Dodaj do ulubionych

Jaką szkołę wybrać ???

21.01.16, 15:45
Cześć wszystkim mam pytanie które nutruje mnie już od dawna. Właśnie kończę naukę w gimnazjum, jednocześnie w tym roku zacząłem naukę w szkole muzycznej I st. Cały problem polega na tym, iż z muzyką związany byłem od dawna niestety wcześniej nie miałem mozliwosci nauki dlatego też zacząłem ją dość późno. Jestem pewien, że chciąłbym kontynuować ją w szkole II stopnia i studiach niestety ciągle trzyma mnie ten I stopień. Chodzi mi głównie o czas jeśli wszystko dobrze pójdzie skończyłbym liceum wraz z I stopniem, niestety aby dostać się na studia muzyczne najlepszym rozwiązaniem byłoby ukończenie szkoły II stopnia co kazałoby mi czekać 6 lat po ukończeniu szkoły średniej. Jestem już za "stary" aby ubiegać się o przyjęcie do Ogołnokształcącej Szkoły muzycznej gdyz wymagany wiek to 14 lat. W tym momencie jedyne czego jestem pewny to to, że chciąłbym związać moją przyszłosć z muzyką niestety moja sytuacja jest patowa. Nie widzę dla siebie innej perspektywy niż ten kierunek kształcenia ale nie wiem jak wszystko poprowadzić tak by nie kończyć studiów w wieku max. 32 lat. Czy ktoś ma jakiś pomysł ?
Obserwuj wątek
    • wroclaw_sokrates Re: Jaką szkołę wybrać ??? 13.04.16, 10:59
      Zapraszamy do naszego liceum zaocznego, całkowicie bezpłatnie, zajęcia co drugi weekend. sokrateswroclaw.wix.com/liceum

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka