markochmeleski 24.02.08, 20:57 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44324&w=76157485 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
partizan79 Re: Republika Nadniestrzańska 25.02.08, 10:32 To ja zapytam jeszcze: dlaczego tzw. społeczność międzynarodowa nie uznaje Republiki Serbskiej w Bośni i Hercegowinie, a jeśli chodzi o podarowanie Albańcom Kosowa to nie ma sprawy. Antyserbskość jest "trendi"? Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Republika Nadniestrzańska 25.02.08, 10:39 I tak buło,je i bude! Odpowiedz Link Zgłoś
stepby Re: Republika Nadniestrzańska 25.02.08, 17:33 odpowiedź jest bardzo prosta - każdy na świecie kto wywołuje wojny jest po prostu nielubiany !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul Re: Republika Nadniestrzańska 25.02.08, 18:22 stepby napisał: > odpowiedź jest bardzo prosta - każdy na świecie kto wywołuje wojny jest po pros > tu nielubiany !!! I właśnie dlatego mało kto w świecie kocha Amerykę. Ale wątek jest o Naddniestrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Republika Nadniestrzańska 25.02.08, 21:59 Ale na Balkanach Czarnym Piotrusiem jest Serbia. Zapracowali na to. A Naddniestrze? Rosja je uznala. Stoja tam rosyjskie wojska, ach ten sowiecki model demokracji. Doprawdy macie za czym tesknic. Wspoczuje. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul to do jutra Hans 25.02.08, 22:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44324&w=76199810&v=2&s=0 Jakoś tak się składa, że chadzamy na różne imprezy. Ale jestem tak wku*wiony, że jutro możesz do mnie śmiało walić zawodowo. Nawet Ci mogę podać namiary swego adwokata, gdybym miał jutrzejszy dzień kończyć na dołku. Odpowiedz Link Zgłoś
andruszczyn1 Re: Republika Nadniestrzańska 16.03.08, 20:20 Zahlańte do "Polityki" z 15 III 2008. Ne najszow toho tekstu w internetowomu wydaniu. L. Stomma, "Flaga Kosowa", s. 113. Odpowiedz Link Zgłoś
gsx1100g Re: Republika Nadniestrzańska 01.03.08, 17:04 Witak Markuchmeleski. Nie wiem jak Ty i kilku innych forumowiczow wypowiadajacych sie na temat tejze Republiki, ale przebywalem w Reublice Naddniesrzanskiej ok 24 h (bo tylko tyle pozwalaja przepsiy-powyzej 24h trzeba miec specjalne zezwolenie z Ministerstwa Spr Wewn. na pobyt w Republice- inaczej masz przechlapane i zdajesz sie na laske i nielaske zolnierzy) i mam zupelnie odmienne zdanie od Ciebie. Zupelnie nie rozumiem skad czerpiesz takie informacje. Jesli ktos byl choc raz w Moldovie to wie,ze winorosla nie rosna w Republice Naddniestrzanskiej, sa zas domena Poludnia Moldovy (np: misto Vulcanesti-bylem w kilku winiarniach i wiem co mowie) W tym sporze obie strony maja racje. W tym sporze chodzi, nie o rope, ale o kontrole nad handlem... Tego juz nie powiem. Bystrzaki sie domysla. Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Republika Nadniestrzańska 01.03.08, 21:04 W tym wypadku hasło samostajatielnaja rebublika naddniestra, rzucone było jako przeciwwaga do uznania Kosowa.Żebyś przeczytał podany link dokładniej,to byś wiedział,że ja tu nie przedstawiam swego zdania,jedynie cytuję artykuł z "Pinezki". Odpowiedz Link Zgłoś
gsx1100g Re: Republika Nadniestrzańska 07.03.08, 20:01 Nie cytuj czyjegoś zdania! Wyraź swoje, chyba o o tu chodzi na Forum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Republika Nadniestrzańska 08.03.08, 05:28 dla ułatwienia www.pinezka.pl/content/view/2612/214/ Odpowiedz Link Zgłoś
darino zlikwidować tę dziurę ! 16.03.08, 18:27 I przyłączyć albo do Ukrainy, albo lepiej do Mołdowy. Gdyby te państwa doszły do porozumienia i uszczelniły granicę, to "państwo" zniknęłoby w ciągu 3 miesięcy. Ale w grę wchodzi wielka kasa na łapówki pochodząca z przemytu broni, narkotyków i ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś