Dodaj do ulubionych

Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszyscy...

IP: *.cable.net-inotel.pl 14.02.11, 21:38
Prezes spółki Ekstraklasa to kompletny nieudacznik. Ciekawe dlaczego został wybrany na następną kadencję. Od dwóch lat nie ma sponsora. Bo on ma tyle wspaniałych ofert, że nie wie którą wybrać. Teraz cyrk z przetargiem. Własny program TV? A Gdzie sprzęt, ludzie, komentatorzy itd. Totalna żenada...
Obserwuj wątek
    • Gość: abm Re: Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 07:30
      mam C+ juz od kilku lat i jedynie jak moglbym skomentowac ta cala sytuacje to tak, ze chetnie zaplace 15zl, ale za to zeby tej "niesamowitej" i "wspanialej" ligi NIE OGLADAC
      • Gość: Pleban A Re: Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszys IP: *.rev.zdnet.pl 15.02.11, 08:27
        mam C+ tylko ta telewizja jest w stanie sprzedać (pokazać) taki gniot jakim jest polska liga, jakby to było nie wiem co.

Jeśli pierwszej ligi nie będzie na C+ nic się nie stanie. Nie zapłacę ani złotówki za możliwość oglądania takiego gniota w innej tv.
        • Gość: Paweł Polską piłkę oglądam, jak przegram zakład IP: 178.73.48.* 15.02.11, 08:45
          A po co w ogóle oglądac te żenujące widowiska zwane polską Ekstraklasą? Bo dla mnie na nazwa w przypadku polskiej ligi piłki kopanej to oksymoron!
          Jakich oglądam, to bolą mnie wszystkie zęby, dlatego robię to raz do roku. Np. jak przegram z kimś zakład.
          • Gość: .. Re: Polską piłkę oglądam, jak przegram zakład IP: *.era.pl 15.02.11, 09:58
            Gość portalu: Paweł napisał(a):

> A po co w ogóle oglądac te żenujące widowiska zwane polską Ekstraklasą? Bo dla
            > mnie na nazwa w przypadku polskiej ligi piłki kopanej to oksymoron!
            > Jakich oglądam, to bolą mnie wszystkie zęby, dlatego robię to raz do roku. Np.
            > jak przegram z kimś zakład.

Nie chcesz to nie oglądaj. I nie pisz bo nie wnosisz nic do dyskusji.

Jeżeli liga wypadnie z C+, nie da się jej sprzedać widzom. Realizacja w TVN, Polsat, TVP?? To już było i dziękuję - postoję.
            A to spowoduje, że stopniowo zacznie umierać. Poradzą sobie tylko te kluby, które mają kibiców i duże stadiony.
            • thered00 Re: Polską piłkę oglądam, jak przegram zakład 15.02.11, 11:18
              Ekstraklasa SA przekombinowała, dzieląc prawa do meczów na 3 lub 4 pakiety - chciała dostać dużo więcej, a tu nic. Może powinna wrócić do pomysłu z poprzedniego przetargu: cały pakiet meczowy dla jednego, 2-3 mecze w rundzie dla drugiego w telewizji otwartej +magazym ligowy. Może udałoby się wyciągnąć to, co było ostatnimi laty.

A swoją drogą skoro TV nie chcą płacić, to może jeden z drugim prezesem przemyślą swoje budżety i nie będą płacić byle kopaczowi 200 tyś pln. rocznie
              • Gość: wojtek Re: Polską piłkę oglądam, jak przegram zakład IP: *.nette.pl 15.02.11, 14:19
                Nic dodac nic ujac .

