Dodaj do ulubionych

ANTYFUTBOL MISTRZEM!

IP: *.chello.pl 04.07.04, 23:39
Polska reprezentacjo, jesli kiedykolwiek uda Ci sie dojsc tak wysoko jak
Grekom, prosze graj pieknie nie zakrywajac sie kolanami od 57 minuty. graj
pilke nozna, z takim zamilowaniem jak mlodziaki ktore wpatrzone sa w tych
najwiekszych dla ktorych pilka to pasja, graja do zdracia trampek by strzelic
jeszcze jedna piekna bramke.Futbol to emocje, piekno, umiejetnosci i zabawa,
radosc.Nie wyrachowanie i FUKS. NIe po to sa zolte kartki za gołe klaty by
nadac wage tej dysyplinie kiedy gra sie taktyka obitej dupy i wcisnietej
bramki.Gratuluje Grecji ale nie potrafie sie tym cieszyc i tego zachwalac
choc zazdroszcze tego uczucia mieszkancom Grecji. zazdroszcze im tej
nocy.Brawo Grecja!szkoda tylko ze to Antyfubol. jak drugie Niemcy.dobranoc
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! IP: *.acn.pl 04.07.04, 23:45
      Jakie Niemcy? Niemcy to wirtuozi futbolu przy tym gówienku.
    • Gość: Piotr Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! IP: *.chello.pl 04.07.04, 23:45
      Mylisz sie w calej rozciaglosci. Portugalczycy walili glowa w mur i w zaden
      sposob nie zasluzyli na mistrzostwo. Grecy ich elegancko wypunktowali. Ich
      kontrataki byly zabojcze, organizacja gry niemal perfekcyjna, scisle krycie,
      uniemozliwianie Portugalczykom stworzenie przewagi w srodku pola. To byla
      poezja w wykonaniu chlopcow z Hellady. Sam Homer bylby z nich dumny:)
      Dla Ciebie to antyfutbol, a dla mnie antyfutbolem jest tepe wrzucanie pilki w
      pole karne liczac na fuks, na szczescie, nma przypadek. Dla mnie antyfutbolem
      jest bezmyslnosc w srodku pola, niewykorzystywanie potencjalu, granie
      szablonowe i schematyczne.
      Grecy pokazali co to znaczy taktyka. Moze wreszcie niektorzy zrozumieja, ze
      pilka nozna to nie jakas polska, ligowa kopanina, ale tez odrobina
      inteligencji, koncepcji, konsekwencji w realizowaniu zalozen przedmeczowych.

• Gość: cichy zal Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! IP: *.chello.pl 04.07.04, 23:52
        Masz byc moze racje ale czy Mistrz Europy to ktos kto broni sie nogami i rekami
        od 60 minuty? Ja nie chce ogladac takiego futbolu i licze na to ze ta taktyka
        zostanie wyparta przez piekna taktyke przemyslana przed meczem i przeprowdzona
        w jego trakcie, taktyke ktora da mi pelne poczucie ze Ci ktorzy ten mecz
        wygrali na to zasluzyli, poniewaz sa znakomitymi pilkarzami ktorych radoscia
        zycia jest pilka nozna jak dla mnie moj zawod. po co to robic jesli jest
        inaczej? ale to jest tez bicie glowa w mur. w tepy mur.
        • Gość: Piotr Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! IP: *.chello.pl 04.07.04, 23:59
          Ja tam nie widzialem rozpaczliwego bronienia sie Grekow. Widzialem za to
          rozpaczliwe ataki Portugalczykow. Zal bylo na to patrzec. Grecy umiejetnie te
          ataki rozbijali, a ze caly tuerniej kosztowal ich mnostwo sil, to na druga
          bramke juz sie nie pokusili. Na ich miejscu, na miejscu takie Kopciuszka,
          postepowalbym dokladnie tak samo. Skoro prowadza 1:0, skoro dobrze sie bronia,
          skoro Portugalczycy nie umieja stworzyc jednej klarownej sytuacji, to po co mam
          zmieniac taktyke? Dla ocen za styl, za piruety, za szpagaty? Zartujesz? To nie
          ta dyscyplina sportu. Dla mnie Grecy byli lepsi do 60 minuty i potem tez. To co
          Portugalczycy robili po 60 minucie wolalo o pomste do nieba. Jedna wielka
          meczarnia zakonczona litosciwie w 95 minucie.
          • Gość: cichy zal Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! IP: *.chello.pl 05.07.04, 00:03
            Moj zal nie skupia sie na tym jednym meczu ale tak wogole. Ja gratuluje ale nie
            potrafie sie tym cieszyc. Dla mnie mecz na final mistrzostw Europy to byl mecz
            Portugalia - Anglia i jesli Ty sie nudziles podczas tego meczu tzn ze ja sie
            wogole na tym nie rozumiem. ale tak, to jest sport i to nie byly statnie
            mistrzostwa i mam nadzieje ze komus zechce sie pokazac ze mozna grac taktycznie
            i pieknie w w yniku czego to co najwazniejsze- WYGRYWAC.
            • Gość: Piotr Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! IP: *.chello.pl 05.07.04, 00:12
              Mnie najbardziej podobaly sie mecz... heh... sporo meczow na tych kistrzostwach
              naprawde mi sie podobalo.
              Ale pomyslmy i wyliczmy:

mecz otwarcia Grecja-Portugalia > pierwsze minuty i szok. Atakuja Grecy i to
              oni stwarzaja grozne sytuacje. Konsekwencja tego jest gol bodaj w 7 minucie.

Chorwacja-Francja > mecz moze nie stal na wysokim poziomie , ale obfitowal w
              sytuacje podbramkowe i bramki.

Wlochy-Szwecja > no, pierwsza rewelacja. bylo wszystko. dramaturgia, bramki,
              walka do upadlego.

Czechy-Lotwa > to czego nie potrafili Portugalczycy czyli byc konsekwentnym.
              Czesi byli i w koncu dopieli swego.

Holandia-Czechy > najciekawszy mecz turnieju wg mnie

Portugalia-Anglia > mecz stal na niskim poziomie, ale byl emocjonujacy do
              samego konca a to w gruncie rzeczy w futbolu mnie najbardziej jako widza
              interesuje.

Grecja-Czechy > dwa swietne zespoly w koncu spotkaly sie jak dla mnie w
              przedwczesnym finale. Trafila kosa na kamien w sensie taktycznym. Czesi
              wykorzystywali swoje predyspozycje w ataku skrzydlami i w ataku pozycyjnym,
              Grecy w kontrach i stalych fragmentach gry. Mecz niesamowity pod wzgledem
              napiecia, ktore sie niemal fizycznie odczuwalo.

• Gość: Piotr Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! IP: *.chello.pl 05.07.04, 00:13
                Biorac powyzsze pod uwage, nie moge stwierdzic tak jak Ty, ze mistrzostwa mi
                sie nie podobaly.
                :)
            • Gość: czapski Sam sobie przeczysz IP: *.utp.pl 05.07.04, 01:31
              A co robili Anglicy od 3 minuty meczu z Portugalia- totalna defensywka, zadnej
              sladnej akcji...
          • jurek7 Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! 05.07.04, 00:06
            a tak się cieszyłem że Włosi odpadli...
            a tu niestety jeszcze brzydszy futbol.
            Wiadomo, że liczy się wynik i gra zespołu, ale chyba coś jest nie tak, jeżeli
            mistrz Europy przez 95 gry oddaje jeden celny strzał na bramkę.

Prawdę mówiąc, to wolałbym oglądać transmisję z jakichś manewrów wojskowych niż
            tryumf tak brzydkiej (choć niestety skutecznej) gry.
        • Gość: normlany Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 03:48
          TAK TAKI JEST MISTRZ EUROPY !!! A CO Z WLOCHAMI NIEMCAMI I ANGOLAMI??? CZY NIE
          STRZLEJAAC BRAMKI NIE BRONILI SIE JAK ZWIERZAKI PRZED OGNIEM!!?!? KURWA
          PIERDOLCIE SIE WSZYSCY DOPORWADZACIE MNIE DO SZALU WASZA ZAZDROSCIA I
          PIERDOLENIEM GLUPOT NA FORUM...SPIERDALALC MI DO CECH LIZAC IM DUPE...ZRESTZA
          WCALE NIE UWAZAM ZE GRALI NAJLEDNIJESZA PILKE KURWA MAC IMAGE MEDIOW TAK TO
          ZORBIL I KAZDY GLUPIO POWTARZA...!!!!!!
      • Gość: GOŚĆ Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! IP: *.matarnia.pl / *.matarnia.pl 05.07.04, 15:35
        100% racji. porównując do boksu - walka bez taktyki to po prostu mordobicie.
        Gdy patrzę na"super druzynę" Górskiego tośmiać mi się chce.
    • Gość: Lope Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.07.04, 23:47
      Popieram, jednoczesnie wyrażam podziw i zdumienie, że poludniowcy zdolali grać
      z taką dyscypliną oraz że ani po wejściu do pólfinalu, ani po wejściu do finalu
      nie zdekoncentrowali się ani trochę (jak Figo po wejściu do połfinalu), nie
      uznali że sukces już zostal osiągnięty, tylko jechali jak maszyny aż do
      końcowego gwizdka. Szkoda, że nie Czechy, szkoda że nie Holandia.
      • Gość: Lope Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.07.04, 23:49
        powinno być - jak Figo po wejściu do finalu, po wygranym polfinale (aż się
        poplakal chlop i powiedział że 13 lat na to harował)
        • Gość: bolek zacznijcie walic konia bo tylko na tym sie znacie IP: *.kat.forthnet.gr 05.07.04, 00:15
          a od futbolu sie odpiedolcie boscie niegramotni w tym
          • Gość: Fiodor Re: zacznijcie walic konia bo tylko na tym sie zn IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.07.04, 00:16
            ludzie, to jakiś Grek
            • Gość: bolek fiodor nie bede cie dymal , spokojna twoja baska . IP: *.kat.forthnet.gr 05.07.04, 00:55
              Ja wiem ze zal wam sciska dupcie , ale tak juz jest w pilce. kopanej
              Musicie zrozumiec ze jestescie miernoty i wasze miejsce jest w drugiej lidze
              europejskiej , ale za to budowac koscioly potraficie lepiej od nas.
              • Gość: Kataryna Co za syf? Od jutra nie jem gyros i feta! IP: *.sympatico.ca 05.07.04, 04:00
      • Gość: bbb Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! IP: 82.177.68.* 05.07.04, 01:25
        Również popieram, konkretnie kol. Piotra, dodam, że to były mistrzostwa
        trenerów. Z takim trenerem Portugalia zaszła i tak za daleko. Dlaczego Pauleta,
        czemu nie wczesniej Gomes itd. itp. Fuks był taki, że w półfinale trafili na
        jeszcze większego geniusza Advocaata, czy jak się to pisze, którego jedynym
        dobrym pociągnięciem było pozostawienie na ławce Kluiverta. Były jeszcze 2
        zespoły z potencjałem, ale z niewłaściwymi trenerami- Hiszpania i Włochy, choć
        ci ostatni... ja się cieszyłem jak odpadali, a zagrali jak należy dopiero z
        nożem na gardle.
    • a.adas Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! 05.07.04, 01:58
      Co Wy chcecie od Greków?
      Jak mam być cyniczny, to wygrali z większą liczbą klasowych zespołów niż
      Brazylia 4 lata temu. Dobra, mieli trochę szczęscia, ale w większości
      wybiegali, wyszarpali i wygrali (jednak umiejetnościami piłkarskimi) sami.
      Nie wspominając o tym, ze tak chwaleni Czesi też większosć mistrzostw grali z
      kontry.
      A poważnie:
      - to reprezentanci Polski jeżdżą do Grecji, Grecy do Polski
      - to Grecja ma 3 zespoły w LM
      - to Greków stać na Karembeu czy Giovanniego
      - to Grecy mają pełne stadiony i szalonych kibiców
      • Gość: huj wam w dupe Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 03:58
        dokaldnie ...niby brazylia wygrala....ale z kim oni grali????
        turcja...chiny...jakis inny leszczyk....znow turcja pozniej no i jedynie z
        anglikami...co tez ciezko im bylo...no i niemcy na final...co niewiem jak sie
        tam znalazla... A GRECY MIELI HISZPANOW I PORTUGALCZYKOW I RUSKOW W
        GRUPIE...POZNIEJ FRANCJE FAWORYTOW TURNIEJU...CECHOW 2 FAWORYTOW TURNIEJU I
        PORTUGALIE ORGANIZATORZY TURNIEJU....W 3 OSTANTNICH NIE STRACILI BRAMKI....NIE
        SADZE ZE GDYBY KTOS INNY MUROWAL BRAMKE...Z TakiMI ZESPOLAMI NIE STRACIL
        GOALA...!!!!! ale jestescie slepi i glupi i zazdrosni bo jak GRECY MOGA BYC
        LEPSI OD NAAAAS POLAKOW..
        • Gość: Kataryna To zmierzch tego sportu - czas na reformy! IP: *.sympatico.ca 05.07.04, 04:05
          • Gość: futrzak to zmierzch inteligentnych komentarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 04:06
            czas na reformy
            • Gość: Henio Idzcie juz spac Futrzak, pozno juz! IP: *.sympatico.ca 05.07.04, 04:12
              • gucio60 Re: Idzcie juz spac Futrzak, pozno juz! 05.07.04, 08:04
                zalosny final
                najgorsza druzyna mistrzem Europy, tego jeszcze nie bylo
                "niemiecka dyscyplina" zmienila barwy
                • Gość: Henio Re: Idzcie juz spac Futrzak, pozno juz! IP: *.sympatico.ca 05.07.04, 12:22
                  Do tego chamstwo i bezpardonowe faule tych pastuchow ... Karagunis to jakby dopiero co
                  odszedl od swoich owieczek, hehe!
    • Gość: mack Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! IP: *.lodz-zubardz.sdi.tpnet.pl 05.07.04, 08:54
      zgadza się Grecja to drużyna wyniku 1:0, zamurowanie bramki i polowanie na gola
      to ich taktyka - zabili futbol. Szkoda że nie było finału Portugalia Czechy.
    • Gość: gu10 Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! IP: 156.17.253.* 05.07.04, 09:12

I tak moralnym zwycięzcą jest Zborna, która pokarała pastuszków...
    • Gość: ryky Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 16:37
      fachowcy z was od siedmiu boleści... krytykujac reprezentacje grecji trzeba
      wyciagnac wnioski, skonczyly sie juz czasy kiedy zespoly narodowe byly oparte
      na jednej mega gwiezdzie typu zidane, figo, beckham. teraz reprezentacja to
      jest monolit, wszyscy sie bronia, wszyscy atakuja, a zreszta bronil tym
      reprezentacja grac ten ich galaktyczny football, tylko grecy, czesi nie
      pozwolili im na bzdury.
      • Gość: Henio Re: ANTYFUTBOL MISTRZEM! IP: *.sympatico.ca 06.07.04, 02:31
        No to jednak grecka pilka to nowoczesny styl gry? Hehe, ciekawe do czego moze doprowadzic
        kryzys w polskiej sluzbie zdrowia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka