maj_a25 27.09.16, 04:23 Wiem że jeszcze wcześnie, ale macie już jakieś wybrane imiona dla dzieci? Moje typy to dla dziewczynki: Liliana, Laura lub Lidia. A dla chłopca Artur lub Piotr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszkallo Re: imiona 27.09.16, 08:24 Moje typy to dla chłopca: Tymon, Maksym, Marceli, Mikołaj, Jan. dla dziewczynki: Julianna, Lilianna. Więcej imion mi sie nie podoba. Najgorsze jest to, ze M ma cakiem inne typy. I na obecną wyglada na to, ze nasze dziecko będzie bezimienne. Odpowiedz Link
redheadfreaq Re: imiona 27.09.16, 09:28 Twój przynajmniej JAKIEŚ ma... Mój wysłuchał całej listy i łaskawie obiecał rozważyć 2 lub 3. Te, które mi się podobają, odpadły w przedbiegach. Na szczęście jest jeszcze dużo czasu na rozważania. Odpowiedz Link
agnieszkallo Re: imiona 27.09.16, 10:14 Ma typy np.Patryk, Marek, Władysław, Michał, Krzysztof, Bogdan. A dla corki np. Bożena, Anna, Weronika i jego typ nr.1 Nikola. Absolutnie odmienne niz moje. I nie pasujace do imion rodzeństwa, a chcialabym, zeby jakos to brzmialo. Odpowiedz Link
kaamilka Re: imiona 15.10.16, 23:19 Do Kacpra i Oliwii pasuje i Weronika i Nikola. W jednym tonie. Poza tym dzieci to nie filiżanka ze spodkiem. To nie komplet. Odpowiedz Link
agnieszkallo Re: imiona 15.10.16, 23:48 Nie komplet, ale rodzina i chciałabym, zeby imiona ze sobą wspolgrały i żadne w przyszłości nie narzekało, że ma ciotkowate czy nazbyt wymyślne imię. A dla mnie do takich kategorii naleza Bogdan, Władysław czy Nikola. Odpowiedz Link
ann_czy Re: imiona 27.09.16, 10:36 Z pierwszym synem nie było problemu i od razu był Julkiem. Teraz nic nie przychodzi do głowy. Odpowiedz Link
muszka_tse_tse Re: imiona 27.09.16, 11:58 W poprzedniej ciąży mieliśmy wybrane imiona dla córki: Anna lub Helena, a dla syna: Szymon. Urodziła się dziewczynka, wybór padł na Anię, więc teraz nie mamy wątpliwości, Szymon lub Helena 😊 Odpowiedz Link
madlennn1 Re: imiona 27.09.16, 12:13 U mnie będzie Leon, Tymon lub Marcel, ale mój typ to Leon.., a dla dzieczynki Inga, Laura, Nell lub Helena.. Choć wszystko może się zmienić Odpowiedz Link
peepy Re: imiona 27.09.16, 20:17 U mnie ostatecznie już wybrane imiona zaakceptowane przez męża: dla córki - Iga, dla syna - Ignacy lub Filip (zobaczę dziecko i wtedy zdecydujemy które bardziej pasuje ) Odpowiedz Link
zkarolina26 Re: imiona 27.09.16, 21:19 Dla dziewczynki zawsze podobalo mi sie Alicja wiec jak bedzie dziewczynka to Alicja chociaz ostatnio zaczelalm myslec o Lilce a dla chlopca sie zastanawiamy 😋 Odpowiedz Link
agusiatko24 Re: imiona 16.10.16, 08:25 ja chciałam Alicje lub Anastazje a maz chce Wiktorie🙃 Odpowiedz Link
puwen Re: imiona 28.10.16, 10:51 Chłopiec: Franciszek, dziewczynka: Florentyna. Tylko nasza córka się nie zgadza i wymyśla imiona w stylu Lisek i Lesinka Odpowiedz Link
mamasynka04.2011 Re: imiona 28.10.16, 19:59 Na 90 % drugi syn prawdopodobnie będzie Miłosz Marek Odpowiedz Link