1 nie chcesz ogladac to nie.
                2 jakosc ligi bez c + upadnie
                3 chytrosc prezesow to powoduje - chca maxymalnie wyjac a kopaczom placa krocie .
                4 nie spie... tego na co c+ zapracowal przez 10 lat

• Gość: elo Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszyscy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.11, 08:12
      jest super produkt to i firmy się biją o prawo do pokazywania tego cudeńka:)))))))
      • ekaunt Re: Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszys 15.02.11, 08:23
        Rusko precz! Z każdej firmy na zbity pysk by poleciał, a tu jest niezatapialny. Żenada.
    • aga.81 Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszyscy... 15.02.11, 08:22
      Było to do przewidzenia. Mają towar, na który są chętni, to mogą pomarudzić. Powtórka z rozrywki.
    • Gość: badziewiak66 Nie pamiętam kiedy ostatni raz oglądałem mecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 08:22
      tej hm...... extraklasy, a pamięć do mój zawód.
      • Gość: lechita bo nie stac cie na dekoder ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 11:57
        j.w
    • Gość: amadeusz Tylko Canal + gwarantuje profesjonalne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.11, 08:24
      pokazywanie ligi !
      • Gość: Adorn Zadławienie Ruski i ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.11, 08:28
        Zadławienie Ruski i jego pomysłu to efekt wczorajszego przetargu !Niech p.Rusko nie mysli iz
        stacje TV to dojne krowy a on będzie się na tym "mleczku" tuczył !
      • Gość: rek Re: Tylko Canal + gwarantuje profesjonalne IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 14:56
        A tobie płacą za reklamę?
    • 19dawid80 Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszyscy... 15.02.11, 08:31
      W ogóle dziwię się, że stacje zabiegają o prawa do pokazywania tego bagna zwanego polską ligą!!! Tutaj jest dno i trzy metry mułu.
      Wszystkie stacje powinny podziękować spółce Ektraklasa S.A., a problem polskiej piłka sam by się rozwiązał. 75% klubu od razu padłaby.
      • Gość: bolek Re: Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszys IP: *.trzebinia.mm.pl 15.02.11, 08:42
        Czy zabiegają? Nikomu się nie pali do pokazywania ligi. C+ trzy lata temu przepłacił i ratował się umową z Orange, teraz nawet sojusze nie pomagają, kluby mają za duże wymagania.
      • Gość: brychczy Re: Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszys IP: *.zjz.pl 15.02.11, 09:06
        Po co płacić za coś co będzie za darmo.
        Proces polskiej piłki nożnej we Wrocławiu oglądamy już od sierpnia.
      • Gość: rafi czlowieku skoro nie ogladsz ligi to po co sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 11:57
        udzielasz? ekpert od 7 bolesci !
    • Gość: Jan III Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszyscy... IP: *.6.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 15.02.11, 08:41
      jaka extra, jaka klasa ? szmaciany zarząd, szamciani piłkarze...żenada za wielkie pieniądze...a później kopacz V ligi żąda 100 tys. za piardnięcie na boisku...won z taką ekstraklasą !
    • zaczarowany-olowek-jest-moj Ekstraklasa jest tyle warta ile zechcą zapłacić... 15.02.11, 08:43
      za nią telewizje, a nie tyle ile spółka wycenia sobie. Jeśli produkt jest kiepski, to i cena jaką gotowi są zapłacić kupcy jest niska. A po prawdzie, to spółka i kopacze powinni dopłacać do tego aby ich oglądać. Przecież za tą koszmarną ligę nie da nikt takiej kasy.
    • stix Liga tylko w telewizji otwartej. 15.02.11, 08:44
      Precz z konspiracyjnymi rozgrywkami o Mistrzostwo Polski, które ogląda garstka bogaczy. Futbol powinien być dla wszystkich kibiców. Precz z pazernymi prezesami.
      • Gość: jutan Re: Liga tylko w telewizji otwartej. IP: *.tktelekom.pl 15.02.11, 08:58
        Jaka garstka bogaczy?Nie stać Cię na 20 zl. mieszięcznie żeby oglądnąć ekstraklasę i cały pakiet tv ktora pokazuje ekstraklasę?
        To są niecałe 2 paczki papierosów lub 4 piwa,odmów to sobie i oglądaj sobie ekstraklasę,na zdrowie nawet Ci to wyjdzie.
        • Gość: podobno nie myślałeś o legalnej opłacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 10:29
          bo obecnie twoja cena dotyczy tak zwanego sharingu , czyli dzielenie karty po necie.
        • Gość: rek Re: Liga tylko w telewizji otwartej. IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 14:59
          20 złotych? Chyba 120.
      • Gość: barca Re: Liga tylko w telewizji otwartej. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.11, 09:27
        POPIERAM!
      • Gość: Bubu Re: Liga tylko w telewizji otwartej. IP: 151.193.120.* 15.02.11, 10:47
        > Precz z konspiracyjnymi rozgrywkami o Mistrzostwo Polski, które ogląda garstka
        > bogaczy. Futbol powinien być dla wszystkich kibiców. Precz z pazernymi prezesam
        > i.

Precz z dochodami klubów od stacji telewizyjnych, precz z wyższymi budżetami klubów, precz z obozami treningowymi w Turcjach i na Majorkach, w Spale i Wodzisławiu też się dobrze trenuje zimą. I w ogóle precz z preczem.

A cała władza w ręce rad!
      • Gość: sfjsfs Re: Liga tylko w telewizji otwartej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 11:35
        Na Cyfrowym Polsacie jakby były transmitowane mecze Ekstraklasy , to by było doobrze.
        • Gość: Max Re: Liga tylko w telewizji otwartej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 12:05
          Mam nadzieję, że sobie kpisz. Piłka w tv, której największymi ekspertami są Kołtoń i Kowalczyk? Bądź poważny...
      • Gość: konserwatysta Re: Liga tylko w telewizji otwartej. IP: *.home.aster.pl 15.02.11, 12:52
        precz z socjalizmem
        śmierć socjalowi
    • Gość: subsky Jezus Maria... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 08:55
      Jak można w ogóle oglądać to coś???
      Mam C+ od x lat i nie byłem w stanie obejrzeć żadnego meczu tej zaściankowej ligi.
    • manini jak to nikt nie wygrał ???piłka ikibice wygrali 15.02.11, 09:10
      Może w końcu dotrze do włodarzy piłki nożnej że najważniejszy jest kibic ,własnie ten pogardzany ,z piwem przed telewizorem z piwem w ręku ,i ten co przychodzi na mecz z żoną i dziecmi Ci ludzie chcą oglądnąc widowisko na wysokim poziomie ,Koniec wciskana podłej jakości produktu za wygórowaną cenę .
      Splajtują ????? to dobrze przyjdą tacy co potrafią zarobić na piłce .
    • Gość: Obserwator Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszyscy... IP: *.252.24.11.internetia.net.pl 15.02.11, 09:13
      Panowie działacze doskonale zdają sobie sprawę ,że to jest ostatnia okazja aby wyciągnąć dużą kasę ponieważ kontrakt obejmuje sezony bezpośrednio przed i bezpośrednio po Euro 2012, później nikt o zdrowych zmysłach nie zapłaci tyle kasy za dość wybrakowany towar za ligę w której poza jednostkowymi przypadkami grają obcokrajowcy trzeciego - czwartego sortu, czołowi polscy piłkarze właśnie wyjechali do lig zagranicznych, a zdolnych polskich piłkarzy grających w Polsce i nadających się do reprezentacji z trudem można policzyć na palcach dwóch rąk. Zdaje się,że Canal + oraz reszta chętnych na zakup transmisji wreszcie poszła po rozum do głowy. I teraz panowie z Ekstraklasy mają problem.
      • Gość: sortownik z tymi zagranicznymi to dałeś popalić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 10:36
        u nas gra sort 8 i 9 . Wg wywiadu Probierza w C+sport 1 i 2 sort to Anglia i Hiszpania , 2 i 3 sort Niemcy i Italia , 4 i 5 Holandia , Francja i Rosja , 6 i 7 Belgia , Szwajcaria , Turcja i inne lepiej płatne nacje
    • Gość: gość Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszyscy... IP: *.aster.pl 15.02.11, 09:16
      za ten poziom oni chcą tyle mln? przecież ta liga to kupa smiechu, o ustawianu meczów juz nawet nie wspominam, a 15 zł za taki kanał miesięcznie to dużo, jak za polskich kopaczy, w cyfrze+ pakiet z ligami angielską hiszpańską i włoska kosztuje 35 zl o ile się nie myle ale tam to przynajmniej jest co oglądac, a nie te zawody w polsce co to nawet piłki nie potrafią płynnie wyprowadzić ze swojej połowy
      • Gość: nieomylny pieprzysz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 10:39
        na 100% się mylisz , zaniżasz o 20 zł , za 35 zł to masz same TVNy jakąś bajkę i Eurosport 1 .
        • Gość: rek Re: pieprzysz IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 15:06
          Naucz się czytać ze zrozumieniem. 35 złotych za pakiet programów z ligami (oczywiście dodatkowo te 35 złotych)
    • Gość: repre$ Pora na plajtę! IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 15.02.11, 09:17
      Kiedyś kochałem piłkę kopaną. Nawet liga mnie fascynowała. Całkowicie przejrzałem na oczy, gdy m.in. młody Dziurowicz opowiedział o "robieniu" ligi w Polsce. Żyłem złudzeniami, że "może w następnym sezonie...".
      Gdy przyszedł C+ i nie stać mnie było na tę telewizję, ale śledziłem wyniki. Badziewie klubów przeżyłem. Złą grę reprezentacji podczas MŚ'2002 przeżyłem, ale gdy podczas MŚ'2006 (na które bardzo się cieszyłem) nasi nieudacznicy zafundowali mi koniec mistrzostw w pierwszym ich dniu, powiedziałem "Dość!". Forsa na ligę w niczym nie pomagała.
      Jakimś pozytywnym impulsem mogły być ME'2012, jednak... zrobiono z tej imprezy kompletny absurd, typując stadiony w Gdańsku, Wrocławiu i Poznaniu. Nie mam nic przeciwko tym miastom tylko, że odległość między Poznaniem a Donieckiem jest mniej-więcej taka jak między Wrocławiem a Barceloną. Jaka to "wspólna impreza Polski i Ukrainy"? Następne mistrzostwa mogą zorganizować wspólnie Islandia, Irlandia i Cypr.
      Czwartoligowym kopaczom płaci się wory pieniędzy a oni odpadają w preeliminacjach do preeliminacji Pucharu Lata w starciu z potężnymi azerskimi i ormiańskimi klubami. Cóż to za przyjemność oglądać człekokształtnych w klatkach, obrzucających obelgami kibiców przeciwnika, bezkarnie opluwających ludzi, którzy odważyli się przyjść z rodziną? A wszystko to doprawione bezczelnością Liskiewiczów, Latów, Engelów i Kręcinów.
      Czekam na wielką plajtę tego badziewia. Nie wierzę w żadne reformy. Cóż to za reforma, w której Fryzjera zastępuje Kelner?
      Bez piłki kopanej da się żyć. Człekokształtni też jej nie potrzebują. Przyjmą inne, osiedlowe barwy plemienne i hajda zakapturzeni na wroga z innego plemienia. Kosą go pod żebro! Bo my kochamy nasze plemię i nienawidzimy innych plemion.
      • Gość: gość Re: Pora na plajtę! IP: 78.133.225.* 15.02.11, 09:38
        > Jakimś pozytywnym impulsem mogły być ME'2012, jednak... zrobiono z tej imprezy
        > kompletny absurd, typując stadiony w Gdańsku, Wrocławiu i Poznaniu. Nie mam nic
        > przeciwko tym miastom tylko, że odległość między Poznaniem a Donieckiem jest m
        > niej-więcej taka jak między Wrocławiem a Barceloną.

Frustrat z Silesii czy Krakowa? ;)

Jadąc samochodem, zalecanymi trasami:
        Gdańsk - Donieck - 1850 km
        Poznań - Donieck - 1780 km
        Wrocław - Donieck - 1780 km

...i superbliskie Donieckowi...
        Katowice - Donieck - 1580 km
        Kraków - Donieck - 1510 km

Normalnie szokująca różnica. Już nie mówiąc o tym, że nikt przy zdrowych zmysłach na żadnej z tych tras nie wybierze samochodu. A samolotem to raptem 15-20 minut różnicy.

Miłej dalszej frustracji w życiu :)
        • Gość: synek ze Śląska Re: Pora na plajtę! IP: 83.5.48.* 15.02.11, 09:46
          O jakiej frustracji piszesz ???
          To co napisał to sama prawda, miło będzie oglądać tę parodię za rok...
        • Gość: s Re: Pora na plajtę! IP: 83.14.216.* 15.02.11, 09:52
          nic nie zrozumiałeś prawda?
        • Gość: repre$ Re: Pora na plajtę! IP: 193.19.165.* 15.02.11, 09:53
          Ani z Krakowa, ani ze Śląska, ani z Łodzi, ani nie frustrat, jeno człek logicznie myślący i potrafiący liczyć.
          Szanowny gościu, idiotyzmem jest wyznaczanie stadionów nie tylko we Wrocławiu, Poznaniu i Gdańsku, ale również w Doniecku.
          Samolotem do Nowego Jorku jest szybciej niż autobusem z Wrocławia do Lwowa (zważywszy granicę).
          Policz odległość z Wrocławia do Barcelony i wyjdzie ci...
          Zorganizujmy wspólne mistrzostwa z Francją. Nie trzeba będzie budować autostrad. Niemcy już wybudowali.
          Mistrzostwa najdalej na zachód powinny sięgać Warszawy i Łodzi, a najdalej na wschód - Kijowa i Odessy. Wtedy miałoby to jakiś sens. Słowiański idiotyzm poszerza przestrzenie.
          • Gość: jajco ale jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 10:44
            już widzę całe klucze samolotów pasażerskich latających z Gdańska do Doniecka , pełne rozśpiewanych kibiców . (kiboli)
      • Gość: Staszi Re: Pora na plajtę! IP: 212.160.172.* 15.02.11, 09:58
        Mądrze prawi, dać mu wódki!
    • Gość: hmm... ... a może w końcu zawita do nas cywilizacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 09:21
      i tak jak na zachodzie z pożytkiem dla wszystkich pozwoli się na reklamę zakładów bukmacherskich i piwa , wtedy budżety klubów na pewno nie będą uzależnione od TV...
    • Gość: roro Początek normalizacji IP: *.icpnet.pl 15.02.11, 09:23
      Po 20 latach wolnego rynku zaczyna się normalizacja. Pierwszym znakiem było zniknięcie z I ligi (zwanej dumnie "ekstraklasą") zespołów z małych miasteczek (Pniewy, Jaworzno, Wronki, Grodzisk, Polkowice, Nowy Dwór), potem doszły do głosu kluby z dużych miast (Kraków, Warszawa, Poznań, w kolejce są Białystok, Gdańsk, Łódź, Wrocław). Teraz dojdzie do weryfikacji finansowej, powinny utrzymać się kluby, które dają sobie radę bez dopłat telewizji, a w razie potrzeb same mogą sprzedać prawa (Lech, Wisła, Legia, może Jaga). Jeszcze tylko musi nastąpić weryfikacja płac, i wtedy musi się to przełożyć na sukcesy w Europie
      • jandalf Re: Początek normalizacji 15.02.11, 09:58
        dokładnie
        tyle ze troche za długo to trwało
      • glomek Re: Początek normalizacji 15.02.11, 10:05
        czesciowo sie zgadzam
        ale z tymi 'doplatami z telewizji' to pojechales
        pokaz mi ktore kluby w europie zyja bez takich doplat albo moglyby wyobrazic sobie w ogole takie zycie.
        gdyby to bylo takie proste to chyba nie ciagnelaby sie batalia o podzial kasy w hiszpanii, ktory poglebia podzial na zasadzie 2 + reszta
        • Gość: Tantrum W całej cywilizowanej Europie opłaty za transmisje IP: *.ip.netia.com.pl 15.02.11, 10:31
          stanowią ważną część dochodu klubów. Ale tam głównymi źródłami dochodów są wpływy za bilety, reklamy, sprzedaż pamiątek. U nas dla niektórych klubów opłaty za transmisje to połowa budżetu. To nie jest normalne zważywszy, że produkt, oferowany przez polskie kluby piłkarskie, jest z reguły bardzo słabej jakości.

A potęga Realu i Barcelony została zbudowana na potężnych długach.
          • Gość: roro Re: W całej cywilizowanej Europie opłaty za trans IP: *.icpnet.pl 15.02.11, 10:39
            OK, może i "pojechałem" i wpływy stanowią lwią część budżetu. Ale nie może być tak, że zmniejszenie "dopłat" nagle powoduje plajtę. Dobry klub miałby prawo do sprzedania praw do meczów na swoim stadionie i nie wierzę, że TVN nie kupiłbyy praw do meczów Legii, a C+ czy Polsat do meczów Lecha, Wisły, Jagi czy Widzewa. Zresztą są gotowe rozwiązania w innych krajach.
            Poza tym: Bundesligę (Sky Sport, Eurosport2) można w Niemczech oglądać w obszernych fragmentach w telewizji publicznej już od 18:30 (1 godz. 30 skrótów z reguły z 6 meczów), to jest godzinę po zakończeniu serii sobotnich meczów. I nie ma tam mędrkujących Iwańskich z towarzystwem, tylko OBESZERNE fragmenty. To tez miałem na myśli mówiąc o normalizacji.
    • manini Schizofrenia 15.02.11, 09:36
      zapraszają na mecze zwykłych ludzi z rodzinami ,po to chyba by dzieci mogły zobaczyć jak biją tate i plują na mame.jak to ostatnio było w Poznaniu .Potem po serii głupich wykrętów w końcu przepraszają. Pytam się czy kiedykolwiek pójdziecie do znajomego na impreze za którą płacicie i na której musicie być cały czas czujni bo możecie niespodobać się innym gościom.a gospodarz nic nie może zrobić bo to jego najlepsi koledzy ......niechętnie przeprosi ,jednoczesnie stwierdzi że to nasza wina bo usiedliśmy tam gdzie nie trzeba .a jak nas obrażano to próbowaliśmy jeszcze dyskutować.
    • man35 Komisja Sprawiedliwości właśnie pracuje nad zmianą 15.02.11, 10:00
      w polskim prawie karnym. Do wyroków skazujących na kary bezwzględnego pozbawienia wolności, kary w zawieszeniu oraz grzywny dojdzie kolejny: oglądanie przez 12 h na dobę meczów polskiej Ekstraklasy. Oczywiście za mniej groźne przestępstwa. Za te najcięższe pozostaną niższe ligi aż do klasy okręgowej włącznie.
    • Gość: niki Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszyscy... IP: 178.36.146.* 15.02.11, 10:10
      No i dobrze, niech się wreszcie to wszystko razem z PZPN wywróci i zaczynamy od nowa.
    • Gość: mmm Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszyscy... IP: 86.63.152.* 15.02.11, 10:15
      Przecież to było wiadome, że w końcu stacje tv pójdą po rozum do głowy i nie będą płacić astronomicznych pieniędzy za takiego gniota jakim jest polska liga. Zresztą już w prawie każdym domu jest C+ (liga angielska, hiszpańska, włoska) czy Eurosport (niemiecka), więc kto normalny mając taki wybór wybierze mecz z naszego podwórka. Sam płacę za C+ i przyznam, że wolałbym żeby nasza liga zniknęła z tej stacji, a zamiast tego wrzucić coś dodatkowego z hiszpańskiej czy angielskiej.
      • Gość: wuj Re: Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszys IP: *.tktelekom.pl 15.02.11, 10:23
        A kto ci palancie każe to oglądać?Masz swoje ulubione seriale to oglądaj i odpie...się od normalnych ludzi! W ogóle to po co debile na tym forum zabierają tu głos skoro nie mają zielonego pojęcia o tych sprawach? Dla debili są specjalne programy jak taniec z gwiazdami inne badziewia!
        • Gość: r1920 Re: Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.11, 10:26
          ...masz rację
        • Gość: loc Re: Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszys IP: *.man.bydgoszcz.pl 15.02.11, 11:14
          tu mamy przykład typowego kibica i odbiorcy ekstraklasy. same wyzwiska, brak kultury i szacunku dla zdania drugiego człowieka.
      • Gość: SALARY CAP !!! Re: Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszys IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 11:52
        W Hiszpańskiej są cztery mecze dobre na krzyż. Barca -Real. Reszta klubów przez podział pieniędzy z TV plajtuje i wyprzedaje najlepszych zawodników. A o mistrza grają ciągle te same dwa najbardziej zadłużone w tym wyścigu kluby Barca,Real. Mi już nie chce się oglądać tych gniotów. Gdzie zapowiadane na Grande Derby Europa Barca galaktycznie rozjeżdża Real jak klub amatorski. A Ronaldo zarabiający krocie nie potrafi kopnąć dobrze piłki przez cały mecz. Jedyne co potrafi to popychać trenera Barcelony.
        Wiem że nasi kopacze nie zasługują na zarobki które pobierają. Ale takim tokiem myślenia jak niektórzy na tym forum mają. Będziemy mięć za chwilę ligę szkocką z jedną jako taką drużyną.
        NBA to jedyna tak dobra liga na świecie z tego względu że jest tam salary cap . Przez to Lakers-i nie są 100 x bogatsi od najbiedniejszej drużyny. A jeden zespół nie skupuje zawodników którzy potem grzeją nie tyle ławkę rezerwowych co krzesełko na trybunach. Szkoda że NBA to liga koszykówki grająca za oceanem. A można by tak zrobić z EKSTRAKOPANĄ. Gdzie salary cap wynosił by max 10 milionów złotych. Reszta kasy trzeba by przeznaczać na młodzież i infrastrukturę.
    • Gość: Tantrum Poziom naszej ekstraklasy jest żałosny. IP: *.ip.netia.com.pl 15.02.11, 10:26
      To żaden produkt, to może oglądać tylko gromada masochistów.
    • Gość: senior Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszyscy... IP: *.tktelekom.pl 15.02.11, 10:34
      No i dobrze najlepiej żeby wogle nie bylo tego w telewizji kto to ogląda.
    • Gość: remi Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszyscy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 10:42
      A kto to będzie oglądał............
      Nie ma się dziwić, ze nikt nie chce tego pokazywać na wyłączność za jakieś kosmiczne pieniądze
    • Gość: bart Ekstraklasa. Nikt nie wygrał przetargu, wszyscy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 10:42
      Tylko canal+ Ci panowie z tej stacji nie dośc,że mają najciekawiej i najbardziej profesjonalnie prowadzone transmisji z ekstraklasy,to jeszcze osobiście znają wszystko od kuchni.
      • Gość: expert obniżają poziom również w C+ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 10:52
        no raczej sobotnia Liga + obniżyła loty , może to wina prowadzącego i eksperta
        • Gość: wz Re: obniżają poziom również w C+ IP: 150.254.166.* 15.02.11, 11:36
          Tak z tym się zgadzam, Twarowski był dużo lepszy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka