rzewuski1 10.11.11, 18:41 ciekawe kiedy wymogi biznesowe doprowadza do sytuacji gdy zmieni się nazwę reprezentacji nie będzie to Polska tylko Puma czy Nike Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ggg-gazeta Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylko ... 10.11.11, 18:43 nie wiem cyz innzch porblemow nie ma :) nie rozumiem przeciwnikow tych strojow , barwy sa ? sa! a reszta to ma byc gra, orzelkiem sie przejmowac, teraz orzelek a za kilka lat moze byc kaczka, durne przywiazywanie sie do symboli i motanie ludziom w glowach. Odpowiedz Link Zgłoś
swiroslaw_zbawiciel orzełek nie "odleciał", tylko się zmienił w gó... 10.11.11, 18:51 To miała być repra Polski a jest ebanego pzpn-u. Już wiesz w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
calli Jebać PZPN i taką reprę z Biedronki! 10.11.11, 18:59 Dokładnie, to już nie jest moja reprezentacja - w czasie tych mistrzostw będę kibicował komukolwiek, ale na pewno nie tym sprzedajnym ścierwom z PZPN i Biedronkom Smudy. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-48 Re: orzełek nie "odleciał", tylko się zmienił w g 10.11.11, 19:58 A może się zesrał?... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel949 Biedronki Smudy 12.11.11, 10:42 Z Orłem grały Orły Górskiego. Biedronki Smudy to ekipa marketingowa PZPN. Nawet lepiej, że nie mają Orła. Przynajmniej nie udają, że są Reprezentacją Polski. Mam nadzieję, że Polacy nie będą tego g... kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-48 Re: Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylk 10.11.11, 19:42 No wreszcie ktoś, kto ma odwagę myśleć podobnie jak ja. Sami troglodyci i demagodzy do tej pory się udzielali. Przecież w tym logo PZPN jest orzeł w koronie. Trzeba być albo ślepym, albo złośliwym, albo też zwykłym sk-urwysynem, by tego nie zauważać. PZPN stał się instytucją do opluwania, upodlania i tak się utarło, że można w nią walić jak w przysłowiową kaczą dupę, bez żadnych konsekwencji. Ot, zwyczajny chłopiec do bicia. Wrzawa i ten cały niezdrowy szum wkrótce ucichnie, oszołomy pokrzyczą, poplują się trochę i jak te psy poujadają, aż w końcu podkulą ogon i czmychną do budy... Odpowiedz Link Zgłoś
ziomys78 Re: Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylk 10.11.11, 19:51 Chyba ktoś pracuje w pzpn :D Odpowiedz Link Zgłoś
krychax Re: Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylk 11.11.11, 08:28 to są bardzo niefortunne słowa :"Baliśmy się wprowadzenia zmian w strojach piłkarskiej reprezentacji Polski, ale podkreślam, że orzełek nie "odleciał", tylko się zmienił - powiedział w czwartek we Wrocławiu dyrektor departamentu spraw zagranicznych, marketingu i PR PZPN Piotr Gołos. " Panowie z pzpn nie są od zmian Godła Narodowego, czyli, że faktycznie Orzełek odleciał, i został zmieniony na logo pzpn . Szkoda, że panowie przy projektowaniu nowych strojów nie spróbowali pogodzić interesów marketingowych (co rozumiem) z tradycją, co już w przeszłości miało miejsce - gdyby na koszulkach było Godło Narodowe i logo pzpn nie byłoby całej tej awantury, a znaczek firmowy nike też bu się zmieścił - przez 18 miesięcy projektowania ktoś mógł wpaść na ten pomysł, tym bardziej, że oryginalność tych strojów też pozostawia wiele do życzenia - jak widać firma nike wiele się nie napracowała - nie wierzysz? -patrz tutaj wpolityce.pl/artykuly/17830-firma-nike-juz-raz-takie-koszulki-w-tym-roku-zaprojektowala-u-naszego-wschodniego-sasiada Odpowiedz Link Zgłoś
radiradi1 Re: Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylk 11.11.11, 09:11 Sam jesteś ślepym faszystowskim zdrajcą - orzeł o którym piszesz wygląda jakby go niemiecka wrona wyruchała albo jakby go Kręcina zeżarł i wyrzygał. To PZPN upodlił polskie godło. Odpowiedz Link Zgłoś
tomilee orzełek nie "odleciał", tylko tylko się zmienił... 10.11.11, 18:46 ..to jest orzełek na miarę naszych możliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
karmella13_13 Możemy zbojkotować kupno koszulek 10.11.11, 19:21 Nie Jako kibice możemy nosić stare koszulki z orłem, wtedy PZPN odczuje na własnej kieszeni brak przypływu kasy za sprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-48 Re: Możemy zbojkotować kupno koszulek 10.11.11, 20:01 A cóż za problem przyszyć, lub nakleić sobie takiego orzełka na koszulce? Podejrzewam, że ktoś zwietrzy niezły interes i zacznie produkować takie naszywki, naklejki, czy inne podobne gadżety z naszym godłem... Odpowiedz Link Zgłoś
krychax Re: Możemy zbojkotować kupno koszulek 11.11.11, 08:59 tu nikt nie myśli o przyszywaniu Godła do tej koszulki ale o jej niekupowaniu, i słusznie - zamiast zarabiać nike i pzpn zarobią nasi sprzedawcy pod stadionami. Odpowiedz Link Zgłoś
jarizabalaga-3 Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylko ... 10.11.11, 18:51 Jest mi bardzo przykro.Prawda jest jedna, godła państwowego nie można zastrzec,a logo tak.Nie wolno sprzedawać koszulek z orłem,a jeżeli wolno to każdemu,a te z logo tylko producentowi.Myślę,że tylko na tym stracą.Nie tylko finansowo.Co z tego,że wszyscy zmieniają.Słowacki pisał"pawiem narodów byłaś i papugą"I niestety jesteś Polsko dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
ziomys78 Re: Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylk 10.11.11, 19:32 jarizabalaga-3 napisał: > Jest mi bardzo przykro.Prawda jest jedna, godła państwowego nie można zastrzec, > a logo tak.Nie wolno sprzedawać koszulek z orłem,a jeżeli wolno to każdemu,a te > z logo tylko producentowi.Myślę,że tylko na tym stracą.Nie tylko finansowo.Co > z tego,że wszyscy zmieniają.Słowacki pisał"pawiem narodów byłaś i papugą"I nies > tety jesteś Polsko dalej. Ale mogli nadal pozostawić Orzełka białego podobnego do tego w godle i niezwiązanego z ich logo . Przegięli pałę już do końca ! Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 liczy sie tylko kasa ... 10.11.11, 18:53 Żaden piłkarz nawet nie protestował ..., kiedyś to było by nie do pomyślenia. Nie mamy już w takim razie reprezentacji narodowej. mamy reprezentacje pzpn. Odpowiedz Link Zgłoś
zenobi.c Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylko ... 10.11.11, 18:55 Jeszcze tylko przestańmy grać Hymn Narodowy przed meczem i będzie wszystko okey,lepiej puścić reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
swiroslaw_zbawiciel Re: Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylk 11.11.11, 11:17 I tak przed każdym meczem oprócz Hymnu Narodowego śpiewamy hymn pzpn :D Odpowiedz Link Zgłoś
wgoornik tunezja 10.11.11, 18:55 białe stroje z czerwonym pasem to zdaje się stroje narodowe Tunezji Odpowiedz Link Zgłoś
swiroslaw_zbawiciel Re: tunezja 10.11.11, 19:05 Peru też grało w białych koszulkach z czerwonym pasem po przekątnej... Odpowiedz Link Zgłoś
spam_box Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylko ... 10.11.11, 18:59 Wczoraj w telewizorni zapasiony pacan z pzpn, ten co to wygląda jak kosmita z Gwiezdych Wojen (//kwejk.pl/obrazek/289230/) mówił, że chcą na tych koszulkach zarabiać. To ja pytam wprost: gdzie można kupić podróby starych koszulek, takich z orzełkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
ziomys78 Re: Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylk 10.11.11, 19:33 Na każdym bazarze :) Odpowiedz Link Zgłoś
alan.ski Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylko ... 10.11.11, 19:02 Im prędzej przyjmiemy do wiadomości, że jest to proces nieodwracalny tym dla wszystkich będzie lepiej - dodał Gołos. Juz dawno nie czytałem nic równie bezczelnego. Im prędzej tę bandę rozpędzą tym lepiej. Reprezentacja jest dla PZPN a nie dla nas. Szkoda słów. Mam nadzieję, że jutro we Wrocławiu ludzie pokażą tym łajzom co o nich myślą. Tylko dlatego będę oglądał. Skoro to przedsięwzięcie biznesowe to trzeba ich walnąć po kieszeni. Nie kupię nic firmy popierającej PZPN. Howgh! Odpowiedz Link Zgłoś
partner27 Re: Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylk 10.11.11, 19:09 Pan Lato niech wpisze na portalu youtube.com: "Grzegorz Lato 1974" i poogląda skróty meczów z WM '74; przypomni sobie, kim wówczas był dla Polaków i w jakich koszulkach występował. Odpowiedz Link Zgłoś
zorkaaa5 Re: Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylk 10.11.11, 19:10 Im prędzej PZPN i Nike pojmie, że brak sprzedaży nowych koszulek jest procesem nieodwracalnym tym lepiej.... BOJKOT NIKE. NIECH NIKT TEJ SZMATY NIE KUPUJE! moze to im rozum przywróci.... gdyby to sie stało w USA, to nike po 2h by skamlało o przebaczenie. W USA firma Nike rozumiałaby, że szkody marketingowe są bardziej kosztowne niż straty tych kilku tys. koszulek w magazynie. Mam nadzieje, że się nie skończy tylko na zawołaniach, bo takich na forach jest mnóstwo. Nie zamierzam kupić nowej koszulki i mam nadzieje, że nie znajdzie się zbyt wielu takich co ją kupią (bądźmy szczerzy - to obciach nosić taka szmatkę i napychać kieszenie PZPN i Nike). Pokażmy że nie jesteśmy idiotami (bo takie tłumaczenia są na zasadzie - jest jak jest i możecie nam skoczyć - "ciemny lud i tak to kupi"), pokażmy, że stać nas na szeroki sprzeciw. BOJKOT NIKE to jedyne wyjście - skoro nie słuchają naszych głosów, to może brak naszych pieniędzy im przemówi do pustych betonowych główek. Odpowiedz Link Zgłoś
zz111zz Re: Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylk 10.11.11, 20:03 ale tu nie chodzi tylko o "te" koszulki. Ja nie biorę nic z całej ich nazwijmy to kolekcji. Mocno popieram !!! taka firma musi się szanować, jak nie to schodzi na poziom pzpn Odpowiedz Link Zgłoś
mitko32 Re: Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylk 10.11.11, 19:46 alan.ski napisał: Im prędzej przyjmiemy do wiadomości, że jest to proces nieodwracalny tym dla wszystkich będzie lepiej - dodał Gołos. Juz dawno nie czytałem nic równie bezczelnego. Fakt, przypomina mi się stwierdzenie Rakowskiego podczas rozmowy ze stoczniowcami: "Po co przeszkadzacie, przecież ja i tak powiem to co chcę powiedzieć". Szczyt arogancji.. Odpowiedz Link Zgłoś
ziomys78 Re: Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylk 10.11.11, 20:04 mitko32 napisał: > alan.ski napisał: > Im prędzej przyjmiemy do wiadomości, że jest to proces nieodwracalny tym dla > wszystkich będzie lepiej - dodał Gołos. > Juz dawno nie czytałem nic równie bezczelnego. > > Fakt, przypomina mi się stwierdzenie Rakowskiego podczas rozmowy ze stoczniowca > mi: "Po co przeszkadzacie, przecież ja i tak powiem to co chcę powiedzieć". Szc > zyt arogancji.. A dziwisz się ,że tak się tam w pzpn-ie wypowiadają jak to przecież komuniści z krwi i kości i to w najgorszej postaci . Odpowiedz Link Zgłoś
ggargi CAŁY PZPN 10.11.11, 19:06 najważniejsze by w historii Lato zapisałe sie jako ten który wprowadził rewolucję w logo i prezentacji związku .... w dupie mieć tradycje i kibiców..... Odpowiedz Link Zgłoś
mer-llink Bojkot "pamiątek" PZPN i produktów Nike 10.11.11, 19:09 Zamiast biadolić i się złościc proponuje konkretne działanie: Sa co najmniej dwa sposoby, aby przeciwdziałac uzurpacji PZPN w sprawie koszulek i orzełka: 1. ogłosić bojkot koszulek bez orzełka, które PZPN chce sprzedawać jako suweniry, gadżety i pamiatki; jak nikt takiej koszulki nie kupi przez 2 miesiące n.p., to PZPN złapie się za kieszeń i cudownie natychmiast zmieni politykę... 2. kontrakt na takie koszulki ma Nike, i PZPN argumentuje, że już teraz nic sie nie da zrobić, bo Nike sie zbiesi, nałozy kary, nie da kasy, etc... To może - aby domotywować PZPN i NIke - ogłosić, że cała Polska nie bedzie kupowąc produktów Nike dopóki sprawy orzełka na cito PZPN z Nike nie zmieni? Ręczę, że sama Nike przyjdzie do PZPN z żadaniem, aby przywrócic orzełka. Bedzie działac? Bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 dokładnie ... 10.11.11, 19:13 produktów firmy spod znaku krzywego gówna nie tknę nawet kijem ... Odpowiedz Link Zgłoś
vaclavnewyork Re: Bojkot "pamiątek" PZPN i produktów Nike 10.11.11, 19:27 Dokladnie tak jak napisales.Wy...am wszystko co jest stylizowanym sierpem i w przyszlosci nie tkne tego smiecia.Polonia napewno postapi tak samo>Kibice do pracy czas zeby ten smierdlawy PZPN odlecial raz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
zz111zz Re: Bojkot "pamiątek" PZPN i produktów Nike 10.11.11, 20:06 Do tej pory wydawało mi się to hokejką ale to rzeczywiście bardziej SIERP. SIERP najka ! Odpowiedz Link Zgłoś
ziomys78 Re: Bojkot "pamiątek" PZPN i produktów Nike 10.11.11, 19:37 A jakoś granatowe koszulki reprezentacji wtedy jeszcze Polski firma Nike wycofała a teraz niby się nie da :D Odpowiedz Link Zgłoś
brajanu Re: Bojkot "pamiątek" PZPN i produktów Nike 10.11.11, 19:43 teraz sa duże mozliwości. wystarczy akcja na fejsbuku i od razu będzie głośno w mediach. nie tzreba nie kupowac, sama świadomośc, że się zbojkotuje podziała na nike i sami wyjda z inicjatywa powrotu orzełka. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Proponuję ... 10.11.11, 19:11 proponuje aby kibice jutro w czasie grania Hymnu odwrócili się plecami do boiska. Odpowiedz Link Zgłoś
johanek4e Oskubany Orzeł w kształcie "biedronki"..... 10.11.11, 19:13 Piękna "biedronka",czyli futbolówka w kropki zamiast godła narodowego to "znak czasu" w/g PZPN.Zgadza się to znak pogardy,cynizmu,megalomanii i jeszcze kilku "wartości",którym "wszyscy hołdują".Musicie jeszcze "kupić" jutrzejszy mecz z Włochami, aby ta kampania marketingowa nie skończyła się bankructwem związku.Pozew zbiorowy kibiców za "obrazę uczuć patriotycznych" może być już w drodze! Odpowiedz Link Zgłoś
goodwater Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylko ... 10.11.11, 19:20 I znowu ktoś wziął grubą kasę za g..niane logo. Chciałem kupić sobie koszulkę mistrzostw, tego bądź co bądź historycznego wydarzenia, ale z takim gów..m zamiast orzełka napewno nie kupię, proponuję to samo - bojkot wszystkich strojów reprezentacji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zorkaaa5 Re: Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylk 10.11.11, 19:29 i jeszcze jedno: Proszę aby ktoś kto ma konto na facebooku (bo ja nie mam i nie zamierzam) napisał do nike na ich amerykańskich profilu o sytuacji i poinformował o bojkocie. Polacy beda szli w zaparte. Tam moze zrobi to większe wrazenie (moze naiwnie mysle, ale nie zaszkodzi sprobowac). albo orzełek albo no revenue....simple as that Odpowiedz Link Zgłoś
thorngorn Re: Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylk 10.11.11, 19:26 Jedyne co mnie pociesza, to fakt że kiedyś "leśne dziadki" zapłacą za swoją pogardę i znajdą się na bezrobociu a PZPN przestanie istnieć.... Myślę, że oni też o tym wiedzą, więc są gotowi sprzedać wszystko, żeby tylko zgromadzić pieniądze na niepewną przyszłość......nie ma dla nich znaczenia, że kiedyś za tego orła w koronie ginęli ludzie.... Mam jeszcze nadzieję, że kiedyś spotkam tych ludzi bez honoru i będę mógł im napluć w twarz... Odpowiedz Link Zgłoś
seniorsenior To kogo teraz piłkarze reprezentuję bo nie Polskę 10.11.11, 19:27 O takich jak Gołoś z PZPN deMello pisał "pyszałek skur...syn" Odpowiedz Link Zgłoś
krajidiotow Jaki k..rwa problem??? 10.11.11, 19:27 Jaki jest problem? Logo jest fajne, nowoczesne, jak ktos nie debil i polglow do z latwoscia dopatrzy sie i orla w koronie i motywu pilki. Po raz pierwszy jakas polska instytucja (zwal jak zwal) zaproponowalka jakis fajny logotyp. Lyse paly i inne krytykanctwo moze zaproponuje stroj husarski ze skrzydlami, i tarcza z orlem na czerwonym tle, mozna jeszcze dorzucic pare powstanczych akcesoriow - typu panterka z bialo-czerwona opaska lub hełm wehrmachtowca z bialo czerwonym paskiem, bedzie NARODOWO i K..RWA PATRIOTYCZNIE! Wiecznie niezadowolone barany! Odpowiedz Link Zgłoś
zorkaaa5 Re: Jaki k..rwa problem??? 10.11.11, 19:36 Stary. Orzeł na strojach reprezentacji jest obecny od 1921 roku. Wszedł do języka powszechnego ("zagrać z orzełkiem na piersi"). Tylko ostatni debil trwoni taki kapitał tradycji i kultury. Nie mam nic do loga pzpn - super, nowoczesne i ładne. Ale nie zgadzam się by zastąpiło godło Polski i tyle. Nie ma to nic wspólnego z faszyzmem, prawicą, lewicą, czy poglądami narodowymi. W świecie coraz bardziej zglobalizowanym taka mała oznaka patriotyzmu, tożsamości narodowej i przywiązania do jej symbolu nie jest niczym złym, a wręcz pożądanym. Po drugie wkur.@($*@#(#@ mnie niewymownie, jak debile z pzpn zamiast walnąć się w klatę i powiedzieć: dalismy ciała juz naprawiamy....idą w zaparte i mysla ze kibice są takimi debilami jak goscie z pzpn. mi nie wystarcza glupie tlumaczenia. Ja wiem ze zmiana projektu taka by naniesc na koszulke logo nie trwa 18 mies.....wiec przestancie klamac i zrobcie cos dla kibicow: przywrocic orzelka i wtedy sklamcie jakim to wysilkiem zrobiliscie a wszystko po to by kibice byli szczesliwi. KONIEC BZDUR. NIE KUPUJE NIKE! OLEWAM KARTY KIBICA PZPN! Odpowiedz Link Zgłoś
edeco Jesteś idiotą... 10.11.11, 19:40 ... i do tego chamem. Klniesz jak Twoja matka, bo to od matki nabywa się obycia, a próbujesz innych uczyć. Logotyp lewaku ma ci zastąpić rozum? Tylko dlaczego uważasz się za lepszego, takiego NADCZŁOWIEKA, zapewne z rasy panów. Odpowiedz Link Zgłoś
perrier Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylko ... 10.11.11, 19:28 "- Baliśmy wprowadzenia zmian w strojach reprezentacji. Żyjemy w bardzo konserwatywnym kraju, a nasze społeczeństwo ma tendencję do tego, żeby myśleć w sposób symboliczny i bardziej kierować się emocjami niż racjonalnym pragmatyzmem. Im prędzej przyjmiemy do wiadomości, że jest to proces nieodwracalny tym dla wszystkich będzie lepiej - dodał Gołos." Czyli tak: spoleczestwo jest konserwatywne, to trzeba wprowadzac zmiany na chama, bo inaczej sie nie da. Tlum nie zrozumie gornolotnych symboli, a tak po ptokach i trzeba sie szybko przyzwyczaic. Byla mozliwosc, aby koszulki byly z orzelkiem i reszta, ale DOBROWOLNIE zostala wybrana koszulka bez orzelka. Brawo PZPN! Co za odwazna decyja! Teraz trzeba tylko czekac, aby naocznie przekonac sie jak zareaguja na to kibice. Firma Nike i PZPN zdaje sobie sprawe, ze Polacy sie tradycjonalistami, ale na sile sie im wciska "nowe wizje". No tak, moze i orzelek gdzies tam jest, jakby sie tak dobrze przypatrzec, no i po kilku glebszych.... :) Jak dla mnie wszystko jest jasne: forsa ponad wszystko. To stwierdzenie dotyczy nie tylko PZPN, Nike, ale takze naszych reprezentantow. Zaden z nich nie zaprotestowal. Wszyscy wdziali ubranka PZPNu i z usmiechem na ustach staneli dumnie przed kamerami. Brawo Orly! Jezeli tak bedziecie grac jak wygladacie to moze i dobrze, ze nie bedzie orzelka. Odpowiedz Link Zgłoś
maxelpe Czy PZPN już wybrał zastępczy hymn ?? 10.11.11, 19:28 Zamiast Mazurka Dąbrowskiego lepiej dać coś w stylu marketingowym pasującym do związku PZPN... albo jakiś klip sponsora... Koszulka tylko z Orzełkiem!! Odpowiedz Link Zgłoś
ziomys78 Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylko ... 10.11.11, 19:30 TO mogli tego orła tak zmienić , żeby był nadal biały a nie był taki sak na godle , żeby mogli go zastrzec a nie od razy wpakować logo jeb..... pzpnu . W Niemczech tak własnie jest a u Nas musieli wpitolić logo najbardziej skorumpowanej organizacji w kraju , której większość kibiców niecierpi . Odpowiedz Link Zgłoś
lutek47 Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylko ... 10.11.11, 19:31 Polski Związek Przekrętów Niebywałych. Odpowiedz Link Zgłoś
frankenchrist Euro 2012. PZPN: orzełek nie "odleciał", tylko ... 10.11.11, 19:31 Kibicując reprezentacji stajesz się konsumentem produktu korporacji PZPN. Dobrze, że zdjęli orzełka. Pewnie z poczucia przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Letnie pajace i tyle, niegodne uwagi 10.11.11, 19:34 Letnie pajace i tyle, niegodne uwagi, zwłaszcza przy 11 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
cezar85 zgadzam się z wymogami biznesowymi 10.11.11, 19:35 dlatego każdy kto kupi ten produkt popiera pzpn Odpowiedz Link Zgłoś
mcavennie orzełek odleciał bo miał dość... 10.11.11, 19:39 ...chamstwa na trybunach Odpowiedz Link Zgłoś