Dodaj do ulubionych

USG genetyczne

18.11.16, 10:19
Kiedy się wybieracie? Ja w poniedziałek. Ciekawe czy będzie widać już płeć, poprzednio ten sam lekarz widział i się sprawdziło.
Obserwuj wątek
    • metalwrona Re: USG genetyczne 18.11.16, 10:30
      Ja mam za równy tydzień, 25go na 17:50. Prowadzę ciążę w Medicoverze, a USG robią u Medi-partnera, gdzie jest super-hiper sprzęt do USG 4D. Wątpię żeby już płeć była bo to będzie 12 tc + 2 d, no chyba że chłopak, to może pisiorek już bedzie sterczał ;-).

Sara, a gdzie robisz, skoro z moich okolic jesteś? Bo ja mam w Pro_Creative na Czystej 5.
      • sara_lesniewska Re: USG genetyczne 18.11.16, 10:34
        To ja ciąże po sąsiedzku prowadzę, bo w Scanmedzie :) A usg robię u dr Zarotyńskiego w Meavicie. On oceniał ostatnio po kącie jakiegoś wypustka w układzie moczowym, czy coś takiego :) Powiedział że u dziewczynki takie nachylenie się nie zdarza, no i jest chłopak.
        • metalwrona Re: USG genetyczne 18.11.16, 10:46
          No w Scanmedzie tez mogłam sie umawiac na to USG, bo jest Medi-partnerem, ale zdecydowałam się na Pro, bo mam lepszy dojazd od siebie ;-).
          Kurcze, chciałbym drugą dziewczynkę... Ale co będzie to będzie, pisiorek tez może być, byleby zdrowy :-)
          • sara_lesniewska Re: USG genetyczne 18.11.16, 10:53
            o widzisz ja bym chciała drugiego chłopca, hehe, zawsze to ekonomicznie i może lepszy kontakt między dziećmi :) Ale z dziewczynki też się ucieszę. Oby tylko wszystko było ok.
            • mama.kala Re: USG genetyczne 18.11.16, 11:37
              Jestem umówiona na 10 grudnia (to będzie 10t2d) na usg genetyczne ale jeszcze się waham czy w ogóle robić genetyczne czy zwykłe.
      • e_le_n_a Re: USG genetyczne 23.01.17, 16:01
        U mnie lekarz stwierdził chłopca ,miałam USG genetyczne i PAPP-A.Czy się nie pomylił okaże sie pewnie w tym tygodniu,mam wizytę u swojego gina.18 Tc leci :)
    • lili2010 Re: USG genetyczne 20.11.16, 13:40
      Ja mam 9 grudnia to będzie 13 tc ,poprzednim razem było widać chłopca. Teraz mi kompletnie obojętne bo wszystkie dzieci już mam, chłopak tańszy w utrzymaniu i o nim marzy syn a córka o siostrze 😊
    • sara_lesniewska Re: USG genetyczne 21.11.16, 15:33
      Ja już po USG. Wszystko ok, maluch wymiarami idealnie zgodny z wiekiem ciąży. Co do płci powiedział, że nie podejmie się określenia ale raczej dziewczynka. No może jeszcze się siusiak jednak pojawi :D
      • metalwrona Re: USG genetyczne 25.11.16, 20:26
        Po USG, wszystko idealnie jak powinno być, płci jeszcze nie widac, ale maluch bardzo się kręcił, dostałam jeszcze skierowanie na test PAPPA bo mam w pakiecie w Medicoverze. To już podjadę w pn w Katowicach a nie w Krakowie, bo niestety stała się w rodzinie rzecz która mi zniszczyła całą radość z USG :-(
        • mama.kala Re: USG genetyczne 28.11.16, 14:54
          Zazdroszczę, że jesteście już po. Super, że z maluchy zdrowe 😄. Z mojego doświadczenia wynika, że jeśli płci nie udało się określić w pierwszym usg (12-14 tydz) to rodziła się dziewczynka, ale to oczywiście w kręgu moich znajomych tak było 😊.
          • sara_lesniewska Re: USG genetyczne 30.11.16, 10:46
            No ja już się oswajam z myślą o dziewczynce ;)
    • wredna.czarovnica Re: USG genetyczne 02.12.16, 19:08
      Ja też już po. 50% szans na dziewczynkę;) ale wszystkie wymiary i przepływy są ok, więc chociaż trochę zmartwień odeszło. Wybieracie się na testy genetyczne?
      • lili2010 Re: USG genetyczne 12.12.16, 18:12
        Ja się wybieram , jutro mam pobranie krwi
        • wredna.czarovnica Re: USG genetyczne 12.12.16, 22:47
          Ja chciałam zrobić test IONA, ale po kilku dniach od pobrania okazało się, że mają problem w laboratorium i nie wiadomo kiedy mogliby przebadać próbkę. Zdecydowałam się na NIFTY - czekam na wyniki.
          Jaki test robisz??
          • lili2010 Re: USG genetyczne 13.12.16, 19:38
            Nifty dzisiaj pobranie , wynik za 10 dni
          • wredna.czarovnica Re: USG genetyczne 20.12.16, 20:51
            U mnie wszystko wyszło ok - zdrowy chłopak:)
      • metalwrona Re: USG genetyczne 13.12.16, 08:54
        Ja miałam test podwójny Pappa i wszystko OK wyszło :-)
        • mama.kala Re: USG genetyczne 13.12.16, 14:40
          Brałam pod uwagę pappa tylko jeśli coś wyjdzie nie tak w genetycznym, na szczęście wszystko jest ok, maluch zdrowy, płeć nieznana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka