ola_ho 29.01.08, 10:05 Przeglądaliśmy z mężem wiele projektów domu i spodobał nam się najbardziej dom biura projektowego Domus LUNA II. Czy ktoś może go budował (-je)? Baaaaaaaardzo proszę o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola_ho Re: projekt domu LUNA II 29.01.08, 10:45 Jeszcze zapomniałam: www.domus.wroc.pl/projekt1.html?id=95 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: projekt domu LUNA II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 13:43 No niestety, ciezko jest znalezc w sieci jakiekolwiek dodatkowe informacje odnosnie tego projektu. Ja rowniez jestem zainteresowana jego kupnem i realizacja. Miejmy nadzieje ze ktos sie odezwie w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: projekt domu LUNA II IP: *.subscribers.sferia.net 21.02.08, 14:06 Po obejrzeniu z zona setek projektow i tak zawsze wracamy do ... Luny ;) Nic bardziej prostego i funkcjonalnego nie znalezlismy. Dla nas to jest dom, ktorego szukamy. Jesli chodzi o realizacje to moze jesien tego roku, wiec ewentualnie wtedy bede wiedzial cos wiecej, ale mam nadzieje ze do tej pory zglosi sie ktos kto juz go wybudowal ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
karotka69 Re: projekt domu LUNA II 28.02.08, 13:05 Baaardzo fajny projekt.Nie macie się nad czym zastanawiać.Ma wszystko co piwinien mieć i bardzo dobrze zaplanowanych miejscach.Z pokoju'14' mozna zrobic garderobę. Powodzenia....dla wszystkich zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: projekt domu LUNA II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 13:21 Wc w wiatrołapie? Gdzie tu funkcjonalność? Wiatrołap to jest miejsce na szafy, wieszaki, szafki na buty. Korytarz hotelowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: projekt domu LUNA II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 19:09 witam!ja tez jestem zainteresowana tym projektem.W zasadzie to czekam na odpowiedz z gminy- ponieważ wystąpiłam o zmianę decyzji warunków zabudowy co do swojej działki.Mam już projektanta-który po obejrzeniu tego projektu(ściągniętego z internetu)STWIERDZIł że to będzie drogi dom.Zbytnio nie słuchałam jego i pojechałam z tym projektem do firmy która ma nam go budować.Wcześniej przysłano mi dokładne szkice i wymiary domu,kubatury.Facet też nie podzielił mojego entuzjazmu.Powiedział że przy tym dachu to trzeba wzmocnić strop,że sama dachówka na tym dachu to kilka dobrych ton ciężaru, że z tego to może wyjść chiński dach....a koszt samego dachu będzie bardzo duży.Sama nie wiem co mam robić.Też czekam na jakieś informacje, bo to naprawdę śliczny projekt Odpowiedz Link Zgłoś
karotka69 Re: projekt domu LUNA II 28.02.08, 13:10 W każdym domu dach jest jednym z najdroższych elementów.My mamy dwu-spadowy dach(230m2 powierzchni,blachodachówka)i zapłacilismy za niego ponad 36.tys.zł.(bez okien połaciowych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: projekt domu LUNA II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 08:03 Szukacie taniego projektu domu, który będzie ładny i tani w realizacji? JA znalazłem projekt domu dla siebie na stronie www.kbprojekt.pl Zapraszam do obejrzenia katalogu projektów na tej stronie. Myślę, że znajdziecie coś dla siebie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał Re: projekt domu LUNA II IP: 212.87.241.* 29.02.08, 10:51 Ciekawy projekt, dach troszke zbyt skomplikowany jak na mój gust - moze naprawdę dużo kosztować. Natomiast plus za technologie - ściana jednowarstwowa z betonu komórkowego 36,5cm czyli Ytong. Sam budowałem dom z Ytonga i bardzo polecam tą technologie - mam świetną ekipę do polecenia jak będzie potrzeba. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnicha Re: projekt domu LUNA II IP: *.generacja.pl 28.09.08, 15:57 Witam, czytałam Pana wypowiedź na forum, w którym napisał pan, że ma dobrą ekipę bud. do polecenia. Jestem jeszcze na etapie wyboru projektu ale już rozglądam się za ekipą. Proszę o jakieś namiary na dobrą dobrą ekipę. Z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Targaszewski Profesionalna firma elektryczna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.08, 09:13 Jesl potrzebowali by Panstwo uslug elektrycznych w pelnym zakresie to prosze o kontakt. Dzialamy na terenie Warszawy i okolic. Pozdrawiam Mirosław Targaszewski i Siostrzeńcy www.elektryka.kom.pl 507-143-529 (0-22) 822-86-04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projekciarz4 Re: projekt domu LUNA II IP: *.zone7.bethere.co.uk 25.06.09, 00:18 polecam przejrzec katalogi od różnych firm przed dokonaniem koncowego wyboru, dużo można znaleźc tutaj: Kataloo - zamów katalogi z projektami domów Odpowiedz Link Zgłoś
bluebeata Re: projekt domu LUNA II 03.12.09, 17:30 witam, co tam słyhac u budowniczych luny? ktos już zamieszkal, wybudował? podzielcie sie opiniami. jakie zmiany wprowadziliście? jest fajny i funkcjonalny? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga144 Re: projekt domu LUNA II IP: *.chello.pl 13.03.10, 19:20 witam, jestem właścicielką luny zm1 w stanie surowym. Dach rzeczywiście dużo nas kosztował.Jesteśmy jednak bardzo zadowoleni z wyboru projektu, wygląda już bardzo ładnie choć nie ma okien i elewacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania` Re: projekt domu LUNA II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.10, 14:14 jestem w trakcie budowania LUNY II (odbicie lustrzane) obecnie jest stan surowy otwarty ale wlasnie zaczynam dzialac dalej zmainy jakie zrobilam to: -zlikwidowalam wc w przedsionku na koszt malej garderoby -powiekszylam lazienke 13 kosztem pokoju 14, z ktorego zrobie garderobe -zmienilam spizarke (bedzie w ksztalcie litery L) poniewaz zostawilam na rogu miejsce na lodowke i na slupek gdzie umieszcze piekarnik i mikrofale -miedzy kuchnia a salonem bedzie barek ale nie tak jak jest na projekcie w necie tylko zostawilam dziure w scianie miedzy kominkiem a sciana zewnetrzna -strop mam caly wylozony garami i zalany betonem -zrobilam miejsce na schody w korytarzu, na wyskosci kotlowni i lazienki, w miejscu gdzie jest narysowana szafa pomieszczenie na gorze ma ok 45 m2 (liczone od wysokosci 180cm) wiec ocieple porzadnie dach, wstawie 1 kaloryfer i bedzie piekne pomieszczenie planuje sie wprowadzic w tym roku, jesli sie wyrobie :) polecam domek, jest sliczny i wydaje sie bardzo funkcjonalny dzieki swojej prostocie Odpowiedz Link Zgłoś
migotka_bober Re: projekt domu LUNA II 09.04.10, 20:40 bardzo ladny projekt ale przyznam ze nie wali na kolana i od razu widac ze drogo was wyniosl/wyniesie, jak dla mnie za duzy zdecydowanie, po co komu 3 lazienki, 5 pokoi,,,,za duzy dla mnie,sam projekt niezly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pheeboco Re: projekt domu LUNA II IP: *.chello.pl 13.04.10, 22:55 Witam czy mozna sie cos dowiedziec wiecej od Panstwa bo rowniez jestesmy zainteresowani tym projektem ale rowniez chcemy wniesc pewne zmiany i skorzystac z Panstwa doswiadczenia dziekuje uprzejmie za odpowiedz .kontakt mischoko@yahoo.ca Odpowiedz Link Zgłoś
angelunka Re: projekt domu LUNA II 20.11.10, 20:54 Witam, obecnie jestem w trakcie budowy domu Luna II (lustro) i muszę przyznać, że wraz z rosnącymi murami, rośnie we mnie przekonanie, iż dobrą decyzję z mężem podjęliśmy. Dom jest rewelacyjny. Oczywiście wprowadziliśmy parę zmian, m.in: - zrobiliśmy schody na górę, - WC przenieśliśmy do części mieszkalnej, - spiżarka została usunięta na rzecz kotłowni (powiększona kosztem kuchni) - natomiast na miejscu kotłowni urządzimy porządny warsztat, - łazienkę ( pom. 13) powiększyliśmy kosztem pokoju nr 12 - z pokoju nr 12 zrobiliśmy garderobę Efekt rewelacyjny!!! Jeśli ktoś ma dodatkowe pytania bądź chciałaby zobaczyć zdjęcia z budowy proszę o kontakt: agatka.bodzak@gmail.com Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta_bilska Re: projekt domu LUNA II 11.12.14, 10:57 Budowa już chyba zakończona? Jak wyszło? Możecie wrzucić jakieś fotki? Odpowiedz Link Zgłoś
kiku0066 Re: projekt domu LUNA II 20.03.16, 21:10 Cześć, polecacie ten projekt wybieramprojekt.pl/projekt-domu-endo-di99/ ? Chcę zacząć budowę domu od lata, działkę już mam, ale co z projektem ? Starczy dla 4 osobowej rodziny ? Odpowiedz Link Zgłoś