Dodaj do ulubionych

Centrum Handlowe Rywal

04.09.07, 00:54
szykuje sie calkiem fajne centrum jak na Białą;) przyznam, ze brakowalo mi
takiego miejsca w tym miescie.. (oczywiscie mowie o dobudówce)

img408.imageshack.us/img408/2357/p1010027mw4.jpg

w centrum znajda sie miedzy innymi:

Reserved, Reserved Kids, Empik, Cropptown, Deichmann, Diverse, Reporter,
Sunset Suits, Monnari, Ochnik, 5-10-15, Wrangler, Lee, Alpinus, Vission
Express, Vobis, Da Grasso (pizzeria), Stokrotka (supermarket)

Obserwuj wątek
    • m-marecki Re: Centrum Handlowe Rywal 04.09.07, 09:39

Pożyjemy zobaczymy. Zawsze to lepiej niż powstanie takie centrum z kilkoma
      sklepami niż kolejny supermarket, bo w takim centrum chociaż więcej osób
      znajdzie zatrudnienie i w normalnych warunkach, bynajmniej tak powinno być.
    • marcin-borkowski Re: Centrum Handlowe Rywal 04.09.07, 12:57
      fajnysasaaa napisał:
      > szykuje sie calkiem fajne centrum jak na Białą

Dobrze wiedzieć, że coś się dzieje w Białej :) Szkoda tylko, że nie dzieje się
      nic w kierunku budowy ciekawych miejsc rozrywki. Jak odwiedzam rodzinne strony,
      to brakuje mi typowego centrum rozrywki, w którym możnaby było znaleźć:
      kręgielnie, bilard, siłownię, kino, restauracje, sklepy itp. Chyba, że coś
      takiego powstaje a ja nic o tym nie wiem...?

Pozdrawiam
      Martin
      • fajnysasaaa Re: Centrum Handlowe Rywal 04.09.07, 15:23
        wszystko o czym wspomniales w Białej jest, jednak rozrzucone w kilku miejscach,
        nie ma takiego jednego typowego miejsca, w ktorym znajdziesz wspomniane formy
        rozrywki..

Kregielnia, bilard itp sa np w Komecie

Silowni tez kilka jest, Kino wiadomo, w miescie pojawia sie coraz to bardziej
        ciekawe i ekskluzywne restauracje, chociazby Verona, Karczma Rycerska itp

a sklepy, to tak jak wpsomnialem w marcu otwarcie sporej galerii na 13 tys m2 z
        firmowymi markami;)
        • marcin-borkowski Re: Centrum Handlowe Rywal 04.09.07, 16:57
          fajnysasaaa napisał:
          > Kregielnia, bilard itp sa np w Komecie

Ups, ale mnie miło zaskoczyła ta informacja.

Ostatnio rzadko odwiedzam Białą, ale jak teraz będę to na 100% będę musiał
          odwiedzić Kręgielnię Kometa. Twoja informacja zmusiła mnie do poszukania w
          internecie i znalazłem już gdzie ona jest: www.kregielniakometa.com

WIELKIE DZIĘKI! Widzę, że Biała zmienia się na korzyść :)

Pozdrawiam
          Martin
          • athropos Re: Centrum Handlowe Rywal 04.09.07, 17:34
            Znów się muszę powyzłośliwiać, ale tylko troszeczkę ;)

Szkoda, że kręgielnia i bilard mają być wyznacznikami postępu i zmian "na
            korzyść". Dla niektórych zalanie hektarem asfaltu resztek pamięci historycznej
            też jest światełkiem w tunelu, a mnie sie nóż w kieszeni otwiera. Czyżbym była
            na forum jedyną osobą, której zależy na przeszłości?

Ale wizja Empiku w Białej to fajna perspektywa - moja Mama oszaleje z radości :))
            • marcin-borkowski Re: Centrum Handlowe Rywal 04.09.07, 18:10
              athropos napisała:
              > Szkoda, że kręgielnia i bilard mają być wyznacznikami postępu i
              > zmian "na korzyść".

Jak mieszkałem w Białej, to nie było możliwości zagrania w kręgle. Kiedyś był
              jeden tor kręgli na Orzechowej, ale raczej nie było to profesjonalną
              kręgielnią.. Teraz nawet nie wiem, czy pozostał po tym chociaż ten tor?
              Odwiedzam od święta rodzinę w Białej i jak dla mnie to informacja o kręgielni
              jest OK. Dla osób mieszkających w Białej na pewno nie jest to nic nadzwyczajnego.

athropos napisała:
              > wizja Empiku w Białej to fajna perspektywa

Tak. Fajna sprawa taki Empik, ale zależy jaką powierzchnię będą mieli do
              dyspozycji. Ostatnio w Piasecznie, w którym mieszkam otworzyli Empik i niestety
              mieli do dyspozycji małą powierzchnię, przez co jest bardzo mały wybór książek.
              W efekcie końcowym powstał Empik, ale muszę nadal jeździć do Empiku w Warszawie
              lub zamawiać przez internet i dopiero potem odbierać zamówione książki w
              piaseczyńskim Empiku. Ceny w Empik również pozostawiają wiele do życzenia, no
              ale... :)

Pozdrawiam
              Martin
            • browanx Re: Centrum Handlowe Rywal 04.09.07, 22:02
              athropos napisała:
              >Znów się muszę powyzłośliwiać, ale tylko troszeczkę ;)

eee już każdy wie i zna, ten charakterek;)))

>Dla niektórych zalanie hektarem asfaltu resztek pamięci historycznej

taaak? a gdzie tak zalewają w Białej?:)
              • piotrekszy Re: Centrum Handlowe Rywal 05.09.07, 06:56
                a co z parkingiem, będzie przy tym centrum? Może jakiś podziemny? A może
                dogadają się z sąsiednim proboszczem że auta będą parkować na parkingu
                parafialnym a w zamian np raz na tydzień jeden sklep podrzuci księżom jakieś
                markowe koszulki, następnie inny np Empik jakąś ksiązkę ? :)
                • marcin-borkowski Re: Centrum Handlowe Rywal 05.09.07, 08:58
                  piotrekszy napisał:
                  > dogadają się z sąsiednim proboszczem że auta będą parkować na >parkingu
                  parafialnym

W zamian "podrzucą" od czasu do czasu wiernych na mszę przed/po zakupach :)

Przy takim centrum handlowym powinien powstać parking podziemny...

Miłego dnia
                  Martin
                  • aga9001 Re: Centrum Handlowe Rywal 05.09.07, 09:05
                    tylko sklepy sklepy sklepy

jak tak dalej pójdzie to nie będzie miał kto w nich robić zakupów.
                    • fajnysasaaa Re: Centrum Handlowe Rywal 05.09.07, 19:46
                      piszecie o parkingu ...

no to powiem wam, ze bedzie parking podziemny w rywalu na jakies 70 miejsc. poza
                      tym w nowym CH beda schody ruchome i windy;);) heh
                      • negev56 Re: Centrum Handlowe Rywal 05.09.07, 20:00
                        to powiało okropnie wielkim światem:) a McDonalda nie będzie? Lubię sobie zjeść
                        niezdrowo, takie fryteczki czy bigjakiśtam, niebo w gębie:))
                        • malinmm Re: Centrum Handlowe Rywal 05.09.07, 23:00
                          negev56 napisała:

> to powiało okropnie wielkim światem:) a McDonalda nie będzie?
                          Lubię sobie zjeść
                          > niezdrowo, takie fryteczki czy bigjakiśtam, niebo w gębie:))

A mnie tam nie kreci McDonalizacja świata. Wolę sobie kanapkę zjeść.
                          Oczywiście z domu, a nie BIGkanapke.
                    • athropos Re: Centrum Handlowe Rywal 05.09.07, 21:26
                      > jak tak dalej pójdzie to nie będzie miał kto w nich robić zakupów.

czarnowidztwo. w sklepach musi ktoś pracować, ktoś będzie musiał administrować
                      nowym centrum, ktoś sprzątać, zaopatrywać - biznes robi biznes - perspektywy
                      lepsze, niż zamykanie kolejnych przybytków.
                • athropos Re: Centrum Handlowe Rywal 05.09.07, 21:24
                  >a w zamian np raz na tydzień jeden sklep podrzuci księżom jakieś
                  > markowe koszulki, następnie inny np Empik jakąś ksiązkę ? :)

hehe, znając życie, musiała by to być paleta koszulek i druga paleta książek ;)
              • athropos Re: Centrum Handlowe Rywal 05.09.07, 21:23
                > eee już każdy wie i zna, ten charakterek;)))

czyli kto wie i skąd zna, hę?

> taaak? a gdzie tak zalewają w Białej?:)

w wątku o skejtparku ;)
                • fajnysasaaa Re: Centrum Handlowe Rywal 07.09.07, 18:29
                  co do McDonalda, to na razie nic na to nie zapowiada by w bialej sie pojawil

pisalem maila do nich, to powiedziano mi, ze sa juz plany na 2/3 kolejne lata, w
                  ktorych nie przewidziano MC w bialej,

bo w sumie chetni na otwarcie byliby na zasadach franczyzy ale na to tez musi
                  byc zgoda z gory... a takiej widac nie ma jeszcze
                  • browanx Re: Centrum Handlowe Rywal 07.09.07, 20:12
                    hehe jak masz parę ładnych baniek to otwieraj.
                    takie są zasady.
                    wiem bo interesowałem się kiedyś:)
                    • negev56 Re: aha, wizję lokalną przeprowadzłam dziś 08.09.07, 12:31
                      w Rywalu, hmm...dopiero teraz, wcześniej nie składało się. No jest jasno,
                      czysto, przestronnie, ale czegoś mi brakuje, np. po zakupach fajnie jest wypić
                      kawę, zjeść ciacho albo coś, a tu ni ma...
                      I nie podoba mi się, że praktycznie tylko szmaty, szmaty i szmaty, we wszystkich
                      boksach jednakowe i nareszcie ktoś pomyślał o WC.
                      Czekam na resztę Rywala.
                    • athropos Re: Centrum Handlowe Rywal 08.09.07, 14:54
                      Cóż, mam dziwne wrażenie, że autor wątku ma wiele wspólnego z właścicielami Sasa
                      i te milijony wielkim problemem nie są ;)
                      • fajnysasaaa Re: Centrum Handlowe Rywal 10.09.07, 20:02
                        uwierz nic nie mam, nick sasaaa to totalny przypadek :)
                        • fajnysasaaa Re: Centrum Handlowe Rywal 10.09.07, 20:06
                          dowiedzialem sie dzisiaj dosc przypadkowo o kolejnych markach, ktore pojawia sie
                          w rywalu. nie bede mowil jakie konkretnie, bo potem powiecie, ze to zwykle ploty

ale wiem to od osoby, ktora widziala plan CH z planem centrum gdzie jaki sklep.

jedyne co moge powiedziec, to jak na biała to takich marek malo kto by sie
                          spodziewal ;)
                          • negev56 Re: Centrum Handlowe Rywal 10.09.07, 20:31
                            oj weź powiedz, marzy mi się Sephora:)
                            • fajnysasaaa Re: Centrum Handlowe Rywal 08.11.07, 10:16
                              cos widze, temat zamarl, nie dzieje sie nic ciekawego? nikt nie ma zadnych
                              ciekawych informacji odnosnie najemcow? heh :)
                              • athropos Re: Centrum Handlowe Rywal 10.11.07, 09:20
                                fajnysasaaa napisał:

> cos widze, temat zamarl, nie dzieje sie nic ciekawego? nikt nie ma zadnych
                                > ciekawych informacji odnosnie najemcow? heh :)

No Ty nam powiedz, ewidentnie masz informacje z pierwszej ręki, o ile sam tą
                                "ręką" nie jesteś ;))
                            • fajnysasaaa Re: Centrum Handlowe Rywal 08.11.07, 10:19
                              aa fakt, mialem powiedziec jakie marki maja byc w Rywalu, tzn taki pan widzial
                              na planach, ze ma byc Orsay, New Yorker, Telepizza to zapamietal, hehe troche w
                              tego New Yorkera ciezko mi uwierzyc, ale w reszte jak najbardziej... ;)
                              • athropos Re: Centrum Handlowe Rywal 10.11.07, 09:20
                                >tzn taki pan widzial na planach

ahaha, błagam Cię, jak długo zamierzasz jeszcze udawać, że nie masz z Rywalem
                                nic wspólnego, i że "takim panem" jesteś Ty? :) to naprawdę nic złego, nie łamie
                                też regulaminu :))
                                • fajnysasaaa Re: Centrum Handlowe Rywal 13.11.07, 13:35
                                  heh, rozbawiles mnie, ale uwierz, ze nie mam nic wspolnego z rywalem, jedyne co
                                  to to najwyzej, ze bardzo czekam na ta inwestycje i zyje nia, staram sie
                                  dowiadywac jakie beda tam sklepy itp.. uwierz;) bo nie ukrywam, to najciekawsze
                                  inwestycja w miescie od wielu wielu lat.. :) a mi zalezy by w tym miescie wiele
                                  sie dzialo, ;)
                                  • zielony_beret Re: Centrum Handlowe Rywal 13.11.07, 19:12
                                    Fajnysasaa - dołącz szybko erratę do swojego postu ,zanim mojra wróci:P(dobrze
                                    radzę!)
                                    (mitologia ze szkoły podstawowej się kłania)
                                  • kotek855 Re: Centrum Handlowe Rywal 16.11.07, 19:01
                                    Centrum Rywal to wielka kicha,nawet tam nie wchodzę, a jak pomyśle o
                                    właścicielu to nóż mi się otwiera
    • macyk Re: Centrum Handlowe Rywal 18.11.07, 01:43
      Rywal od ul. Brzeskiej to prawdziwa rozpacz estetyczna. Nie rozumiem, skąd tacy
      projektanci i inwestorzy się biorą. Ze skansenu czy co. Trzymam kciuki że od ul.
      Narutowicza wiochy nie będzie.
      • fajnysasaaa Re: Centrum Handlowe Rywal 15.01.08, 02:37
        juz w ogolnopolskich portalach z ogloszeniami, mozna znalezc oferte pracy w
        planowanym w Białej salonie Empiku;)
        • malinmm Re: Centrum Handlowe Rywal 15.01.08, 18:59
          fajnysasaaa napisał:

> juz w ogolnopolskich portalach z ogloszeniami, mozna znalezc oferte pracy w
          > planowanym w Białej salonie Empiku;)

I tak wszyscy wolą za granicą :-)

Pozdrawiam
          Marek "Malin" Maliszewski
          • dziska23 Re: Centrum Handlowe Rywal 22.11.08, 13:37
            wiecie cos o aktualnych ofertach pracy w rywalu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka