Dodaj do ulubionych

Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Cudz...

IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 16:29
Panie Gilewicz, obywatelstwo Polskie to on posiada od urodzenia i tu jest różnica. I jeśli można tak powiedzieć to jest "większym" Polakiem niż Obraniak.
Obserwuj wątek
    • Gość: gp Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Będz... IP: *.ip.netia.com.pl 26.07.11, 17:07
      Nie widzę ani jednego powodu, dla którego Smuda nie miałby sprawdzić Polańskiego, zwłaszcza, że ten ma za sobą bardzo udany sezon.
    • epupecki Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Będz... 26.07.11, 17:08
      A może Messi zechce grać dla Polski? Pewnie Forlan też by się przydał? Kto jeszcze?
      • Gość: znawiec sporta Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Bę IP: *.gdynia.mm.pl 26.07.11, 17:11
        Krystyna Ronaldzka. Ale trzeba podbić Portugalię... Są na krawędzi bankructwa, może wykupić?
      • Gość: lolo Dziadek Forlanskiego pochodzi z Pabianic. IP: *.cibc.com 26.07.11, 18:29
        do kadry go
      • Gość: frankyy Polskie lenie boją się konkurencji IP: *.home.aster.pl 26.07.11, 18:43
        chcieliby mieć zaklepane miejsca w kadrze i pić wódkę figlować z dziwkami na zgrupowaniach...
    • Gość: Gilewicz Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Cu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.07.11, 17:16
      Niech gra dla szwabuff . Zostawmy chlopaka. A jak tam go nie chca to moze ma dziadka w Papui Nowej Gwinei i niech tam zagra.
      • Gość: Dracuch Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Cu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 17:40
        jak juz chciales zablysnac znajomoscia geografii to mogles sprawdzic jak sie nazwe tego kraju poprawnie pisze. Miedzy "Papua", a "Nowa" powinien byc myslnik (taka pozioma kreska).
    • Gość: nadgajowy Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Cu IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.11, 17:17
      ale może jest ukrytą opcją niemiecką ze Śląska ??!! Co za chory kraj !! Urodził się w Polsce, jest Polakiem ale nie wolno mu grać dla Polski !! jego będziemy wygwizdywać i wieszać psy za to Klose i Podolskiemu będziemy peany wystawiać !! Panie Gilewicz czy mógłbym wiedzieć czyich piłkarzy interesy Pan reprezentuje ??!!
    • maz-48 Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Będz... 26.07.11, 17:18
      Niech gra nawet sam diabeł, byleby tylko wygrywali...
      • klosowski333 Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Bę 26.07.11, 17:31
        Wyjatkowo sie z Toba zgadzam. Niech gra i sam diabel. Polski futbol jest teraz w takim miejscu, ze nie ma co wybrzydzac i kazdego kto umie czysto kopnac pilke do przodu nalezy przyjmowac z pocalowaniem reki. W Polsce, jak sie ostatnimi czasy okazalo, ciezko znalezc chocby 10 pilkarzy, ktorzy to kryterium spelniaja.

Poza tym Polanski jest bardziej polski niz taki Obraniak, wlada jezykiem polskim, od urodzenia posiada obywatelstwo polskie, ma tu rodzine, Polska nie jest dla niego obcym krajem.

Ciekaw jestem jak sie bedzie oficjalnie nazywal w protokolach meczowych, bo w paszporcie polskim widnieje jako Ryszard PolaŃski ;)

• Gość: Zawszesiezgadzam Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Bę IP: *.77.classcom.pl 26.07.11, 17:33
          Zgadzam się z przedpisaczami - jeżeli o mnie chodzi to moglibyśmy zatrudnić zaciężną armię chińskich talentów piłkarskich.
        • klosowski333 Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Bę 26.07.11, 17:39
          Przepraszam. Nie Ryszard tylko Boleslaw Eugeniusz, cos mi sie pomylilo. Sorki.
          • klosowski333 Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Bę 26.07.11, 17:41
            Cholera. Po prostu nie wiem. Angielska i niemiecka wiki podaja, ze to jednak Rysiek.
          • Gość: lolo Szkoda bo wszystkie Ryski to fajne chlopaki. IP: *.cibc.com 26.07.11, 18:31
    • xym Skoro Smuda odpowiada to niech On wybiera 26.07.11, 17:22
      A nie każdy sobie będzie wybierał kogo ma selekcjoner powołać. Widzi Polańskiego w składzie to jego jest decyzja i odpowiedzialność. Nie będzie wyników, będzie można krytykować, będą wyniki to proszę też wyciągnąć wnioski i powiedzieć coś na ten temat.

Co do motywacji Polańskiego, idąc tym tropem, Niemcy nigdy nie powinny powoływać Podolskiego, który wcześniej chciał grac dla reprezentacji Polski. No tak, ale chyba na tym reprezentacja Niemiec zyskała. Tak?
      • Gość: żarosław gołę Smuda - Dam d...y za wyjście z grupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.11, 17:45
        Kolejny klakier starca- sklerotyka, wstyd. Przypomnę wam tylko tłuki, iż Podolski chciał grać dla Polski w wieku 18 lat, ale ówcześni możni z Kleindinstem i Janasem na czele olali go.No to zagrał dla "drugiej" ojczyzny, co miał robić. Zatem porównanie z tym cwanym szkopem trochę nietrafione, gdyż temu marzyła się Bundesmannschaft, ale skoro był nań za cienki zaczął skamleć u ziomala smudy.
      • Gość: szer. look hols WAŻNE!!! IP: *.251.161.96.threembb.ie 26.07.11, 19:13
        jaka odpowiedzialnosc, przeciez tam nie ma zadnej odpowiedzialnosci, w najgorszym wypadku zostanie zwolniony i przestanie byc pseudo trenerem reprezentacji, a do tego czasu nachapie sie kasy i bedzie mial w dupie czy przejdziemy grupe czy nie.. ja juz dzis powiem ze z grupy nie wyjdziemy, a smuda powie ze nie mial z czego ulepic druzyny. tylko po co (poza pieniedzmi) pchal sie na miejsce nie dla siebie, czlowiek ktory nie potrafi nawet wypowiedziec poprawnie swoich mysli. poza tym zaprzeczal sam sobie, naturalizuje na potege, robi z geby dupe. na miejscu tych chlopakow biegajacych pod jego rzadami usiadlbym na murawie i symulowal kontuzje. rzad czyli polska postawil tyle stadionow za publiczne pieniadze, a i tak kasa leci do grzesia z pzpn. co to kur.a ma znaczyc. pzpn nie ma na rozwój mlodziezy ale grzes chetnie przytulilby kolejne miliony pln. ludzie robia was w jajo, za wasze pieniadze..
      • Gość: costa Re: Skoro Smuda odpowiada to niech On wybiera IP: *.multimo.pl 26.07.11, 20:20
        xym napisał:

> A nie każdy sobie będzie wybierał kogo ma selekcjoner powołać. Widzi Polańskieg
        > o w składzie to jego jest decyzja i odpowiedzialność. Nie będzie wyników, będzi
        > e można krytykować, będą wyniki to proszę też wyciągnąć wnioski i powiedzieć co
        > ś na ten temat.
        >

Reprezentacja to nie tylko boisko i wyniki, błaźnie, jak nie rozumiesz o czym Gilewicz mówi, to się nie wypowiadaj.
    • Gość: Smóła ja też chcę IP: *.zone7.bethere.co.uk 26.07.11, 17:29
      Do kadry zostali powołani: Adamiak Adam, Adamiak Antoni, Adamiak Anna... dziś każdy może być wybrańcem selekcjonera
    • Gość: Gosc Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Cu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 17:36
      Gilewicz sobie moze pogadac... sam nigdy niczym w reprezentacji nie zablysnal, wiec autorytetem w tej dziedzinie to on nie jest
    • giles Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Będz... 26.07.11, 17:37
      tak wogole to polanski ma na imie ryszard.
    • Gość: mik Radek to ty do spółki z menago wywieźliście Klicha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 17:38
      jeśli to prawda to masz w tym interes co nie?
    • Gość: Witek - TSW Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Będz... IP: *.multi-play.net.pl 26.07.11, 17:41
      Kibice powinni go wygwizdać i dać do zrozumienia trenerowi Smudzie, że nie powinien powoływać do kadry kogoś kto parę miesięcy temu nie czuł się Polakiem. A teraz nagle zapałał miłością do Polski. Dla mnie to co najmniej dziwne i trąci ściemą.
      • tslmkdc Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Bę 26.07.11, 18:00
        słuchaj wygwizdać to powinni Podolskiego , Simkiewicza bo choć Polacy śpiewają hymn Niemcy ponad wszystko od Mozy aż po ... Niemen , Klose nie bo choć matka Polka to ojciec Niemeic i on mógł wybrać Niemcy a tamci dwaj , kiedyś takich nazywano volksdeutsch bądź szmalcownik. Pamiętając słowa ich hymnu i historię Polak może wybrać dowolną reprezentację poza RFN
        • Gość: Guzikprawda Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Bę IP: *.77.classcom.pl 26.07.11, 18:12
          Sprawdź sobie znaczenie słowa "szmalcownik" dzieciaku
        • konigin Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Bę 26.07.11, 18:56
          Odezwal sie przedstawiciel polckiego patriotyzmu made in pisuar i gleboka komuna.
      • Gość: tadek-wku...ony Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Bę IP: *.as13285.net 26.07.11, 19:15
        Gość portalu: Witek - TSW napisał(a):

> Kibice powinni go wygwizdać i dać do zrozumienia trenerowi Smudzie, że nie powi
        > nien powoływać do kadry kogoś kto parę miesięcy temu nie czuł się Polakiem. A t
        > eraz nagle zapałał miłością do Polski. Dla mnie to co najmniej dziwne i trąci ś
        > ciemą.

To jego prywatna sprawa do kogo, lub czego pala miloscia a tobie kmiocie nic do tego. Polanski urodzil sie w Polsce i od dziecka jest takim samym Polakiem, jak ty, no moze nie takim samym, lecz znacznie madrzejszym.
    • tslmkdc Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Będz... 26.07.11, 17:54
      a co w tym złego reprezentacja Francji (sami Arabowie i Murzyni , Ormianie ) , RFN ( Turcy , Polacy , dawna Jugosławia , Afryka ) , Hiszpania ( połowa Baskowie ) , niech już będzie Polanski i reszta bo chociaż polskie korzenie a w tamtych reprezentacjach bez pochodzenia. A kogo ma powołać w Polsce ( tych co odpadają z Irtyszem , karabachem i innymi potęgami?:) ) niech będą z zagranicy ważne że polskiej narodowości choć w części. Wolę Polanskiego i spółkę niż Arboledę , Olisadebe , Guerrero bo są z zewn. o innego gdyby od dzieciństwa mieszkali i grali w Polsce. Ja sam nie jestem narodowości polskiej ale mieszkam tu od drugiego roku życia i poza Polską nie kibicuję nikomu bo to moja Ojczyzna i moja reprezentacja , gdybym mógł sam zawsze marzyłem by grać i strzelać dla Polski gole. Jeżeli inni to tylko nie Polacy ale od dzieciństwa a nie ci co przyjechali tylko pokopać albo polskie korzenie ale z zagranicy
      • Gość: Urlik Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Bę IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 18:10
        A jakiej jestes narodowosci, jesli mozna spytac?
      • bmc3i Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Bę 26.07.11, 21:53
        tslmkdc napisał:

> a co w tym złego reprezentacja Francji (sami Arabowie i Murzyni , Ormianie ) ,
        > RFN ( Turcy , Polacy , dawna Jugosławia , Afryka ) , Hiszpania ( połowa Baskowi
        > e ) , niech już będzie Polanski i reszta bo chociaż polskie korzenie a w tamtyc
        > h reprezentacjach bez pochodzenia.

Co w tym złego pokazała własnie reprezentacja Francji na mundialu w RPA, gdy najwieksze gwiazdy nawet publicznie mowily ze maja w nosie francuski hymn, i nie odczuwaja zadnych emocji przy grze dla Francji. Pokazała jak wypada na turnieju druzyna zlozona z takich zawodników.
    • Gość: kaaz Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Będz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 18:10
      A Roman Polański by wam pasował?;)
    • Gość: Kibic Polskie talenty IP: 213.241.123.* 26.07.11, 18:21
      Niedawno pilkarz Fojut oburzal sie na lamach Gazety jaki ten Smuda jest slepy, ze poluje na zagraniczniakow, a przecierz Slask Wroclaw zajal 2 miejsce majac krajowych obroncow. Tak sie neiszczesliwie dla Fojuta zlozylo, ze 2 dni pozniej grali z potwornie przecietnym zespolem Dundee. Alez sie ubawilem, patrzac jak proponowany przez Fojuta trzon obrony naszej kadry po pierwszych minutach meczu i 3 akcjach przeciwnika przegrywal juz dwoma bramkami.
      Teraz kolejny ekspert sie objawil.
      1)Polanski za szybko dostaje powolanie.
      No pewnie, ze za szybko. Najlepiej go powolac 2 dni przed Euro.
      2)Klich zaolatwi nasze problemy
      Na bank. Przeciez to pilkarz fantastycznie radzacej sobie w niezwykle silnej, polskiej ekstraklasie Cracovii. Jezeli stanie przeciw reprezentantom innych krajow to mozna miec 100% pewnosci, ze ich wkreci w trawe. Z reszta co ja tu o Cracovii. Teraz juz prawie gwiadza Bundesligi. Co prawda sezon sie nei zaczal i Klich zagral poki co w jakims sparingu, ale w oparciu o znane tylko Gilewiczowi przeslanki, ma duze szanse zeby tam zarzadzic.
    • Gość: rosomak Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Będz... IP: 85.19.195.* 26.07.11, 18:23
      chlopak zmienil zdanie i teraz chce grac dla Polski, nic w tym zlego, niech gra i to dobrze.
      A takich Gilewiczow i ich podzialy w reprezentacji trzymac na smyczy i z daleka od kadry.
      • akkj Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Bę 26.07.11, 21:03
        Posłuchaj matołku: ten obszczynmurek wypinał się na nasz kraj w wywiadach, bo miał nadzieję że go wezmą do reprezentacji Reichu. Ale tam ustawiaczy pachołków i targarzy do noszenia sprzętu nie potrzebują, więc sobie gnój o Polsce przypomniał. Dziwie się tym wszystkim kretynom, którzy zgadzają się, żeby w reprezentacji Polski grało kolorowe barachło i wszelkiego rodzaju odpady, które nie umieją nawet mówić po polsku.

Gość portalu: rosomak napisał(a):

> chlopak zmienil zdanie i teraz chce grac dla Polski, nic w tym zlego, niech gra
        > i to dobrze.
        > A takich Gilewiczow i ich podzialy w reprezentacji trzymac na smyczy i z daleka
        > od kadry.
    • Gość: asar niech idzie w pyry-niemiec podły. IP: 178.212.50.* 26.07.11, 18:31
      won od kadry
    • waldy50 Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Będz... 26.07.11, 18:34
      Niestety trener Żmuda całkiem się już zagubił, dla chwilowego sukcesu, ktorego i tak nie będzie traci swoją osobowość. A wyglądało że to jest jedyny trener ktory potrafi coś z tej kadry zrobić.
    • Gość: Dario Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Będz... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 18:39
      Panie Gilewicz to pan próbujesz mieszać w kadrze,a puki co to Polański
      lepiej używa języka polskiego od ''ciebie''.
      • Gość: do Dario Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Bę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.11, 18:57
        Dario,

póki się nie nauczysz pisać dobrze po polsku - nie masz prawa krytykować za to innych.
    • s_f_ogorek Reprezentacja sr_cja... 26.07.11, 18:59
      Na euro zagraja 3 mecze i zostana ogloszeni najgorsza druzyna mistrzostw. Czy naprawde jest sie czym podniecac?
    • Gość: Daniel Sos Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Będz... IP: *.22.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 26.07.11, 19:05
      Należy mu się ! Choćby za PIANISTĘ, NÓŻ W WODZIE, DZIECKO ROSEMARY etc !!!
    • Gość: alians Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Bę IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.11, 19:10
      Moje zdanie jest takie. niech chłop zagra jeden mecz. Niemiaszki nam już go nie zabiorą a może cud się zdarzy że chłopak wystrzeli z formą przed Euro?
    • Gość: kysiaczek1 Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Będz... IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 19:10
      A kto to jest pan Gilewicz, bo znaczących sukcesów z jego udziałem nie zauważyłem, a żyję już pół wieku? Gracza od zawodnika odróżnia to, iż powoływany jest do kadry z racji jego umiejętności i przydatności. Ocenę wystawimy Smudzie i zawodnikom po finałach EURO 2012.
    • wikul Smuda ma prawo do wyboru zawodników ... 26.07.11, 19:28
      ... bo z tego będzie rozliczany. Jak Gilewicz, udający proroka , będzie selekcjonerem to będzie miał prawo wybierać tych którzy mu sie spodobają.
    • gregoson Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Będz... 26.07.11, 19:54
      Guzik mnie obchodzi kadra w piłkę kopaną. Wymyślili sobie, że to polski narodowy sport a dostają bącki od byle pigmejów. Ale jeśli ma to być drużyna NARODOWA to won z folksdojczami i innymi ciapatymi.Nie wierzę, że w Polsce nie ma dobrych piłkarzy, którzy za punkt honoru przyjeliby granie z polskim godłem na koszulce. Szukanie po świecie pajaców co to nawet polskiego nazwiska nie mają bo mamusia i tatuś folksdojcze dali się zniemczyć dla zasiłków dla bezrobotnych to żenada. Taka sam jak ,,narodowa" drużyna IV rzeszy - turcy i folksdojcze. Nie chrzańcie mi, że bidny folksdojcz Podolski chciał grać w polskiej drużynie ale go uwalili i gebbelsy w swojej wspaniałomyślności wzięli go do siebie. Jakby CHCIAŁ toby grał, a tak to jest po prostu zwykłym parszywym foksem, tak jak jego koleś ze szwabskiej ssmańskiej drużyny - Kolzet, czy jak mu tam. Podniecacie się tą gałą jak małpy dynamitem a tu nasze chłopaki wygrywają na żuzlu po raz trzeciu Mistrza Świata. To jest sport gdzie Polak może się wykazać odwagą, umiejętnościami i pokazać na co nas stać, a nie ganiać w krótkich majtkach za gumowym balonem obszytym skórą.
      • Gość: Zło Re: Gilewicz: Polanski w kadrze to zły pomysł. Bę IP: *.globalconnect.pl 26.07.11, 21:24
        Tak jak piszesz kolego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka