Dodaj do ulubionych

Stodoła koło dworca

16.09.12, 21:01
Co sądzicie o tym "sukcesie"?
Obserwuj wątek
    • jocelyne Re: Stodoła koło dworca 22.09.12, 10:03
      A może jaśniej? Z tego co wiem, to koło dworca stawiają (a może juz postawili?) biedronkę, a nie żadną stodołę.
      I jaki problem?
      • andrzej.sawa Re: Stodoła koło dworca 22.09.12, 19:02
        A jaki kształt ma to gó...?
        • jocelyne Re: Stodoła koło dworca 25.09.12, 15:32
          Gó...? Doprawdy, wstyd.

Osobiście uważam, jako osoba często i gęsto podróżująca pkp, że Biedronka w tym miejscu się przyda. A i dla kierowców to plus, bo wokół wreszcie jest normalna przestrzeń do parkowania, a nie pobojowisko, po którym ciężko przejść, a co dopiero tam zaparkować.
          • andrzej.sawa Re: Stodoła koło dworca 25.09.12, 20:25
            Ale budynek biedronki nie jest szczytem architektonicznym.
          • donpedro72 Re: Stodoła koło dworca 26.09.12, 12:37
            jocelyne napisała:

> Gó...? Doprawdy, wstyd.

asawas jak mu się coś nie podoba to zawsze obrzuca wyzwiskami i wulgaryzmami, inaczej nie umie. Ot, po prostu IQ na tyle pozwala i już. Dobrze, że nie widać piany z pyska na monitorze... :D
            Zaraz pewnie mnie to czeka.

• arkan25 Re: Stodoła koło dworca 26.09.12, 16:54
            Mnie też ta biedronka odpowiada. Blisko niej mieszkam. A co do miejsc parkingowych to nie do końca jest tak jak piszesz. Przy wjeździe na teren marketu jest znak z tabliczką informujący o tym, że parking jest tylko dla klientów sklepu, a pozostawione tam auta będą odholowywane po upływie jednej godziny. Oznacza to, że wokół dworca praktycznie nie ma miejsc parkingowych dla podróżnych. Mam nadzieję, że jest to tylko stan przejściowy. Bo jeśli nie to kiszka.
            • jocelyne Re: Stodoła koło dworca 16.10.12, 09:43
              Ale w zupełności wystarczy, jeśli chce się kogoś podrzucić na dworzec i żegnać się przez 60 minut ;))
          • andrzej.sawa Re: Stodoła koło dworca 27.09.12, 07:12
            A jak nazwać coś co nie pasuje do reszty?To jest budowla w stylu stodół Lidla,które w całej Polsce szpecą.
        • loginbanita Re: Stodoła koło dworca 07.02.13, 15:46
          andrzej.sawa napisał:

> A jaki kształt ma to gó...?
          nie bronię żadnych stonek, biedronek itp. chociaż sam tam robie zakupy a i autora postu też czasem widzę :) tylko czego odrazu gó ? Czyżby jakaś zazdrość ? że sam autor się nie dorobił ładnej powierzchni handlowej?
          • andrzej.sawa Re: Stodoła koło dworca 07.02.13, 17:00
            No i ładna jest?Pasuje do okolicy?
            • loginbanita Re: Stodoła koło dworca 07.02.13, 18:35
              pewnie że nie pasuje ale pare ludzi ma pracę , na zakupy masz bliżej , i jakby nie patrzeć ładniejsze to jest niż rudera po bistro Jaroszka... pamiętasz ją? i te resztki fundamentów po sklepikach?
              to jest proste że w Chełmie urbaniści czy jak ich tam zwał ci od zatwierdzania projektów to wielka porażka aż nasuwa sie na myśl czy ktoś nie bierze łapówek ? :)
              jak robiłem rozbudowę pewnego budynku w chełmie to przyczepili się do projektu że nie jest zachowany kąt dachu i musiałem podnieść obie strony ścianek żeby zachować stary kąt co dało mi wewnątrz na poddaszu ścianę wysokości 4,5 m - a chciałem podnieść z jednej strony o 1,4 m aby uzyskać dodatkową powierzchnię mieszkalną :)
              • andrzej.sawa Re: Stodoła koło dworca 07.02.13, 18:42
                Ale nieszczęście polega,że ponieważ to w strefie ochrony zabytków,to ten "projekcik" został zatwierdzony przez Konserwatora Zabytków - nie wiem,ale chyba Delegatura w Chełmie.

Użyteczność,nawet tej "stodoły",jest inną sprawą.
                • loginbanita Re: Stodoła koło dworca 07.02.13, 19:01
                  nie mam takiej wiedzy , ale z tego co mi świta to osiedle dyrekcja górna jest pod ochroną konserwatora zabytków , a nie dyrekcja dolna , więc chyba się mylisz, gdyby było inaczej to nie wiem na co czekasz? pismo do prokuratury i wsio jasne :) rozbiórka murowana i odszkodowanie od miasta na rzecz inwestora , oczywiście stołki by się posypały.
                  • andrzej.sawa Re: Stodoła koło dworca 07.02.13, 19:17
                    Aleja Piłsudskiego jest pod opieką,a co do zgody konserwatora,to powiedział mi jeden z przedstawicieli władz miasta.

Obecnie mam na tapecie nie wnioskowanie o odpowiedzialność i burzenie,ale istniejące zabytki - Liceum Czarnieckiego,Górka,zadrzewienie w obszarze ochrony,wpisanie na listę zabytków resztek poprzemysłowych zabytków - np. resztki muru fabryki f-ki Daumana na Kolejowej.....

Oczywiście kwestia stodoły jest warta akcji.
                    • loginbanita Re: Stodoła koło dworca 08.02.13, 11:30
                      tylko pamiętaj że taka akcja będzie kosztowała ratusz czyli nas wszystkich :) bo jeżeli by Ci się udało to odszkodowanie za poniesioną inwestycję dla stonki murowane.... :)a odpowiedzialność urzędnika - żadna ....
                      Trzeba nie dopuszczać do takich inwestycji w zarodku, jak tylko pisną coś o planach inwestycyjnych , a nie jak już stoi budynek i prosperuje w nim biznes....to są bardzo duże inwestycje a przy odszkodowaniu nie liczy się tylko nakładów rzeczowych poniesionych przy inwestycji ale również przewidywane przychody , które firma straci nie mogąc kontynuować swojej działalności.....
                      • andrzej.sawa Re: Stodoła koło dworca 08.02.13, 11:35
                        Dlatego nie ruszam tego tematu,bo kosztuje.
      • donpedro72 Re: Stodoła koło dworca 26.09.12, 12:35
        Problem w tym że BIEDRONKA nie zapytała sawasa o zgodę i zatwierdzenie projektu budynku ;)
        • andrzej.sawa Re: Stodoła koło dworca 26.09.12, 17:42
          A co podoba się?
        • jocelyne Re: Stodoła koło dworca 16.10.12, 09:48
          Może to i lepiej, bo całą inwestycja poszłaby na I LO i okoliczne krzaczki... :P
          • andrzej.sawa Re: Stodoła koło dworca 16.10.12, 11:25
            A czy to z miejskich pieniędzy?A więc co ma piernik do wiatraka?

Reprezentujecie postawę - dobrze,że cokolwiek wybudowali,a nie żeby dobrze wybudowali.A wystarczyłoby,żeby odpowiedni ludzie zadbali,a nie tylko pierdzieli w stołki.
            • jocelyne Re: Stodoła koło dworca 16.10.12, 20:25
              No litości, ale supermarket to supermarket. Ma wyglądać jak supermarket, a nie zbarokizowana budowla.
              Stokrotka w budynku dawnego pogotowia opiekuńczego, przepięknym budynku - to jest dla mnie farsa. Ale nowa biedronka przy pkp?? Bez przesady.

Pan z kolei reprezentuje postawę - nieważne co się dzieje, bo i tak to zjadę.
              • andrzej.sawa Re: Stodoła koło dworca 16.10.12, 21:32
                A jak wygląda dupa zza krzaka?

Jestem złośliwy.
                • donpedro72 Re: Stodoła koło dworca 18.10.12, 03:45
                  ...dupa zza krzaka wygląda jak asawas zza forum.

No i teraz jedź mi.
                  • andrzej.sawa Re: Stodoła koło dworca 18.10.12, 08:59
                    Ha,ha
              • andrzej.sawa Re: Stodoła koło dworca 17.10.12, 07:20
                Mnie zależy i na inwestycjach i na ich wyglądzie.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka