Dodaj do ulubionych

Lech Poznan

27.02.05, 12:20
Ten watek rowniez chyba warto by poruszyc,mimo iz niektorzy uwazaja ze nie ma
na niego miejsca na naszym kulturalnym forum;)
Obserwuj wątek
    • wolframiq Re: Lech Poznan 27.02.05, 12:32
      Sport,kibicowanie pospolitemu,szaremu czlowiekowi dosc jednoznacznie kojarzy
      sie z huliganstwem,bojkami,dresami itp-krotko mowiac z brakiem
      kultury.Chcialbym dowiedziec sie jakie jestWasze zdanie na ten temat.
      • wolframiq Re: Lech Poznan 27.02.05, 12:35
        I,jednoczesnie,jak wskazuje temat watku,pogadac z osobami,ktorym nie jest
        obojetny los LECHA,druzyny ze stolicy Krainy Podziemnej Pomaranczy:)
    • k_walus Re: Lech Poznan 27.02.05, 12:50
      Ogladajac czasami telewizje mozna wysnuc wniosek ze dzisaj sport to tylko
      chamstwo i bojki. Tak naprawde jednak wydaje mi sie ze jest coraz lepiej i
      kultura wchodzi na nasze stadiony. Pewnie ze zawsze znajdzie sie jakas grupa
      debili ktorzy ida tylko po to zeby zrobic zadyme. Sam bylem swiadkiem
      kilkakrotnie jak np. kibice Wisly Krakow na Bulgarskiej probowali walczyc z
      ogrodzeniem. Wygladalo to zalosnie, trudno to nawet normalnie opisac,
      psychiatra musialby sie tym zajac. Generalnie mysle ze nie jest tak zle...
    • k_walus Re: Lech Poznan 27.02.05, 12:53
      No ja mam nadzieje, ze Kolejorz sie obudzi na wiosne tak jak w zeszlym roku.
      Poki co wszystkie sparingi w Turcji w plecy i wszystkie 0:1. Miejmy nadzieje ze
      to jakis dobry znak :) Wydaje mis ie ze brakuje troche Goliny bo malo mamy
      sytuacji pod bramka. Mimo to jestem dobrej mysli :)

<do boju KOLEJORZ...>
      • wolframiq Re: Lech Poznan 27.02.05, 15:36
        Mi tez sie wydaje ze Golina by sie przydal,ale w sumie srodek pola sie wzmocnil-
        wrocilSwierszczu,Sherfhen wyzdrowial,doszli Favano,Bugala,Wachowicz.Powinno byc
        lepiej:)
    • duch3 Re: Lech Poznan 27.02.05, 20:36
      Wreszcie watek o naszej ukochanej druzynie! Mam nadzieje ze Kolejorz ruszy na
      wiosne jak Piekna Helena! Przed runda jesinna byly wielkie nadzieje i nic z
      tego nie wyszlo. Teraz na Lecha nikt nie liczy wiec moze Reiss i koledzy nas
      zaskocza.
      Slyszelicie o tym konkursie Michniewicza. Powiedzial ze kto poprawinie wytypuje
      wynik meczu Barcelona-Chealsi, ten ma dzien wolny.
      Udalo sie trzem graczom. Dwoch zostalo w hotelu, jeden poszedl na trenig.
      Zostali oczywiscie Polacy a trenigu nie odpusci Faviano.
      Ach, te nasze profesjonalne podejscie do sportu... :(
    • k_walus Re: Lech Poznan 27.02.05, 21:06
      Favano poszedl na trening bo nie do konca skumal co wygrał:) A co do srodka
      pola to boje sie ze Swir bedzie gral zbyt brutalnie a Szeryf z Bugala moga miec
      problemy. Ale obym sie mylil!
      • duch3 Re: Lech Poznan 28.02.05, 13:40
        Chyba czytamy te same gazety.:) Mowi sie ze tak jak gra Reiss, tak gra caly
        zespol. Mi brakuje tez drugiego napastnika na poziomie. Reiss sam cudow nie
        zdziala, a Deko (Nawrocik) wazy kilka dkg. za duzo. Mam nadzieje ze taki
        napastnik w koncu sie pojawi. Chyba ze Nawrocik albo Zakrzewski zaczna szczelac
        bramki.
        • emi53 Re: Lech Poznan 28.02.05, 16:21
          Chętnie bym,Duchu wspólnie z Tobą kibicował Lechowi, lecz mieszkając /1959-
          1972/- w Grodzisku,bliżej mi do Dyskobolii.Lecz do Lecha czuję też sympatię, i
          będę mu na wiosnę równie gorąco kibicować.
          • duch3 Re: Lech Poznan 01.03.05, 14:26
            Emi to masz przynajmniej co robic w sobote po poludniu.:)
            Szkoda ze Drzymala nie urodzil sie w Srodzie... :( Juz widze te
            napisy: "Polonia w Pucharze UEFA", "Polonia kontra Manchaster City"....
            hahaha...
            PS. Przenisli termin rozgrywek PP na srodek marca. W koncu pilkarze to nie
            lyzwiarze!
            • wolframiq Re: Lech Poznan 05.03.05, 14:59
              Prosze o wypowiedzi osob,ktore maja zamiar bywac(czesciej lub rzadziej)na
              meczach Kolejorza w rundzie wiosennej.Chodzi mi tutaj glownie o wspolne dojazdy-
              wiadomo:dobra zabawa i taniej(w przypadku auta).Osobiscie dojezdzam
              gl.samochodem-zawsze sa jakies miejsca wolne,wiec zapraszam:)
              • duch3 Re: Lech Poznan 05.03.05, 15:01
                Ja. Czasami. Jak finanse pozwola. :) A macie jakies nowe wiadomosci z obozu
                Kolejorza?
      • axsas Re: Lech Poznan 05.03.05, 17:04
        do kolejorza przyszedł asfalt z Gambi moze on coś poradzi:D tylko w której on
        grał lidze niemieckiej w 2 albo 3 :D
    • k_walus Re: Lech Poznan 05.03.05, 15:18
      Kolejorz dzisiaj wygrał sparing z Groclinem! Mam nadzieje ze to dobry
      prognostyk przed meczem z Katowicami za tydzień. Przebudził sie Nawrocik, moze
      wiosna strzeli kilka bramek, bo skuteczność na jesień była tragiczna.
      • emi53 Re: Lech Poznan 05.03.05, 22:15
        Moje gratulacje dla"Lecha"! Za tydzień pewnie ekstraklasa jeszcze nie ruszy.
        • duch3 Re: Lech Poznan 06.03.05, 00:27
          To mnie cieszy. :) Mam nadzieje ze w tej rundzie czekaja nas takie same emocje
          jak w podczas ostatniego Pucharu Polski.
          Pamietam jak Michniewicz wspominal przed sezonem, ze miejsce w pierwszej
          szostce jest mozliwe. Mam nadzieje ze sie nie mylil.
          Pozdrawiam
          • wolframiq Re: Lech Poznan 06.03.05, 14:17
            Byloby super gdyby udaloby sie osiagnac tyle co w poprzedniej rundzie
            wiosennej,ale bedzie to baaardzo trudne;)optymizmem napawa za to postawa z
            drugiej polowy sparibgu z Dyskobolia-2gole,slupek i poprzeczka;bardzo dobzre
            zaprezentowali sie Swierszcz,Nawrocik,Zakrzewski,Wachowicz i Paulewicz(z 40m z
            wolnego w poprzeczke!).O pierwszej polowie lepiej za to zapomniec,choc
            zakonczyla sie bezbramkowo(gl.dzieki Piatkowi).
            Ponawiam pytanie:czy ktos za Was wybiera sie na inauguracje?
    • duch3 Podgrzewana czy sztuczna? 11.03.05, 00:20
      Majchrzak zapowiedział ze Lech doczeka sie w koncu nowej murawy. Chlopaki chca
      byc o jeden krok do przedu i wybiora pewnie sztuczna.
      A ja wolałbym podgrzewana...

Gazeta.pl > Poznań > Sport Piątek, 11 marca 2005

Lech Poznań chce sztucznej trawy na ... głównej płycie!
      - Chcemy sztucznej trawy na głównej płycie - deklaruje prezes "Kolejorza"
      Radosław Majchrzak. - Podjęliśmy decyzję, że wolimy ją niż płytę z podgrzewaną
      murawą. Do tej pory żaden polski klub nie zamontował na głównej płycie takiej
      nawierzchni.

Skutki tegorocznej zimy są bardzo odczuwalne dla wielu polskich klubów, które
      nie mogą rozgrywać planowanych spotkań w normalnych terminach. Ponieważ w
      Polsce tylko Legia Warszawa, Wisła Kraków i Dyskobolia Grodzisk Wlkp. mają
      płyty z podgrzewaną murawą, na razie mogą się odbywać mecze jedynie na tych
      obiektach. Lech Poznań ma tak ułożony terminarz, że na żadnym z nich na razie
      nie zagra i grozi mu to, że - wobec prognoz meteorologów i tego, co dzieje się
      za oknem - zacznie grać dopiero w kwietniu.

Lech od dawna planował montaż murawy z podgrzewaną trawą. Teraz jednak...
      zmienił zdanie. - Podjęliśmy decyzję, że nie ma sensu montować takiej murawy -
      mówi prezes "Kolejorza" Radosław Majchrzak. - Jak już coś robić, to robić
      dobrze. A nam sensowniejsze wydaje się zamontowanie na głównej płycie przy
      Bułgarskiej sztucznej nawierzchni. Taką podjęliśmy decyzję.

Pomysł to dość awangardowy, bo na razie nikt takich muraw nie montuje. Powodem
      jest chociażby to, że na razie przepisy uniemożliwiają grę w oficjalnych
      meczach na takiej nawierzchni. Ma się to jednak zmienić w sezonie 2005/2006.

Dlaczego Lech uważa, że lepiej położyć sztuczną trawę, zamiast naturalnej, a
      podgrzewanej? Są dwa mocne argumenty:

1. Sztuczna nawierzchnia jest dużo tańsza nie tylko w montażu, ale także w
      utrzymaniu. - Koszt ocieplania naturalnej trawy to kilka tysięcy złotych
      dziennie - liczy prezes Majchrzak.

2. Sztuczna trawa jest znacznie wytrzymalsza. Dzięki niej stadion przy
      Bułgarskiej zacząłby żyć. Mogłyby się tu odbywać inne imprezy, nie tylko mecze
      Lecha. Stadion miejski wreszcie zacząłby służyć "sportowi dzieci i młodzieży".

Jest jednak jeden bardzo mocny argument przeciw - sztuczna trawa jest bardzo
      kontuzjogenna. Przypadek Amiki Wronki, która wyjechała grać na sztucznej
      nawierzchni w Płocku i skończyło się to ubytkami w jej kadrze, podziałał jak
      straszak. - Jedziemy do Trójmiasta, bo jest tam sztuczna nawierzchnia, ale nie
      mamy zamiaru rozgrywać tam meczy - deklarował we wtorek trener Czesław
      Michniewicz.

Prezes Majchrzak zbija ten argument: - Technologia dotycząca sztucznej trawy
      jest coraz doskonalsza. Wkrótce problem przyczyniania się jej do kontuzji
      piłkarzy zniknie.

- Oczywiście, nie chciałbym, abyśmy zabrzmieli jak miłośnicy science-fiction.
      To jest rozmowa najwcześniej na 2006 r. - dodaje prezes Lecha.

Maciej Frankiewicz - wiceprezydent miasta Poznania, które jest właścicielem
      stadionu, jest dużo bardziej ostrożny. - W tej chwili musimy skoncentrować się
      na dokończeniu remontu trybun, aby były gotowe na Mistrzostwa Europy do lat 19
      w czerwcu 2006 r. Realnie patrząc, w grę wchodzi 2007 r.

Frankiewicz - początkowo zaskoczony naszymi informacjami, że chodzi o płytę
      główną, w końcu przyznał, że nawet taka wizja wchodzi w grę. - Pod pewnymi
      warunkami jednak - dodaje. - Przede wszystkim przepisy muszą umożliwić grę na
      takiej nawierzchni. Po drugie, Lech nie może być jedyny w Polsce ze sztuczną
      trawą. Nie miałoby to sensu. "Kolejorz" może być pierwszy, ale musimy mieć
      pewność, że inni pójdą w nasze ślady.

O poparcie miasta dla tego pomysłu Frankiewicz jest raczej spokojny. - Klimat w
      radzie jest przychylny sportowi - zapewnia. - A taki pomysł byłby także wodą na
      młyn sportu młodzieżowego.

Problemem nie jest także to, że miasto za pośrednictwem POSiR buduje właśnie
      boisko ze sztuczną nawierzchnią przy ul. Gdańskiej, koło katedry. - My
      potrzebujemy z pięć takich boisk. Dwa boiska, na Gdańskiej i to na Bułgarskiej,
      nie załatwią sprawy.

• k_walus Re: Podgrzewana czy sztuczna? 11.03.05, 13:04
        Jeszcze dobrze trybun nie zmodernizowali a zabieraja sie za nastepne wynalzaki.
        Moim zdaniem to melodia przyszlosci. Jeszcze nigdzie nie ma stadionu ze
        sztucznym boiskiem. To powinna byc rozsadna inwestycja ktora oprocz korzysci
        nie przyniesie strat w postaci kontuzji pilkarzy. Jezeli technologia to
        zagwarantuje to jestem za bo moze wreszcie przerwy w lidze beda krotsze. Ile
        mozna czekac na pierwszy mecz wiosenny? Pozyjemy zobaczymy:)
      • luciussnow Re: Podgrzewana czy sztuczna? 11.03.05, 18:28
        Prezes Lecha z tymi kosztami grzania trochę moim zdaniem przesadził. Przecież
        cały ten system podgrzewania to nic innego jak "drabinka" z rur PVC ułożonych
        na pewnej głebokości w glebie i napełnionych niezamarzającym medium - płynem na
        bazie glikolu. Ten płyn należy podgrzać przy pomocy konwencjonalnego kotła c.o.
        Pozostaje jedynie kwestia sterowania, ale ogólnie biorąc cały układ jest na
        tyle prosty, że zainstalownaie go nawet na stadionie Polonii nie nastręczałoby
        większych kłopotów.
        Inną sprawą jest natomiast koszt wybudowania instalacji - jest on spory, gdyż
        trzeba wyrzucić starą murawę, położyć kilka kilometrów rurek (z tego robi się
        kwota) i zasiać nową trawę.
    • duch3 Re: Lech Poznan 12.03.05, 00:05
      Rzeczywiscie cala idea podgrzewanej murawy jest prosta. Tylko ze rurki PCV nie
      sa takie takie ale koszty podane przez zarzad Lecha wydaje sie dziwnie duzy...
      Wydaje mi sie zd dopoki miasto porzadnie nie wlaczy sie w wspieranie Lecha
      takie idee pozostana w sferze marzen.
      Nie miele pieniedzy na wyplacenie Golinskiemu a chca sie takiego projektu
      podjac.

A co do samej druzyny. Powiem tak,jestem pelen optymizmu i mysle ze ta runda
      zapowiada sie całkiem ciekawie dla Lecha.

Jeszcze jedno pytanie, czy nie myslicie ze czas szukac nastepcy dla Reisa???
      Wiem ze to gwiazda Lecha, tylko tej gwiezdzie blasku ostatnio brakuje...
      • luciussnow Re: Lech Poznan 12.03.05, 06:21
        To prawda, gwiazda "Reksia" nie świeci już tym samym blaskiem co dawniej.
        Następcy szukałbym w człowieku, który byłby bardzo mocno identyfikowany z
        klubem, tak jak Reiss. Dlatego na myśl przychodzi mi tylko Nawrocik, który, mam
        taka nadzieję, solidnie przepracował okres przygotowawczy i pozbył sie wreszcie
        nadwagi, co pozwoliłoby mu znów czarować techniką.
        • wolframiq Re: Lech Poznan 13.03.05, 13:20
          Odnosnie kosztow budowy i utrzymania podgrzewanej murawy:
          Kwota budowy i utrzymania nie jest wyssana z palca-podobne koszty ponosza inne
          kluby(wisla,legia i groclin).Poza tym profesjonalna instalacja podgrzewania
          wiaze sie z calkowitym przebudowaniem calej plyty-specjalny
          drenaz,podloze,instalacja grzewcza(to niestety nie sa zwykle rurki pcv i piec
          c.o.) i wreszcie specjalna,zupelnie inna trawa(dostosowana do tych dziwnych
          warunkow i znacznie bardziej intensywnej eksploatacji).I stad sie biora te
          koszty.Poza tym utrzymanie takiej murawy wyglada inaczej i trwa oczywiscie caly
          rok-dlatego jest duzo drozsze.Tak na marginesie-nowa nawierzchnia to plany
          najwczesniej na 2007 rok;)

Natomiast co do wspolpracy z wladzami miasta:nigdzie w Polsce nie uklada sie
          ona tak dobrze jak wPoznaniu,przynajmniej jesli chodzi o kluby
          pierwszoligowe.Oczywiscie wklad zawsze moglby byc wiekszy ale juz teraz w
          prasie czesto pojawiaja sie glosy ze miasto na nic nie ma kasy a jeszcze w
          stadion inwestuje.Wystarczy spojrzec co dzieje sie w Warszawie czy Szczecinie-
          tam dopiero ta wspolpraca sie nie uklada.

I trzeci problem-stadion nie jest wlasnoscia lecha.Nalezy do miasta.klub tylko
          na nim gospodaruje.Za wszystkie inwestycje placi miasto i ew.inne podmioty
          (sponsorzy czy ministerstwo)-to tak odnosnie Goliny-nie placil mu klub i
          dlatego odszedl-rozbudowa stadionu nie miala z tym nic wspolnego.
          • wolframiq Re: Lech Poznan 13.03.05, 13:23
            Wybieracie sie moze w sroda na Amice?Nie moge sie juz doczekac inauguracji:)))
            Wreszcie bedzie wiadomo w jakiej tak naprawde sa formie:)
            W gore serca....:)
            • emi53 Re: Lech Poznan 13.03.05, 22:18
              Uważam tak jak i "duch",że formą "Lech" na wiosnę błyśnie,niech tylko podbuduje
              się dzisiejszym,(5:0) zwycięstwem Groclinu,nad Polonią W-wa.Wtedy będziemy
              mogli powiedzieć:Górą Wielkopolska !!!
    • duch3 Re: Lech Poznan 14.03.05, 13:19
      Ja sie niestety na Amice nie wybieram, mam nadzieje ze bede mogl to sobie odbic!
      A jesli chodzi o Nawrocika, zgodze sie z Luciussnow ze jest to nastepna
      nadzieja po Reksiku ktory moze byc nasza gwiazda. Oby tylko Michniewicz nie
      wahal sie posadzic Reisa ( o ile nie bedzie w formie oczywiscie) na lawce. W
      sumie to nawet jesli Nawrocik bedzie "swieciel" to i tak brakuje drugiego do
      ataku...no, chyba ze Zakrzewski sie obudzi.
    • k_walus Nareszcie zagrali!!! 16.03.05, 23:29
      No i pierwszy mecz mamy za sobą. Calkiem niezly wynik, 2:1 to optymistycznie
      przed rewanzem i cała runda. Juz po tym meczu mozna wysnuc kilka wnioskow.
      Druzyna pracowala zima nad pojedynkami glowkowymi, to bylo widac w czasie
      meczu. Powrot "świra" wydaje mi sie ze na plus. Bedziemy mieli pozytek z
      Nawrocika (ten super wolej) no i z kolejnej jak mysle perelki czyli Marcina
      Wachowicza (szkoda ze nie wszedl mu ten strzal). Brak Goliny byl widoczny,
      szczegolnie w drugiej polowie ( Bugala chyba nie jest najlepszym rozwiazaniem
      ale obym sie mylil). Momentami bylo za duzo przestojow i przypominalo to troche
      gre z jesieni (malo aktywni boczni obroncy). Generalnie nie bylo najgorzej,
      duzo pracy jeszcze przed chlopakami ale mam nadzieje ze to dobry prognostyk
      przed wiosna. A kolejny mecz na Bulgarskiej ze Śledziami ze Szczecina. Juz nie
      moge sie doczekac.

Ludzi tłum przez miasto gna
      Kiedy Lech mecz swój ma
      W kasach ścisk, biletów brak
      Stadion cały pęka w szwach
      W górę serca niech zwycięża Lech...!!!!
      • duch3 32 sekunda! 17.03.05, 12:00
        Wreszcie doczekalem sie relacji z meczu.
        Prosilem o to wolframiqa ale na niego nie mozna liczyc :P! Wynik zadawalajacy i
        mam nadzieje ze juz tylko takie nowiny beda z Bulgarskiej. Slyszalem tylko ze w
        drugiej polowie troche sie pogubili.
        Mam pytanie do do Ciebie k_walus: Jak wypadl Reksio?
        • k_walus Re: 32 sekunda! 17.03.05, 16:27
          Nie grał zle, ale widac ze nie jest w formie. Szarpał, starał sie,druga bramka
          to jego zasluga, ladnie zgral pilke i Laso mogl strzelic gola. Ale mial tez
          sytuacje sam na sam i probowal lobowac zamiast huknac po ziemi. Reasumujac
          Reksio nie jest w najwyzszej dyspozycji oby poszla w gore. Co do drugiej polowy
          to nie bylo po prostu rozgrywajacego. Nie mail kto przytrzymac piłki, rozegrac
          ze spokojem. Bugala poki co jest kiepski.
    • duch3 Re: Lech Poznan 22.03.05, 13:27
      Troche spoznione ale jest...
      2:1 niestety. Chyba szczecia zabrakolo ale w radiu niewiele widac. Brawo dla
      Michniewicza za odwage posadzenia Reisa na ławce. Teraz Reski sie zmobilizuje i
      w nastepnym meczu szczeli bramke.
    • k_walus Re: Lech Poznan 22.03.05, 13:37
      Znam relacje swiadkow meczu i wiem ze zejscie Reissa tak naprawde niewiele
      dalo. Kolejorz gral slabo i nie ma powodow do zachwytow poki co. Najgorsza byla
      ta druga bramka, ten farfocel jak przyznal sam jej autor. Teraz Pogoń, musimy
      wygrać!
      • duch3 Re: Lech Poznan 22.03.05, 13:56
        Moja jedyna miłość to...Kolejorz!!!
        Oczywiście, Lech musi wygrać. Tylko że drużynie chyba brak wiary we własne
        możliwości a zły początek (w lidze) tego nie ułatwia.
    • k_walus Re: Lech Poznan 24.03.05, 22:26
      Wczoraj Kolejorz zagral towarzysko z Zawisza Bydgoszcz i niestety tylko 3:2.
      Forma kiepska, lekko drze na mysl omeczu ze śledziami. Niezly sklad a gramy
      cinko i nie wiadomo tak naprawde dlaczego. Mam nadzieje ze sie chlopaki obudza,
      na mecz boje sie isc.

Jestesmy zawsze tam, gdzie nasz Kolejorz gra...
      • duch3 Re: Lech Poznan 26.03.05, 00:32
        Czytalem o tym i wynik 2:1 w tyłek do przerwy wcale mnie nie nastraja
        pozytywnie.
        Tym bardziej ze Zawisza gra w... IV lidze. Czyli poziom Polonia Sroda!
    • duch3 Dzisaj wielki dzień! 01.04.05, 00:46
      Niestety nie jade i wcale ten fakt mnie nie cieszy. Licze jednak na relacje z
      meczu. Posłucham sobie w Radiu Merkury ale to nie to samo co na żywo.

A kto chce moze pograc tutaj. Niestety nasz druga ukochana druzyna czyli
      Polonia Sroda juz istnieje!
      Pozdrawiam
      gry.gazeta.pl/pilkarzyki/0,0.html
    • k_walus Smutny mecz...:( 02.04.05, 00:12
      Tego dnia nie zapomne do konca zycia...40 minuta spotkania i spiker oglasza ze
      nasz kochany Ojciec Świety zmarl...Porazajace uczucie i tak naprawde trudno
      wyrazic to w slowach...Jak sie okazalo pozniej to nie byla prawda...I ktos
      powinien sie zastanowic nad tym co sie stalo, jak mozna bylo 15 tys. ludzi tak
      zmylic, ludzie plakali, krzyczeli, stadion zamienil sie w grobowiec...Pomimo
      tego fantatyczne zachowanie kibiców <również pogoni> ale trudno ochlonac po
      czyms takim...

<jakby ktos sie pytal kolejorz gral slabo>
      • kormoran7 Re: Smutny mecz...:( 02.04.05, 10:17
        Ta informacja nie byla zadnym wymyslem tylko po prostu powiedziano to w jakims
        radiu i on tylko przekazal to co uslyszal.
        • kormoran7 Re: Smutny mecz...:( 02.04.05, 10:18
          Podobno utworzono jakis piekny krzyż. jak to wygladalo?
      • martula86 Re: Smutny mecz...:( 02.04.05, 11:06
        Ja też tego nie zapomnę!!! Nagle wszyscy zamarli... To było niesamowite...
        Nagła przerażająca cisza... Przerwano mecz i wiele osób nie wiedziało co ma
        zrobić... Tak jak ja czułam się źle, czułam tak jakby odchodził ktoś mi bardzo
        bliski! To przecież najważniejszy Polak w tym momencie i na zawsze!!!!
      • k_walus Re: Smutny mecz...:( 02.04.05, 12:05
        To nie byla informacja z radia tylko od kibicow. I to nie byla informacja
        potwierdzona <w dzisiejszych czasach sprawdzenie tego to nie problem,juz po 10
        min wiedzielismy ze to nieprawda>. To byl szok, to tak jakbys dostal informacje
        ze straciles kogos bliskiego. Lzy same plynely i tak trudno bylo cokolwiek
        zrobic. A race byly fantastyczne, kibice pogoni je odpalili, nie wiidzialem
        dokladnie czy to byl krzyz ale wrazenie piorunujace, w obecnosci 15 tys ludzi,
        nigdy czegos takiego nie przezylem...
      • k_walus Re: Smutny mecz...:( 02.04.05, 12:16
        Wlasciwie to i tak nie ma znaczenia, mecz zostal przerwany i tyle...
        Wstrzasajace jest to ze dopiero po takim wydarzeniu uswiadamiasz sobie co tak
        naprawde sie dzieje z naszym Papą... Chyba zaden czlowiek nie potrafilby tak
        polaczyc tylu ludzi w jednym miejscu i spowodowac takiej niesamowitej reakcji...
        • martula86 Re: Smutny mecz...:( 02.04.05, 13:06
          Papież zawsze potrafił zjednoczyć ludzi i nawet w takiej chwili jest to
          możliwe. I właśnie w takiej chwiili powinniśmy się jednoczyć nawet ze swoimi
          wrogami (przecież Papież uczy nas wybaczania-potrafił nawet wybaczyć własnemu
          oprawcy). Nie ma podziału na lepszy czy gorszy jesteśmy My Polacy którzy
          jesteśmy myślmi przy naszym Papie!
    • duch3 mecz będzie dokończony 05.04.05, 12:15

04/04 Mecz Lech - Pogoń dokończony 27 kwietnia

Departament Rozgrywek i Licencji PZPN ustalił, że przerwany w 39 minucie
      piątkowy mecz Lech - Pogoń, zostanie dokończony 27 kwietnia o godzinie 18:39.
      Przypomnijmy, że w momencie przerwania spotkania Pogoń prowadziła 1:0, a bramkę
      dla gości zdobył Radek Divecky.
    • duch3 Ufff...PP 13.04.05, 12:45
      A teraz Legia.
      • k_walus Re: Ufff...PP 13.04.05, 13:25
        Nie bylbym taki pewny czy Legia. Z gornikiem bylo tylko 1:0 i po ostatnich
        meczach Legii kto wie jak bedzie. Osobiscie wolalbym zeby znowu Legła do nas
        przyjechala, znowu atmosfera na stadionie bylaby super. Ze sportowego punktu
        widzenia chyba jednak gornik jest lepszym zespolem do ogrania. Zobaczymy,
        najwazniejsze ze Kolejorz przeszedł dalej...

Puchar jest nasz!!!!
        • emi53 Re: Ufff...PP 16.04.05, 21:41
          Najpierw Cwierćfinał,a w nim pojedynek z Legią.Liczę na utarcie nosa
          warszawiakom.A w ekstraklasie,jakże cenne zwycięstwo z Zagłębiem Lubin 2:0!
          Również Dyskobolia gromi Amikę 4:0 mszcząc niefortunną porażkę z nią Lecha
          0:1.Czas na dokończenie meczu z Pogonią i zwycięstwo w nim choćby jedną bramką.
    • k_walus Nareszcie zwyciestwo 17.04.05, 00:40
      No wreszcie nasz Kolejorz wygral. Choc moze nie po porywajacym widowisku ale
      chlopaki w koncu podniesli 3 punkty z murawy. Teraz mam nadzieje ze bedzie juz
      tylko lepiej. W srode Katowice i tak mysle ze bedzie dobrze, GKS gra slabo jak
      na razie.

W gore serca, niech zwycieza Lech!!!
      • kormoran7 Re: Nareszcie zwyciestwo 18.04.05, 21:37
        GKS gra slabo ale bramki strzelac potrafi. Dlatego lepiej ich nie lekcewazyc.
        Odre tez nikt nie bral na powaznie a wygrala z Legia wiec nic nie wiadomo:)
        • k_walus Re: Nareszcie zwyciestwo 18.04.05, 22:07
          Absolutnie nie mowie o lekcewazeniu. Mysle tylko ze przy dobrej koncentracji i
          zaangazowaniu nie moze byc mowy o porazce. A co do Ległej, to sa slabi i mam
          nadzieje ze ten stan potrwa do meczów z Kolejorzem w pucharze. Juz czekam na te
          spotkania
    • duch3 Re: Lech Poznan 18.04.05, 23:23
      Zwycięstwo cieszy- można wreszcie wysapać wreszcie!
      A jeśli chodzi o Legie to nie mam nic przeciwo żeby pozostała słaba do końca
      końców czyli nie się trzyma na dole tabeli.
      Chciałem tyko powiedzieć że : " Do nienawiści, do tej drużyny...".:)
      Lech Mocny i Legia Słaba!
    • duch3 GKS 20.04.05, 22:04
      Słyszałem tylko relacje w Radiu Merkury. Gra gorsza jak wynik, chociaż z
      drugiej strony GKS nie miał nic do stracenia. Cieszy też fakt że nie jesteśmy w
      strefie barazowej więc mam nadzieje że teraz będzie tylko lepiej.
      Kto wybiera się na Legie?
      • k_walus Re: GKS 20.04.05, 22:37
        Gra nie porwala , ale dobrze ze pomimo jako takiego stylu wygrywamy. A jak
        pykniemy śledzie za tydzien to juz bedzie spokojnie. No mecz z Ległą to
        obowiązek!!!
        • emi53 Re: GKS 22.04.05, 22:58
          Obawiałem się,że Zagłębie Lubin po porażkach z Lechem i Cracowią podniesie się
          na wyżyny swoich możliwości i Dyskobolii trudno będzie z nim wygrać.Stało się -
          remis 1:1 ,i teraz Legia wygrywając z Górnikiem Łęczna zrówna się punktami z
          Groclinem.Takie same szanse ma i Amica.Chyba,że podopieczni Bogusława
          Kaczmarka/byłego trenera Dyskobolii/,sprawią niespodziankę i urwią Legii,choćby
          2 punkty.
          • k_walus Cracovia 22.04.05, 23:05
            Jutro wielki mecz z naszymi przyjacoilmi z Krakowa. Bedzie na pewno niezla
            atmosfera, przyjazn na stadionie, bez wyzwisk (chociaz na pewno dostanie sie
            Ległej I Wiśle:) Mam tylko nadzieje ze wynik bedzie dobry, potrzebujemy punktow
            jak ryba wody.

W gore serca niech zwycieza Lech!
    • duch3 Cracowia 24.04.05, 12:15
      Co raz bardziej zaczyna mnie to martwić.
      Wiem że był to mecz przyjaźni ale nie o taką przyjaźn (oddawanie bramek ) nam
      chodziło.
      Jade na Legie, może przyniose im szczescie w Pucharze Polski :)
      • k_walus Re: Cracowia 24.04.05, 14:10
        Z tego co wiem to Kolejorz zagral kiepsciutko i niestety jak tak dalej pojdzie
        to az boje sie pomyslec co bedzie dalej. No ale badzmy dobrej mysli. A z Ległą
        to musimy wygrac, obowiazkowo (a w srode dokonczenie meczu ze śledziami, obysmy
        chociaz punkt uratowali)
        • duch3 1:1 28.04.05, 12:49
          Ufff... zawsze jeden punkt i wyjście ze strefy barazowej.
          • k_walus Re: 1:1 28.04.05, 20:30
            No dzieki Bogu udalo sie zremisowac i przeskoczyc odre. Jeszcze tylko
            zwyciestwo we wtorek wlasnie z wodzislawiem i wiosna nasza. A Legła coraz
            bliżej...
            • kormoran7 Re: 1:1 02.05.05, 22:46
              Mecz z odra bedzie najwazniejszy w sezonie. Jesli Lech wygra to szansa na
              utrzymanie jest duza.
    • duch3 Pytanie do k_walus? 30.04.05, 12:48
      Byłeś moze na tym meczu? Mam w pamięci piękne zachowanie kibicow Pogoni i Lecha
      więc jestem ciekaw czy byly bluzgi?
      • k_walus Re: Pytanie do k_walus? 30.04.05, 19:43
        Niestety z przyczyn technicznych nie dotarlem na mecz. Ale wiem ze miala byc
        telewizja TVN i robic reportaz o kibicach. Administratorzy strony internetowej
        Kolejorza rozsylali maile z apelem o kulturalne zachowanie. Sam jestem ciekaw
        jak to wyszlo ale szczcerze mowiac nie za bardzo wierze ze przez caly mecz nie
        bylo bluzgania
    • k_walus Odra popłynęła... 03.05.05, 21:33
      Na szczeście Kolejorz wygral i zrobilo sie bezpieczniej w tabeli, ale to co
      druzyna zagrala to mozna okreslic tylko jednym slowem : beznadzieja. Gdyby nie
      nasz bramkarz to byloby bardzo zle.Ostatnia parada Kotorowskiego to cud. Kontry
      tragiczne. Zle sie dzieje. Na dodatek Szeryf dostal zoltko i z Ległą w sobote
      nie zagra.
      • duch3 Re: Odra popłynęła... 03.05.05, 23:02
        Ale 3 punkciki zarobiliśmy i to się liczy!
        Wydaje mi się że dopoki nie znajdzie sie drugi Golina to bedziemy się smykać.
        Jesli Lech nie wzmocni się latem to powoli bedzie sie trzeba zegnac z
        Ekstraklasa- w drugiej lidze nie spia!
      • k_walus Re: Odra popłynęła... 04.05.05, 21:57
        No jedyny plus to te trzy punkty, jakos nie zauwazylem wiecej pozytywow. Co do
        Goliny to fakt, nie mamy rozgrywajacego wcale, po tym co pokazuje Bugala nie
        dziwie sie w Lecznej ze go nie chcieli. Na dodatek chlopak mial problemy z
        aklimatyzacja a we wtorek zegnaly go gwizdy, wiec mysle ze juz sie nie
        podniesie.
    • k_walus Kolejorz w Intertoto 04.05.05, 21:59
      Dzisiaj Kolejorz zglosil sie do rozgrywek Pucharu Intertoto. Cos mi sie wydaje
      ze troche sie prezesi zagalopowali bo problemy sa z obrona 1 ligi a chcemy
      startowac do Europy. Ja juz nie wiem co o tym wszystkim sadzic.
      • duch3 Re: Kolejorz w Intertoto 06.05.05, 22:44
        Intertoto? Ciekawe co zrobia gdy bede musieli grac w pucharze UEFA i Intertoto
        na raz? ;)
        ( Czy zwyciestwo w PP premiuje jeszcze wejsciem do pucharu UEFA?)

PS. Bilet juz jest, teraz tylko gardlo szykowac.
        • k_walus Re: Kolejorz w Intertoto 07.05.05, 19:38
          Tak, w przypadku zwyciestwa zdobywca PP gra w PU, tak jak Kolejorz w zeszlym
          sezonie. A jesli zdobeda go i w tym to automatycznie do Intertoto wchodzi jedna
          z druzyn ktore sie zglosily. Nie pamietam dokladnie ale jeszcze chyba Plock i
          Leczna to zrobily.
          • kormoran7 Re: Kolejorz w Intertoto 07.05.05, 20:58
            Niestety 3 gole w plecy:(aby odra jutro przegrala to ten wynik nie bedzie sie
            tak liczyc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka