andrzej.sawa 12.04.07, 12:59 Wydany przez Demart.Fajny do promocji miasta i okolic.Dobry prezent dla znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
r.vasco Re: Plan Chełma plus 9. 12.04.07, 15:43 A może Zamość plus 9, a ściślej Chełm/Zamość plus 9. Posiadam, ciekawa rzecz, ale w planie Zamościa znalazłem kilka nieścisłości. Wysłałem korektę, niestety Demart nie przewiduje wznowienia druku z powodu bardzo niskiej sprzedaży. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Plan Chełma plus 9. 12.04.07, 15:59 Czy Ty nie jesteś aptekarzem?Ale obaj mamy rację.Co do błędów, też zauważyłem. Oczywiście,że szkoda bo fajnie skomponowane,ale z błędami. A poza tym popatrz czy nie fajnie całość wygląda,może tak to sprzedawać? Razem. Odpowiedz Link Zgłoś
r.vasco Re: Plan Chełma plus 9. 12.04.07, 23:09 Do aptekarstwa to mi daleko :) Co do pomysłu na promocję masz rację, razem nie wygląda źle. Chociaż dla mnie to dość egzotyczne połączenie, to wiem, że dla turysty z Polski wygląda to spójnie, przystępnie i łatwostrawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Plan Chełma plus 9. 13.04.07, 09:01 I właśnie o to chodzi,bo promocja towaru musi uwzględniać percepcję klienta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Niestety to jest Plan Chełma plus 9. 13.04.07, 15:23 Ale z punktu widzenia obcych popatrz - więcej widzą,cały region. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot Re: Niestety to jest Plan Chełma plus 9. 13.04.07, 16:54 No tak jest w tytule a zamosciak pisze upoarcie że to zamość plus 9. dziwne że sie słabo sprzedaje- za jednym zamachem kupuje sie 9 planów miast. może w sezonie będzie wzięcie Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Niestety to jest Plan Chełma plus 9. 13.04.07, 16:56 Nie wiem ile kosztuje. No i jak zwykle problem spotkania klienta z towarem - nie każdy potrafi to zorganizować. Odpowiedz Link Zgłoś
trokan Re: Niestety to Ty sie mylisz... 13.04.07, 20:34 Wiem sporo o tym wydawnictwie, bo z nimi wspolpracowalem. Chlopak sie nie upiera a mylisz Ty Tomku dlatego, ze: 1) Okladka nie ma typowego awersu i rewersu - z jednej strony dla chelma, z drugiej dla Zamoscia 2) Tytul opracowania z nr ISBN znajduje sie wewnatrz mapy na stopce redakcyjnej - jest ewidentnie napisane "Chelm plus 9" "Zamosc plus 9"; zobacz na stronie internetowej Wydawcy jak to prezentuja www.demart.com.pl ("Chelm/Zamosc plus 9") 3) Plan wydali w duzym nakladzie i maja problem ze zbyciem - tak jest dla malych miast - trzeba je wydawac w malym nakladzie ale wtedy mapa jest droga i malo kto ja kupuje. Cos za cos! Ta kosztuje w granicach 6-7 zl. Aby zwiekszyc sprzedaz umiescili 9 planow miast na jednym arkuszu. Sa informacje adresowe dla miast, brak opisow miejscowosci, czy zabytkow (to ma np "Przemysl plus 6"). A Wydawca pierwotnie mial wydac sam Zamosc ale zostawalo puste miejsce wiec dodali Chelm. Slaba sprzedaz to wynik: zbyt duzego nakaladu, Zamosc ma duzo sporo planow, brak opisow tras turystycznych i okolic (Roztocze, Polesie). Po roku od wprowadzenia mapy (2005) zrobili juz aktualizaje (2006) i teraz bedzie niepredko. Ot i tyle pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Niestety to Ty sie mylisz... 13.04.07, 21:54 Ja mam z datą 2006. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjot No faktycznie 16.04.07, 16:02 pisałeem o czymś coczego w tamtym momencie nie miałem przed oczyma Kupiłem kilka miesięcy temu i mnie akurat taka forma odpowiada. Ogólnie wydawnictwo jest ok. : > Wiem sporo o tym wydawnictwie, bo z nimi wspolpracowalem. Chlopak sie nie > upiera a mylisz Ty Tomku dlatego, ze: > > 1) Okladka nie ma typowego awersu i rewersu - z jednej strony dla chelma, z > drugiej dla Zamoscia > 2) Tytul opracowania z nr ISBN znajduje sie wewnatrz mapy na stopce > redakcyjnej - jest ewidentnie napisane "Chelm plus 9" "Zamosc plus 9"; zobacz > na stronie internetowej Wydawcy jak to prezentuja www.demart.com.pl > ("Chelm/Zamosc plus 9") > 3) Plan wydali w duzym nakladzie i maja problem ze zbyciem - tak jest dla > malych miast - trzeba je wydawac w malym nakladzie ale wtedy mapa jest droga i > malo kto ja kupuje. Cos za cos! Ta kosztuje w granicach 6-7 zl. > > Aby zwiekszyc sprzedaz umiescili 9 planow miast na jednym arkuszu. Sa > informacje adresowe dla miast, brak opisow miejscowosci, czy zabytkow (to ma > np "Przemysl plus 6"). A Wydawca pierwotnie mial wydac sam Zamosc ale zostawalo > > puste miejsce wiec dodali Chelm. Slaba sprzedaz to wynik: zbyt duzego nakaladu, > > Zamosc ma duzo sporo planow, brak opisow tras turystycznych i okolic (Roztocze, > > Polesie). Po roku od wprowadzenia mapy (2005) zrobili juz aktualizaje (2006) i > teraz bedzie niepredko. > > Ot i tyle > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
r.vasco Chełm/Zamość do tomkajot 14.04.07, 02:02 Nie piszę, że Zamość. Chodzi mi o prawdę obiektywną - tytuł brzmi Chełm/Zamość plus 9. Czy nie widzisz, że akceptuję to połączenie i podoba mi się to...??? Widzę w tym szansę dla naszych miast i regionów. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Chełm/Zamość do tomkajot 14.04.07, 09:29 Ciebie nie trzeba przekonywać,ale innych chyba tak. Promocja terenów wg. tej mapki stwarza większe nadzeje,bo od Włodawy do Tomaszowa jest sporo rozmaitych obiektów i terenów,różnorodnych na wszelkie sposoby. No i jedno - nie jest to układ z jednym ośrodkiem dominującym i tylko uzupełnieniami. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Chełm/Zamość do tomkajot 14.04.07, 16:23 Nie bardzo rozumiem o co chodzi w tym wątku, ale zdaje mi się, że o jakąś mapkę Chełma i że to ma być niby sposób na promocję miasta. Jakieś to takie pokrętne myślenie mi się wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Chełm/Zamość do tomkajot 14.04.07, 19:38 Mam prośbę zobacz,a potem oceń. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Chełm/Zamość do tomkajot 14.04.07, 20:37 To jest konkretne wydawnictwo i akurat parę osób to zna. Miasta na obszarze od Włodawy do Tomaszowa Lubelskiego,czyli od Ziemi Chełmskiej do Roztocza. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho44 Re: Plan Chełma plus 9. 16.04.07, 08:43 Dlaczego moderator usuwa posty,dotyczace wypowiedzi na temat p.sawy? Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Plan Chełma plus 9. 16.04.07, 11:55 Widocznie Osama ben Sawa ma wpływ na ten Kwiatuszek. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho44 Re: Plan Chełma plus 9. 16.04.07, 12:30 No chyba że tak,bo to już któraś moja opinnia o tym panu została usunieta.Ma gostek plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Plan Chełma plus 9. 16.04.07, 18:56 Bo to były klasyczne "zaczepne" posty, a ja takich nie lubię. I nikt nie ma na mnie wpływu, a przynajmniej nikt z tego forum! :P Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Plan Chełma plus 9. 16.04.07, 23:00 Nawet ta namiastka władzy może Ci Kwiatuszku zaszkodzić. Lepiej wyluzuj albo wywal dziadka andre z forum. I moja rada. Unikaj fundamentalistów. Z jakiego bądź kościoła. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho44 Re: Plan Chełma plus 9. 17.04.07, 09:40 A posty nie były zaczepne,tylko pytające.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Plan Chełma plus 9. 17.04.07, 16:07 Nie, wcale nie były pytające, to że nie są widoczne, to nie znaczy, że ja ich wciąż nie widzę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
r.vasco Re: Plan Chełma plus 9. 17.04.07, 20:10 Panowie. Czy ta walka na prawdę jest potrzebna? Porozmawiajmy o meritum. Temat nie zaprzeczalnie jest ważny. Odsunmy na bok własne animozje. Ja uwierzylem , że Zamość i Chełm mogą istnieć równoprawnie i dostrzegłem w tym szansę dla naszych regionów. Ta mapka jest jednym z wielu narzędzi promocji naszych ziem. Na tym się skupmy, a nie na walce (politycznej). Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Plan Chełma plus 9. 17.04.07, 20:23 czasami odreagowanie jest ważniejsze niż meritum. Ale ad rem. Może przekonujmy innych.Może warto,żeby właśnie na rozmaitych targach promować większy obszar.Może nie będziemy się licytować.Przy okazji Targów w Chełmie będę się starał pod tym kątem z paroma osobami pogadać. Mamy sporo /już/ stadnin,może więcej tras końskich tak pod Włodawę i Janów Lubelski.Może wiecej tras rowerowych.Był taki rowerowy pociąg z Warszawy,nie wiem czy w to lato też będzie. Odpowiedz Link Zgłoś