17.10.10, 18:28
www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/gallery?Site=KP&Date=20101015&Category=REGION06&ArtNo=524820894&Ref=PH&Params=Itemnr=10
Obserwuj wątek
    • zimija Re: Powiatowi 17.10.10, 18:30
      Zdjęcie nr 10

Jasiu, takie zdjęcie raz na n-ujęć

BRAWO
    • nikjesienny Re: Powiatowi 17.10.10, 18:36
      Ten brodaty jakby znajomy - najgorliwszy co do "święceń tej ziemi" . Rzecz jasna nie za darmo . Kiedyś poswięcił Uchwyty .
      Jak zwykły ksiądz coś święci , to najwyżej grób jednego nieboszczyka . Jak biskup Dydycz , to firma pogrzebana .
      Przy okazji święceń do bagażnika samochodu wziął sporo imadeł . Po co mu imadła , oprócz pieniędzy za święcenie , to do dzisiaj nie wiem . Może firmę jakąś zakładał i chciał w imadłach dusić innowierców ? Od tzw. ekumenizmu gość zawsze był dalekim .
      • zimija Solówka radnego powiatowego 17.10.10, 18:39
        www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/gallery?Site=KP&Date=20101016&Category=REGION06&ArtNo=84133029&Ref=PH&Params=Itemnr=10
        • zimija Zapraszamy na nasze forum 17.10.10, 18:48
          z komentarzy :
          "Napisano wczoraj, 19:23 #3
          Cieszę się bardzo, że w końcu mamy ten Pomnik. Będzie gdzie kwiaty położyć 16.10 , 2.04. Byłem na poświęceniu Pomnika. Wspaniała uroczystość. Najbardziej podobało mi się przemówienie naszego Pana burmistrza. Piękne, prawdziwe słowa. o naszym Papieżu. Dziękuję Panu. "
      • mexico86 Re: Powiatowi 17.10.10, 18:44
        Gdy Pop remontował przedszkole to bynajmniej nie imadła pakował do bagarznika. Jakby tak porównać to całe uchwyty musiałby w tym bagażniku zmieścić.
        • zimija Re: Powiatowi 17.10.10, 18:49
          mexico86 napisał:

> Gdy Pop remontował przedszkole to bynajmniej nie imadła pakował do bagarznika.
          > Jakby tak porównać to całe uchwyty musiałby w tym bagażniku zmieścić.

dr Godlewski jutro od 8.00 . WYTRZYMASZ !
          • mexico86 Re: Powiatowi 17.10.10, 18:53
            Co żmijka???? Prawda w oczy kole????
            • nikjesienny Re: Powiatowi 17.10.10, 18:57
              Dla przypomnienia :
              www.tvp.pl/bialystok/informacje/obiektyw/wideo/16102010-godz-2145/3021535
          • marcinek2322 Re: Powiatowi 17.10.10, 19:05
            Tak to jest ze kacapy trzymaja wszystko w tajemnicy z pstorkatej cerwki nic nigdy nie prawa wyjsc a wyszlo to ze po zbiorkach na cerkiew i po oddaniu okraglej sumy pewien baćko oglosil ze jest 10% mniej,chociaz przyjal 10% wiecej, z kolei inny potracil dziecko przy hoopach, z kolei nastepny samochcodem przesunal niechcacy kiosk na kazimierzowskiej? czy to gdziekolwiek wyszlo?
            • zimija Drogo Marcinku 17.10.10, 19:48
              Kacapy porywają również głupie dzieci. Wsadzają je do czarnej wołgi i wysysają krew.
              Strzeż się synku bo potrafią wykryć IP.
              • ram-bo Re: Drogo Marcinku 18.10.10, 19:48
                zmija- stara pijawka z PZPR-owską przeszłością demokrację ma taką jak zmija sr.. po wszystkim to demokracja, a jak zmiji nie pasuje to IP będzie wykrywać ja tobie mogę swój adres podać będzie szybciej jak chcesz ..
                "strzeż się synku bo potrafią wkryć IP" - a gdzie kolega CENZOR sebcio nie kazał to nie wycina pogróżek w stosunku do drugiej osoby? co regulami się zmienił czy jest inny co nie którym? marcinek ja masz dzieci to uwaga! zmija publicznie pisze o porwaniu i krwi i już ustala Twoje IP. Ustal złamasie i moje !
              • mexico86 Re: Drogo Marcinku 18.10.10, 20:25
                zimija napisał:

> Kacapy porywają również głupie dzieci. Wsadzają je do czarnej wołgi i wysysają
                > krew.
                > Strzeż się synku bo potrafią wykryć IP.

Co wy tacy wszyscy w gębie mocni jesteście??? Cieżko policzyc ile to razy nikuś już mi obiecywał że mnie dorwie pod uchwytami. Na forum Orla próbował nawet zgadywać moje nazwisko . Krzysztoń -ja tez coś sie ostatnio odgrażał. Teraż pyskaty żmijka.
                Marcinek, podaj cwaniaczkowi IP spotkaj się i zdaj nam tu relację.
                • markochmeleski.1 Drogo Mechiku 19.10.10, 06:16
                  Mechiko pisze : "Na forum Orla próbował nawet zgadywać moje nazwisko "

Przecież kumbuks napisał jak się nazywasz i chyba gdzie mieszkasz :)
                  O ile pamiętam obruszyłeś się ?

• mexico86 Re: Drogo Mechiku 19.10.10, 07:22
                    Tylko jak sie nazywam. Dobrze tak trzymać Marko, pamieć napoleońska
                    • markochmeleski.1 Re: Drogo Mechiku 19.10.10, 08:25
                      jesteś "starym" forumowiczem, a wydaje mi się, że dajesz się podpuszczać. Odpuść sobie. Czasem milczenie nie tylko jest złotem
                      • nikjesienny Ty nam Chmeleski 19.10.10, 11:47
                        nie insynuuj , że podpuszczamy mesia .
                        "Amigo" z własnej nieprzymuszonej woli się wypowiada .
                        • markochmeleski.1 Re: Ty nam Chmeleski 19.10.10, 12:07
                          j niku niku :))))
                          • nikjesienny Re: Ty nam Chmeleski 19.10.10, 12:59
                            Na dodatek trzeba zrobić zrzutę na mesia podstawową lekturę :
                            "Nasz Dziennik" ma przeprosić TVN i wpłacić 40 tys. zł na cel społeczny za określenie stacji TVN24 jako "paszkwilanckiej" i "wrogiej polskiemu patriotyzmowi" - orzekł Sąd Okręgowy Warszawa-Praga.
                            wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Nasz-Dziennik-ma-przeprosic-TVN-i-wplacic-40-tys.-zl,wid,12771204,wiadomosc.html?ticaid=1b16c&_ticrsn=3
                            Do tego 5 300 kosztów sądowych Rydzyk musi wyłuskać z klientów .
              • przemek_ser Re: Drogo Marcinku 18.10.10, 21:56
                Nie ośmieszaj się!
                • zimija Re: Drogo Marcinku 19.10.10, 13:43
                  Tylko idiota mógł wziąć mój post na poważnie.
                  A takich tu nie brakuje.

Jak odpalę czarną wołgę to wszystkich ich połapię i wyssę z nich krew. Oczywiście po ustaleniu IP bo IQ nie be musiał ustalać.
        • krzysztof_ja Re: Powiatowi 18.10.10, 17:48

mexico86 napisał:

> Gdy Pop remontował przedszkole to bynajmniej nie imadła pakował do bagarznika.
          > Jakby tak porównać to całe uchwyty musiałby w tym bagażniku zmieścić.

-Ale co by nie mówić,przedszkole prawosławne działa ,natomiast te katolickie na ul. Poświętnej wygląda strasznie .(nie miało być tam przypadkiem hospicjum,czy coś w tym rodzaju).I tu jakoś durno się czuję wywodząc się z tych od rujnowania.A na koniec, bo Mexic tak z tym przedszkolem po raz kolejny,czy ty wiesz że tam w zajęciach mogą uczestniczyć katolickie dzieci i nawet opasek na rękawie nie muszą nosić,uwierzyć ci chyba trudno, że tak być może.(a Pop miał ,,bagażnik,,)
          • siwy62 Re: Powiatowi 18.10.10, 19:50
            To się chwali...wiem, że do Karmela , takze i dzieci prawosławne do świetlicy i na obiady chodzą..
            A na wspólne wycieczki organizowane przez Karmel też jeżdżą...
            ...ot tak przypadkiem wpadło do siwego łba
            /...czółko
            • krzysztof_ja Re: Powiatowi 18.10.10, 20:08
              siwy62 napisał:

> To się chwali...wiem, że do Karmela , takze i dzieci prawosławne do świetlicy i
              > na obiady chodzą..

> I tak być powinno,przecież ponoć wszyscy jesteśmy ponoć dziećmi tego samego Boga ..Pozdrawiam
            • krzysztof_ja Re: Powiatowi 18.10.10, 20:08
              siwy62 napisał:

> To się chwali...wiem, że do Karmela , takze i dzieci prawosławne do świetlicy i
              > na obiady chodzą..

> I tak być powinno,przecież ponoć wszyscy jesteśmy dziećmi tego samego Boga ..Pozdrawiam
          • mexico86 Re: Powiatowi 18.10.10, 20:19
            krzysztof_ja napisał:

> -Ale co by nie mówić,przedszkole prawosławne działa ,natomiast te katolickie n
            > a ul. Poświętnej wygląda strasznie .(nie miało być tam przypadkiem hospicjum,cz
            > y coś w tym rodzaju).I tu jakoś durno się czuję wywodząc się z tych od rujnowan
            > ia.A na koniec, bo Mexic tak z tym przedszkolem po raz kolejny,czy ty wiesz że
            > tam w zajęciach mogą uczestniczyć katolickie dzieci i nawet opasek na rękawie n
            > ie muszą nosić,uwierzyć ci chyba trudno, że tak być może.(a Pop miał ,,bagażnik

I chwała za to że mogą, a czy uczestniczą???? Do białorusów tez kiedyś teoretycznie mogi.
            Bardzo sie cieszę, że porzedzkole takowe jest , ale nie to jest istotą.
            Zadałem pytanie kilkakrotnie , Ormonikom( który tak często tu powtarza że dla niego czarny to czary...a mimo tego wali tylko na katolickich, wciąż nam tu serwuje opisy jak to ptaszki będą srały na pomnik Papieża, swietnie wychodziło mu żyganie na relikwie ks. Jerzego Popiełuszki, jak tylko znajdzie jakąś informacje o jakimkolwiek pomniku Chrystusa wylewa pomyje.) sebciom , zmijkom, tak skrupulatnie liczacym ile poszło na pomnik postawiony na miejskim gruncie.
            Wiec jak was pytam moi drodzy Bracia ekumeniczni w Chrystusie. Jak wyglądała sprawa gruntów pod budowy cerkwi, i jak wyglądała sprawa remontu tak wspaniałego przedszkola????
            Dla ułatwienia powiem Ci Krzysztofie że i Olszewskiemu starczyło by na hospicjum w ramach ekumenizmu .
            • marcinek2322 Re: Powiatowi 18.10.10, 20:26
              A jak wyglada sprawa szkol tzw UPRZYWILEJOWANYCH mniejszosci-wiekszosci takich jak nr 3 i ambasady bialoruskiej? co roku remoncik i najwyszy polysk, gdzie inne szkoly np kosciuszki dopiero po 15 latach remont,
              Zmijo rzuciles z IP grozisz mi bo nie masz jak odeprzec faktow? Ty i Tobie podobni znikna predzej czy pozniej. Moich kolegow prawoslawnej wiary nigdy tak nie nazywam, tylko zapalczywych Betonow jak ty.
              • siwy62 Re: Powiatowi 18.10.10, 20:30
                co prawda betony są i tu i tam..., ale ..Marcinek szacun od siwego
                czółko//
                • maareek84 Re: Powiatowi 18.10.10, 22:18
                  hmm martwi mnie ten fanatyzm bo inaczej tego nie mozna nazwac zyjemy w wolnym kraju w POLSCE ! w ktorej bardzo warzna role odgrywa religia historia dobra narodowe tradycja i wielcy polacy ktorym jest bez watpienia nasz Papiez sp Jan Pawel 2 zaslugje na pamiec i pontyfikat szacunek bylem na otwarciu pomnika czulem ze jestem dumny ze jest to bardzo warzny dzien w naszym miescie ciesze sie bardzo a za razem nie rozumiem ludzi ktorym to sie nie podoba chyba maja zadre ostra w sercu czasy komunizmu sie skonczyly zyjemy w wolnej Polsce jak sie nie podoba to na bialorus niedaleko (nie obrazajac ) ...mam duzo znajomych prawoslawnych i dla nich uklon bo z nimi mozna budowac naszczescie maja inne poglady ... a najwiecej gada ten co nic nie rozumie czlowieku wiecej pozytywu i zrozumienia dobrym a nie zlym pamietaj i zastanow sie nastepnym razem zanim kogo obrazisz tak to do ciebie zmija ...
                  • zimija Szanowny Marek 19.10.10, 14:00
                    Otóz, nie przypominam sobie abym swoim postem kogoś obrażał (jeśli jest inaczej proszę o cytat). Zwłaszcza nie obrażam ludzi wierzących i kleru katolickiego oraz prawosławnego.

Moja krytyka, do której mam prawo w wolnym kraju, dotyczy wydatkowania z publicznych pieniędzy kwoty około 800 tys zł na pomnik JPII.
                    Czy w tym kraju panuje jedna słuszna doktryna w myśl której wszyscy są pacynkami ? Czy jeśli ktoś ma inne zdanie to ma już wyjeżdżać na Białoruś ? Moi przodkowie są tu od 8 pokoleń i tu jest moje miejsce bez względu czy to się nazywa Polska czy Białoruś czy Rosja czy Prusy. To politycy określają nazwę. I to im zależy żeby naród sie darł między sobą - bo nic tak nie spaja jak wspólny wróg. Czytając posty moich ulubieńców łatwo dostrzec tą prawdę.

Również nie podoba mi się wywieszanie obcych flag. Czy tym kogoś obrażam ?

Na tym kończę i żegnam się z tym forum więc możecie rozwiązać już tą krucjatę.
                    • markochmeleski.1 Szanowny Zimijo 19.10.10, 15:06
                      nigdzie nie napisałem, że kogoś obrażasz. Cenię odwagę i wolność wypowiedzi ale w przypadku mechika to mi wygląda że mi go specjalnie podpuszczacie :)))
                      Dodam od siebie, że również wkurza mnie wykorzystywanie stanowiska i publicznych pieniędzy na prywatną kampanię wyborczą. Czy to w budowie pomników czy remoncie świetlicy na wsi, czy wydawaniu bałwochwalczych gazet (bez stopki redakcyjnej) chwalących jedynych i niezastąpionych czyli samych siebie, we wszystkim o jedno chodzi - otumanić naród !
                      Nie, nie, nie o budowę społeczeństwa obywatelskiego chodzi, chodzi o utrzymanie motłochu w bezmyślnym amoku ze świadomością , że tylko "oni" i nikt inny i w żaden inny sposób nie może tego zrobić. Póki będziemy czekać na rybę a nie na wędkę to tak będzie.
                      Nigdzie nie odchodź zimija tylko wal z grubej rury. Ja za chwilę się do Ciebie przyłączę. Kampania się rozkręca. Np w Orli zaczęła się już wiosną :) Tyle świństw które mi zrobiono w tym roku a które miały źródło wiadomo gdzie, to jeszcze w życiu nie miałem. Pomalutku, mam jeszcze parę prac do zrobienia :)
                      • zimija Szanowny Marko 19.10.10, 16:28
                        Tamten post był skierowany do maareek84 - klona ...

Dzięki za słowa wsparcia ale dalsze tu przebywanie grozi tylko stekiem wyzwisk i posądzeniami o wzniecanie konfliktów narodowościowych.
                        Strasznie te towarzystwo wrażliwe na tym punkcie. Gdy ja pisze o kosztach pomniku to oni zaraz walą na kler prawosławny. A czemu - nie rozumiem. Jeśli ja pisze o watykańskich flagach - oni zaraz o patriotyzmie i miłości do ojczyzny i że na wioskach prawosławnych nie wieszają narodowych flag.

Przekonani są że wszędzie czai się wróg, który czyha na ich wiarę, wyznanie, księdza.

Odnośnie podjudzania, nawet głupi zauważy że pojawiają się tu lokalni politycy, którzy podpuszczają forumowiczów chcąc zyskać wyborców o pewnych poglądach.
                        Kiedyś mi się dostało, gdy wskazałem Pana Fionika że zrobił (robi) coś dla społeczności lokalnej a odróżnieniu od innych radnych, którzy nic nie robią poza uczestniczeniem w sesjach. Dzięki temu zostałem zaszufladkowany. A może któryś radny coś działa - tylko ja nie wiem.

• siwy62 Re: Szanowny Marko 19.10.10, 16:44
                          Piekny jest ten pomnik, na serio....
                          Jeden z ładniejszych i przemawiających do mnie....
                          Szacun dla twórcy...
                          //////
                          a koszta? zawsze będą, osobiście wolę że wydatkowano je na piekny pomnik niż na trzysta dwudziesty piaty koncert np Małanki, czy Wasiloczków.
                          Chociaz nie powiem i one od czasu do czasu sa potrzebne.
                    • maareek84 Re: Szanowny Marek 20.10.10, 00:33
                      zmijo sami ludzie sobie to gotuja musi sie zmienic mentalnosc! w polsce calej polsce wiekszosc ludzi popiera takie innicjatywy wiekszosc jest za to dlaczego nie moze byc pomnik papieza przeciez to my placimy spoleczenstwo ja rozumiem ze jest kryzys i nasze panstwo ma klopoty ale 800tys ? ile dostaly partie polityczne ? jak tu oszczedzac kiedy zamiast ciac i zaciskac pasa to politycy pompuja kase w swoje partie i to grubo! no kurczea remont parku ?bardzo dobra inicjatywa dla nas to robia i dobrze .. a co do religi prawoslawnej ja naprawde szanuje ta wiare jezeli sie swietuje to nikt nie stwarza im problemow ale sa ludzie zawistni ktorzy wygaduja takie rzeczy ze krew mnie zalewa i to chodzi o obydwie strony . zmijo nie wyganiam cie na bialorus bo nie mam takiej wladzy nic do ciebie nie mam ja tylko widze to inaczej poczytaj o czym nauczal papiez on chcial pojednanie by czlowiek czlowiekowi byl przyjacielem nie wrogiem i powinnismy dac dobry przyklad mlodym pokoleniom bo ryba psuje sie od glowy ty nie zyczysz obcych flag tobie sa obce dla milionow polakow sa dobrze znane i takze uciekam z tego forum bo to juz robi sie niesmaczne ...
    • nikjesienny Nie widzę powodu , by 19.10.10, 16:54
      oddawać forum oszołomom w rodzaju "amiga" .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka