dom z ES i wszystko przebiegło sprawnie i bezproblemowo. Od momentu wyszukania działki po prace wykończeniowe firma prezentuje pełen profesjonalizm, fachowe doradztwo i bardzo duża elastyczność. Dziś cieszymy się pięknym domem z ekonomicznymi rozwiązaniami. POLECAMY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asiadab Re: ES POLSKA 19.03.19, 12:53 Polecam z całego serca. My zamieszkaliśmy po 8 mcach od wyłania fundamentów. Firma zajmuje się formalnościami a to dla nas było najważniejsze. Cały proces przebiegał raczej dobrze. Drugi raz na pewno też wybrałabym ES. Służę radą asik-p@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tombak1 Re: ES POLSKA 14.06.22, 00:17 Temat jest dość stary, ale firma niestety wciąż działa znajdując kolejnych łatwowiernych inwestorów, których jestem doskonałym przykładem. Ale chciałbym przestrzec innych potencjalnych klientów przed firmą ES. Wyspecjalizowała się ona w wyciąganiu pieniędzy od inwestorów znakomicie działając pod względem marketingowym. Jeśli zaś chodzi o budowę, to jest ona prowadzona bez ładu i składu, bez nadzoru (kierownik zatrudniony przez ES nie bywa na budowie, podpisując wszystko zdalnie "jak leci"), przy wykorzystaniu wybitnych "fachowców" werbowanych poprzez ogłoszenia na OLX. Ponieważ najistotniejszym elementem budowy prowadzonej przez ES jest cena, a konkretnie maksymalizacja zysku firmy, stosowane są najtańsze materiały, a część prac jest niewykonywana w nadziei że inwestor (z reguły bez doświadczenia w budowie domu) się nie zorientuje. Doskonałe, niemalże przyjacielskie relacje z menedżerem budowy kończą się wraz z wpłatą ostatniej raty za budowę. I nagle okazuje się, że firma już nie skończy tej budowy, bo z bardzo ogólnie skonstruowanej przez nich umowy nie wynika dokładny zakres prac. I n.p, jak w moim przypadku nie wykonają schodów wewnętrznych, bo przecież budują dobre domy w stanie deweloperskim, ale bez schodów! I nie wykonają elewacji zewnętrznej za którą zapłaciłem. A jak mam jakieś zastrzeżenia co do jakości prac, to mogę kontaktować się z kierownikiem budowy, który jest typowym "słupem" i nie chce ze mną rozmawiać...bo zatrudniła go firma ES, a nie ja. Reasumując: stanowczo odradzam budowę z tą firmą, chyba że ktoś ma za dużo pieniędzy, za mało emocji w życiu i chciałby zrobić przyspieszony doktorat w zakresie budownictwa. Mój prywatny mail: tombak1@op.pl, chętnie odpowiem na pytania dotyczące metod i sposobów prowadzenia działalności przez ES, a także udostępnię zdjęcia z budowy mojego wymarzonego domu, która dzięki ES stała się największym koszmarem życia. Daodam jeszcze, że umowę z ES podpisałem w czerwcu 2016, do chwili obecnej (14.06.2022) ES nie wywiązał się ze swoich zobowiązań - sprawa jest w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinkx1 Re: ES POLSKA 15.06.22, 12:35 Chce Ci podziękować za Twój artykuł bo opisałeś to trafnie w 101% Na kazdym elemencie trzeba robić kompletne poprawki lub robić robotę na nowo i nie doprosisz sie o poprawę spartolone roboty. I nie wierze w tych podstawionych zadowolonych forumowiczów bo przy takiej metodzie działania z klientami nie ma szans na 0,1% zadowolenia. Sam dyrektor generalny obiecuje poprawę i nic z tym nie robi wiec Nie ma co sie łudzić. Lepiej te pieniądze przepić bo będzie z tego więcej pożytku. Odpowiedz Link Zgłoś
adam1978xxxx Re: ES POLSKA 22.06.25, 18:06 Odradzam firma jest nieuczciwa i złodziejska nie dotrzymuje umow sam padłem ofiara ich machlojek za nic musze im teraz zapłacić 30 tys plus komornik tylko z tego względu ze podpisałem aneks ze będą dysponować pieniędzmi przez zaprzyjaźniony bank Aior !?!co najlepsze pieniedzy nie zobaczyłem nawet nie dostałem umowy faktur czy rachunków na krzywa rozmowę zapłaciłem tak rzekome zaliczki wysokości 12 tys zł i nagle cisza od ich strony na początku odbierali telefony a później w ogóle bylem w firmie tam dwu krotnie to mnie zbywali tłumacząc się ze nie ma Prezesa czy Pana który zajmuje się tymi sprawami !!po czym sprawa przycichła i nagle po 4 latach wspomniało im się ze podpisałem aneks i na nie jawnym Zebranou Sądu który nie ropatrzyl dokładnie (zaznaczam tam gdzie nie mogłem się w ogóle bronic ani dostarczyć dowodów o ich oszustwie )sad postanowił mi nakaz zapłaty wysokości 35 tys plus koszta itp wyszło ponad 46 tys moj adwokat poradził mi zebym zaplacil im 15 tys zł zeby mieć podkładkę aby wszcząć postępowanie wobec Es domy Wierzycielem DDVK I współpracującym z nimi bankiem Aior Bank a także poszukać świadków ktorzy zostali oszukani przez ta firmę tak jak ja a także chce to nadglosnic to przez media gazety i przez telewizje w takich programach jak sprawa dla Reportera pid napięciem Czy Uwaga !! Prosiłbym o kontakty tych ludzi którzy zostali 9szukani przez ta bandę zlodziej moj nr to 790203017 liczę na to że się odważycie i wreszcie tym złodziejom i naciągaczom powiemy STOP Adam Odpowiedz Link Zgłoś
adam1978xxxx Re: ES POLSKA 24.06.25, 20:27 Uciekaj i nie daj die namowic na podpisanie aneksów bo cie puszczą z torbami.ni3 Fischer ze nic nie dostaniesz zadnej złotówki to będą ci kazać za yo słono placic za kredyt rzekomo wzięty przez znich wpopracuja z Aior bankiem i z wierzycielem DVkkto cala klika i banda oszustów i wyluzaczy szukam 9 osób i świadków ktorzy zostali oszukani przez ta firme ES Domy jest także wszczęte śledztwo i postepowanie wobecv tej nie uczciwej Firmie oczywiście będzie to nagłaśniane przez media telewizje i gazety nawet juz rozmawiałem z panią Jaworowicz da mi znać kiedy będą emitować w telewizj pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejochnio Re: ES POLSKA 12.01.26, 12:39 Zdecydowanie odradzam współpracę z firmą ES Polska. To, co spotkało mnie na tej budowie, to przykład skrajnego braku profesjonalizmu i odpowiedzialności. Prace zostały wykonane fatalnie – pomieszczenia nie trzymają wymiarów, kątów ani pionów. Wiele rzeczy trzeba będzie poprawiać lub robić od nowa, co generuje ogromne koszty i stres. Kierownik budowy podpisywał dziennik budowy, mimo że nigdy faktycznie nie był na budowie. To fikcja nadzoru, która doprowadziła do chaosu i licznych błędów. Dodatkowo podwykonawcy spożywali alkohol w czasie pracy, co jest absolutnym skandalem i zagrożeniem dla bezpieczeństwa. Najgorsze jest to, że ani firma, ani kierownik budowy nie poczuwają się do żadnej odpowiedzialności. Zgłaszane problemy są ignorowane, a winą obarcza się wszystkich dookoła – tylko nie siebie. Budowa jest już opóźniona o 6 miesięcy, bez realnych wyjaśnień i bez konkretnego terminu zakończenia. To było jedno z najbardziej rozczarowujących doświadczeń w moim życiu. Strata czasu, pieniędzy i nerwów. Jeśli ktoś rozważa współpracę z ES Polska – radzę bardzo dokładnie się zastanowić i zabezpieczyć prawnie, albo poszukać rzetelnej firmy gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś