Dodaj do ulubionych

Rafał Stec: Jak pokochamy Niemców

IP: *.chello.pl 16.06.04, 23:13
Ja od zawsze kibicowalem Niemcom! mnie mierzi wlasnie ta nienawisc do Niemcow
gdychodzi o pilke nozna... i nie tylko. Natomiast odkad w Niemieckiej
Reprezentacji graja Mirek Klose i Lukasz Podolski jeszcze mocniej (o ile
mocniej sie w ogole jeszcze da) sciskam za nich kciuki.

Gdy nie gra Polska i Legia (a na arenie eurpoejskiej tez inne polskie kluby)
licza sie dla Bayern Monachium + Niemcy !

pzdr kibicow
Obserwuj wątek
    • Gość: BKS Rafał Stec: Jak pokochamy Niemców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 23:15
      Artykuł moim zdaniem niepotrzebnie odkopuje "negatiwne stereotipy".
      • Gość: tasiukrzysiu Re: Rafał Stec: Jak pokochamy Niemców IP: *.elsat.net.pl 16.06.04, 23:21
        stec przyjedż na śląsk tu wszyscy kibicują niemcą a twój artykuł jest stronniczy
        jak komentarz szpakowskiego
        • Gość: antyszwab Re: Rafał Stec: Jak pokochamy Niemców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 15:07
          > kibicują niemcą

Tak piszo volksdeutsche.
    • Gość: x STEC NIE ZAWRACAJ GLOWY IP: *.crowley.pl 16.06.04, 23:21
      Nie lubie pilki niemieckiej, bo jest nudna i bez polotu, a nie z tego powodu
      ze pan stec chcialby byc drugim autorytetem moralnym po Michniku.
      • Gość: cypis Re: STEC NIE ZAWRACAJ GLOWY IP: *.pool.mediaWays.net 16.06.04, 23:23
        Kolego byles ty kiedy na meczu Bundesligi, bo jakbys byl to bys takich glupot
        nie pisal
        Pozdrowienia z Düsseldorfu
        • Gość: X Re: STEC NIE ZAWRACAJ GLOWY IP: *.crowley.pl 16.06.04, 23:29
          Rozumiem, ze ty na kazdym meczu Bundesligi widzisz 22Niemcow biegajacych po
          boisku....TU MOWA O REPREZENTACJACH NARODOWYCH

• Gość: koles niemcy sa spoko , tepic angoli IP: 195.205.149.* 16.06.04, 23:33
      gdy nawet media trabia o tej nienawisci to trudna by sie ona nie roznosila ... a
      przeciez niemcy sa spoko... w przeciwienstwie np do butnych angoli :), tych
      trzeba tepic !!!
    • Gość: x STEC NIE BLAZNUJ!!! IP: *.crowley.pl 16.06.04, 23:34
      Pan stec chialby zlikwidowac reprezentacje Polski, ze dwoch dobrych polskich
      pilkarzy podpisalo by volks-listy i kibicowac niemcom jestem tego pewien.
      To typowe myslenie wybiorczej. Osrac wszysko co polskie i wychwalac niemieckie.

Dlaczego nie pisze by kibicowac np. Holandii, Czechom??
      • Gość: Ya Re: STEC NIE BLAZNUJ!!! IP: *.79.159.53.adsl.suoe.tiscali.dk 16.06.04, 23:45
        ile zawodnikow polskiego pochodzenia gra w reprezentacji Holandii i Czech?
        Koles, ty to masz taka anty-niemiecka fobie, ze to az swirem jedzie. I pewnie
        zydow i pedalow tez nie lubisz.
        • Gość: Jędrzej Re: STEC NIE BLAZNUJ!!! IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.06.04, 00:36
          Nie szukaj świrów w internecie, w lustro lepiej popatrz. Ja mam frycom
          kibicować dlatego, że najlepszych polskich juniorów na volkswagendeutschów
          przerabiają? Żeby chociaz ładną piłkę grali... (mówię o reprezentacji, nie o
          Bundeslidze, gdzie ton przecież nadają Latynosi, Chorwaci, Duńczycy etc)
          Ostatni raz umieli to 30 lat twmu, gdy grał Beckenbauer. Później to już tylko
          nudziarstwo do siódmej potegi; oglądanie ich meczów groziło zwichnięciem
          szczęki od ziewania.
    • Gość: "wypedzony" PANIE STEC CZY PAN JEST NIEMCEM???? IP: *.crowley.pl 16.06.04, 23:42
      Przeciez to nie pierwszy pana artykul o takiej tresci.
    • Gość: FAN Re: Rafał Stec: Jak pokochamy Niemców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 23:51
      ja tam volks deuchom kibicowac nie bede
    • Gość: torbiel Re: Rafał Stec: Jak pokochamy Niemców IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.04, 00:28
      ja pierdolę, ilu z was komntujących ten tekst w ogóle go zrozumiało??? czytanie
      ze zrozumieniem to podstawa w czytaniu. bez tego ani rusz w przygodach z
      gazetami dzieciaki.
      • Gość: oooops JA ZROZUMIALEM: SIEG HEIL! SIEG HEIL! SIEG HEIL! IP: *.crowley.pl 17.06.04, 00:30
        • Gość: torbiel Re: JA ZROZUMIALEM: SIEG HEIL! SIEG HEIL! SIEG HE IP: *.aster.pl / *.acn.pl 17.06.04, 01:02
          no to stary rozumny jesteś. weź polopiryne es i czekaj na dalsze instrukcje.
          • kshyhooad1 Re: JA ZROZUMIALEM: SIEG HEIL! SIEG HEIL! SIEG HE 17.06.04, 01:05
            Niedawno Szanowny Pan Stec pisał o tym jak to Milan miał przez lata dominować w
            Lidze Mistrzów, więc nie sądzę, żeby teraz Trochowski tak szybko miałby przebić
            się do reprezentacji...

Pozdrowienia dla wszystkich tolerancyjnych.
            • Gość: e-pl Re: JA ZROZUMIALEM: SIEG HEIL! SIEG HEIL! SIEG HE IP: *.crowley.pl 17.06.04, 01:42
              BECKHAM POWIEDZIAL -"...Jedną ze wspaniałych stron bycia Anglikiem jest ta, że
              jeśli człowiek otrzyma nokaut, ale szybko wstanie, pozbiera się i odpowie
              właściwie, Anglicy docenią to i uszanują. Siedzi w nas frustracja i damy jej
              wyraz w meczu ze Szwajcarią. Gniew, który w nas drzemie, doda nam skrzydeł.
              Gniew jest dobry, bo dzięki niemu powalimy rywali i nie mam tu oczywiście na
              myśli kopania przeciwników po nogach. Gniew pozwoli nam wygrać mecz i
              przywrócić wiarę kibicom - zakończył, a słuchający tego angielscy dziennikarze
              aż urośli z zachwytu...."
              PAN STEC NATOMIAST W TAKIEJ SYTUACJI NAMAWIALBY NAS DO KIBICOWANIA NIEMCOM.

• Gość: kibic wlasnie!!!!!! IP: *.vogel.pl 17.06.04, 09:21
        zgadzam sie:-)

nie zrozumieli a sie ciskaja..

pozdrawiam
    • Gość: Jokasty Detschland über alles! IP: 212.14.60.* 17.06.04, 09:46
      Jak sie "Deutsche Maschine" rokreci to w finalowej fazie rozgrywek zmiecie
      wszystkich z powierzchni ziemi - tak bylo zawsze. A smiesznych "faworytow"
      Hiszpanie i Portugalie - zabija smiechem!!
      Gott mit uns!
    • Gość: ml Re: Rafał Stec: Jak pokochamy Niemców IP: *.muc.sdm.de / *.sdm.de 17.06.04, 10:21
      Trochowski, Podolski, Klose to malo. Do tego warto dodac innych urodzonych w
      Polsce: Paul Freier, Dariusz Wosz, Martin Max, Lucas Sinkiewicz a do tego tacy,
      ktorzy maja polskie korzenie jak Schindzielorz, Bernd Schneider, Dabrowski.
      To najlepszy dowod na to, ze w Polsce rodza sie ludzie do gry w pilke, ale nikt
      nie potrafi ich znalezc i wyszkolic. Musza to za nas robic Niemcy, bo naszym
      trenerom sie nie chce sie isc na szkolne podworko zobaczyc, ktory dzieciak gra
      lepiej niz pozostali. A jak im sie w koncu taki dzieciak trafi to nie wiedza
      jak go wyszkolic.
      • Gość: El Riazor Re: Rafał Stec: Jak pokochamy Niemców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 12:19
        To najlepszy komentarz do całej tej gadaniny...Nic do dodania poza tym co
        napisane...Pozdro
    • Gość: chris niemcy - polacy IP: 143.50.221.* 17.06.04, 10:25
      artykul troche kontrowersyjny. mysle, ze nie powinno zaczynac sie stwierdzeniem
      w imieniu wszystkich "na razie nawet ich nie lubimy...". sa ludzie, ktorzy maja
      prawo inaczej myslec. mysle jednak, ze p.stec mial inne intencje. z
      patriotycznego punktu widzenia, kazdy z nas ma urazona, sportowa ambicje bo
      najczesciej niemcy nas ogrywali- to raz, a dwa -dlaczego w pzpn-ie nie zrobiono
      praktycznie nic, zeby klose i podolski grali dla polski?!!! jeszcze jest duzo
      innych np.: delura, trochowski.
      pzpn!!! wezcie sie k..wa do roboty! ja tez chce cieszyc sie, jak grecy na
      obecnych mistrzostwach... samo nie przyjdzie!
    • Gość: steku Re: Rafał Stec: Jak pokochamy Niemców IP: *.wns.uni.wroc.pl 17.06.04, 10:32
      ja nie okocham nigdy szwaby do domu niech ich Czesi rozwala i Lotwa zremisuje
    • astoreth13 Deutschland uber alles!!! 17.06.04, 10:38
      Ważne by grać skutecznie i by trafiać gole, jak ci sie nie podoba gra to nie
      oglądaj.
      Ja kibicuje Niemcom i jestem z tego dumna.
      Mam zaś nadzieję że jak najszybciej wylecą z ME Francuzi.
      • Gość: Echud Re: Deutschland uber alles!!! IP: *.pmp.one.pl 17.06.04, 11:01
        To wyp... za odre.
        • astoreth13 Re: Deutschland uber alles!!! 17.06.04, 18:30
          Jak dla mnie cała Wielkopolska, Śląsk i Pomorze Zachodnie powinny należeć do
          Niemiec.
          Przynajmniej odizolowalibyśmy się od takich neandertalczyków jak wy.
          • Gość: antyszwab Re: Deutschland uber alles!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 15:11
            Ty antypolska kurwo. W czasie wojny takim jak ty golono łby na łyso. Szwaby
            wypierdalać z Euro!
      • Gość: Jokasty Re: Deutschland uber alles!!! IP: 212.14.60.* 17.06.04, 11:02
        Tak jest! Nieder Frankreich!
    • Gość: kane Niemca nienawidze od dziecka IP: *.compower.pl 17.06.04, 12:08
      I basta, żadne przerzuty tego nie zmienią.
      • astoreth13 ksenofob 17.06.04, 18:31
    • Gość: jaceloth Stec,pojedź pan na love parade... IP: *.icpnet.pl 17.06.04, 22:56
      tam możesz się kochać z niemcami do woli
    • Gość: papa Re: Rafał Stec: Jak pokochamy Niemców IP: *.ha.tuniv.szczecin.pl 18.06.04, 00:38
      Za Niemców co by dostały po dupie kciuki ściskają wszystkie nacje dookoła.
      Duńczycy świetnie rozumiją niemiecki jak my słowacki czy czeski a może lepiej.
      Niestety wystarczy się odezwać raz po niemiecku to nawet potem po angielsku z
      nimi się już nie dogadasz. Austryjacy, jak zaczynała się małyszomania, to
      własne flagi przerabali na polskie bo miał kto pokonać Schmidt'a.
      Ogólnie, Niemcy pracowali przez długie lata na swoją "renomę" wśród sąsiadów. I
      srece roście jak Niemcy schodzą okopani z boiska...
    • Gość: harry niezle IP: 195.116.246.* 18.06.04, 10:59
      swietne komentarze steca, z polotem i ciekawym spojrzeniem; nudy brak.. trzymam
      kciuki za nastepne
    • Gość: Mariusz Hajto nie iwe kto grał IP: *.icpnet.pl 19.06.04, 20:04
      Wypowiedź Tomka Hajto po meczu Niemcy - Łotwa: Litwa grała antyfutbol, i tak
      jest najsłabszą drużyną na EURO. Panie Tomku, już wiem dlaczego odpadliśmy w
      eliminacjach. Przygotowaliście się na Litwę a tu nagle wychodzi na boisko
      Łotwa. Wybaczam, byliście sparaliżowani tym zaskoczeniem. A może jeszcze Pan
      niewie że to ta drużyna, która właśnie nas pokonała. A nawiasem mówiąc to
      jeżeli oni są najsłabsi w turnieju to po co my mielibyśmy tam jechać?
    • marielle Re: Rafał Stec: Jak pokochamy Niemców 19.06.04, 20:28
      Rafal, mimo ze nie lubie tej nudnej niemieckej pilki, to zgadzam sie z Toba!!
      cieszmy sie zwyciestwami sasiadow, bo sa naprawde niezli...choc nasz rodak nie
      popisal sie dzis w meczu z Lotwa!
      pozdrawiam Cie serdecznie i do zobaczenia na nastepnym meczu w Porto!!
      Ania
      • Gość: antyszwab Re: Rafał Stec: Jak pokochamy Niemców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 15:13
        Jaki nasz rodak? To volksdeutsch ze ślunska, co sprzedał polskość dla kilku
        marek.
    • Gość: Obserwator Re: Rafał Stec: Jak pokochamy Niemców IP: *.tele2.pl 27.06.04, 09:18
      Myślę, że ta cała nasza "nagonka" na Niemców jest po prostu śmieszna i żałosna!
      Obwinianie dzisiejszego pokolenia za błędy i winy wcześniejszych pokoleń jest
      daleko idącym nietaktem...
      Powinniśmy starać sie być zdecydowanie bardziej obiektywni i pamiętać, że to co
      się liczy to przyszłość a ta w dzisiejszej zjednoczonej Europie jest możliwa
      tylko i wyłącznie w oparciu o konstruktywną wspołpracę a nie chore, archaiczne
      zaszłości!
      Warto o tym pomyśleć...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka