bielszczanin 28.02.06, 21:15 wiadomosci.onet.pl/1269425,69,item.html A Wy znacie jakieś inne zwyczaje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
khaki3 Re: Ostatki 28.02.06, 21:45 Jakies 3 lata temu w Minsku na ostatki byly organizowane imprezy studenckie, najczesciej odbywajace sie w tzw. miasteczku studenta, tuz obok instytutu medycznego. Coz to byly za imprezy! tance, hulanki, swawola, alkohol lal sie strumieniami, muzyka do bialego rana, pelno jedzenia, i swietna zabawa. I przedewszystkim rozne kultury, ktore pokazywaly swoje obyczaje:) Np. peuranczycy na zakonczenie karnawalu zawsze tanczyli tzw taniec dla muzy, no poprostu piekne! A grecy zawsze robili cos na styl igrzysk. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Ostatki 28.02.06, 22:57 >peuranczycy na zakonczenie karnawalu zawsze tanczyli tzw taniec dla muzy, no > poprostu piekne! A grecy zawsze robili cos na styl igrzysk a co to za "zwierze" Ci "peuranczycy"?? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Ostatki 28.02.06, 23:13 hmmm jeśli chodzi Ci o mieszkańców Peru - to nie określa się ich mianem "PERUANCZYCY" tylko zwyczajnie po polsku - PERUWIAŃCZYCY ... Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Ostatki 28.02.06, 23:24 A ja mowie peruanczycy bo moi znajomi z minska i nawet moja siostra mowila peruanczycy., i samy peruanczycy tez mowia peruanczycy wiec ja mowie perunaczycy bo juz sie przyzwyczailam do slowa peruanczyc i nie bede pisac peruwanczycy bo mi wygodniej i "prosciej i naturalniej" pisac peruanczycy Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Ostatki 28.02.06, 23:28 tak khaki i jeszcze pisz "iórz" bo tak wygodniej i "japko" bo tak się słyszy ... moim zdanie tłumaczenie, że siostra tak mówi itp to zwyczajna dziecinada ... a wygodniej i prościej jest zazwyczaj wtedy, gdy używa się poprawnych form ... Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Ostatki 28.02.06, 23:30 ale ja nie bede urzywac poprawnych form kiedy ta forma jest mi wygodniejsza! i nie jest zadnym bledem ortograficznym czy wielka katastrofa! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Ostatki 28.02.06, 23:42 tak khaki3 nie jest żadnym błędem ortograficznym, jasne ... tak jak to, że murzyn nie jest czarny ... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Ostatki 28.02.06, 23:46 >ale ja nie bede urzywac rany khaki3 sadzisz takie byki, że głowa boli ... a czy z wyrazem "urzywać" też jest tak samo jak z tymi "peruanczycy" ... Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Peruanczyc ;-) 28.02.06, 23:45 Wydaje mi się, że można byłoby spróbować obronić wersję Khaki - pod jednym warunkiem: że "Peruanczyc", to byłby członek zespołu, który Khaki widziała w Mińsku. Tak, jakby "nazwa własna", "przydomek" - tak byli nazywani i takiego określenia Khaki używa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Peruanczyc ;-) 28.02.06, 23:52 hmm ... moi drodzy zauważcie, że zapytałem czy chodzi o określenie ludzi zamieszkujących Peru ... także moim zdaniem nie da się tego obronić i sprawa jest niezwykle prosta ----> najzwyczajniej w świecie khaki3 popełniła błąd, a później dorabiła do tego ideologię ... Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Peruanczyc ;-) 28.02.06, 23:57 > a > później dorabiła do tego ideologię ... powinno być - dorobiła zamiast "dorabiła" :D Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Błąd? 28.02.06, 23:57 E tam. Nie pierszy i nie ostatni, kiedyś już to tłumaczyła, jakby mogła to pewnie by ich nie robiła. Wielkie mmi rzeczy. A już robić z tego wielkie haloo? Po co? Cóż, sa gorsze słabości w życiu człowieka. Chociażby naigrwanie się w niewybredny spoób ze słabości innego człowieka. pace Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Błąd? 01.03.06, 00:00 E tam. > Nie pierszy i nie ostatni dokładnie nie pierwszy i nie ostatni bielszczaninie :D Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Błąd? 01.03.06, 00:03 Ja tez popełniam mase bledów i cóz poradzic. Niektórzy już tak mają. Czy to swiadczy negatywnie o człowieku? Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Błąd? 01.03.06, 00:06 Dziękuję za wyczerpujacą i jednoznaczna odpowiedź ;) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Błąd? 01.03.06, 00:07 a czy ktoś oceniał Cię ??? czy ja oceniałem khaki3?? jedynie starałem się dowiedzieć o co Jej chodzi na początku, a później wykazałem, że popełniła błąd w zapisie ... tylko tyle ... Odpowiedz Link Zgłoś
hajdis Re: Błąd? 01.03.06, 00:18 To dobrze że "tylko..." bo mialam wrazenie ze to irytacja Odpowiedz Link Zgłoś