Gość: Mena IP: *.elektrim.pl 03.01.02, 11:14 Czy ktoś wie gdzie można kupić dobry i niedrogi parkiet? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Robert Re: PARKIET IP: 157.25.192.* 03.01.02, 12:49 Pytasz o dwie rózne rzeczy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DZI Re: PARKIET IP: *.europolgaz.com.pl 03.01.02, 13:04 Odsyłam na stronę www.zinczuk.com.pl / Sam kupiłem jesion jest OK / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RoRo Re: PARKIET IP: *.bbnplanet.com 04.01.02, 07:56 A sprawdzales DREWEXPOL? Zajrzyj na strone internetowa i Bartycka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: PARKIET IP: *.polkomtel.com.pl 11.01.02, 16:44 Gość portalu: Mena napisał(a): > Czy ktoś wie gdzie można kupić dobry i niedrogi parkiet? Mam namiar na stolarnię gdzie parkiet dębowy I klasa kosztuje 41 zł/m2. Jeżeli jesteś zainteresowana to podaj aresik a prześle namiary. Jedyny minusik że trzeba po niego jechać ok 200 km od W-wy. PZDR POL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: PARKIET IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.01.02, 19:32 Gość portalu: pol napisał(a): > Gość portalu: Mena napisał(a): > > > Czy ktoś wie gdzie można kupić dobry i niedrogi parkiet? > > Mam namiar na stolarnię gdzie parkiet dębowy I klasa kosztuje 41 zł/m2. > Jeżeli jesteś zainteresowana to podaj aresik a prześle namiary. Jedyny minusik > że > trzeba po niego jechać ok 200 km od W-wy. > PZDR > POL > Proszę podaj mi namiary, adres, telefon itd. Adres: piotrstrzalkowski@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: PARKIET IP: *.uk.deuba.com 14.01.02, 09:08 Ja też jestem zainteresowany namiarami. pja@interia.pl. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: PARKIET IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 15:29 Gość portalu: pol napisał(a): > Gość portalu: Mena napisał(a): > > > Czy ktoś wie gdzie można kupić dobry i niedrogi parkiet? > > Mam namiar na stolarnię gdzie parkiet dębowy I klasa kosztuje 41 zł/m2. > Jeżeli jesteś zainteresowana to podaj aresik a prześle namiary. Jedyny minusik > że > trzeba po niego jechać ok 200 km od W-wy. > PZDR > POL > Czy mogłabym poprosić o ten namiar? katinka@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: PARKIET IP: *.reuters.pl 12.02.02, 16:44 > > Mam namiar na stolarnię gdzie parkiet dębowy I klasa kosztuje 41 zł/m2. > > Jeżeli jesteś zainteresowana to podaj aresik a prześle namiary. Jedyny min > usik > > że > > trzeba po niego jechać ok 200 km od W-wy. > > PZDR > > POL > > Czy również mógłbym poprosić o ten namiar? pawels@reuters.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: PARKIET IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 12.03.02, 14:10 Ja też chciałbym namiar na tą stolarnię, mój adres: top@data.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kos2 Re: PARKIET 20.03.02, 14:46 cześć mnie również interesuje parkiet, nawet 200 km od W-wy. czy możesz podać namiar? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
kos2 Re: PARKIET 20.03.02, 15:51 cześć mnie również interesuje parkiet, nawet 200 km od W-wy. czy możesz podać namiar? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: PARKIET IP: 157.25.183.* 10.04.02, 16:56 Czesc! Jestem rowniez zainteresowany namiarami, ale nie podam ci namiaru na siebie. Do licha przeciez to jest forum i jesli masz cos do powiedzenia to powiedz to "glosno", bo inaczej pojawia sie cala lista wiadomosci typu "ja tez chce..., podaj mi rowniez namiary...". Przeciez to nic innego jak zasmiecanie forum. Pozdrawiam Przemek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KASIA Re: PARKIET IP: *.waw.cdp.pl 19.04.02, 10:41 Gość portalu: pol napisał(a): > Gość portalu: Mena napisał(a): > > > Czy ktoś wie gdzie można kupić dobry i niedrogi parkiet? > > Mam namiar na stolarnię gdzie parkiet dębowy I klasa kosztuje 41 zł/m2. > Jeżeli jesteś zainteresowana to podaj aresik a prześle namiary. Jedyny minusik > że > trzeba po niego jechać ok 200 km od W-wy. > PZDR > POL > PROSZE O PODANIE NAMIARÓW NA FORUM .DZIĘKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: PARKIET IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.02, 19:48 wzrzuć w przglądarce hasło "parkiet" a zdziwisz się ile firm go produkuje i jaki jest rpzrut cen. Ale po porządny i cenowo przystępny parkiet trzeba pojechać juz ok. 20 km od Warszawy Robert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaskier PARKIET, ale z innej beczki IP: 213.77.2.* 14.01.02, 09:28 Cześć, mam pytanko trochę z innej beczki. Słyszałem, że w nowych mieszkaniach nie należy kłaść parkietu, bo mury jeszcze schną i oddają wilgoć przez 3-4 lata, a po tym czasie klepki się rozsychają i tworzą prześliczne "fale Dunaju". Czy jest na to jakiś sposób??? Oprócz położenia klepek 4 lata po oddaniu mieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MP Re: PARKIET, ale z innej beczki IP: 198.155.189.* 14.01.02, 16:36 Ja z kolei slyszalem, ze "rozsychanie" parkietu jest zwiazane z materialem, mianowicie drewno zawsze reaguje na zmiane warunkow otoczenia, a szczegolnie wilgotnosci. Objawia sie to np. szczelinami miedzy klepkami... Mozna to wyeliminowac poprzez utrzymanie stalych warunkow atmosferycznych-temperatury i wilgotnosci- w mieszkaniu w ciagu roku, co chyba jest niewykonalne. Tak wiec, wydaje mi sie, wszystko jedno, czy polozysz parkiet teraz czy za cztery lata i tak najprawdopodobniej bedziesz mial po jakims czasie szpary. MP Odpowiedz Link Zgłoś
juma051 Re: PARKIET, ale z innej beczki 12.02.02, 09:42 Gość portalu: Yaskier napisał(a): > Cześć, mam pytanko trochę z innej beczki. Słyszałem, że w nowych mieszkaniach > nie należy kłaść parkietu, bo mury jeszcze schną i oddają wilgoć przez 3-4 > lata, a po tym czasie klepki się rozsychają i tworzą prześliczne "fale Dunaju". Cześć, miałam te same obawy, że parkiet zacznie za bardzo pracować, ale zdecydowałam się. parkiet (dąb)najpierw leżał tydzień w mieszkaniu , później fachowcy go ułożyli i znowu leży tydzień. pod koniec tygodnią zaczną cyklinować..etc.. Fachowiec, który to robi powiedział cytuje: że nie mozna zbyt ciasno układać tzn trzeba zostawić przy ścianie - pod listwami jakieś minimum,gdyby okazało się żę parkiet dalej chce "pracować"...tyle fachowca. Jak zwykle okaże się w trakcie : )))) służę wrażeniami..pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: svejk Re: PARKIET, ale z innej beczki IP: *.lasy.com.pl 12.02.02, 12:14 juma051 napisał(a): > Gość portalu: Yaskier napisał(a): > > > Cześć, mam pytanko trochę z innej beczki. Słyszałem, że w nowych mieszkani > ach > > nie należy kłaść parkietu, bo mury jeszcze schną i oddają wilgoć przez 3-4 > > > lata, a po tym czasie klepki się rozsychają i tworzą prześliczne "fale Dun > aju". > Cześć, miałam te same obawy, że parkiet zacznie za bardzo pracować, ale > zdecydowałam się. parkiet (dąb)najpierw leżał tydzień w mieszkaniu , później > fachowcy go ułożyli i znowu leży tydzień. pod koniec tygodnią zaczną > cyklinować..etc.. Fachowiec, który to robi powiedział cytuje: że nie mozna zbyt > > ciasno układać tzn trzeba zostawić przy ścianie - pod listwami jakieś > minimum,gdyby okazało się żę parkiet dalej chce "pracować"...tyle fachowca. Jak > > zwykle okaże się w trakcie : )))) służę wrażeniami..pozdrawiam widziałem efekt położenia parkietu w nowym domu. piekny widok jak się parkiet wybrzuszył na wysokość około 1 metra nad poziom podłogi. przyczyną było zbyt wczesne położenie parkietu bo podłoga (wylewka) ddawała jescze wilgoć a dylatacje były zbyt małe nikomu nie życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stewald