Dodaj do ulubionych

Ślub i wesele w Chełmie

25.08.06, 13:25
Zwracam się z prośbą do osób,które niedawno przygotowywały sie do takiej
uroczystości albo są w trakcie przygotowań o informacje.Interesuja mnie
koszty ale i ogólne wrazenia z przebiegu przygotowań.Będę wdzięczna za każdą
informację.
Obserwuj wątek
    • braat1 Re: Ślub i wesele w Chełmie 22.09.06, 14:29
      Ja mialem wesele 26.08.2006. Wesele bylo na 150 w Natalinie z poprawinami na 80
      osob. Calosc razem z suknia slubna, fotografem, kamerzysta, wynajeciem pokoi w
      kamenie dla (chyba) 60 osob. To byla kwota rzedu 25000-30000. Nie wiem
      dokladnie bo to byl prezent od rodzicow.
    • szczygiel1979 Re: Ślub i wesele w Chełmie 27.09.06, 18:48
      Tylko nie róbcie przypadkiem w knajpie o wdziecznej nazwie McKenzee Saloon i
      tamtejszej Atmosferze - knajpa mieści sie w budynku synagogi (Kopernika 8)i
      podobno wesele w żydowskiej świątyni przynosi gojom nieszczęście (sala weselna
      to Sala Modlitw - te cztery słupy w centrum to miejsce Bimy - tu Rabin czytał
      Torę). Zresztą: to niesmaczne - to tak, jakby pójśc na dystkotkę do Kościoła.
      • ole707 Re: Ślub i wesele w Chełmie 05.10.06, 06:19
        szczygiel1979 napisała:

> Tylko nie róbcie przypadkiem w knajpie o wdziecznej nazwie McKenzee Saloon i
        > tamtejszej Atmosferze - knajpa mieści sie w budynku synagogi (Kopernika 8)i
        > podobno wesele w żydowskiej świątyni przynosi gojom nieszczęście (sala weselna
        > to Sala Modlitw - te cztery słupy w centrum to miejsce Bimy - tu Rabin czytał
        > Torę). Zresztą: to niesmaczne - to tak, jakby pójśc na dystkotkę do Kościoła.
        Pod kielcami jest restauracja w byłym kościele. Trzeba się z tym pogodzić bo w
        Europie nie ma już mody na religie i kościoły przeznaczają do innych funkcji.
    • punto55sx Re: Ślub i wesele w Chełmie 29.09.06, 08:02
      Mieliśmy wesele w ubiegłym roku w Relaxie na około 70 osób + nocleg dla około
      20 gości w hotelu nad restauracją. Całkowity koszt imprezy: ubrania, napoje,
      wódka, formalności w kościele, przyjęcie wyniosły nas 14000. Szefowa relaxu -
      bardzo fajna babka - można zdać się na jej gust, wie co robi, jest bardzo
      uczciwa.
    • asiek84-84 Re: Ślub i wesele w Chełmie 29.09.06, 10:30
      Ja byłam gościem w Kolorowej. Broń Panie Boże. Porażka. To się nawet restauracją nie powinno nazywać. Amatorzy...
      • coortina Re: Ślub i wesele w Chełmie 30.09.06, 23:22
        Dziękuję za informacje, może ktoś coś wie o Lotosie?
        Aha i jeszcze jedno: jakiś wart polecenia zespół?
        • anja7 Re: Ślub i wesele w Chełmie 01.10.06, 19:03
          My trzy tygodnie temu mieliśmy wesele w Dianie.Koszt 70zł za osobę.Jedzenie
          bardzo dobre,lokal elegancki.Dodatkowo za 700zł można zamówić tzw.wiejski stół z
          wiejskimi kiełbaskami,szynkami, bimbrem itp. Goście prawie od niego nie
          odchodzili :)Jednak nie polecam tam robić wesela większego niż na 120 osób, bo
          może być ciasno.
          Nam przygrywał Mad Max i goście nie mogli się nachwalić tego zespołu.Moje jedyne
          zastrzeżenie co do niego to mało oryginalne zabawy oczepinowe.Ale grali świetnie.
          Polecam.
          • coortina Re: Ślub i wesele w Chełmie 02.10.06, 11:12
            anja7 gratulacje dla świeżo zaślubionej:)
            ile wcześniej załatwialiscie formalności w kościele?
            • pafelek80 Re: Ślub i wesele w Chełmie 05.10.06, 17:18
              grupa ricco tez gra calkiem przyzwoicie i co najwazniejsze wszystko leci na zywo
              a nie z dyskietek... i perkusje maja... i dwie gitarki.. i do stolow wychodza
              pospiewac z goscmi...
              • narol007 Re: Ślub i wesele w Chełmie 16.10.06, 21:27
                A można prosić o namiary na tą kapele Ricco
        • braat1 Re: Ślub i wesele w Chełmie 19.10.06, 11:03
          Ja polecam zespol BenekBand, potrafia niezle rozkrecic wesele i nie robia
          obciachowych zabaw oczepinowcyh.
          • agnies_77 Re: Ślub i wesele w Chełmie 19.10.06, 11:21
            z zespołem można ustalić wcześniej, jakie maja być zabawy (obciachowe czy nie)
            my tak ustaliliśmy i nie było przykrych niespodzianek:)
    • doktorakagi Re: Ślub i wesele w Chełmie 05.10.06, 19:55
      Nie wiem jak teraz, ale dwa lata temu robilismy w Kosmosie. Nie polecam niestety :/
      • bonifacy12 Re: Ślub i wesele w Chełmie 14.01.07, 19:12
        no tak- a mozecie dac namiary na tego ricco? albo na benek band? bo nie moge
        nigdzie znalezc? albo na otchlan?
        szukamy na termin 2.06 lub 9.06 2007
        na maila: m-arcia@o2.pl
        bede wdzieczna

i napiszcie cos o doswiadczeniach z fotografami i kamerzystami- tez poprosze o
        namiary
        • krajekd1 Re: Ślub i wesele w Chełmie 29.03.07, 12:35
          Witam
          Na temat lokali nie bede doradzał (choć najgorszy wg mnie to Bartek)
          Kapela:to tylko i wyłącznie Contrast z Hrubieszowa,
          Kamerzystów i fotografów jest w bród, jakiegos znajdziesz-sama lipa, no moze
          jest ze dwóch co sie na tym znaja,

Uwaga najwazniejsza: Nie daj sie namówić na fotografa, kamerzyste, kapele
          polecanego przez własciciela lokalu:Własciciele tych lokali to ich naganiacze,
          dostaja kase za nagonienie klienta a z jakoscia ich usług jest najczesciej
          marnie
          1.Jesli czegos szukasz, popros o wszystkie mozliwe kontakty ze wszystkimi
          mozliwymi kapelami, kamerzystami itp i samodzielnie sprawdzaj co oferują
          2 Na forum wypowiadaja sie ludzie którzy byli na weselu swoim i moze kilku
          swoich znajomych i zapewniam Cie ze nie maja całkowitego obrazu tego rynku.
          Zatem z dystansem na temat rad które pisza

Pozdrawiam
          • habibi78 Re: Ślub i wesele w Chełmie 29.03.07, 13:26
            No jasne - wyłącznie Twoje rady są w pełni zdystansowane...Szczególnie ta
            kryptoreklama zespołu.

Nie zgadzam się co do Twojej opinii dot. domu weselnego Bartek. Bawiłam się tam
            na weselu (nie swoim) w zeszłym roku i uważam, że jest bardzo OK!

Inna rzecz, ze rzeczywiscie nie nalezy polegac do konca na radach właścicieli
            lokalu. Nie sądzę, żeby byli naganiaczami, ale każdy ma swój gust i może on się
            czasem diametralnie równić od gustu właściciela. Szczególnie dotyczy to wyboru
            zespołu. Nie spotkałam się natomiast z tym, żeby właściciel NAMAWIAŁ na jakiś
            zespół itd..Raczej na twoją prośbę da ci kilka nr tel.
            • krajekd1 Re: Ślub i wesele w Chełmie 30.03.07, 10:32
              Moja odpowiedz jest zdystansowana, zapeniam Cie

1.Własnie w Bartku pan J. nagania robote dla kapel i kamerzystów, a nagania tak
              długo do póki sie nie pokłócą. Nie wierzysz? ( Może chcesz kupic? słyszałem ze
              chce sprzedać tą stodołe)
              2.Dają własciciele nr telefonów ale.... zaprzyjaznionych koleszków
              3.Odpowiedz mi ile razy w swoim zyciu byłas na weselu ? 10 razy, 20 razy? Z
              której strony miałaś okazje przyjrzeć sie weselu,czy tylko od strony goscia
              weselnego? Wreszcie ile róznych kapel weselnych słyszałaś ?
              4.Tylko Contrast i wyłacznie Contrast-to moja opinia. Dlaczego? bo dobre
              brzmienie, dobry wokal, skład: gitara solowa, gitara solova, perkusja, klawisz.
              Zwracasz uwage na detale w brzmieniu? zwracesz uwage na jakosc wokalu, barwę
              wokalu? mysle ze nie, a to jest ważne !!! Aha zobowiazany jestem ubiec Cie w
              podstępnych domysłach-nie jestem muzykiem tej kapeli,

• avalon111 Re: Ślub i wesele w Chełmie 30.03.07, 21:02
                Ciekawa jestem Krajek skąd u Ciebie taka dogłębna znajomość tematu weselnego? Na
                ilu trzeba być, by poczuć się expertem i oczywiście z której strony?
                Tak się jeszcze zastanawiam, czy zdążę w tym wcieleniu, więc informacja o
                czasookresie byłaby dobrym uzupełnieniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka