edi9911 25.10.06, 11:21 fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/14-latka-odebrala-sobie-zycie-bo-upokorzyli-ja-koledzy,809642,2943 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
khaki3 Re: TRAGEDIA!!! 25.10.06, 11:23 Czytalam i szczerze mowiac nie wiem co powiedziec.Wspolczuje rodzicom, dziewczynie, zal mi jej strasznie. Tym debilom bym pewnie leb ukrecila. Odpowiedz Link Zgłoś
edi9911 Re: TRAGEDIA!!! 25.10.06, 11:26 NO JAK TAK MOZNA KOGOŚ PONIŻYĆ Brak słów. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: TRAGEDIA!!! 25.10.06, 11:29 Ja nie wyobrazam sobie,ze czlowiek i to mlody jest zdolny do takiego zachowania! nie wyobrazam sobie,ze rodzice nie wpoili tym kretynom podstawowych zasad szacunku do innego czlowieka. nie wyobrazam sobie,ze ktokolwiek ma tak zjechana psyche,zeby tak sie zachowac!i to nie byl jeden chlopak a kilku!!!i zaden z nich nie zlitowal sie nad dziewczyna, zadnemu z nich nawet reka nie zadrzala!gdybym ja cos takiego zobaczyla chyba bym lby poukrecala kretynom!! Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjarek1 Re: TRAGEDIA!!! 25.10.06, 11:24 smutne :(( szkolnictwo potrzebuje PRZEMYŚLANEJ reformy... i odpowiednich ludzi do jej wdrożenia... (*) Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: TRAGEDIA!!! 25.10.06, 11:39 a najgorsze w tym wszytkim jest to że są nieletni więc w sumie nic im się nie stanie .... dostaną w najgorszym przypadku co najwyżej poprawczak i kuratora :( ziobro gdzie jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: TRAGEDIA!!! 25.10.06, 12:23 Fakt, to tragedia. Jednak sam znam i pamietam przypadki kiedy to np w bielskiej bursie odchodzily podobne "macanki" i jakos nikt sie nie obrazal i nie gniewal. Nie mowiac o odbieraniu sobie zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: TRAGEDIA!!! 25.10.06, 12:50 Jednak sam znam i pamietam przypadki kiedy to np w bielskiej bursie odchodzily podobne "macanki" i jakos nikt sie nie obrazal i nie gniewal. Nie mowiac o odbieraniu sobie zycia. a te macanki to odbywaly sie za zgoda obydwu stron?czy tez przymusem polozyli na stole przy kilkunastu "uczestnikach" ?moze to i facetow smieszy ale kobieta w takiej sytuacji nie czuje sie komfortowo i nie wyobrazam sobie takiego zachowania! Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: TRAGEDIA!!! 26.10.06, 10:58 > a te macanki to odbywaly sie za zgoda obydwu stron? Wydaje mi sie ze bylo to potraktowane jako dowod na atrakcyjnosc dziewczyny, ze tak sie podobala ze az sie osmielili jej dotknac ;) i bylo wspominane ze smiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: TRAGEDIA!!! 26.10.06, 10:59 Wiem ze to "dziwnie" brzmi ale tak bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: TRAGEDIA!!! 26.10.06, 12:09 Ojj brzmi dziwie i to bardzo. no ale tutaj jest roznica miedzy chcianymi macankami a miedzy tym co zrobili debile tej dziewczynce. wiec polaczenie tych 2 spraw troszke jest nietrafione. no ale wyjdzmy z zalozenia, ze nie o to tobie chodzilo, zeby te dwie sprawy polaczyc w jedna calosc. chyba,ze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: TRAGEDIA!!! 26.10.06, 14:00 Ja dzisiaj nie mysle, "wczorajszy" jestem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: TRAGEDIA!!! 26.10.06, 14:02 Oj to jak wczorajszy to ja nie wiedzialam:) Zycze szybkiego powrotu do dzisiejszego dnia :) i bezbolesnego przedewszystkim:D Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Bydlaki!! 25.10.06, 12:56 Krew się we mnie gotuje jak czytam coś takiego!! Jestem matką i chyba zabiłabym gdyby....wrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
bodek1234 Re: TRAGEDIA!!! 25.10.06, 13:01 i jak tu nawet jako katolik nie być za karą śmierci dzisiejsi młodzi ludzie są coraz słabsi psychicznie widać to po ilości samobójstw i w jakich sytuaciach one następóją straszna tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: TRAGEDIA!!! 25.10.06, 13:12 bodek1234 napisał: > i jak tu nawet jako katolik nie być za karą śmierci ... Bodek, KK nie jest przeciwne karze śmierci : www.kosciol.pl/article.php/20040619140918516 po prostu są takie a nie inne przepisy regulujace tę kwestje w polskim prawie, które przyjeło Europejską Konwencję Praw Człowieka o Zniesieniu Kary Śmierci - bez niej mi.in nie mozna byc członkiem UE...ale dyskusja o karze smierci to już zupełnie inna historia... Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Czegoś nie rozumiem 25.10.06, 13:47 Sami na tej lekcji nie byli. A reszta klasy co? Ślinę przełykała widząc rozebraną koleżankę? "Bezstresowe wychowanie" przynosi efekty, dalej róbta, co chceta, czy jak to tam leci. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: I powyrywać kolczyki razem z pępkami! 25.10.06, 13:57 Zaraz nas opieprzą, że robimy z poważnego wątku jaja. Ja stąd idę, a Ty jak sobie chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
edi9911 Re: Czegoś nie rozumiem 25.10.06, 14:04 partizan79 napisał: > Zabrać gówniarzom komórki! Sądzisz , że oni maja jakies komórki w głowie? Ci zwyrodnialcy mają minus komórek do potęg nieskończoności Odpowiedz Link Zgłoś
edi9911 Re: Czegoś nie rozumiem 25.10.06, 14:10 Nie wiem czy z tego matematycznego równania plus nie wyjdzie,ale oni mają we łbach tylko szambo Odpowiedz Link Zgłoś
i.madzia Re: Zadne jaja!!! 25.10.06, 14:04 Zabrać komórki! powyrywać kolczyki! przylać w d.pę za najmniejsze przewinienie! Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Przepraszam - raz jeszcze 25.10.06, 17:57 Koleżanki dziewczynki twierdzą, że wszystko zaczęło się we wrześniu. Wtedy to Ania odrzuciła względy jednego z kolegów z klasy. Ten zaczął się mścić. Znalazł „wspólników”, którzy wiele razy obrażali dziewczynkę. W końcu doszło do okrutnej kulminacji. Dwadzieścia minut Piątek, lekcja języka polskiego. Nauczycielka musi przygotować apel. Zostawia klasę samą, ale wcześniej prosi innego nauczyciela, by zajrzał do drugoklasistów. W klasie jest głośno, nauczyciel prosi o spokój. I wychodzi, by poprowadzić swoją lekcję. Wtedy do Ani podchodzą dwaj napastnicy. Pchają ją na ścianę, siłą kładą na ławkę. Wyzywają przy tym dziewczynkę, zdzierają z niej części ubrania. Całą scenę filmuje trzeci kolega. Przyjaciółki Ani próbują powstrzymać chłopców. Bezskutecznie. Nie wiadomo, dlaczego nie wołają nauczyciela. Koszmar trwa dwadzieścia minut. Wreszcie Ania ubiera się i ucieka z klasy. Rozmowa z bratem Polonistka po powrocie zauważa płaczącą przyjaciółkę Ani. Pyta, co się stało. - Chłopcy dokuczali Ani i ona uciekła do domu - odpowiada dziewczynka. Polonistka zabiera uczennicę do wychowawczyni. Tam przyjaciółka mówi już więcej, ale nie wszystko. Opowiada, że koledzy „obmacywali” Anię. Nie wiadomo, dlaczego nikt z uczniów nie opowiedział nauczycielom, co naprawdę stało się na lekcji. Wychowawczyni dzwoni do domu Ani. Telefon odbiera starszy brat uczennicy. Wychowawczyni jest przekonana, że rozmawia z ojcem. Prosi o zajęcie się Anią i rozmowę na temat tego, co stało się w szkole. W sobotę Ania spotyka się z przyjaciółką. Mówi jej, że "chce się powiesić, bo nie zniesie tego, co ją spotkało". Tego samego dnia popełnia samobójstwo. W poniedziałek nauczyciele i uczniowie gimnazjum dowiadują się o śmierci Ani. - Na pierwszej lekcji nauczyciel wuefu rozmawiał z dziewczynkami z tej klasy - mówi Mirosław Michalski, dyrektor Gimnazjum nr 2 w Gdańsku. - Były zrozpaczone. Cała klasa została objęta opieką psychologiczną i pedagogiczną na trzeciej lekcji. Tego samego dnia w szkole pojawiają się policjanci. Po rozmowie z uczniami już wiedzą, co popchnęło Anię do samobójstwa. Bez sygnałów i problemów Wtorek, godzina 13. Na szkolnych korytarzach jest wyjątkowo cicho i spokojnie. Przy wejściu wisi plakat reklamujący akcję zbierania pieniędzy, które zostaną przekazane potrzebującym dzieciom z Afryki. - W poniedziałek z twarzy uczniów zniknęły uśmiechy - mówi Anna Pinio, nauczycielka geografii w Gimnazjum nr 2. - Przygnębieni są również nauczyciele, jesteśmy wstrząśnięci, wielu z nas ma dzieci. Nauczyciele powtarzają - nie dochodziły do nich żadne sygnały, wskazujące na to, że dziewczynce już wcześniej dokuczano. - Nic na to nie wskazywało - twierdzi dyrektor. - Była to wychowawczo trudna klasa, ale wychowawczyni i pedagodzy na bieżąco pracowali z uczniami, żeby wyjaśnić pojawiające się problemy. Połowa klasy znała się jeszcze ze szkoły podstawowej. Ta dziewczynka nie sprawiała problemów. I z drugiej strony - nie mieliśmy sygnałów, żeby potrzebowała jakiejś pomocy. Z tego co wiem, była pogodna. Trzeba rozmawiać Chłopcy, którzy dopuścili się tych czynów, staną przed sądem dla nieletnich. A co stanie się z resztą klasy? - Pedagog i psycholog muszą pomóc uczniom w przezwyciężeniu stresu. Pracę muszą wesprzeć też wychowawcy. Z pewnością będzie to długotrwały proces - mówi Lidia Dysarz, edukator ds. przeciwdziałania agresji i przemocy, nauczyciel w II LO w Sopocie. - Gimnazjum to specyficzny i trudny okres w życiu człowieka. Wchodzi w trudny okres dojrzewania, a ponadto jest niezwykle podatny na wpływy otoczenia. Jednak 14-latek powinien mieć już świadomość tego, co jest złe. To, że do takiej sytuacji doszło w szkole, w gronie wielu osób, świadczy o tym, że oprawcy musieli się czuć bardzo swobodnie Gimnazjum nr 2 zgłosiło się do naszej kampanii Szkoła bez Przemocy. - Nie wycofamy się z akcji - deklaruje dyrektor.- Jeżeli dzieci z innych klas będą chciały o tym porozmawiać, zorganizujemy spotkanie z psychologiem i pedagogiem. Jeśli rodzice dziewczynki nie będą mieli nic przeciwko, chciałbym, żeby jak najwięcej uczniów wzięło udział w uroczystościach pogrzebowych. Dorota Abramowicz Katarzyna Gruszczyńska - Dziennik Bałtycki Nie mam do tego komentarza bo trzeba by rozwikalc zagadke dlaczego nikt wczesniej nie zauwazyl, nie interweniowal, skad agresja itp. Wszytkim dowcipnisiom ktorzy juz maja odpowiedz i np mowia o bezstresowym wychowaniu przypominam ze lekim na cale zlo mialy byc szkolne lekcje religii - i jakos skonczylo sie na etetach dla ksiezy. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka W uzupełnieniu! 26.10.06, 11:13 wiadomosci.onet.pl/1424038,11,item.html Ze szczególnym uwzględnieniem wypowiedzi matki dziewczynki :( Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: W uzupełnieniu! 26.10.06, 12:12 - Kolesie chcieli się popisać - mówili w szkole reporterom "Gazety Wyborczej" koledzy Ani i sprawców jej upokorzenia. To niezła beka tak obmacać dziewczynę. Chcieli pokazać, że są zajebiści - mówią uczniowie - Wszyscy się nabijali, nikt nie sądził, że laska tego nie wytrzyma. No tak nabijali sie,ze gola dziewczyna zostala upokorzona, wysmiana, potraktowana jak smiec i szmata. jakbym cos takiego uslyszala to bym uszy pourywala tym dzieciakom! a wszystko jak zwykle bagatelizuja sprawe bo nic sie nie stalo bo dziewczyna slaba psychicznie byla. a rodzicow dziewczyny podziwiam. nie moglabym tak podejsc do sprawy jak ta kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Zabawna rzecz 25.10.06, 17:59 www.gimnazjum2.internetdsl.pl/ zobaczcie w jakim porzadku wpisani sa nauczyciele. :) Odpowiedz Link Zgłoś
i.madzia Re: Ręka automatycznie... 25.10.06, 19:33 w pięść się zaciska! Co mówią rodzice pustogłowych pętaków? bagatelizują sprawę mówią:- Dzieci, jak to dzieci, głupie żarty ich się trzymają. Załosne, przynajmniej mogliby wyrazić żal i współczucie, bo następnym żartem ich pociech,będzie wyrzucenie jakiejś dziewczyny z pędzącego pociągu...tak dla żartu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaaa66 Re: TRAGEDIA!!! 26.10.06, 17:55 no i coż orzekł sąd? otóż dostaną 3 miesiące pobytu w schronisku dla nieletnich, ale mi kara!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i co, oni poprawią swoje postępowanie, zmienią myślenie, staną się lepsi? ten wyrok to robienie jaj!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: TRAGEDIA!!! 26.10.06, 18:03 Do czasu zakonczenia postepowania. Czytamy dokladnie a potem sie oburzamy, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: TRAGEDIA!!! 27.10.06, 09:14 agnieszkaaa66 napisała: > no i coż orzekł sąd? otóż dostaną 3 miesiące pobytu w schronisku dla > nieletnich, ale mi kara!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > i co, oni poprawią swoje postępowanie, zmienią myślenie, staną się lepsi? > ten wyrok to robienie jaj!!!!!!!!!!!!!!!! nie chcę bronić sądu-to niezalezna instytucja, ale jak zauważył hans postepowanie się nie zakończyło...i nie wiemy jak było na prawdę - gazety i telewizja jak zwykle rozdmuchały sprawę a posiedzenia sadu są niejawne więc nie ferujmy wyroków. z drugiej strony każdy kto ma coś wspólnego z systemem penitencjarnym zdaje sobie sprawę jak wielkim problemem jest zamykanie nieletnich bądź młodocianych - bo nie ma co się oszukiwać - nieliczni są do zresocjalizowania w ten sposób, reszta uczy sie tylko fachu na przyszłość... a Ci chłopcy i tak są skończeni... Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: TRAGEDIA!!! 27.10.06, 11:27 Swiete slowa! Moglbys wpadac czesciej na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: TRAGEDIA!!! 27.10.06, 13:39 ciągle tu jestem. nie zawsze widze powód do dyskusji - chyba zgodzisz się że dużo osób czyta to forum a mało na nim pisze... jak mnie coś zainteresuje to się odezwę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: TRAGEDIA!!! 31.10.06, 07:44 www.gazetawyborcza.pl/1,75516,3708064.html Odpowiedz Link Zgłoś