Dodaj do ulubionych

Polski Fritzl mieszkał w Grodzisku

08.09.08, 19:08
Zaledwie pieć kilometrów od Czarnej.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,5671494,Mezczyzna_podejrzany_o_wiezienie_i_gwalcenie_corki.html
Obserwuj wątek
    • kaukonsky Re: Polski Fritzl mieszkał w Grodzisku 08.09.08, 21:53
      Ale to z importu facet.
      Co ciekawe, dziewczyna z nikim gadać nie chciała, ale za pieniążki z kumplem
      do samochodu na pogaduchę wsiadła. Jutro podobno Fakt ma mieć z nią rozmowę...
      • kaukonsky No i proszę: 09.09.08, 10:25
        www.efakt.pl/wydarzenia/artykul.asp?artykul=36012
        Podpisana jest Jaga, ale widziałem, jak z nią Czarek rozmawiał. Ciekawe, jaki
        fundusz ma Fakt na kupowanie rozmóców? Mnie sekretarz chciał dorzucić stówę do
        wierszówki, ale to podlaska stawka...
        Wasi, Hansie, też się od klamki odbili z tego co widziałem.
        • hansgrubber Re: No i proszę: 09.09.08, 10:39
          Nie - mielismy ja z twarza, ale nikt nie zdecydowal sie tego
          puscic, choc wlasciwie wypadaloby ja zamaskowac i niech gada.
          Tabloidy przekupuja rozmowcow - metoda niezbyt godna; a postepowania
          osob po takiej traumie nie oceniam, dziewczyna nie tylko byla
          dreczona ale i w ich domu zdaje sie nie przelewalo.
          Swoja droga że nikt niczego nie zauwazyl, nikt sie nie
          zainteresowal dlaczego zostawila dziecko...
          • hansgrubber Re: No i proszę: 09.09.08, 19:05
            A jednak. Z twarza byla matka, ofiara dramatu - przez framuge dzwi.
            Miales racje.
            • kaukonsky Też się trochę mityguję... 09.09.08, 20:23
              ...bo faktycznie kobiety pewnie były w zdrowym szoku. Wcześniej nikt
              się jeszcze nimi nie interesował.
              Sam dowiedziałem się, że mam jechać do Grodziska dopiero, gdy
              dojechałem z Bielska do Bociek, a wszyscy jeszcze trąbili o tragedii
              w Siemiatyczach. Gdy wjechałem do wsi, dziewczyna dopiero wychodziła
              do Głosu/Faktu (przyznaję - Czarek był pierwszy).
              Swoją drogą zawsze mam wątpliwości, gdy pcham się z aparatem do
              ludzi, którym przydarzyły się tragedie: zgwałcone kobiety,
              osierocone żony, rodzice, którym zginęły dzieci... Wolę pisać o
              wystawach w muzeum, czy meczach piłkarskich - zwłaszcza, że i tak
              dostanę 15-30 zł za tekst... :o/
              • hansgrubber Re: Też się trochę mityguję... 09.09.08, 22:33
                Nie ma co historie trzeba opowiadac - to nie kwestia ludozerki ale
                po prostu jakiegos problemu z ktorym trzeba sie zmierzyc, np
                pedofilia, bicie dzieci etc. Przyjemne to nie jest.
                Ale Fakt przegial publikujac zdjecie twarzy tej dziewczyny, inna
                rzecz - ciekawy jestem czy teraz odezwa sie te same dziennikarskie
                autorytety ktore rozdzieraly szaty po publikacji ostatnich zdjec sp
                Waldka Milewicza. No i tradycyjnie wladza dala ciala... dopiero dzis
                te rodzine zabrali ze wsi, ponad 24 godziny po podaniu informacji
                mediom. Dzicy ludzie.
              • pawlozsiul to zapraszam do Orli 20 września 10.09.08, 23:08
                kaukonsky napisał:

> Wolę pisać o wystawach w muzeum, czy meczach piłkarskich

Zapraszam panowie - same pozytywy będą. Szczegóły puszczę na privy
                za dwa dni. Impreza nazywa się "Obrazy mikroświatów. Przypadek Orli."
              • pawlozsiul a w całej sprawie najbardziej żal dzieci 10.09.08, 23:15
                To że media robią medialny show nie dziwi - przywyklim. Bardziej
                naganna jest postawa organów ścigania, które zamiast zachować w tej
                sprawie daleko posuniętą dyskrecję (proces odbędzie się niewątpliwie
                z wyłączeniem jawności) robią wszystko, aby znaleźć się w centrum
                uwagi mediów.

Się nie dziwię - trzy dni się śmiałem kilka lat temu na wieść o tym,
                kto został szefem siemiatyckiej prokuratury. "Złote Piaski"
                i "podrzynanie gardeł Białorusinom". A do tego student wybitny jak
                Ziobro. I widać lubi też medialne show.
                • hansgrubber Re: a w całej sprawie najbardziej żal dzieci 14.09.08, 19:42
                  Rozszyfruj te metafory. :)
                  • pawlozsiul dawno, dawno temu, konkretnie w 1994 roku... 01.10.08, 14:36
                    Obecny szef prokuratury w Siemiatyczach pracuje sobie wówczas jako
                    skromny urzędasik w UM w Bielsku Podlaskim. Ma jak pod gruszą.
                    Miastem rządzi czarnosecinna prawica, on się nie przemęcza... Ale
                    idą wybory, więc jego prawicowi mocodawcy powierzają mu zaszczytną
                    funkcję Przewodniczącego Miejskiej Komisji Wyborczej. MŻ się nie
                    uchyla. Robi wszystko, aby uwalić opozycyjną Koalicję Bielską.
                    Odmawia rejestracji opozycyjnych kandydatów - ot choćby pod pozorem,
                    że w dowodzie mają wpisaną ulicę "Gagarina", a takiej ulicy już nie
                    ma. Ale wyniku wyborów poprawić mu się nie udaje - wygrywa "KB".
                    Wtedy niepocieszony i mocno pijay MŻ chodzi po urzędzie i rzuca
                    teksty w rodzaju "tych Białorusinów to ja powywieszam na suchej
                    gałęzi" (sporo lat minęło - dokładnie nie pamiętam, może chciał
                    Białorusinom "gardła poderżnąć"). Zwłaszcza że ja byłem tej nocy
                    równie pijany jak on, ale pijany zwycięstwem a nie porażką.

Czy ktoś taki może być Prokuratorem Rejonowym? Gdyby mnie w
                    Siemiatyczach zatrzymano "pod wpływem" z miejsca uznałbym to za
                    represje na tle narodowościowym. Zresztą ciekawe sprawdzić - pewnie
                    ci na "-uk" dostają w Siemiatyczach większe sankcje.
                    • hansgrubber Re: dawno, dawno temu, konkretnie w 1994 roku... 01.10.08, 21:19
                      Warto sprawdzic. :)
    • hansgrubber Relacja 09.09.08, 22:40
      www.rmf.fm/fakty/?id=143024&next=1
    • ja-alutka Jestem niespotykanie spokojny cżłowiek... 16.09.08, 21:46
      Ale takiego to bym........................................
      • hansgrubber Re: Jestem niespotykanie spokojny cżłowiek... 16.09.08, 22:11
        Sek w tym ze sluszny gniew nie rozwiazuje problemu.
      • pawlozsiul o, znalazła się... 01.10.08, 14:24
        Wszyscy szukają Alutki, a ona "na jug".

Ibo pticy wsiegda uletajut na jug, jak śpiewał Wysocki
        • hansgrubber Re: o, znalazła się... 01.10.08, 19:10
          jakim jug?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka