Dodaj do ulubionych

Brańsk Podlaski

10.12.11, 21:42
Do Brańska wjeżdzam co najmniej 10 razy miesięcznie. Drogi wyremontowane, pasy na jezdni bielutkie, jedne rondo, dugie, trzecie, stacja LPG, O*rlen. Miasto kwitnie nawet w grudniową słotę. Budynki wybudowano okazałe, jeden prawie jak ratusz, drugi obłożony ciemno brązowym klinkierem. Arhelan, jeden, drugi przy kościele chyba największy w Polsce !
Tylko tablica przy wjeździe bardzo skromna, sześć literek Brańsk, gdyby choćby BRAŃSK, ale...
Proponuję włodarzom zmienić, dołożyć coś do nazwy w rodzaju Brańsk Szlachecki etc.
Obserwuj wątek
    • bedivan Re: Brańsk Podlaski 10.12.11, 22:10
      konfederata napisał:

> Do Brańska wjeżdzam co najmniej 10 razy miesięcznie. Drogi wyremontowane, pasy
      > na jezdni bielutkie, jedne rondo, dugie, trzecie, stacja LPG, O*rlen. Miasto kw
      > itnie nawet w grudniową słotę. Budynki wybudowano okazałe, jeden prawie jak ra
      > tusz, drugi obłożony ciemno brązowym klinkierem. Arhelan, jeden, drugi przy ko
      > ściele chyba największy w Polsce !
      > Tylko tablica przy wjeździe bardzo skromna, sześć literek Brańsk, gdyby choćby
      > BRAŃSK, ale...
      > Proponuję włodarzom zmienić, dołożyć coś do nazwy w rodzaju Brańsk Szlachecki e
      > tc.

Ja tam jak ostatnio jechałem to mi porysowala szlachta szablami bryke jak zobaczyła rejestracje BHA :((((
      • kornilo Re: Brańsk Podlaski 10.12.11, 22:19
        oni się wstydzą ruskiej przeszłości więc proponuję Brańsk Mazowiecki :)
        • obserwer11 Re: Brańsk Podlaski 11.12.11, 22:29
          To może Brańsk Wysoko Mazowiecki albo Brańsk Szabliński ;)
      • t55a Re: Brańsk Podlaski 11.12.11, 00:13
        "...jak ostatnio jechałem to mi porysowala szlachta szablami..."
        normalnie kocham takie teksty...
        piekne i prawdziwe...
    • t55a Re: Brańsk Podlaski 11.12.11, 00:10
      Brańsk Królewski ...było nie było...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka