Dodaj do ulubionych

z archiwum MM

23.09.07, 22:55
<a href'> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25788&w=41017563&a=41017563 "O "Czarnej Polewce"" <a href>
Obserwuj wątek
    • ready4freddy Re: z archiwum MM 23.09.07, 23:00
      nieodzowne tlumaczenie sie z popelnionej glupoty: bardzo przepraszam za te wpadke, probowalem dokonac przerastajacej mnie sztuki wklejenia linka z opisem :) i dokonalem tego "testowo" w przekonaniu, ze skoro to ja zakladam watek/dodaje post, bede mogl go edytowac lub skasowac.. niestety, forum gazeta.pl to nie forum electroalliance.net i ten model tak NIE MA :)

do rzeczy: czytalem sobie foruma i pare razy zdarzylo mi sie kliknac linka w czyjejs wypowiedzi, a nastepnie zadziwic sie, ze takiego watku nie widzialem w spisie. oto jak odkrylem strrrraszna prawde o watkach zarchiwizowanych (tu wstawic nastojowa muzyke z horroru). i tak sobie pomyslalem, ze moze by stworzyc indeks tychze watkow, jesli sie komus przydarzy taki napotkac/wrocic do takowego? nie mozna sie w nich dopisywac, ale czasem moze ciekawie jest takowy poczytac? wiec podaje dwa, ktorem znalazl:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25788&w=41017563&a=41017563 - O "Czarnej Polewce" (zalozycielka: poznananka)

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25788&w=40025446&a=43806035 - tak sobie czytam... (zalozycielka: agnieszka_azj)

pozdrawiam ;)
      • onion68 Re: z archiwum MM 24.09.07, 06:47
        Ja właśnie kilka dni temu chciałam wyciągnąć zeszłoroczny wątek o jesieni (bo
        idzie jesień ;), natknęłam się na przeszkodę w postaci braku możliwości
        dopisywania się, niestety, na wklejenie linku nie wpadłam. W zeszłym roku jakoś
        mi umknął, a teraz fajnie było poczytać,zwłaszcza o forumowych talentach do
        robótek ręcznych (to był też mój problem w szkole; posługując się cytatem z
        Sowy, ja nawet kulkę z plasteliny krzywo ulepię).
        • ready4freddy Re: z archiwum MM 24.09.07, 14:54
          to poszukamy :) (o jesieni znaczy).

bardzo mi milo, ze watke zostal przyszpilony, czy da sie rowniez usunac moj
          niefortunny pierwszy wpis? :)
          • the_dzidka Re: z archiwum MM 26.09.07, 17:50
            Niestety, drogi r4f, usunięcie pierwszego wpisu kasuje jednoczesnie
            cały wątek :-)
            • ready4freddy Re: z archiwum MM 03.10.07, 14:57
              oops :) teraz juz wiem, czemu w dyskusjach na "wiadomosciach" czasem znikaja cale drzewka - wystarczy, ze pan cenzor usunie glowny wpis :)
      • onion68 Re: z archiwum MM 26.09.07, 13:54
        No, nie do wiary, ile krwi mi się właśnie napsuło! Przy lekturze
        wiedźmińsko-polewkowego wątku! Ale to kara boska za nieetyczne zachowanie
        (zajmowanie się forum w pracy). No więc biorę się za robotę, ale potem wrócę tu.
        Tylko zaprotestuję przeciwko porównywaniu jakiejkolwiek postaci jeżycjadowej do
        Vysygoty z Corvo - nie znajdziesz w Jeżycjadzie postaci tego formatu.
        A Ignacy Borejko to błędny rycerz w kolejce po wypłatę (lecz ostatnio niestety
        również nieco szalony)
    • ginestra Re: z archiwum MM 24.09.07, 09:03
      Ja też bardzo lubię te stare wątki. Myślę, że to dobry pomysł z tym wklejaniem.
      Pozdrawiam
    • ready4freddy Re: z archiwum MM 24.09.07, 14:57
      ciekawy, choc krotki watek:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25788&w=35560178&a=47040056 - Upal i
      mroz w Jezycjadzie (mika_p)
    • onion68 Re: z archiwum MM 25.09.07, 18:02
      Następny na czasie :)
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25788&w=49419966&v=2&s=0
      • meduza7 Re: z archiwum MM 25.09.07, 19:17
        A tutaj o jesieni:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25788&w=48137954&v=2&s=0
        wklejam z dumą, bo sama go założyłam :)
        • onion68 Re: z archiwum MM 25.09.07, 20:55
          Fajny był:)Jesień to moja ulubiona pora.
          • tygrys2112 Re: z archiwum MM 25.09.07, 22:07
            Moja też. Najbardziej lubię zbierać kolorowe liście klonów :)
            • onion68 Re: z archiwum MM 25.09.07, 22:42
              Prawda? Całe to bogactwo i kolory...
              • uccello Re: z archiwum MM 25.09.07, 23:11
                A ja kolory ziemi mam w nosie!
                • ready4freddy Re: z archiwum MM 26.09.07, 09:42
                  jak to, w nosie? chyba nie wywrocilas sie na nos na mokrych lisciach? :) ale
                  zarty na bok :) jaka tam u was pogoda, dziewczyny? u mnie dzis autentyczna
                  jesien, nie zlota bynajmniej - mzy i szaro i chlodnawo, bueee :)
                  • onion68 Re: z archiwum MM 26.09.07, 10:40
                    U mnie (wioska pod Warszawą) wczoraj było złoto, dzisiaj rano mgliście, a teraz
                    poszarzało. Dla mnie i tak, i tak pięknie.
                    • tygrys2112 Re: z archiwum MM 26.09.07, 11:53
                      w Poznaniu słońce raz wychodzi, raz się chowa :) Złotej jesieni
                      jeszcze nie ma, widać dopiero zaczątki. Trochę mi szkoda na myśl, że
                      nie będę mogła zbierać liści w Parku Kasprowicza (mówcie, że mam
                      szajbę, proszę bardzo :) ). Pocieszam się jedynie myślą, że w
                      Monachium jest bardzo dużo zieleni i może tam jesień będzie równie
                      piękna.
                      • onion68 Re: z archiwum MM 26.09.07, 12:06
                        Google mówi, że to zdjęcie zrobione w Monachium
                        www.wissen.de/wde/generator/substanzen/bilder/sigmalink/m/ma/mad_/madchen_mit_ausgebreiteten_armen_im_herbst_herbstlaub_8902087,property=zoom.jpg
                        :-)
                        • tygrys2112 Re: z archiwum MM 26.09.07, 12:49
                          Dzięki, Onion :-) Pokrzepiłaś mnie ;-)

A jeszcze przypomniało mi się, ż kiedyś rozmawiałam z jedną osobą,
                          która stwierdziła, że jesień ją totalnie dołuje i nastraja tak, że
                          chce z sobą skończyć.
                          • onion68 Re: z archiwum MM 26.09.07, 13:09
                            Mój mąż ma podobnie (chociaż zaczyna mu się od końca października; a już po
                            zimowym wyjeździe na narty jest jak nowy). A ja jesienią czuję że żyję, mam
                            ochotę zaczynać od nowa, podejmuję postanowienia, mam optymistyczne nastawienie.
                            Trochę dziwne, nie? Większość ludzi przeżywa to chyba wiosną.
                            • tygrys2112 Re: z archiwum MM 26.09.07, 13:39
                              onion68 napisała:

> Mój mąż ma podobnie (chociaż zaczyna mu się od końca października;
                              a już po
                              > zimowym wyjeździe na narty jest jak nowy). A ja jesienią czuję że
                              żyję, mam
                              > ochotę zaczynać od nowa, podejmuję postanowienia, mam
                              optymistyczne nastawienie
                              > .
                              > Trochę dziwne, nie? Większość ludzi przeżywa to chyba wiosną.

Ja też mam coś takiego jesienią, czasem zimą lub latem. Wiosną
                              znacznie mniej.

Szczególnie, że jeśli jestem z jakiegoś powodu przygnębiona, to
                              wiosna mnie denerwuje swoim optymizmem i czuję, że nie mogę sobie
                              nigdzie znaleźć miejsca. Jesienią czuję się jakoś bardziej
                              stabilnie.
                              • tygrys2112 Re: z archiwum MM 26.09.07, 13:40
                                tzn miałam na myśli, że jesień mnie nastraja optymistycznie nie na
                                odwrót :)
                              • onion68 Re: z archiwum MM 26.09.07, 18:39
                                Tak, wiosna jest trywialna (chociaż lubię zapach rozmarzającej ziemi);-) I
                                wiosenne słońce razi i uwydatnia różne pozimowe brudy i brzydoty, a jesienne
                                tylko łagodnie grzeje :)
                    • ready4freddy Re: z archiwum MM 26.09.07, 16:31
                      a u mnie drzewa calkiem zielone, tylko szaro i mzy i zimno brrr.. :)

od razu mi sie przypominaja piosenki z "powtorki z rozrywki", przysla pora na
                      doktora i ziemniaki brane z wora (ktos kojarzy?), albo przerobka Artura Andrusa
                      "Wiesiek idzie, nie ma rady na to" (w oryginale jesien, rzecz jasna, a przerobka
                      opowiadala o lisach i klusowniku - tak mi sie skojarzylo :)
                      o, i jeze z jablkiem, i kasztany jak jeze.. co mi tak dzisiaj? :)))
                      • laura-gomez Re: z archiwum MM 26.09.07, 18:39
                        W Tychach dzisiaj przez cały dzień padało:( I pomyśleć, że w
                        ostatnim tygodniu pogoda była taka piękna, słoneczna i ciepła.
                        Korzystając z tego, wybrałam się w weekend w góry i stwierdziłam, że
                        mamy w tym roku wczesną jesień, prawie wszystkie liście są już
                        żółte. Az się boję, jaka będzie zima (nienawidzę jej!)
                        • ida198511 Re: z archiwum MM 03.10.07, 10:59
                          Pamiętam, że był dość ciekawy wątek o tym, które bohaterki
                          zrobimy "to" przed ślubem, a które dopiero po, ale niestety nie
                          potrafię go odnaleźć. Jak ktoś na niego trafi, mógłby go tutaj
                          umieścić?
                          • the_dzidka Re: z archiwum MM 03.10.07, 19:57
                            To?
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25788&w=34849043&v=2&s=0
                            • laura-gomez Re: z archiwum MM 04.10.07, 09:30
                              the_dzidka napisała:

> To?
                              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25788&w=34849043&v=2&s=0

Tak, o to mi chodziło:) Dzięki!:)
                        • tygrys2112 Re: z archiwum MM 04.10.07, 00:44
                          Monachium coraz bardziej jesienne, choć jeszcze nie w pełni :)
                          Szczególnie piękny jest Ogród Angielski. Poza tym prawie wszędzie
                          jest pięknie w tym mieście.

Pozdrawiam Was z obczyzny :)
                          • ginestra Re: z archiwum MM 05.10.07, 00:03
                            My również pozdrawiamy Cię Tygrysku! :)
                            Trzymaj się dzielnie na obczyźnie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka