bruzyna 28.04.06, 16:04 Czy znacie jakieś ciekawe trasy rowerowe po naszym regionie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bruzyna Re: trasy rowerowe 28.04.06, 18:16 a czy wogóle jest mapa z trasami rowerowymi Chełmszczyzny??? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: trasy rowerowe 29.04.06, 17:09 Chyba to mogą wiedzieć w informacji turystycznej.Przepraszam,ale mnie naprawdę wystarcza jako dodatek zwykła,dokładna mapa. Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro72 Re: trasy rowerowe 30.04.06, 14:19 taaaak, taaak, nie ma to jak jazda na rowerze z rozłożoną mapą, hahahaha....! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: trasy rowerowe 30.04.06, 14:36 No i znowu ten "intelektualista" don... Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro72 Re: trasy rowerowe 04.05.06, 22:19 Skoro lubisz jeździć z mapą na kierownicy, pomyśl co wypisujesz, gupku. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia55 Re: trasy rowerowe 30.04.06, 20:31 Nisrety, mogę jedynie dołączyć się do pytania. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
r-fal Re: trasy rowerowe 30.04.06, 20:40 powinna powstać ścieżka rowerowa do jeziora białego, inwestycja może zostać sfinansowana przez srodki z unii europejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: trasy rowerowe 30.04.06, 21:00 A czy nie przesada z tymi ścieżkami rowerowymi?Są drogi,można jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
r-fal Re: trasy rowerowe 30.04.06, 21:02 w porządku, ale ja nie chcę zostać zabity na bardzo waskiej drodze przez jakiegoś pirata Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: trasy rowerowe 30.04.06, 21:07 Od tej strony masz rację,tylko w sytuacji wielu koniecznych wydatków czy nie lepiej wydać na bazę,a nie na trasę. Odpowiedz Link Zgłoś
r-fal Re: trasy rowerowe 30.04.06, 21:13 baza sama się utrzyma, pod warunkiem, że dotrze dostateczna ilość osób, która tą bazę będzie w stanie finansować Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: trasy rowerowe 01.05.06, 09:17 Ale jest problem na teraz.Opracowanie tras,mapki,przewodniki itp.Same ścieżki to znacznie większe pieniądze i wynikają z tego co napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro72 Re: trasy rowerowe 04.05.06, 22:22 Człowieku, co ty wypisujesz? Jaką bazę??? Biore dzieciaki, jadę, wracam i już, na obiad, podwieczorek jestem w domu. Jaka baza? Bar z wodą niegazowaną i pompką gratis? Idź już. Odpowiedz Link Zgłoś
avalon111 Re: trasy rowerowe 04.05.06, 21:46 Jedyna trasa jaką ja znam, to na Aleji 3 maja, ale jest zbyt krótka aby specjalnie dla niej przedzierać się przez miasto z rowerem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
karol1011 Re: trasy rowerowe 04.05.06, 23:12 Hmm..w temacie mogę robić za eksperta :-) w promieniu 30 km od Chełam zostało mi może kilka kilometrów asfaltu po którym jeszcze nie przejechałem rowerem, a jeżdżę także po lasach i polnych drogach. Pierwsze wycieczki za miasto odbyłem gdzieś w 1995 roku mając 10 lat i kiepskiego składaka. Najdalej dojechałem na nim do Rejowca. Na górskim mój rekord to 120 km jednego dnia. Chełm-Sawin-Hańsk-Urszulin-Sumin-Małków-Wierzbica-Chełm. Pamiętam że od Grabniaka do Chełma miałem non-stop pod wiatr...ledwo dojechałem do domu. Polecam między innymi trasę asfaltem do Wierzchowin dalej do Kasiłanu kiepską asfaltówką a potem elegancką drogą do Leśniowic. Powrót najciekawszy przez Kasiłan i prosto polną drogą do Krzywic i Chełma. Telepie jak cholera ale widok Chełma od południa to jest TO. Chcecie jeszcze jakieś sugestie co do tras? Wiem bardzo dużo! Szczególnie jeśli chodzi o natężenie ruchu i stan dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
avalon111 up 20.04.07, 22:30 karol1011 napisał: > Chcecie jeszcze jakieś sugestie co do tras? Wiem bardzo dużo! Szczególnie jeśli > chodzi o natężenie ruchu i stan dróg. Ja chcę, jakąś ładną trasę, na jeden dzień (ok. 6 godzin), o niewielkim natężeniu ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
aaapap Re: up 21.04.07, 08:53 Moja propozycja takiej wycieczki(przeważnie nawierzchnia asfaltowa): Start z ulicy Okszowskiej przy hurtowniach.Kierunek Okszów,ale przez ulicę Białą i później polami. Po swojej lewej okrążamy stare glinianki i ołotkami Oksowa kierujemy się na Stańków. Ze Stańkowa jedziemy do lasu mijając tzw Popówkę. Na skrzyżowaniu dróg w okszowkim lesie jedziemy asfaltem w lewo w kierunku Cułczyc. Czułczyce-Sajczyce. Na końcu prostej skręcamy na chwilkę w prawo i znowu w lewo. Podążamy w kierunku lasu. Dając się prowadzić ścieżkom wyjeżdżamy na porkingu koło Sawina. Jedziemy do Sawina(pomimo wielu ścieżek zabłądzić nie sposób- naturalna przeszkoda-rzeczka Garka). Rynek. Kierunek na Wierzbicę, ale nie jedziemy jak kierunkowskazy w prawo tylko podążamy prosto(mijamy ośrodek zdrowia). Kierunek Krobonosz. W Krobonoszy można zjechać na szlak prowadzący na Stawską Górę lub prosko z górki na pazurki do Stawu. Przeskok na drugą stronę drogi Chełm- Cyców. Prosto ok 1 km. Lekko w lewo i po chwili mamy po prawej stronie Dziewiczą Górę. Przejazd przez drogę włodawską w kierunku na Horodyszcze. Wjazd do Chełma w osiedle Włodawska. Ul.Kochanowskiego Ul.Rejowiecka KONIEC Odpowiedz Link Zgłoś
avalon111 Re: up 23.04.07, 22:18 aaapap napisał: > Moja propozycja takiej wycieczki(przeważnie nawierzchnia asfaltowa): > Start z ulicy Okszowskiej przy hurtowniach.Kierunek Okszów,ale przez ulicę Białą.... > KONIEC O to mi chodziło! Dziękuję. Bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: trasy rowerowe 04.05.06, 23:13 Znikam z tego wątku.Nie mam ochoty na "dyskusję" z don... Odpowiedz Link Zgłoś
donpedro72 Re: trasy rowerowe 07.05.06, 10:33 Wydaje mi się, że sporo ludzi marzy abyś zniknął nie tylko z tewgo wątku... Jeśli się mylę to przepraszam i proszę o gorące prośby o twoje pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
tociekawe Re: trasy rowerowe 11.05.06, 18:27 W Informatorze Turystycznym - Województwo Chełmskie wydanym w 1996 roku na zlecenie wojewody chełmskiego na stronie 59 sa podane trasy turystyczne samochodowe i rowerowe. Niestety są one dość długie , więc chyba z dziećmi do podwieczorka nie da się... W związku z tym ,że Chełm lezy w stosunkowo czystym regionie Polski, mam na myśli zanieczyszczenia cywilizacyjne, byłabym całym sercem za budowaniem ścieżek rowerowych o róznym stopniu trudności. Może na początek chociaż ktoś wytyczyłby jakies fajne trasy , rozrysował i krótko opisał ? Odpowiedz Link Zgłoś
karambol45 Re: trasy rowerowe 17.05.06, 09:53 kiedyś były takie artykuły o trasach rowerowych w tyg. chełmskim lub w super tyg. nie pamietam dokładnie sama wtedy zbierałam z mysla o wycieczkach z dziecmi a teraz jak mi dzieici podrosły to mi się to gdzieś pogubiło i nima a pamiętam że było coś takiego Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot rowerzysta 17.05.06, 11:58 Polecam trase szlakami turystycznymi ewentualnie np; przez glinianki na stanków- Horodyszcze- Góra Stawska-Czułczyce- Okszów- Horodyszcze- Srebrzyszcze- Brzeżno- Kamień- Borek- Chełm. Można to wydłużyć do Natalina. Odpowiedz Link Zgłoś
karol1011 Re: rowerzysta 17.05.06, 16:22 Ciekawe trasy-wzdłuż toru kolejowego z Chełma przez Bagno Serebryskie do Karolinówki, oraz z Chełma Trubakowską i dalej wzdłuż toru do lasu w Zawadówce. Fajne górki są też w Janowie (potem można jechać przez las do Zawadówki) Odpowiedz Link Zgłoś