to_ja8 01.10.07, 07:31 W sobotę rano wstawiono nowiutki, twardziutki betonowy słup na przeciw delikatesów!!! Można wznowić testy na wytrzymałość... :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sebcioo Re: Uwaga kamikadze w beemkach!!! 01.10.07, 09:19 Tylko ze trudno byloby zwalic wine na slup. O wiele latwiej przeciez na innego kierowce (np skody). Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Uwaga kamikadze w beemkach!!! 01.10.07, 10:48 sebcioo napisał: > Tylko ze trudno byloby zwalic wine na slup. O wiele latwiej przeciez na innego > kierowce (np skody). --- No tak * * * Odpowiedz Link Zgłoś
colour-ize Re: Uwaga kamikadze w beemkach!!! 04.10.07, 13:45 > Tylko ze trudno byloby zwalic wine na slup. O wiele latwiej przeciez na innego > kierowce (np skody). Ojtam. Przecież nie od dziś wiadomo, że te słupy - nowe, twarde i betonowe w szczególności! - wredne są :> Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Uwaga kamikadze w beemkach!!! 04.10.07, 14:46 > Ojtam. Przecież nie od dziś wiadomo, że te słupy - nowe, twarde i betonowe w > szczególności! - wredne są :> --- ... i zawsze gotowe na "fulkontakt" * * * Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Uwaga kamikadze w beemkach!!! 04.10.07, 14:58 Pamietam wypadek jakies 2 lata temu na trasie Bialystok-Bielsk gdy podczas wyprzedania samochod z rodzina 4-osobowa skonczyl na drzewie. Byly chyba 2 trupy, jedna osoba bez nog itp. Kierowca ratowal sie zjechaniem na pobocze by uniknac "kontaktu" z innym samochodem ktory tez zechcial wtedy wyprzedzac. Komentarze wtedy byly takie ze to byla wina drzewa i ze gdyby go tam nie bylo to oni by zyli. Czyli ze drzewa tez bywaja wredne. I sa wrogami ludzi. I ze slusznie ze w Bielsku wycieto kilkanascie drzew na Wojska Polskiego i na Branskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Uwaga kamikadze w beemkach!!! 04.10.07, 15:01 a o Białostockiej zapomniałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Uwaga kamikadze w beemkach!!! 04.10.07, 16:51 Hmm jakos nie kojarze. Co bylo na Bialostockiej? I kiedy? Pamietam za to jeszcze jeden przypadek kiedy to wredne drzewo w przebiegly sposob zaatakowalo spokojnie jadacy samochod z dwojka ludzi w srodku. Wtedy zginela jedna osoba, 17 letni (chyba) chlopak. Bylo to pare lat temu w centrum Bielska, na ulicy Mickiewicza, na przeciwko "niebieskiej" cerkwi. To nic ze kierowca tego samochodu chcial zawrocic na recznym jadac "ciut" za szybko. To po prostu "zle drzewo bylo". Odpowiedz Link Zgłoś
kamaro99 Re: Uwaga kamikadze w beemkach!!! 04.10.07, 19:12 sebcio stary policjant.. on wie najlepiej!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Uwaga kamikadze w beemkach!!! 05.10.07, 09:17 Nie policjant tylko dendrolog. Wypowiadalem sie o drzewach. Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Panie dendrologu 05.10.07, 09:38 Powiedz mi proszę czym jest jemioła i dlaczego jest zielona nawet zimą. Pytam bo nie wiem a chciałbym wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Panie dendrologu 05.10.07, 11:35 Sa rozne poglady na temat jemioly. Dla niektorych jest i byla roslina ... "swieta". Gdyz nigdy nie "dotyka" ziemi (wiec moze dlatego jest caly czas zielona). Wedlug innych jest chwastem pasozytujacym na drzewach. Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Jemioła 05.10.07, 13:08 zawsze była uważana za eligancki napar dla tesciowej . Nie testowałem , ale zawiera ponoć jakieś związki lekko trujące . Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Jemioła 05.10.07, 17:23 nikjesienny napisał: > zawsze była uważana za eligancki napar dla tesciowej . Nie > testowałem , ale zawiera ponoć jakieś związki lekko trujące . pytanie : czy Twoja żonka posiada teściową ? bo moja pierwsza żonka jeszcze ma * Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Ładniej się wyrażajcie 04.10.07, 18:40 o tych , którzy mieli wypadki . Na to nie ma zasady . Sama nazwa "wypadek" sugeruje zdarzenie nieprzwidywalne . To prawda , że są szaleńcy za kierownicą , ale i ostrożnemu może się zdarzyć ... Pozatem , nie mówi się żle o zmarłych . Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Nie plec farmazonow i frazesow 05.10.07, 09:16 Jesli nie zauwazyles to w tym watku mowilismy o slupach i drzewach. BTW Czy o wszystkich zmarlych mowisz tylko dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Ładniej się wyrażajcie 05.10.07, 17:26 nikjesienny napisał: Sama nazwa "wypadek" sugeruje zdarzenie nieprzwidywalne . Odpowiedz Link Zgłoś
nikjesienny Re: Skrupulatnie obserwerowi z numerkiem 11 : 05.10.07, 18:33 Wypadek drogowy jest zdefiniowany przez ustawę no 85-677 z 5 lipca 1985 roku (prawo Badinter, ostatnie zmiany wprowadzone przez ustawę no 2003-706 z 1 sierpnia 2003 roku). Zgodnie z jej zapisami pojęcie ofiary wypadku drogowego stosowane jest do każdego wypadku z uczestnictwem pojazdu napędzanego silnikiem (samochód, dwuślad, autokar, traktor, itp. z wyjątkiem pociągów i tramwajów). Czynnikiem decydującym jest wyposażenie pojazdu w silnik. Nie mają zastosowania te przepisy w wypadkach z udziałem roweru, deskorolki itp. Pojęcie wypadku obejmuje szok, obrażenia, zderzenie pomiędzy dwoma pojazdami, jak również pożar, czy wybuch spowodowany wypadkiem pojazdu lub rzeczy przez niego przewożonych. Nie kwalifikowane jest jako wypadek świadome spowodowanie pewnych zdarzeń, np. świadome podpalenie auta popełnione w stanie spożycia alkoholu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Ladniej o wypadku? "wypadeczek"? "kolizyjka"? 09.10.07, 10:46 Jak mozna jeszcze ladniej wyrazic sie o wypadku? Odpowiedz Link Zgłoś