Dodaj do ulubionych

Warto wiedzieć.

08.02.12, 18:01
Źle się stało, że Włochy nie otrzymały Euro 2012. Ja głosowałem na nich.
Michel Platini
prezydent UEFA
---------------
Obserwuj wątek
    • wachmistrz_soroka Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:04
      remez2 napisał:

> Źle się stało, że Włochy nie otrzymały Euro 2012. Ja głosowałem na nich.
      > Michel Platini
      > prezydent UEFA

Dziwisz się Platiniemu?
      • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:10
        wachmistrz_soroka napisał:

> remez2 napisał:
        >
        > > Źle się stało, że Włochy nie otrzymały Euro 2012. Ja głosowałem na nic
        > h.

> > Michel Platini
        > > prezydent UEFA
        >
        > Dziwisz się Platiniemu?
        Nie. Tylko wielokrotnie czytałem, że nasze przygotowania do EURO 2110 rzuciły na kolana pół Europy. A ponieważ nasze media są demokratyczne i prawdomówne, M. Platini na niewdzięcznika wychodzi. Może jeszcze nie wie o przejezdnych autostradach, polskim wynalazku XXI wieku?

---------------
    • gat45 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:06
      Gdybym miała wtedy coś do powiedzenia, to z całej siły popierałabym Platiniego.
      • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:10
        gat45 napisała:

> Gdybym miała wtedy coś do powiedzenia, to z całej siły popierałabym Platiniego.
        Witaj na pokładzie.

--------------
    • tw_wielgus Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:06
      No i co Twoim zdaniem z tego wynika? Dla ułatwienia dodam, że piszemy na forum poświęconym krajowej polityce.
      • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:13
        tw_wielgus napisał:

> No i co Twoim zdaniem z tego wynika?
        Że M. Platini wielkim niewdzięcznikiem jest.
        > Dla ułatwienia dodam, że piszemy na forum poświęconym krajowej polityce.
        Podjąłeś się funkcji cenzora?
        Euro 2012 jest jak najbardziej sprawą polityczną.
        -------------
        • tw_wielgus Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:18
          Nie absolutnie, nie podjąłbym się funkcji cenzora. Wiesz jak brzydzę się tymi komunistycznymi metodami. Ale przytaczając słowa Platiniego miałeś jakieś przemyślenia i chciałem je poznać, o ile oczywiście nie jest to tajemnica.
          • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:23
            tw_wielgus napisał:

> Nie absolutnie, nie podjąłbym się funkcji cenzora. Wiesz jak brzydzę się tymi k
            > omunistycznymi metodami. Ale przytaczając słowa Platiniego miałeś jakieś przemy
            > ślenia i chciałem je poznać, o ile oczywiście nie jest to tajemnica.
            Widzisz - mądrej głowie dość dwie słowie
            Ale ponieważ znamy się długo - cieszy mnie, że na naszych przygotowaniach mucha nie siada.
            -----------
            • tw_wielgus Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:30
              Zaraz zaraz, moment. tenże Platini ( o ile dobrze wpomnę) wizytując obiekty przygotowywane do Euro nie miał do tej pory zastrzeżeń. Kłamał, manipulował, mataczył?
              Teraz druga sprawa. Czy to naród i partia buduje stadiony, czy też jest odpowiednia instytucja, która koordynuje przygotowania do Euro. Jeżeli odpowiedż prawidłowa to - jest powołana specjalna instytucja - to należy Tój wątek przenieść na forum poświęcone sportowi.
              • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:36
                tw_wielgus napisał:

> Zaraz zaraz, moment. tenże Platini ( o ile dobrze wpomnę) wizytując obiekty pr
                > zygotowywane do Euro nie miał do tej pory zastrzeżeń. Kłamał, manipulował, mataczył?
                Nie mam pojęcia. To kumpel Z. Bońka.
                > Teraz druga sprawa. Czy to naród i partia buduje stadiony, czy też jest odpowie
                > dnia instytucja, która koordynuje przygotowania do Euro. Jeżeli odpowiedż prawi
                > dłowa to - jest powołana specjalna instytucja - to należy Tój wątek przenieść n
                > a forum poświęcone sportowi.
                Z erystyki dwója. No 2 + (za odwagę). Instytucja buduje stadiony ale również dworce, przejezdne autostrady itp. za pieniądze narodu/podatników. Czyli może forum <drogi> albo <kolejnictwo>?

-------------
                • tw_wielgus Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:56
                  Skoro proponujesz kolejnictwo nie będę się upierał przy sporcie.
                  Rozważając naszą kandydaturę do organizacji Euro 2012 stan naszej infrastruktury był komisji UFA chyba znany, nie? Dlaczego nie odrzucono naszej alpikacji?
                  • wachmistrz_soroka Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:58
                    tw_wielgus napisał:

> Skoro proponujesz kolejnictwo nie będę się upierał przy sporcie.
                    > Rozważając naszą kandydaturę do organizacji Euro 2012 stan naszej infrastruktur
                    > y był komisji UFA chyba znany, nie? Dlaczego nie odrzucono naszej alpikacji?

Powoli robisz postępy.Mówiłem Ci,że wierze,że dojdziesz samodzielnie do tych wniosków.Infrastruktura to jest ten kierunek.
                    • tw_wielgus Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:01
                      Dzięki za komplement niestety nie mogę sięo odwdzięczyć.
                      Kandydatury były trzy, prawda? Teraz ja ( o ile pozwolisz) postaram się naprowadzić Cię na właściwy tok myślenia.
                  • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:59
                    tw_wielgus napisał:

> Rozważając naszą kandydaturę do organizacji Euro 2012 stan naszej infrastruktur
                    > y był komisji UFA chyba znany, nie?
                    Z pewnością.
                    > Dlaczego nie odrzucono naszej alpikacji?
                    Może uwierzono w hasło - "Polak potrafi?"

----------------
                    • tw_wielgus Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:02
                      Być może, nie mamy podstaw aby zanegować Twoją światłą tezę.
                      • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:06
                        tw_wielgus napisał:

> Być może, nie mamy podstaw aby zanegować Twoją światłą tezę.
                        Przepraszam, którą?
                        My - to znaczy kto?

------------------------
                        • tw_wielgus Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:07
                          ...światłą. Przecież napisałem.
                          • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:09
                            tw_wielgus napisał:

> ...światłą. Przecież napisałem.
                            Pozdrowienia od Franza Mauera.
                            A my?

-----------------
                            • tw_wielgus Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:21
                              Znacie się? Pytam bo ja zupełnie nie kojarzę zioma. Aż musiałem do "Wiki" sięgnać.

"Porucznik Franciszek Maurer, przez kolegów nazywany "Franz" urodził się w roku 1955 prawdopodobnie w Krakowie. Skończył tamże studia prawnicze w 1978 roku z wyróżnieniem, potem podjął pracę w resorcie spraw wewnętrznych oraz w "bezpiece". Poślubił córkę wiceszefa MSW – Milenę Kurzepę, ma z nią dziecko, jednak go opuściła i wyjechała z dzieckiem do USA. W 1980 roku Franz zabił swojego kolegę kpt. Witolda Nowakowskiego, który groził że zrzuci swą córkę z dachu, jeśli władze nie podwyższą płacy o dodatkowe 2200 zł i nie zarejestrują wolnych związków zawodowych w resorcie. Na koncie miał 31 nagan i 18 pochwał (w tym dwie na wniosek szefa rosyjskiego MSW). Ma brata mieszkającego w Auckland."
                              • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:48
                                > Znacie się? Pytam bo ja zupełnie nie kojarzę zioma. Aż musiałem do "Wiki" sięgnać.
                                A jednak jesteś pracowity. Wykonałeś kawał, dobrej nikomu niepotrzebnej roboty. Chodzi o
                                "Psy" – polski film fabularny (sensacyjny) z 1992 roku w reżyserii Władysława Pasikowskiego.

-----------------
                        • wachmistrz_soroka Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:09
                          remez2 napisał:

> tw_wielgus napisał:
                          >
                          > > Być może, nie mamy podstaw aby zanegować Twoją światłą tezę.
                          > Przepraszam, którą?
                          > My - to znaczy kto?

Wielgus jest w jak cesarz Franciszek Józef.My,miłościwie panujący etc....
                          • tw_wielgus Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:22
                            Nie musisz mi aż tak kadzić, ale z ogromną dozą niekłamanej radości odnotowuję Twoje kolejne pochlebstwa.
                            • wachmistrz_soroka Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:25
                              tw_wielgus napisał:

> Nie musisz mi aż tak kadzić, ale z ogromną dozą niekłamanej radości odnotowuję
                              > Twoje kolejne pochlebstwa.

Wiem,że jesteś łasy na pochlebstwa.
              • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 22:41
                tw_wielgus napisał:

> Zaraz zaraz, moment. tenże Platini ( o ile dobrze wpomnę) wizytując obiekty pr
                > zygotowywane do Euro nie miał do tej pory zastrzeżeń. Kłamał, manipulował, mata
                > czył?
                > Teraz druga sprawa. Czy to naród i partia buduje stadiony, czy też jest odpowie
                > dnia instytucja, która koordynuje przygotowania do Euro. Jeżeli odpowiedż prawi
                > dłowa to - jest powołana specjalna instytucja - to należy Tój wątek przenieść n
                > a forum poświęcone sportowi.
                Masz fory w redakcji. Gratuluję. :- (

----------------
      • wachmistrz_soroka Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:14
        Pomyśl,co z tego wynika,że to powiedział Platini.Wiem,że masz wielką wyobraźnię.
        Pomyśl,dlaczego temat jest jednak polityczny.
        Musisz samodzielnie dojść do oczywistych wniosków.
        • tw_wielgus Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:19
          Ależ nie, po co mam niepotrzebnie zużywać neurony skoro Ty masz gotową odpowiedź.
          Wiec słucham.
          • wachmistrz_soroka Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:21
            tw_wielgus napisał:

> Ależ nie, po co mam niepotrzebnie zużywać neurony skoro Ty masz gotową odpowied
            > ź.
            > Wiec słucham.

Już Ci napisałem,musisz dojść do tego samodzielnie.Nie stać Cię na to?
            • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:25
              Nie stać Cię na to?
              Myślę, że możesz skreślić znak zapytania.
              -------------
              • tw_wielgus Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:35
                W Twoim przypadku nie zaszkodziłby wykrzyknik na końcu.
            • tw_wielgus Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:31
              Ależ nie w tym problem, czy stać mnie, czy nie... Po co mam marnować cenną energię na odkrywanie rzeczy ,które inni odkryli przede mną. No śmiał wal, nie kryguj się tak.
              • wachmistrz_soroka Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:34
                Ty też się nie kryguj wielgus.Liczę na Ciebie.
                • tw_wielgus Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:36
                  ależ ja się nie muszę krygować, serio...

No wal chłopie, odwagi.
                • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:39
                  wachmistrz_soroka napisał:

> Ty też się nie kryguj wielgus.Liczę na Ciebie.
                  Jak na biustonosz z f-my Hawaje. Tyle tylko, że na Hawajach nie noszą biustonoszy.

--------
    • czan-dra Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:17
      To było w 2005, lub szóstym?
      Gdybym wierzył w spiskowe teorie dziejów, to skomentowałbym to tak:
      "Wcale mnie nie dziwi postawa Platiniego, przecież rządzi PiS, a oni czego się nie tkną, to spaprają".
      Ale jestem zbyt dobrze wychowany, by mi to przyszło do głowy.
      • wachmistrz_soroka Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:20
        "Wcale mnie nie dziwi postawa Platiniego, przecież rządzi PiS, a oni czego się nie tkną, to spaprają".
        Ale jestem zbyt dobrze wychowany, by mi to przyszło do głowy.

Dla mnie mało istotne kto wtedy rządził. Ta decyzja przyznania Polsce i Ukrainie organizacji EURO-2012 była nadmiernie optymistyczna.
        • chateau Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:26
          Decyzja była realistyczna. Tak jak realistyczne były argumenty strony polskiej i ukraińskiej.
          Gdybym dostał w kopercie takie argumenty sam bym się mocno zastanawiał ;-)
          • wachmistrz_soroka Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:33
            chateau napisał:

> Decyzja była realistyczna. Tak jak realistyczne były argumenty strony polskiej
            > i ukraińskiej.
            > Gdybym dostał w kopercie takie argumenty sam bym się mocno zastanawiał ;-)
            >

Jedno podstawowe zastrzeżenie. Szeroko pojęta infrastruktura, na niskim jak na standardy europejskie poziomie.
            • chateau Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:43
              Chyba nie złapałeś ironii.

Oczywiście możemy się spiąć i Euro2012 nie będzie organizacyjną klapą.
              Czy było warto? Cóż ...
              Problem jest z gatunku nierozwiązywalnych. PZPN ze swoim ukraińskim odpowiednikiem załatwili u ich europejskiego odpowiednika organizację imprezy. Nobilitacja, nie?
              I teraz postaw sobie dowolny rząd, który mówi obywatelom "nie stać nas." Masakra i upadek w abcugach. Do tego sztrum w mediach europejskich, że proszę siadać.

W efekcie nie ma wyjścia, musimy grać jak nam faceci od władz piłki kopanej wskazali. Gra się tak, jak przeciwnik pozwala :/
              • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:46
                Niekoniecznie. Po prostu Polska nie powinna zgłaszać swojej kandydatury. Potem już poszło tak, jak napisałeś.
                -----------------------
                • tw_wielgus Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:59
                  Wycofuję się, przyznaję Ci rację. To wątek stricte polityczny:
                  "Pomysł wspólnej organizacji finałów ME w 2012 roku w Polsce i na Ukrainie narodził się w 2003 roku. Z inicjatywą wyszła strona ukraińska, a stosowne porozumienie podpisano pod koniec września 2003 roku we Lwowie, w czasie spotkania prezesów federacji piłkarskich obu krajów. Ideę poparli ówcześni prezydenci obu krajów Leonid Kuczma i Aleksander Kwaśniewski."

remez2 napisał:

> Niekoniecznie. Po prostu Polska nie powinna zgłaszać swojej kandydatury. Potem
                  > już poszło tak, jak napisałeś.
                  > -----------------------
                  • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:01
                    Oni nie są już prezydentami a u misia doopa mokra. ;- (
                    --------------
                    • tw_wielgus Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:05
                      No widzisz to przykład na ten brak odpowiedzialności polityków za podjęte w imieniu narodu zobowiązania. Dopiero po wielu latach możemy ocenić skutki ich nonszalancji i lekceważenia gospodarczych realiów.

Kwaśniewski narozrabiał a Ty chciałeś przywalić Bogu ducha winnemu Tuskowi.
                      • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:07
                        tw_wielgus napisał:

> No widzisz to przykład na ten brak odpowiedzialności polityków za podjęte w imi
                        > eniu narodu zobowiązania. Dopiero po wielu latach możemy ocenić skutki ich nons
                        > zalancji i lekceważenia gospodarczych realiów.
                        To prawda.
                        > Kwaśniewski narozrabiał a Ty chciałeś przywalić Bogu ducha winnemu Tuskowi.
                        Skąd ten wniosek?

-----------------------------
                        • tw_wielgus Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:09
                          Na wnioski jeszcze za wcześnie. Potraktujmy to jako przypuszczenie.
                          • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:11
                            tw_wielgus napisał:

> Na wnioski jeszcze za wcześnie. Potraktujmy to jako przypuszczenie.
                            Jakoś dziwnie się dzisiaj motasz.

-----------------
                            • tw_wielgus Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:16
                              Jaaaa się miotam? No chyba nie chcesz powiedzieć, że tym wątkiem chciałeś przypomnieć nieprzymyślane, podjęte na wyrost zobowiązania prezydenta Kwaśniewskiego..?!
                              • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:50
                                tw_wielgus napisał:

> Jaaaa się miotam?
                                Motasz nie miotasz.
                                > No chyba nie chcesz powiedzieć, że tym wątkiem chciałeś przyp
                                > omnieć nieprzymyślane, podjęte na wyrost zobowiązania prezydenta Kwaśniewskiego..?!
                                Nie.

--------------
                      • ayran Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:10
                        Gdyby rządziło sld, mielibyśmy dzisiaj więcej kilometrów autostrad niż Włochy.
                        • tw_wielgus Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:18
                          O tak, na pewno.
                          • ayran Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:27
                            No i współpraca rządu z prezesem PZPN, w końcu byłym senatorem sld, układałaby się wzorowo.
                            • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 20:19
                              ayran napisał:

> No i współpraca rządu z prezesem PZPN, w końcu byłym senatorem sld, układałaby
                              > się wzorowo.
                              Masz rację. A POPiSowi skok na kasę się nie udał.

-----------------
                              • ayran Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 21:13
                                Tak jest. A sld by się udał. A może nawet był się udał.
                                • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 21:19
                                  ayran napisał:

> Tak jest. A sld by się udał. A może nawet był się udał.

"Afera" L. Rywina i afera hazardowa. Wybór należy do Ciebie.

---------------
                                  • ayran Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 21:25
                                    Rozumiem, ze ty już wybrałeś - hazardową jako aferę, a Rywina jako "aferę".
                                    • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 21:33
                                      ayran napisał:

> Rozumiem, ze ty już wybrałeś - hazardową jako aferę, a Rywina jako "aferę".
                                      Widzisz, jeżeli ktoś zostaje nagrany nie przez upoważnioną służbę, zostaje skazany za łapówkę, której nikt nie dał, i nikt nie wziął a ponadto nie ma odpowiedzi na pytanie - czy GTW L. Rywina wysłała czy wezwała, cudzysłów jest jak najbardziej na miejscu.

-------------
                                      • chateau Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 21:36
                                        Pytanie pomocnicze - czy podważono wiarygodność nagrań?
                                        • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 21:39
                                          chateau napisał:

> Pytanie pomocnicze - czy podważono wiarygodność nagrań?
                                          Nie. Przyjęto za wiarygodne.
                                          PS - czy w ogóle powinny być dopuszczone?

-----------------
                                          • chateau Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 21:46
                                            A dlaczego miałyby nie być?

Nawet przyjmując optykę amerykańską - czy fakt dokonania nagrania był sprzeczny z prawem?
                                            • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 21:54
                                              chateau napisał:

> A dlaczego miałyby nie być?
                                              Ponieważ zostały uzyskane podstępem, od osoby będącej w stanie wskazującym na spożycie alkoholu.
                                              PS - pamiętasz "aferę" Olina i dzielnego agenta Mariana "IXI" Zacharskiego?
                                              • chateau Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 22:04
                                                Tamten piernik nie ma nic do tego wiatraka.

A co powiesz na dictum, że wówczas Lew po prostu nie trzeźwiał, więc nagranie go w innym stanie było totalną niemożnością?
                                                • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 22:06
                                                  chateau napisał:

> Tamten piernik nie ma nic do tego wiatraka.
                                                  Per analogiam.
                                                  > A co powiesz na dictum, że wówczas Lew po prostu nie trzeźwiał, więc nagranie g
                                                  > o w innym stanie było totalną niemożnością?
                                                  Imponuje mi Twoja wiedza na temat komputerów. Serio.
                                                  Ale takich sucharów nie wal, pliiiiz.
                                                  • chateau Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 22:20
                                                    Nie ma per analogiam.
                                                    Miałbym kilka powodów, nie wyłączając rodzinnych, żeby nie cierpieć Zacharskiego.
                                                    Ale to zupełnie inny temat, nijak się ma kwestii Michnik vs. Rywin. Zacharski to dzik od wcale nie tajnej roboty, wierny pies, bezcenny w niektórych sytuacjach. Sposób wykradzenia planów rakiet Patriot był tak bezczelny i wręcz chamski, że dziw bierze, iż się udało.

> Ale takich sucharów nie wal, pliiiiz.
                                                    Być może nadinterpretuję, ale miałem sposobność przyjrzenia się z boku kilku ludziom, którym się ich zaplanowany model walił w gruzy. Większość z nich nie trzeźwiała przez okres "burzy i naporu." Co ciekawe część z nich wyszła w miarę bezkrwawo z tych opresji. A spośród tych nielicznych trzeźwych - nie wszyscy.

PS Uważam nagranie i doniesienie Michnika za rzecz, która wykracza poza normy. Ale nie znam całości zagadnienia, więc nie nazwę go świnią. Z okoliczności wynika, że to raczej Rywin był na musiku, a ja z natury sprzyjam przegranym. Ale Lew musiał mieć świadomość zarówno powagi sytuacji jak i konsekwencji rozmów. Krótko - obaj dali dupy, ale to Lew zaczął grać nie swoją kartą. Kto grzeszy - ten co grzeszy, czy ten, co mówić o tym nie pozwala?
                                                  • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 22:29
                                                    > Nie ma per analogiam.
                                                    Jest. Alkohol.
                                                    > PS Uważam nagranie i doniesienie Michnika za rzecz, która wykracza poza normy.
                                                    > Ale nie znam całości zagadnienia, więc nie nazwę go świnią.
                                                    Ja go też nie nazwałem. Ale pamiętam jak o....ł wysoki sąd, że śmie mu zadawać pytania.
                                                    > Z okoliczności wynika, że to raczej Rywin był na musiku,
                                                    Chodziło o ca 1 000 000 000 (ówczesnych) zł z reklam TVP nie dla L.Rywina.
                                                    > a ja z natury sprzyjam przegranym.
                                                    Jeżeli kiedykolwiek czytałeś moje posty to wiesz, że ja dzięki temu mam tylu "przyjaciół" na FK. Zwłaszcza w GKNA.
                                                    ---
                                                  • chateau Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 22:42
                                                    A propos metod Zacharskiego czy samego Zacharskiego?

PS Lepszy alkohol niż głupota. Po fakcie przekierowania wątku widać, jest to ewidentne.
                                                  • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 22:57
                                                    chateau napisał:

> A propos metod Zacharskiego czy samego Zacharskiego?
                                                    >
                                                    > PS Lepszy alkohol niż głupota. Po fakcie przekierowania wątku widać, jest to ewidentne.
                                                    Sądzę, że pytanie about GTW spowodowało reakcję sugerowaną przez TW Wielgusa.
                                                    PS - cenzury na FK nie ma.

----------------
                                                  • chateau Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 22:55
                                                    I kwestii formalnej - wtedy były te same złotówki co dzisiaj.
                                                    No, może bardziej błyszczące.
                                                  • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 22:58
                                                    chateau napisał:

> I kwestii formalnej - wtedy były te same złotówki co dzisiaj.
                                                    O tej samej sile nabywczej?

--------------
                                      • ayran Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 21:38
                                        Biorąc pod uwagę, że polskie sądownictwo jest wieloinstancyjne, można uznać, ze mieliśmy do czynienia z mordem sądowym.
                                        • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 21:39
                                          ayran napisał:

> Biorąc pod uwagę, że polskie sądownictwo jest wieloinstancyjne, można uznać, ze
                                          > mieliśmy do czynienia z mordem sądowym.
                                          Czy do mordu nie jest potrzebny denat?

--------------------
                                          • ayran Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 21:46
                                            Innymi słowy - uważasz, że aby skazać za żądanie łapówki w powiązaniu z powoływaniem się na wpływy konieczne jest przekazanie łapówki, czyli popełnienie przestępstwa korupcyjnego także przez drugą stronę? Myślę, że jak lewica dojdzie do władzy, to bez zmiany kk się nie obejdzie. oczywiście jeśli uznać twoje poglądy za miarodajne.
                                            • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 21:56
                                              ayran napisał:

> Myślę, że jak lewica dojdzie do
                                              > władzy, to bez zmiany kk się nie obejdzie. oczywiście jeśli uznać twoje poglądy
                                              > za miarodajne.
                                              Myślenie ma przyszłość. No, może nie w każdym wydaniu.

-----------
                        • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 20:18
                          ayran napisał:

> Gdyby rządziło sld, mielibyśmy dzisiaj więcej kilometrów autostrad niż Włochy.
                          Niewykluczone.

---------------
                    • chateau Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:09
                      Masz schadenfreude?

Nie jestem miłośnikiem futbolu, mechanizmy w federacjach piłkarskich wołają o pomstę.
                      Ale będzie mi miło, jeśli nie damy dupy. Albo przykro, kiedy damy. I nie piszę o meczach.
                      • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:14
                        chateau napisał:

> Masz schadenfreude?
                        Nie. Ale w ...a mnie, kiedy moje podatki są bezmyślnie marnotrawione.

-----------------
                        • chateau Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:23
                          Nie marudź.

Reżim szybko i sprawnie dowiezie aresztowanych nowymi autostradami prosto do specjalnie zbudowanych stadionów, z których nie można ot tak spieprzyć przez ogrodzenie ;-)
                          • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 19:52
                            chateau napisał:

> Nie marudź.
                            >
                            > Reżim szybko i sprawnie dowiezie aresztowanych nowymi autostradami prosto do sp
                            > ecjalnie zbudowanych stadionów, z których nie można ot tak spieprzyć przez ogro
                            > dzenie ;-)
                            No, jeżeli taki jest cel.
                            PS - autostradami przejezdnymi.

-----------------------
    • fiu-bzdziu2010 Re: Warto przypomnieć. 08.02.12, 18:19

Obiecanki Pana JarkaZbawka w kampanii prezydenckiej - Polacy zasługują na Olimpiadę.
      Dobrze, że nie zwyciężył.
    • ayran Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 18:59

Prezydent Europejskiej Federacji Piłkarskiej udzielił ostatnio ciekawego wywiadu włoskiemu dziennikowi "Corriere della Serra", w którym wyznał, że podczas głosowania na organizatora mistrzostw Europy poparł on Włochów. - Źle się stało, że Włochy nie otrzymały EURO - powiedział Platini.

- Wola większości była taka żeby otworzyć się na Wschód i właśnie w tym rejonie Europy zorganizować turniej. Mogę zdradzić, że jak głosowałem za przyznanie praw Włochom, co niestety oznacza, że byłem w mniejszości i przegrałem - dodał sternik UEFA.

Platini ocenił także stan przygotowania organizatorów turnieju na kilka miesięcy przed startem turnieju. - Sytuacja jest wystarczająco dobra. To, co musieli zrobić, zrobili. Było trudno, jednak stadiony, lotniska i drogi są. Może kawałek drogi nie zostanie ukończony, ale stadiony są piękne. Sądzę, że to będzie piękne Euro dla ludzi -zakończył
      • ayran BTW 08.02.12, 19:00
        Kandydaturę Polski i Ukrainy zgłoszono w kadencji 2001-2005.
    • losiu4 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 21:40
      głupa rżnie. Dobrze wie komu Ukrainiec łapówy dawał.

Pozdrawiam

Losiu
      • remez2 Re: Warto wiedzieć. 08.02.12, 21:43
        losiu4 napisał:

> głupa rżnie. Dobrze wie komu Ukrainiec łapówy dawał.
        Jedziesz po bandzie. Po co?

---------------
    • remez2 Że Mysia 2 ma kontynuatorkę. ntx 08.02.12, 23:54

-------------

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka