Gość: radny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 11:03 JA NA TAK Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pogus Re: MARKETY W SIEDLCACH TAK CZY NIE 24.11.05, 12:01 absolutnie i bezapelacyjnie - TAK Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: MARKETY W SIEDLCACH TAK CZY NIE 24.11.05, 13:03 a jakie masz argu na tak? Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: MARKETY W SIEDLCACH TAK CZY NIE 24.11.05, 13:17 a dlaczego nie? ręczne sterowanie gospadarką juz było, dług pozostał Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: MARKETY W SIEDLCACH TAK CZY NIE 24.11.05, 14:36 nie mowie, ze nie, pytam o argumenty za Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: MARKETY W SIEDLCACH TAK CZY NIE 24.11.05, 15:35 no to masz jeden, IMHO wystarczający -wolny rynek Odpowiedz Link Zgłoś
bima5 Re: MARKETY W SIEDLCACH TAK CZY NIE 24.11.05, 15:24 jak najbardziej na TAK!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
neutron6 Re: MARKETY W SIEDLCACH TAK CZY NIE 24.11.05, 15:31 Oczywiście, że tak!! Odpowiedz Link Zgłoś
mylna Re: MARKETY W SIEDLCACH TAK CZY NIE 24.11.05, 15:48 Bedziecie szukali pracy to się wtedy obudzicie. Zdecydowane NIE Małe przedsiebiorstwa i usługi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Dlaczego Mylna? 24.11.05, 19:27 Jak w tytule. Dlaczego taki login? Pytam, bo wspólnie z żoną prowadzimy Mylną i chciałbym wiedzieć, czy to login z powodu jakiś kompleksów czy też może jakiej sympati? emil Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 ankieta? 24.11.05, 16:19 obawiam sie, ze tym razem nie pojdzie tak latwo, jak z ankieta na logowanie i nawet jak wszyscy sie zgodnie wypowiedza tu na "tak", to nie bedzie to mialo wplywu na zadne decyzje. Dlaczego ludziom zalezy tak na: 1. Jakosci hipermarketow 2. Obnizaniu sprzedazy przez okoliczne przedsiebiorstwa, w tym indywidualnych rolnikow 3. Produktach, ktorych normalnie by nie kupili, ale "promocja..." 4. Na zmniejszeniu prosperity malych osiedlowych sklepow, gdzie wiemy co i do kogo kupujemy (zwykle w takich sklepach, znajome od lat ekspedientki, nie bylyby w stanie wcisnac nam byle czego) 5. Tandecie ale nie jestem przeciw. Mnie to wali, szkoda mi tylko tych, co sie na to lapia. Na to i wiele innych Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: ankieta? 24.11.05, 20:02 > nawet jak wszyscy sie zgodnie wypowiedza tu na "tak", to nie bedzie to mialo > wplywu na zadne decyzje. niestety masz słuszność > 1. Jakosci hipermarketow <cut> > 5. Tandecie dlatego że: -niektórym juz się w głowach poprzewracało z braku konkurencji windują ceny do niespotykanego nigdzie indziej poziomu -ile produktów masz w małym osiedlowym sklepie? lubisz jeść ciągle to samo > Mnie to wali bo od kilku(nastu) lat masz duże sklepy na wyciągnięcie ręki, jak chcesz to kupujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: ankieta? 24.11.05, 20:24 szkoda, ze nie jestem w stanie Ci pocytowac, ale sie odniose: w osiedlowych sklepach masz to samo. Co wiecej jeste w hiper? Oczywiscie niszowe produkty maja dlugi szelflajf (okres przydatnosci), bo sie malo sprzedaja. Dziekuje za takie jedzenia. Mam je w zasiegu reki (o zgrozo, teraz to ja nawet stacji benzynowej otwartej w nocy nie mam, ja wypije, to kaplica, 20km)- dlatego omijam lukiem, a jak kupuje, to niechetnie. Ale przeciez nie pisze "nie". Zal mi tylko 90% spoleczenstwa, ktore wpada w pulapke mechanizmu, pulapke cen za cukier i wode, estry i glutaminian sodu, ulepszacze... Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: ankieta? 24.11.05, 20:35 -dość często :-) bywam w Gdańsku, w osiedlowym sklepie wszysto!!! jest tańsze niż w Siedlcach -dlaczego urzędnicy mają za mnie decydować gdzie będę robił zakupy? Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: ankieta? 24.11.05, 20:41 dlatego caly czas powtarzam- nie urzednicy, a rozsadni klienci powinni zniszczyc pomysl hipermarketu w Siedlcach, ale to tylko marzenia Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: ankieta? 24.11.05, 20:48 ale najpierw nie go postawią, może parę osób znajdzie prace na budowie, a później, kto chce, niech głosuje nogami Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: ankieta? 24.11.05, 20:56 a markety zatrudniaja lokalne firmy do budowy i wykonczen? myslalem, ze oni to centralnie robia Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: ankieta? 24.11.05, 21:02 dobrze myślałeś:) jakoś tak rozsądnie gadasz raks5. ja też nie jestem zwolennikiem superhiper różnych takich i wolałbym, żeby inni też się w nich nie zakochiwali. tylko, że to mało realne:) Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: ankieta? 24.11.05, 21:25 no ja to wiem. I ze robia centralnie (bo tak jest lepiej, znam to z drugiej strony) i ze madrze gadam, wszak to ja Odpowiedz Link Zgłoś
hejj1 Re: ankieta? 24.11.05, 21:57 Mówcie co chcecie, ale jeżeli markety powstaną, to ceny u tzw sklepikarzy spadną. Popatrzcie po innych miastach. Znam sprawę z Poznania i Bydgoszczy. Tam osiedlowe sklepy nie poupadały tylko obniżyły ceny na przyzwoite. I oto chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: ankieta? 24.11.05, 22:12 dlatego napisałem "parę osób" mając na myśli drobnych podwykonawców > i ze madrze gadam, wszak to ja zażartował raks5 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: ankieta? 25.11.05, 10:15 Proponuje hiper gdzies w centrum i to taki 7 pietrowy , ale by byloooo :) P.S. zgadzam sie z kuba Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: ankieta? 24.11.05, 21:21 świetna zabawa chłopcy. naprawdę świetna. teraz poudawajcie trochę siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
n0_login Re: ankieta? 24.11.05, 21:35 Nie zachowuj się jak trol tu jest wątek o marketach rozmawiamy o tym czy powinny być czy ich nie powiinno byc postaraj się nie brudzić na i tak już brdnym forum. Pozdrawia MILJON Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: ankieta? 24.11.05, 22:10 daj spokój, trolli i podszywaczy zgłaszaj do Jabbura Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: ankieta? 24.11.05, 23:39 okej irku. nie po to tu wróciłem, żeby się poddawać. trzeba tu zrobić porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: ankieta? 24.11.05, 23:48 Jak ktoś się podszywa to znaczy,że jesteście już klasykami, mistrzami i... (Starczy wazeliny). Trzeba przyznać, że te "podszycia" były zrobione kulturalnie, jeśli nickowy plagiat może być kulturalny. Akcja i reakcja. Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: ankieta? 25.11.05, 10:15 z tym ze nick jest imieniem i nazwiskiem wiec zdecydowanie za to powinen byc BAN ! n_l gdzie tego jabbura mozna zastac ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
andylmf Re: MARKETY W SIEDLCACH TAK CZY NIE 25.11.05, 11:44 na tak choć zgadzam się że markety źle oddziaływują na krytyczność ludzi na zakupach ale jednak na tak. Odpowiedz Link Zgłoś