Dodaj do ulubionych

A Sowieci to nam znowu grożą, czy się mi wydaje?

04.02.08, 09:30
Jakoś tak odczuwam grozby płynące zza wschodniej granicy, dotyczące
tarczy. Osobiście to mi ta tarcza niepotrzebna, ale szantarz ze
strony państwa ościennego?
Typu: "zawsze kontrowersyjne decyzje Polski kończą sie dla niej
tragicznie - patrz II WŚ?" - cos nie bardzo tak?
Obserwuj wątek
    • markochmeleski Re: A Sowieci to nam znowu grożą, czy się mi wyda 04.02.08, 09:37
      Nie siej sowietofobii ,1/6 terytorium tego globu obok to się qpba musimy liczyć
      z takim sąsiadem.Oni nas mogą mieć głęboko w d...e a my ich niestety nie.Ropa
      gaz i po nas
      • dagopiastun Re: A Sowieci to nam znowu grożą, czy się mi wyda 04.02.08, 09:46
        Nic nie sieję, komentuje doniesienia prasowe - z wiadomości TVN -
        na pasku dolnym ekranu. Przeczytałem....czy to juz jest sowietofobia?
        A może to TVN...?
        • markochmeleski Re: A Sowieci to nam znowu grożą, czy się mi wyda 04.02.08, 10:10
          Wiesz,odnoszę wrażenie,że ktos specjalnie,z jednej czy drugiej strony,nakręca tę
          spiralę.Ruscy chcemy czy nie to mocarstwo surowcowe,tylko takie jedyne panstwo
          jak nasze tego za wszelką cene nie wykorzystuje.Niemcy kręcą już lody ponad
          nami,może znowu im przyjdzie do głowy bliskie sasiedztwo z Rosja?Chociaz jest
          już wolkseuropa
          • lechowski51 Re: A Sowieci to nam znowu grożą, czy się mi wyda 04.02.08, 12:44
            ...polski kompleks zaczal sie od Sejmu Niemego/1717r/,od wtedy zaczynamy byc
            krajem pod protektoratem Rosji.Potem przez 200 lat zaborcy spod znaku czarnych
            orlow wmawiali Europie,ze Polacy nie sa godni niepodleglosci.W XX wieku zarowno
            Rosja jak i Niemcy traktowali nas jako panstwo sezonowe.Polska przez prawie 300
            lat byla przeszkoda na drodze paneuropejskich imperiow.Mimo ze te imperia leza
            dzisiaj w gruzach to postkolonialny antypolonizm nadal funkcjonuje.
            • markochmeleski Re: A Sowieci to nam znowu grożą, czy się mi wyda 04.02.08, 12:51
              My możemy krzyczeć wrzeszczeć a ruscy mają nas w głębokim poważaniu,jedynie jako
              wolkseuropa to zaczynają cos zauwazać.Jak wychodzi Kuba na współpracy z USA a
              jak np.Meksyk
              • lechowski51 Re: A Sowieci to nam znowu grożą, czy się mi wyda 04.02.08, 18:53
                Niemcy i Rosjanie cenia silnych.Polityka kluczenia,unikow i umizgow jest
                nieskuteczna.Tusk wyslal Moskwie sygnaly ze wracamy do polityki
                niesuwerennej...no i teraz ma efekty.Moskwa chce decydowac w dalszym ciagu co
                sie dzieje w ich kiedys satelickich panstwach.Oni przeciez doskonale zdaja sobie
                sprawe ze tarcza nie zagraza ich obronnosci.Chodzi o to by Polska na wiele lat
                nie zakotwiczyla sie w sojuszu wojskowym z USA.
                • ball7 lechowski 04.02.08, 18:57
                  wyslesz syna na wojnę z Rosją ?
                  • ball7 Re: lechowski 04.02.08, 18:58
                    sam jestes nie zdolny . Musisz wyslac reprezentacje .
                    • lechowski51 Re: lechowski 04.02.08, 19:11
                      Na glupie pytanie...sam sobie glupio odpowiedziales
                      • ball7 Re: lechowski 04.02.08, 19:36
                        "lechowski" z Kaczogrodu moze tylko nawolywac do wojny.Pozniej uda
                        bohatera wobec okupanta-nie walczył w wojnie obronnej ,bo nie
                        mogł.Jak nie mogl i nie walczyl,to jest lojalny wobec nowego panstwa.
                        Zawiodl sie na tym panstwie i zale wylewa na forum.
                        • lechowski51 Re: lechowski 04.02.08, 19:40
                          Naucz sie czytac..albo czytac ze zrozumieniem.Do wojny to Ty nawolujesz!
                          • ball7 Re: lechowski 04.02.08, 19:42
                            Jak nie znajdziesz pracy w Bielsku,a nie mozesz,to nie oskarzaj
                            Bielkska i swiata o swoja nieudolnosc!
            • pawlozsiul Marko, wpier.. mu 04.02.08, 19:49
              lechowski51 napisał:

> zaborcy spod znaku czarnych orlow

Co on ma do Herbu Orli? Dwugłowego od czarnego nie odróżnia? Potem
              będzie się tłumaczył, że to "literówka".
              • lechowski51 Re: Marko, wpier.. mu 05.02.08, 12:03
                Pawlosławny widze ze puszczaja Ci nerwy.Tusk chce przepraszac za przesiedlenia
                Niemcow,Putin zarzada by przeprosic za polskie klamstwa w sprawie Katynia a Ty
                abym przepraszal za rozbiory
                • markochmeleski Re: Marko, wpier.. mu 05.02.08, 12:15
                  Lechocki,kaczogród przyłączą do gminy Orla i znowu będziesz miał czarnego orła
                  nad sobą
                  • pawlozsiul nasz orzeł wprawdzie chwilowo orła wywinął, ale... 05.02.08, 12:17
                    Na wiosnę znowu rozwinie skrzydła.
                    • lechowski51 Re: nasz orzeł wprawdzie chwilowo orła wywinął, a 05.02.08, 12:36
                      Wiem ze Lukaszenka chce przylaczyc Bialorus do Rosji...nie znam natomiast Jego
                      planow by chcial anektowac Polske
                    • markochmeleski Re: nasz orzeł wprawdzie chwilowo orła wywinął, a 05.02.08, 12:38
                      Mamy mocne przyczółki w tej dzielnicy.Pół zarządu gminy tam mieszka że o
                      pomniejszych urzędnikach nie wspomnę.Tyle nas kosztują,niech zrobią coś dla
                      gminy matuszki co ich żywi i poprawio nam statystyke
                      • lechowski51 Re: nasz orzeł wprawdzie chwilowo orła wywinął, a 05.02.08, 19:24
                        Marko!Wyslemy z Bielska do Orlii kilku krypto-pawlosøawnych i przejmiemy
                        wladze.Znikna czarne orly i ul.Armii czerwonej
                        • pawlozsiul to akurat orzeł Radziwiłłów jest w herbie Orli 05.02.08, 20:39
                          Ale Ty i tak wiesz swoje...
                          • markochmeleski Re: to akurat orzeł Radziwiłłów jest w herbie Orl 05.02.08, 20:41
                            Radziwiły byli pawlosławni,ale w panstwie o tak wielkiej tolerancji żeby coś
                            znaczyć trzeba było zostać lechosławnym
    • hansgrubber Re: A Sowieci to nam znowu grożą, czy się mi wyda 05.02.08, 19:25
      Wybory. Taka odpowiedz.
      • markochmeleski Re: A Sowieci to nam znowu grożą, czy się mi wyda 05.02.08, 20:30
        Byli tacy co próbowali,choćby wziąć wyniki ostatnich wyborów na
        wójta.Kandydat"Łukaszenka" lewosławny dostał tylko około 100 głosów tyle ile
        dokładnie jest wyznawców KK z neofitami włącznie
        • lechowski51 Re: A Sowieci to nam znowu grożą, czy się mi wyda 05.02.08, 20:40
          Marko w Kaczogrodzie wychowujemy dziecie niby pawlosaławne,niedlugo w Orli
          osiadzie i za pare lat nasz Kon Trojanski wygra wybory na wojta.Potem jak
          Konstantyn oglosi przejscie Wurli na Orla...lechoslawni wyjda z katakumb
          • markochmeleski Re: A Sowieci to nam znowu grożą, czy się mi wyda 05.02.08, 20:42
            W katakumby to my sramy,to chyba będzie gó..any desant
          • pawlozsiul Zapamiętaj sobie i nie rób więcej jaj 05.02.08, 20:47
            W Orli nie dyskryminuje się ludzi ze względu na wyznanie czy
            narodowość. Tu nikomu nie przeszkadza, że dyrektorem szkoły jest
            Polak, nikt nie omijał knajpy Grzybka i nikt do dziś złego słowa nie
            powie na weterynarza Brzanę.

Tyle że i miejscowych Polaków od Ciebie dzielą lata świetlne:
            gdybyś Ty miał być synonimem "polskości" Orla już dawno ogłosiłaby
            autonomię lub w geście rozpaczy zdetonowała małą atomówkę.
            • mexico86 Re: Zapamiętaj sobie i nie rób więcej jaj 05.02.08, 20:50
              Jeb.................bu.
            • lechowski51 Re: Zapamiętaj sobie i nie rób więcej jaj 05.02.08, 20:51
              ..po Twoich pawlosławny opiniach widze ta swoista tolerancje,juz ja tam wole
              swoj Kaczogrod
              • pawlozsiul pryznawsia, szto z Kaczohrodu... 05.02.08, 20:58
                Treba Marko podumati o jakejś ochronie dla wuojta.
                • markochmeleski Re: pryznawsia, szto z Kaczohrodu... 05.02.08, 21:02
                  O qpba!Prawda o,skarbnik,toż tam żywe.Może dojty do giewałtu na demokratycznie
                  wybranej uprawi
                  • mexico86 Re: pryznawsia, szto z Kaczohrodu... 05.02.08, 21:06
                    chyba samogwaltu. W kaczogrodzie same spokojne ludzie policjantow
                    duzo.....czasem tylko ktos kosa dostanie.
                    • markochmeleski Re: pryznawsia, szto z Kaczohrodu... 05.02.08, 21:07
                      Na chwasty najlepszy jest Randup
                      • lechowski51 Re: pryznawsia, szto z Kaczohrodu... 05.02.08, 22:05
                        ...wsrod pieknych pawlosławnych roz rosna tez w Wurli lechoslawne chwasty.Nie
                        lepiej Marko zamist Randupa wyplwic chwasty nozem i siekiera jak na Wolyniu?
                      • lechowski51 Re: pryznawsia, szto z Kaczohrodu... 05.02.08, 22:15
                        .......okazuje sie ze wsrod pieknych pawlosłswnych roz rosna tez w Wurli
                        lechoslawne chwasty.A nie lepiej Marko zamiast drogiego randupa zastosowac jak
                        na Wolyniu noze i siekiery
                        • markochmeleski Re: pryznawsia, szto z Kaczohrodu... 06.02.08, 05:29
                          Odpowiedz o użyciu chwastów dotyczyła stwierdzenia Twego ziomala z
                          dzielnicy:chyba samogwaltu. W kaczogrodzie same spokojne ludzie policjantow
                          duzo.....czasem tylko ktos kosa dostanie.
                          Także,proszę Cię,nie siej poplochu i nie mieszaj spraw narodowo-wyznaniowych ze
                          zwykłym bandytyzmem.Na takich chłystków z kosami zawsze woże siekierę o
                          wdzięcznym imieniu Randaup na cześć wspaniałego środka chemicznego.

Możemy sobie żartować:Pawloslawni.Lechoslawni itd ale w Orli takimi pierdułami
                          zamentu nie zrobisz.Żyliśmy tu w zgodzie zawsze nawet jak byli tu jeszcze
                          żydzi.W Bielsku co innego teraz,ludzie z całego świata się osiedlili i
                          oczywiście przywiezli krocie jadu który teraz chcą zadać w stosunki miedzy nacjami
                          • lechowski51 Re: pryznawsia, szto z Kaczohrodu... 06.02.08, 10:12
                            Uspokoiles mnie...bede jezdzil do Orli bez maski gazowej.Natomiast co do
                            uprzedzen pomiedzy nacjami to niech kazda z nich zrobi sobie rachunek
                            sumienia.Stworzylismy razem Rzeczpospolita Narodow i gdy dzisiaj slysze
                            oskarzanie pawlosławnych i hansgrubero-podobnych o mordy na
                            Zydach,Rusinach,Ukraincach....to budzi to poprostu sprzeciw a czasem wiecej
                            • markochmeleski Re: pryznawsia, szto z Kaczohrodu... 06.02.08, 10:45
                              Z tego co czytam,to przynajmniej Hans,domaga się równiez od strony ukraińskiej
                              np rzetelnej spowiedzi z wydarzeń na Wołyniu.Więc nie wygodne tematy mają
                              wszyscy i tu nie zarzucałbym stronniczości.Jako Polska i Polacy gdzie tradycja
                              państwowości jest ugruntowana, powinna dać dobry przykład tym naszym
                              sąsiadom,gdzie o suwerennej państwowości mogą mówić dopiero od kilkunastu lat a
                              na każde drażliwe zapytanie z ich historii rzucają się na pytających jak
                              wściekłe psy.Inny temat to Rosja, ona ma Polskę i Polaków w głębokim
                              poważaniu,przy niej ze swoimi racjami wyglądamy jak żyd rzucający się po pustym
                              sklepie
                              • lechowski51 Re: pryznawsia, szto z Kaczohrodu... 06.02.08, 11:34
                                ...no wiec rozmawiajmy!Nawet o Rosji choc budzi ona upiory.Ja osobiscie bardziej
                                obawiam sie Niemcow anizeli Rosji.Rosja chce miec spokoj na zachodnim podbrzuszu
                                a Niemcy maja niestety swoje historyczne interesy dotyczace duzej czesci naszego
                                kraju.
                                Wiele tematow przez ostatnie lata bylo wyjete spod publicznej
                                dyskusji,szczegolnie dotyczy to naszych relacji z Niemcami.Tematem zastepczym
                                staly sie Jedwabne a ostatnio wywolane przez paszkwil Grossa mordy na Zydach.
                                Political korekt jest wiec obwinianie Polakow wiec lansuje sie "dzielo" Grossa a
                                natomiast zupelnie przemilcza sie prof.Chodakiewicza,ktory mowo o faktach a nie
                                mitach,ktory stosuje aparat badawczy a nie posluguje sie zbitkami myslowymi i
                                mitami
                                • markochmeleski Re: pryznawsia, szto z Kaczohrodu... 06.02.08, 11:44
                                  Wiesz jeszcze nie czytałem Chodakiewicza ani Grossa,także nie będe zabierał w
                                  tym temacie głosu.Zgodzę sie z Tobą co do Niemiec.Przegrali dwie wojny,zmieli
                                  taktykę na ekonomiczną.Ta cala unia to ich wymysł,leniwe żabojady by same na to
                                  nie wpadły.Wolkseuropa powstaje i w swoim czasie pokażą swe rogi.Co za robienie
                                  tylko sobie rurociągu? To jest tylko jeden przykład.

Wracając do tego antysemityzmu to czytałem ostatnio protokoły z posiedzeń Rady
                                  Miasta Wilna 1919-1939,no tu tez można znaleść duzo materiału.Czym bliżej 1939
                                  roku tym antysemityzm nabieral rozpedu
                                  • lechowski51 Re: pryznawsia, szto z Kaczohrodu... 06.02.08, 13:05
                                    Marko!Pare dni temu na Wegrzech zdewastowano cmentarz zydowski,we Francji
                                    synagogi sa pod ochrona policji...Wyobrazasz sobie co by sie dzialo gdyby cos
                                    takiego dzialo sie w Polsce?
                                    Zydzi potrzebuja antysemityzmu i go podsycaja i taka role spelnia m.in paszkwil
                                    Grossa i konsekwentnie pisanie w waznym opiniotworczym New York Times o polskich
                                    obozach koncentracyjnych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka