ana_mama_patrycji 25.05.06, 12:39 Jak tam mamusie to już jutro!!! Wiem, że na naszym forum nie są tylko mamusie ale jest to dzień ważny dla każdego. Jak wspominacie Dzień Matki jak to Wy robiłyście laurki, jak teraz świętujecie??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bachula_gr Re: Dzień Matki 25.05.06, 14:03 Ja juz swietowalam grecki Dzen Matki- 14 maja Po raz pierwszy bo dopiero teraz mialam dziecie w wieku przedszkolnym, ktore przynioslo do domu laurke i gozdzika ze wstazeczka. Generalnie w Grecji swietuja tylko mamy przedszkolakow lub dzieci w wieku wczesnoszkolnym. Wtedy jest szansa na jakies recznie robione prezenty i inwencje pan przedszkolanek/nauczycielek. Poza tym nie ma tu niestety tak silnej tradycji jak w Polsce i nie spotkalam sie aby ktos dorosly swojej mamie skladal zyczenia ;-( Przepytalam meza, jego brata i doroslych czlonkow rodziny i nekt nie wiedzial kiedy jest taki dzien. Wracajac z przedszkola z owym gozdzikiem i laurka wszyscy nas zaczepiali i pytali co to za okazja. Tak wiec jutro nie spodziewam sie niczego od moich dziewczyn, ktore same jeszcze na to ne wpadna a ojczulek raczej nie pomoze.... Szkoda, bo akurat w mojej rodznie zawsze bardzo sie celebrowalo i nadal celebruje wszystkie okazje typu Dzien Matki/Ojca/Babci/Dziadka/Dziecka. Nawet na odleglosc. Coz.... Odpowiedz Link
annielika Re: Dzień Matki 25.05.06, 14:26 ooo, a moj facet dzwonil do mamy zlozyc jej zyczenia. a 30 wiosen juz ma! wyjatek to? Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Dzień Matki 25.05.06, 14:35 annielika napisała: > ooo, a moj facet dzwonil do mamy zlozyc jej zyczenia. a 30 wiosen juz ma! > wyjatek to? Fajne masz. Jest szansa, ze kiedys bedzie wspomagal potomstwo w rodukcji laurek Odpowiedz Link
annielika Re: Dzień Matki 25.05.06, 14:48 ah bachulka mam nadzieje. jestem wogole pod wrazeniem relacji w jego rodzinie. a mamisynkiem nie jest. wszystko jest zdrowe, uff Odpowiedz Link
koukla Re: Dzień Matki 25.05.06, 22:22 ja świętuje podwojnie- Dzien Matki i moje imieniny. i idziemy we dwie do kina, bo to nasze ostatnie tygodnie razem, a potem polroczna rozlaka... Odpowiedz Link
koukla Re: Dzień Matki 25.05.06, 22:32 na "Wszyscy jestesmy Chrystusami", na Kod idziemy w niedziele... Odpowiedz Link
agaki Re: Dzień Matki 26.05.06, 10:00 Szym wczoraj w przedszkolu mówił wierszyki. Przesłodki Nawet laurkę zrobił. P. kupił bukiet róż i mi razem dali. Zastanawiałam się dlaczego nie dziś zrobili przedstawienie ale okazało się, że dziś z okazji przejazdu papieża święto i szkoły i częsc firm mają wolne. Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Dzień Matki- inaczej ;-))) 26.05.06, 13:29 TWOJE UBRANIA: ------------------- Odpowiedz Link
ana_mama_patrycji Ale się uśmiałam 26.05.06, 13:58 Świetne to jest, uśmialam się że hej. Narazie mam jedno dziecko i sprawdza się. Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Ale się uśmiałam 26.05.06, 13:59 Ja mam dwoje i wtedy dopiero sie sprawdza )) Odpowiedz Link
ana_mama_patrycji Re: Ale się uśmiałam 26.05.06, 16:13 A która ma trójkę ?? Niech się wypowie czy się sprawdza. Oj próbować niebędę narazie. To co moja mama robiła z najmłodszym braciszkiem, który jest piąty ??? Odpowiedz Link
bachula_gr Re: Ale się uśmiałam 26.05.06, 16:24 Ania, nie zastanawiaj sie tylko podeslij Mamie z okazji Jej Dnia i zapytaj. Moja potwierdza do drugiego dziecka wlacznie Odpowiedz Link
olna Re: Ale się uśmiałam 27.05.06, 11:10 Sprawdza sie,sprawdza moze z wyjatkiem ostatniego punktu ale tego nie sprawdzilam osobiscie Odpowiedz Link
katerinaki Re: Ale się uśmiałam 27.05.06, 18:10 Bacha, niezle))))) ale w przypadku blizniakow ( nawet jesli to sa pierwsze dzieci) pomija sie punkt pierwszy i przechodzi od razu do drugiego i tzreciego Odpowiedz Link