Re: PARKIET, ale z innej beczki IP: *.pse.pl 12.03.02, 16:24 Takich efektów typu wybrzuszenia raczej nie powinno być i w nowych mieszkaniach przy zostawieniu tego minimum pod listwami, chyba że od wylewki nie minął jeszcze miesiąc wówczas rzeczywiście oddawanie wilgoci przez podłogę jest jeszcze intensywne i może wpłynąć na wybrzuszenia. Ale w większości wypadków w nowych mieszkaniach możemy układać parkiet bez żadnych obaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katinka Re: PARKIET IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.02, 15:07 Polecam stronę. www.nowmar.com.pl/katalog/podlogi.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bella Re: PARKIET IP: 167.76.120.* 12.02.02, 09:46 nie jestem na tym etapie budowania ale wiem ze jakies 5 km za plonskiem czyli 70 km od warszawy jest duzy producent parkietu i slyszalam ze jest ok. gdzies w notatkach mam telefon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: PARKIET IP: *.monolith.pl / 10.100.100.* 12.03.02, 17:01 Witam. mam sugestię na coś niedrogiego (tańsze prawie od paneli) i równie dobre. Sama położyłam panele z marketu (pod presją czasu) i pluję sobie w brodę strasznie.. Lamparkiet to normalne deseczki drewniane, tylko o grubości 1 cm i bez tych piórek i wpustek. 3ci gatunek buku (a może dębu?)(znaczy widać fakturę drewna) kosztuje 17 PLN brutto za metr!! Moja mama ma to coś ułożone w dwóch mieszkaniach, już około 2ch lat i jest absolutnie rewelacyjne. Cyklinować można tyle samo, co tradycyjny parkiet (tam, gdzie w parkiecie to pióro). Można to cudo kupić na Bartyckiej, przy wejściu na ogródki działkowe. Sama będę to kładła zamiast obleśnych paneli w wakacje... Mąż kładł mamusi (sama przyłożyłam do tego rękę) i muszę powiedzieć, że kładzie się to lekko, łatwo i przyjemnie. Ola - olaj@poczta.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: PARKIET IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.03.02, 20:27 Moim zdaniem to jednak albo tani, albo dobry. Ja moge polecic zaklady Furnel z Hajnowki. Maja swoje przedstawicielstwa tez w Warszawie, np. pawilon na Bartyckiej, sprzedaja tez w Leroy. Mozna kupic rowniez bezposrednio od producenta, bedzie taniej, ale musisz zorganizowac transport. Ceny sa porownywalne do Warszawskich, czyli dosc wysokie, zalezy od gatunku, klasy i rozmiaru deseczek - ale masz pewnosc, ze jest porzadny, odpowiednio wysuszony i przechowywany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: PARKIET IP: *.monolith.pl / 10.100.100.* 13.03.02, 10:38 I jeszcze info - o ile dobrze słyszałam, parkiet MUSI poleżeć w mieszkaniu przynajmniej 2 tygodnie. Chodzi o wilgotność - żeby mniej więcej była złapana ta sama. Inaczej najlepszy parkiet wstanie albo się rozeschnie. I koniecznie przed kładzeniem sprawdzić aparacikiem do mierzenia wilgotności podłoże i parkiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: PARKIET IP: 213.158.195.* 13.03.02, 12:47 ja kupiłam parkiet najpierw na Bartyckiej, okazało się, że deseczki są krzywe. na szczęście oddali pieniądze po ok. 3 tyg. szukałam potem w okolicach 200 km od Warszawy. wszędzie było tanio, ale gdybym musiała zapłacić za transport, to metr wychodzi tyle co na Bartyckiej. a co zrobić jak trzeba zareklamować? zdecydowałam się w końcu na polecany przez znajomych parkiet z Pułtuska. chyba sprowadzaja go gdzies z Mazur. taniej niż na Bartyckiej, ale drożej niż np. w Białej Podlaskiej. no i przywieźli do domu. fachowcy mówią, że dobry. mam namiary, jak ktos jest zainteresowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: PARKIET IP: 213.158.195.* 13.03.02, 12:49 ja kupiłam parkiet najpierw na Bartyckiej, okazało się, że deseczki są krzywe. na szczęście oddali pieniądze po ok. 3 tyg. szukałam potem w okolicach 200 km od Warszawy. wszędzie było tanio, ale gdybym musiała zapłacić za transport, to metr wychodzi tyle co na Bartyckiej. a co zrobić jak trzeba zareklamować? zdecydowałam się w końcu na polecany przez znajomych parkiet z Pułtuska. chyba sprowadzaja go gdzies z Mazur. taniej niż na Bartyckiej, ale drożej niż np. w Białej Podlaskiej. no i przywieźli do domu. fachowcy mówią, że dobry. mam namiary, jak ktos jest zainteresowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Re: PARKIET IP: *.uk.deuba.com 13.03.02, 16:26 Ja jestem zainteresowany. Najlepiej podaj go tutaj, a nie wysyłaj mailem, bo więcej osób pewnie chciałoby poznać adres. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pm Re: PARKIET IP: 213.158.195.* 21.03.02, 16:28 podaję nr telefonu sklep w Pułtusku 0-23 692 09 62 Gość portalu: P. napisał(a): > Ja jestem zainteresowany. Najlepiej podaj go tutaj, a nie wysyłaj mailem, bo > więcej osób pewnie chciałoby poznać adres. > Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: PARKIET IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 10:47 Podobno gdzieś w Zielonce można kupić dobry parkiet. Niestety nie mam żadnych namiarów. Może ktoś wie gdzie to jest? Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stewald Re: PARKIET IP: *.pse.pl 22.03.02, 07:56 Ja polecam zareklamowany już wcześniej przez kogoś parkiet Zinczuka z Siemiatycz (pawilon na Kłobuckiej), cena I gat. jesionu wychodzi mniej więcej tyle ile cena III gat. z Hajnówki a jakość taka sama. Ponadto niektóre gatunki i rozmiary są w promocji np. właśnie gat. I jesionu 300x50, cena podana na wyżej wspomnianej stronie internetowej obniżona jest o 10 %, a wogóle ceny między zakładami w Siemiatyczach a punktem na Kłobuckiej nie są duże, za transport wychodzi drożej tylko 4 zł na metrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: PARKIET IP: 158.66.113.* 22.03.02, 09:22 Witam Czy ktos z Was ma jakies namiary na w miare tani i zdecydowanie dobrej jakosci parkiety z drzewa egzotycznego? Prosze o Warszawe i okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liq Re: PARKIET IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.02, 22:16 StudioMW na ul. Niedzielskiego 2 (w Żoliborskim Centrum Handlowym). Niestety sama dopiero się zdecydowałam na położenie więc nie wiem jak się sprawdza w praniu, oczywiście ONI zachwalają. Ceny już od 74zł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIna Re: PARKIET IP: 158.66.113.* 09.04.02, 09:01 Ja dostalam od nich ulotke kiedy bylam na otwarciu tego sklepu DECORADOR na Jerozolimskich po bylej IKEA. Byl tam tez cennik, ale ceny parkietow egzotycznych byly wyzsze - zaczynaly sie powyzej 100 zl i to netoo, i to bez wykonania. Jaki procent ceny deski nalezy doliczyc jako koszt polozenia parkietu? > StudioMW na ul. Niedzielskiego 2 (w Żoliborskim Centrum Handlowym). Niestety > sama dopiero się zdecydowałam na położenie więc nie wiem jak się sprawdza w > praniu, oczywiście ONI zachwalają. Ceny już od 74zł!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deli Re: PARKIET IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 20:03 Jezeli ktos szuka dobrej jakosci parkietu i fachowej obslugi odsylam na strone www.zinczuk.com.pl Sam mam podloge wykonana przez firme Zinczuk i jestem zadowolony. Maja swoj sklep Warszawie. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLO Re: PARKIET IP: 217.97.133.* 14.04.02, 14:37 Czy ktos ma cos do powiedzenia na temat mozaiki np. debowej jaka sprzedaja w sklepach typu Leroy Merlin. Jej cena - dab select - ok. 35 zl za m2 jest zdecydowanie nizsza od innych podlog drewnianych. Przylkejone to jest do siatki wiec moze nawet samemu mozna to polozyc? bardzo prosze o rade bo niedlugo odbieram mieszkanie i jakos panele do mnie nie przemawiaja a prawdziwe parkiety sa dla mnie za drogie. Odpowiedz Link Zgłoś