27.04.11, 13:20
Od razu się przyznaję, że to zacne forum podczytuję już od kilku lat i to z przyjemnością. Ponieważ ostatnio znów mam coś, co nazywam fazą na Musierowicz, postanowiłam w końcu z wami się przywitać:)
Obecnie czytam "Pulpecję".
Obserwuj wątek
    • marslo55 Re: Witam:) 27.04.11, 13:53
      aniluna napisała:
      "Ponieważ ostatnio znów mam coś, co nazywam fazą na Musierowicz, postanowiłam w końcu z wami się przywitać:)"
      Wszyscy chyba jeszcze śpią, więc w zastępstwie bardziej zasłużonych forumowiczek i forumowiczów przywitam Cię na razie Ja - wręczam jelitko, kapuśniaczek i zdatny do buntowniczego spożycia kisiel:)
      W "Pulpecji" drażniło mnie strasznie to, jak narratorka i jej postaci traktują Romę. Podobało mi się zaś odstępstwo od reguły "same szóstki od góry do dołu" i uczynienie główną bohaterką leniwej sybarytki;)

• filifionka-listopadowa Re: Witam:) 28.04.11, 13:51
        Witamy, witamy i obrzucamy girlandami jelitek! Nie zmarzłaś aby za tym krzaczkiem? Herbatki może? Mam jeszcze czekoladowego zająca ze Świąt, może masz ochotę?

marslo55 napisała:
        > W "Pulpecji" drażniło mnie strasznie to, jak narratorka i jej postaci traktują
        > Romę. Podobało mi się zaś odstępstwo od reguły "same szóstki od góry do dołu" i
        > uczynienie główną bohaterką leniwej sybarytki;)

To odstępstwo bardzo mi się podobało gdy sama uczyłam się do matury. Teraz jako młoda czytelniczka bardzo chciałabym jakaś pozytywną bohaterką oblewającą ważny egzamin podczas sesji, by było się z kim utożsamić czasem.
        Drażniło mnie to:
        - Nie, nie dlatego. Tylko powiedz mi, skąd ty wiesz, że go kochasz? I, co ważniejsze: skąd wiesz, że on kocha ciebie?
        - Oj, zadajesz pytania osobiste - odparła Gaba z rezerwą. (!!!!)
        - Czy nie mogę zadać osobistego pytania własnej siostrze? Kogo mam spytać? Mamy... się wstydzę.
      • slotna Re: Witam:) 30.04.11, 10:53
        > Podobało mi się zaś odstępstwo od reguły "same szóstki od góry do dołu" i
        > uczynienie główną bohaterką leniwej sybarytki;)

Ale przed "Pulpecja" piatki od gory do dolu miala chyba tylko Elka?
    • kkokos Re: Witam:) 27.04.11, 20:00
      witaj :)
      • pola_lawendowe Re: Witam:) 29.04.11, 14:20
        Dzień dobry, ach dzień dobry.:) Skoro jelitka zostały rzucone, to:

"Damy ci kwiatek na Święto Kobiet
        Czapkę na bakier i Polski obie
        Damy ci wódki i bilet do kina
        Kace i smutki i dwóje na szynach

Damy przyrzeczeń starych tysiące
        I niedorzecznie małe pieniądze
        Damy ci bełkot i stracha w polu
        A dla małego miejsce w przedszkolu"

:)) i niech przesył będzie łaskawy

• aniluna Re: Witam:) 29.04.11, 17:58
          Dziękować:)
          • doratos Re: Witam:) 30.04.11, 11:08
            Witaj i rozgość się,za tymi krzaczkami musiało być strasznie niewygodnie!:)
            Pulpecja to mi się też podobała za tę niedoskonałość,zresztą do dziś,cieszę się,że nic sobie nie robi ze swej puszystości,to tak jak ja!:):)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka