29.04.17, 14:06
Na dniach planuję duże zamówienie w aptece gemini, ale nie mam pojęcia czym myć i smarować malucha, na co się zdecydujecie??
Obserwuj wątek
    • martishia7 Re: kosmetyki 29.04.17, 14:15
      Seria Sylveco dla dzieci. Zaopatrzyłam się we wszystko na targach kosmetyków ekologicznych w bardzo korzystnej cenie ;) No, prawie wszystko, bo płyn do mycia im wyszedł. Ale krem, oliwka z betuliną i zasypka już leży w komodzie. Zasypkę to kupiłam bo jest dobra i żeby mieć pudełko z dziurkami, potem będę sobie do niego sypać mąkę ziemniaczaną ;) Na jakieś ciężkie sytuacje Sudocrem w odwodzie. Zobaczy się w praniu jaką dziecko będzie miało skórę. Sensowne kosmetyki są Momme, ale trochę drogie jednak. Derma Ecobaby tak samo. No i co do zasady babydream Rossmann jest w porządku, jakieś jedno czy dwa zgniłe jabłka tylko są. Poczytaj sobie bloga Sroki ;) Nauczył mnie jednego - co do zasady Johnsona/Pampersa/Bambino/Nivea należy omijać szeroki łukiem.
      • martishia7 Re: kosmetyki 29.04.17, 14:15
        A Sylveco wybrałam też po części dlatego, że to polska marka ;)
    • wisnia-w-czekoladzie Re: kosmetyki 29.04.17, 22:24
      Też będę zamawiać w Gemini (pierwszy raz ;) ) póki co wrzucam do koszyka co tam mi się przypomni i jak stwierdzę, że lista wyczerpana to zamówię.
      Jestem pod absolutnym wrażeniem bloga Sroki ! Głównie jej pasji i wiedzy. :-)
      Kąpać będę w Babydream. A kremować tylko wtedy kiedy okaże się, że skóra tego regularnie potrzebuje. Jeśli nie to tylko okazjonalnie do zabawy i masażu. Nie cierpię oliwek, więc tego nawet nie kupuje. Dopiero wtedy kupię kiedy przytrafi się ciemieniucha - chyba, że znacie coś lepszego ? :-)
      6 lat temu pod pieluszkę używałam linomag i teraz też tak będzie. Pudru też nie kupuję, jakby co to mąka ziemniaczana zawsze jest w domu ;)
      Krem z filtrem jeszcze jakiś mineralny na spacery
      • martishia7 Re: kosmetyki 29.04.17, 22:50
        O jeśli chodzi o przeciwsłoneczny, to mam na liście Sunbrella Dermedica - polski, akceptowalna cena i Sroka-approved ;)
        • joannapoznan Re: kosmetyki 09.05.17, 09:53
          o matko, wywróciłyście mi ze Sroką listę wyprawkową do góry nogami:( Kąpałam w Oilatum, smarowałam sudokremem i brałam pierwsze z brzegu chusteczki nawilżane. No dobra biorę się za nową listę.
          • wisnia-w-czekoladzie Re: kosmetyki 10.05.17, 08:56
            Ooooo tak, na początku można się zachłysnąć :-)

Ale wiecie co ?
            Mam w domu jeszcze płyn do kąpieli Mixa, którego ona nie poleca. I mam bardzo chwalony przez nią Babydream. Stosuje teraz na zmianę do kąpieli córki dopóki się nie skończy któryś i niestety robię błąd mieszając bo nie wiem który to z nich mi dziecię wyszusza :-) !
            Jak się okaże, że Babydream to kolejny raz będzie dowód, że nie ma obiektywnie dobrych rzeczy, tylko każdemu wedle jego potrzeb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka