Dodaj do ulubionych

Słowotfurczość Prezesa

19.10.15, 19:02
W ostatnim obiecywaniu gruszek na wierzbie Prezes rzucił przed swój lud kilka perełek.

Powiedział na przykład, że "na wolej skórze można spisać...". Chyba mecz przedtem oglądał, w czasie którego z woleja strzelono bramkę.

Sowo "sirodki" pojawiało się wiele razy. Na przykład w zwrocie "sirodki europejskie".

Takich zwrotów jak "będziemy tego szczegli" czy "suchamy uważnie" nie są chyba warte wzmianki.

Mnie najbardziej podobało się ostrzeżenie Prezesa, iż "nie warto cofać się wstecz". Widocznie Prezes woli cofać się do przodu. A może on nigdy się nie cofa?

Swoją drogą cieszę się, że moja mama nie była polonistką. Gdyby była, może mówiłbym dziś tak jak Prezes?

S.
Obserwuj wątek
    • smutas13 Re: Słowotfurczość Prezesa 19.10.15, 19:32
      Niechluj, całe życie jest niechlujem.

• zapijaczony_ryj Sużyć i suchać, patalogia-można powiedzić 19.10.15, 19:51
        smutas13 napisała:

> Niechluj, całe życie jest niechlujem.
        >

matka "polonistka", a syn przygłup
    • lionold Re: To nie jest "Słowotfurczość Prezesa" 19.10.15, 19:44
      To jest "słowotoczność", która polega na tym, że niezależnie od tego co jego PiS_dzielczość wymamrocze - dla pisdzielskiego motłochu jest to objawieniem i łapie to z ubóstwieniem jak nie przymierzając Duda opłatek.
    • kotek.filemon Re: Słowotfurczość Prezesa 19.10.15, 20:17
      Miałem kiedyś w sygnaturce: sużyć Polsce, suchać Polaków
    • man_sapiens Re: Słowotfurczość Prezesa 19.10.15, 21:22
      > Sowo "sirodki" pojawiało się wiele razy. Na przykład w zwrocie
      > "sirodki europejskie".
      a ni czasem "sirotki europejskie"? Przecież w Unii dżędery zabierają dzieci matkom, sirotki biedne.
      • snajper55 Re: Słowotfurczość Prezesa 19.10.15, 22:44
        man_sapiens napisał:

> > Sowo "sirodki" pojawiało się wiele razy. Na przykład w zwrocie
        > > "sirodki europejskie".
        > a ni czasem "sirotki europejskie"? Przecież w Unii dżędery zabierają dzieci mat
        > kom, sirotki biedne.

No nie wiem. On mówił, że trzeba wykorzystać sirotki europejskie. Sądzisz, że ma ochotę na sierotki, zboczeniec?

S.
    • dr.krisk Bo on mówi po wolsku! 19.10.15, 22:50
      To inny język jest, właśnie się rodzi w usteczkach PrezesaPana, zaś liczne grono jego wyznawców spija owe innowacje językowe jak nektar jaki!
      Jak wygrajom, to wprowadzom język wolski do szkuł.
    • camille_pissarro Re: Słowotfurczość Prezesa 19.10.15, 23:05
      POwskie obszczymurki ujadają, , a karawana idzie dalej , znasz ? :-)
      • dr.krisk Obawiam się kamilku... 19.10.15, 23:09
        .. że ty w tej karawanie robisz za wielbłąda :)
      • alistair-p Re: Słowotfurczość Prezesa 19.10.15, 23:22
        Ostatnio widziałem niejakiego Hofmana który robił za obszczymurka.Do tego po pijaku.
    • alistair-p Wiem czemu Jarkacz tak mówi :-) 19.10.15, 23:21
      To nie żart,Kaczyńscy mieli służącą,(nazwiska nie wymienię) ze wsi Ossów,tam gdzie sowieci zabili Skorupkę.Kobiecina miała 5 klas szkoły powszechnej i mówiła dokładnie jak Kaczyńscy teraz.
      Znałem ją,była teściową mojego kolegi.A że umysły kurdupli były jeszcze wtedy chłonne,a matki ani ojca prawie nigdy nie było w domu,to wchłonęli lingwistyczne wygibasy tej pani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka