Dodaj do ulubionych

Kantyczka...

29.01.07, 04:25
...nikt jej nie zauważył...
...festiwal ogólnopolski...
...a na sali 60 osób, w tym większość to lokalni politycy (prawie z każdej opcji - szacunek!)i rodziny piosenkarzy z całej Polski...
...w sumie o gustach się nie dyskutuje...
...ale w tym wypadku szkoda...
...:o(
Obserwuj wątek
    • kaukonsky To_ju!! 29.01.07, 04:58
      Prezes! Małą prośbę mam. Czy zechciałbyś zrobić filmik z urywków, które udało mi się nakręcić w czasie festiwalu? Taki z jajem! Wiele tego nie będzie, ale może komuś do gustu przypadnie... Daj znać...
    • aeiou2 Re: Kantyczka... 29.01.07, 10:05
      No i widzisz, nawet nikt nie zareagował na twój post.Widać nikogo to nie
      wzrusza, że na takim festiwalu nie było widowni. Brak słów i nie skomentuje
      tego dalej bo byłoby to nieprzyjemne. Moja siostra z siostrzenicą były na
      Kantyczce. Nie przejmuj sie Krzysiu tym,że w Bielsku nie ma kultury kultury,
      nie ma na to mocnych.
      • nikzmienilem Re: Kantyczka... 29.01.07, 10:30
        Rzecz nie w kulturze,ale w pogodzie.Nieodśniezono pewnie dojazdu i doglądu do
        plakatów.
        • wentkasz Re: Kantyczka... 29.01.07, 12:13
          Kaukonsky, zdaje się że rok temu byliśmy na czymś podobnym? Zarówno same występy jak i "oprawa" były całkiem niezłe. Nieobecni niech więc żałują! :-)
      • kaukonsky Ukłony dla Siostry! 29.01.07, 14:56
        Aeiou: Ano - mocnych nie ma... Dobrze, że chociaż wiceburmistrz wręczył kwiaty Bednarzowej. Beata przekazała je szybciutko i oficjalnie - na scenie - Justynie. Tak mi się wydawało, że widziałem buzię Twojej Siostry. Ale znam ją tylko z widzenia z poprzednich imprez, więc nie byłem pewien. Ciągnie wilka do lasu :o)
        Nikzmieniłem: Właśnie, ciekawe, były jakieś plakaty?!
        Wentkasz: Chyba pamiętam - siedzieliśmy w tylnym rzędzie z obszerną teczką? To na Kantyczce było? Tym razem już "prospołecznie" biegałem z aparatem, by filmiki na pamiątkę sobie skręcić. :oD
        • nikzmienilem Czy były plakaty? 29.01.07, 15:15
          Nie wiem.Tak palnąłem,że nieodsnieżone.
          • kaukonsky Jak Daniel z Bohdanem wc szukali... 29.01.07, 15:39
            Rozmawiałem na Kantyczce z Ulą Tomasik z Drohiczyna. Kobieta, gdy zobaczyła frekwencję, była w szoku. Mówi, że u niej w Gminnym Ośrodku Kultury tłum ludzi byłby na takiej imprezie...
            A oni przecież są tam obcykani z Gwiazdami ;o) Sam właśnie koło drohiczyńskiego amfiteatru pierwszy - i ostatni - raz w życiu widziałem, jak Olbrychski z Łazuką pod drzewem, wśród publiki, "rozpinali rozporki" - eufemistycznie to nazywając - bo do WC, w ich stane, mieli za daleko ;oP
            Pozdro dla Artystuff! :o)
        • wentkasz Re: Ukłony dla Siostry! 30.01.07, 13:45
          Na pewno siedzieliśmy w BDK-u, w ostatnim rzędzie. Teczka może nie była tak obszerna ale zdaje się, że później nadrobiliśmy braki w śp. qanciapie.
          Niektórzy nawet ładnie śpiewali (na kantyczce, nie piszę tu o obecnych wtedy w qanciapie :))
      • pawlozsiul Re: Kantyczka... 29.01.07, 20:34
        aeiou2 napisała:

> Moja siostra z siostrzenicą były na
        > Kantyczce.

Pozdrawiam siostrzenicę. Pewnie już chodzi? Niech więc idzie w ślady Cioci. A
        żeby nie czuła się wykorzeniona - tam gdzie mieszka, ma do dyspozycji Odzieja.
        Pozdrawiam.
      • partizan79 Re: Kantyczka... 31.01.07, 08:31
        >w Bielsku nie ma kultury kultury,
        > nie ma na to mocnych.

Nie wiem, co to jest ta Kantyczka, ale już sama nazwa mnie zniechęca. Wyczuwam
        takie kapitalistyczne, marketingowe podejście - wzniecić w ludziach potrzebę
        oglądania Kantyczki. Nie mogę mówić za innych, więc powiem za siebie. Nie
        odczuwam potrzeby oglądania Kantyczki, czymkolwiek to jest. I jeszcze druga
        strona medalu. Kiedyś nie czułem potrzeby korzystania z internetu, a teraz
        robię to niemal nałogowo. Po kij mi jeszcze jeden nałóg jak Kantyczka? Jeszcze
        by mi się spodobało.. Po cholerę mi to.
        • kaukonsky Partizan i Kowboj ;o) 31.01.07, 16:00
          partizan79 napisał:
          I jeszcze druga
          > strona medalu. Kiedyś nie czułem potrzeby korzystania z internetu, a teraz
          > robię to niemal nałogowo. Po kij mi jeszcze jeden nałóg jak Kantyczka? Jeszcze
          > by mi się spodobało.. Po cholerę mi to.
          Bardzo fajne stanowisko :o) Słyszałem kiedyś podobne z ust Wojciecha Cejrowskiego ;o) Nie o Kantyczce, oczywiście, w jakimś innym kontekście, ale ma w sobie głęboką prawdę...
    • kaukonsky Filmiki 29.01.07, 19:42
      www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070129/REG01/70129009
      Komuś się odpalają te filmiki? Bo mi nie... Prezes, chyba powrócę do wcześniejszej prośby do Ciebie...
      • nikzmienilem Re: Filmiki 29.01.07, 19:50
        Nie pomyliłeś się.Nie mają ochoty filmiki być.
        • szpila555 Re: Filmiki 29.01.07, 20:05
          Coś z linkiem do nich jest nie tak. www.wspolczesna.pl/images/zobacz.gif
          Jak się filmiku nie da ściągnąc na dysk, to jak ma się odpalić.
          • szpila555 Re: Filmiki 29.01.07, 20:06
            pełny link:
            www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/misc?URL=/templates/ArticleMultiMediaPopup.pbs&dato=20070129&lopenr=70129009&Category
            =REG01&Params=Id=831&nocache=1
      • to_ja8 Re: Filmiki 30.01.07, 15:17
        Prezes, dzisiaj w nocy skompresowałem te twoje filmiki, ale nie mam w tej
        chwili dostępu do laptopa, na który się one znajdują. Moze wieczorem wrzucę na
        serwer...
      • to_ja8 A masz Prezes.... 30.01.07, 16:03
        www.kondrat.cees.pl/kantyczka/kantyczka1.avi
        www.kondrat.cees.pl/kantyczka/kantyczka2.avi
        www.kondrat.cees.pl/kantyczka/kantyczka3.avi
        www.kondrat.cees.pl/kantyczka/kantyczka4.avi
        www.kondrat.cees.pl/kantyczka/kantyczka5.avi
        • kaukonsky Dzięki!! 30.01.07, 17:19
          TX, Prezes!
          Bo firma w końcu coś spłodziła, ale trwało to parę dobrych dni... :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka