Dodaj do ulubionych

Warsztat samochodowy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 14:44
Pracowałem ponad 7 lat jako pomocnik lakiernika i teraz chciałbym otworzyć
swoje własne " Blacharstwo-Lakiernictwo ".
Kapitał na ten cel posiadam, tylko... co po kolei?
Będę niezwykle wdzięczny za wszelkie cenne uwagi i porady.
Seba
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Warsztat samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 17:53
      Dobrze robisz. Całe życie szukam uczciewego mechanika. Myślałam że po
      Polmozbycie to już nie może być gorzej. Aa tu jest tak samo. Musisz najpierw
      firmę w urzędzie zarejestrować. Zresztę tam też Ci wszystko powiedzą. Gdzie
      otwierasz?
      • Gość: Sebastian Re: Warsztat samochodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 09:35
        W okolicach Warszawy...
        Nie będzie to łatwe, bo rynek jest już prawie full, no ale może coś z tego
        wyjdzie.
        • Gość: Ewa Re: Warsztat samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 11:09
          Nie wiem na jakiej podstawie twierdzisz że "rynek jest full". Właśnie od kilku
          dni jeżdżę po Warszawie i okolicach by dać moje auto do naprawy. Silnik mi
          gaśnie w czasie jazdy, nie ma gazu, tak jakby paliwo nie dochodziło. Po tym
          bardzo trudno go uruchomić. Wszędzie słyszę, że muszę poczekać co najmniej
          kilka dni bo są kolejki. Właściwie to dają mi do zrozumienia bym gdzie indziej
          szukała. Miałam już przypadki, że miesiąc mi trzymali auto w warsztacie i nie
          naprawili. W innym dodali, że mnie okradli. Ja pracuję autem i każda godzina
          bez auta to dla mnie konkretna strata. Jestam w stanie dopłacić za szybkość ale
          nikt tym nie jest zainteresowany. Nie będę pisała już o kulturze tych panów bo
          i tak już się zestresowałam. Najprawdopodobniej pojadę do koleżanki na wieś
          200 km od Warszwy bo mówi że tam nie ma kolejki no i nawet liczac koszty
          dojazdu wyjdzie mi taniej.
          • Gość: Sebastian Re: Warsztat samochodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 11:20
            Ewo,
            Ja mam zamiar otworzyć blacharstwo-lakiernictwo, a nie MECHANIKĘ.
            To są zupełnie inne warsztaty.
            • Gość: Ewa Re: Warsztat samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 13:09
              Z blacharką wcale nie jest lepiej. Od pół roku szukam załadu bo balcha też mi
              sie sypie i przydałoby się to zakonserwować. Ale też są kolejki i "ci panowie"
              wogóle robią wielką łaskę. Oczywiście też nie sposób od nich wydobyć na kiedy
              mogliby to zrobić. Właściwie to już zdecydowałam, że nie będę tej blacharki
              robiła. Po prostu jak się rozleci to kupię nowego ( tzn.używanego) i tyle.
              Finansowo to nawet na tym nie stracę bo teraz auta są coraz tańsze. A ile
              nerwów i czasu oszczędzę.
              • Gość: Sebastian Re: Warsztat samochodowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:53
                Jak już uda mi się otworzyć, to dam znać.
                • Gość: Ewa Re: Warsztat samochodowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:45
                  Czekamy z niecierpliwośią. Osobiście przyprowadzę Ci z 10 klientów, którzy mają
                  podobne do moich przejścia. Na kiedy planujesz otwarcie?
    • Gość: turek Re: Warsztat samochodowy IP: *.aster.pl 18.11.04, 19:38
      Ja bylem z elektryka, chcialem dowiedziec sie jaki kolor ma przewod idacy do
      pompy paliwowej bo chce zrobic odciecie i to samo nikt "nie ma czasu".
    • Gość: envoi Re: Warsztat samochodowy IP: *.chello.pl 23.11.04, 09:48
      żeby byc konkurencyjny potrzebujesz samochodów zastępczych dla swoich
      przyszłych klientów na czas naprawy. Możemy współpracować bo ja mam
      wypożyczalnie samochodów. Mam konkurencyjne ceny a dla Ciebie przy stałej
      wpółpracy mogę zaproponować jeszcze lepsze warunki. Jeżeli jesteś
      zainteresowany to pisz na maila envoi@gazeta.pl lub dzwoń 501 762 135

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka