Dodaj do ulubionych

chce pisać !!!

27.04.04, 13:47
Czy ktos może mi pomóc ???
Moim wielkim marzeniem jest pisac artukuły dla jakiegoś pisma. Mam bardzo
lekkie pióro, swieże spojrzenie na wiele spraw, pisanie jest moja prawdziwą
pasja :-) Gdzie powinnam się zwrócić, czy ktoś wie, w jaki sposób mogłabym
dostać etacik w jakiejś redakcji ??? Na poczatek nie musi to być nic
wielkiego...
Bede wdzieczna za wszelkie sugestie :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Cristo Re: chce pisać !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 15:07
      od razu etacik...

a może by tak zacząć od stażu - pokazać co sie umie za darmo
      a potem zapytać o możliwość zatrudnienia?

powodzenia
      • amoka Re: chce pisać !!! 27.04.04, 15:20
        Ja bardzo chetnie, nie chodzi mi o kasę od razu :-)Tylko gdzie ja mam sie
        zgłosić ??? I na jakich zasadach są przyjmowane takie osoby na staż ???
    • Gość: xxx Re: chce pisać !!! IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 27.04.04, 22:38
      Skąd jesteś?
      • amoka Re: chce pisać !!! 27.04.04, 23:53
        Jestem z Wrocławia, a czemu pytasz ?
        • altu Re: chce pisać !!! 28.04.04, 10:43
          Witam,
          wysłałam ci na @ gazetową informację...
          spróbuj ją wykorzystać..
          pzdr
          • amoka Re: chce pisać !!! 28.04.04, 10:59
            Bardzo Ci dziekuje, ale niestety nic nie doszło :-(((
            Jeśli mozesz wysłać jeszcze raz na adres : amoka@op.pl to byłabym Ci bardzo
            wdzieczna :-)))
            Pozdrawiam.
          • amoka Re: chce pisać !!! 28.04.04, 17:44
            Słuchaj dostałam tą wiadomośc, ale znalazłam na forum niezbyt pochlebne opinie
            na temat tego wydawnictwa, ze nie płaca za teksty itd... Wiesz coś o tym???
            • Gość: charlie_x Re: chce pisać !!! IP: *.tvgawex.pl 29.04.04, 17:09
              ..pozwól, że wtrące w waszą rozmowę moje "trzy.." Otóż ja sugerowałbym ci tu na
              jakimś dowolnie wybranym forum napisać coś w rodzaju małej próbki.Może tędy
              wiedzie droga do Twojej kariery..powodzenia ..8)
              • Gość: kolorka2 Re: chce pisać !!! IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 30.04.04, 13:36
                Nie rozumiem - dlaczego nie próbujesz najprostszej drogi? Wrocław to duże
                miasto, pewnie ze dwie gazety codzienne, plus regionalny oddział wyborczej. Tam
                trzeba sie zgłosić, najlepiej z propozycjami tematów lub gotowymi (byle
                aktualnymi) tekstami. Dziennikarze najlepiej też ocenią, czy twoje pióro jest
                lekkie czy bardzo lekkie :P

Umów się na rozmowę albo łap na korytarzu redaktorów działów, do których chcesz
                startować (nie wiem co cie interesuje - sport, miasto, kraj, kultura). Stażyści
                często potrzebni sa do robienia ogonów, ktorymi nikomu z redakcji nie chce sie
                zajmować. Nie poddawaj się i startuj :)
                • bartussiek Re: chce pisać !!! 01.05.04, 21:47
                  też cosik dodam .. są portale literackie w sieci .. można tam pisac i
                  literaturę piekną, beletrystykę jak również eseistykę .. sam publikuje w jednym
                  z nich i jakoś przez mysl mi nie przeszłol żeby na tym zarabiać, chociaż mam na
                  swym koncie blisko 100 tekstow .. czasem bardziej liczy się chęć pisania niż
                  zarabianiu na czymś czego do końca nie jest sie pewnym, a tak .. mozna wyrobić
                  sobie jakiś styl, wizerunek itp ... polecam fabrice librorum :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka