09.11.14, 11:54
Przeczytalam tylko chyba 4 czy 5 pierwszych czesci Jezycjady jako nastolatka, dawno temu, chcialabym przeczytac calosc od poczatku, ale nie mieszkam w Pl, wiec pojscie do biblioteki czy ksiegarni nie wchodzi w gre. Czy mozna ta serie dostac w formie ebookow?
Obserwuj wątek
    • pola_lawendowe Re: Ebooki 09.11.14, 12:13
      Nie, książki Musierowicz nie są dostępne w formie ebooków. Autorka serii nie wyraziła zgody na serię w postaci elektronicznej.
      • pola_lawendowe Re: Ebooki 09.11.14, 12:14
        " serię serii", a! a! przprszm.
      • lezbobimbo Re: Ebooki 09.11.14, 13:23
        pola_lawendowe napisała:
        > Nie, książki Musierowicz nie są dostępne w formie ebooków. Autorka serii nie wy
        > raziła zgody na serię w postaci elektronicznej.

Za krokwią na sianku schowała, malowana zbożem rozmaitem...
        • kanga_roo Re: Ebooki 10.11.14, 18:23
          przecież przy wersji elektronicznej to by można te książki przez internet kupować, i to bynajmniej nie wysyłkowo. tfu, na psa urok!
          i jeszcze by się wydało, że ja, mieszkanka wsi w gminie Pobiedziska, mogłabym sobie "Wnuczkę" kupić i przeczytać z domu nie wychodząc, w błocie nie brodząc przez spróchniałe mostki i lasy oraz Kobyłki do bryczki nie zaprzęgając.
          bo, przyznam, że bym się skusiła jednak, z samej ciekawości jakie jeszcze kwiaty nt mojego miejsca zamieszkania znajdę w literaturze pięknej. ale jak mi przyjdzie podjechać do empiku to jednak się zastanowię dwa razy, albo i cztery, i może poczekam, aż ktoś mi książkę pożyczy, tak czy inaczej.
          • ding_yun Re: Ebooki 10.11.14, 19:50
            Szczerze mowiąc to ja nawet myślałam, żeby wystosować jakąś petycję do wydawnictwa Akapit Press/autorki, żeby jednak rozważyli wydanie Jeżycjady w formie ebooków. Dla osób mieszkających za granicą, jak wyżej podpisana, to byłaby naprawdę dobra wiadomość. Tylko jakoś nie wierzę w powodzenie mojej misji. Czy ktoś wie dlaczego MM nie wydała stosownej zgody? Uzasadniała to jakos publicznie?
            • iwoniaw Re: Ebooki 10.11.14, 23:19
              W KG były kiedyś teksty o tym, jak to książka elektroniczna nie jest Tak Naprawdę Książką i Kulturą - nie tylko w odniesieniu do J., tylko ogólnie. Pewnie w archiwum możnaby jeszcze znaleźć. MM chyba należy do tych zwolenników "prawdziwego czytania" w papierze, wszystko inne to nędzny erzac.
    • vi_san Re: Ebooki 11.11.14, 10:23
      Masz maila gazetowego?
      • gat45 Re: Ebooki 11.11.14, 10:39
        Ja mam <powiedział przymilnie Gat>
      • lianis Re: Ebooki 11.11.14, 11:08
        Mam, korzystam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka