Dodaj do ulubionych

Kasperczak chce się dogadać

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 06:59
A nie może jak chce przyjść na trenig i trenować II drużynę na bocznym boisku?
Po co od razu go wyrzucać?
Obserwuj wątek
    • Gość: soboliero Re: Kasperczak chce się dogadać IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 30.12.04, 09:33
      A może niech poprowadzi trening Zarządu??
      • Gość: Lech Poznań NIECH UCZY SPRZĄTACZKI ZAMIATAĆ LEWĄ NOGĄ IP: *.u.mcnet.pl 30.12.04, 09:38
        • Gość: :-) Re: NIECH UCZY SPRZĄTACZKI ZAMIATAĆ LEWĄ NOGĄ IP: *.com.pl 30.12.04, 12:30
          "NIECH UCZY SPRZĄTACZKI ZAMIATAĆ LEWĄ NOGĄ"
          .... albo Michniewicza trenować....
    • Gość: Terry Re: Kasperczak chce się dogadać IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 30.12.04, 09:41
      A kto podpisywał kontrakt z Kasperczakiem ? Sprzątaczka ? Cieć z publicznego
      wucetu ? Ma kontrakt do 2008 ? Ma. To niech Cupial mysli jak go zakończyć a nie
      robi głupich min. Wielki mi biznesman.
    • Gość: obserwator K-ce Re: Kasperczak chce się dogadać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 09:47
      No przeciez dawno powinien się dogadywać a nie postepować jak postępował. Po
      pierwsze nie osiągnął wyników jakie były oczekiwane, porażki ze słabymi
      drużynami,i oczekiwanie olbrzymich pieniędzy nadal. Sądzę że jak go teraz ktoś
      zatrudni to juz będzie wiedział jaki to człowiek, i nigdy juz nie bedzie miał
      takiego kontraktu jak w Wiśle - nawet gdyby on był renegocjowany
    • Gość: cupiał Jak Kasperczak mógł podpisać tak idiotyczny kontra IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 30.12.04, 09:57
      kt?
    • Gość: Puchatek Re: Kasperczak chce się dogadać IP: 194.134.2.* 30.12.04, 10:05
      a moj inforamtor mi powiedzial ze Cupialowi zrobil sie pryszcz na lewym
      poldupku....
      heh, naprawde, poziom dziennikarstwa w wyborczej czasami mnie oslabia.
      jakie tutaj nowe fakty?
      nic nowego, same spekulacje jak jakis c-klasy szmatlawiec, podobno, byc moze,
      blablablabla
    • Gość: bosman Re: Kasperczak chce KASY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 10:05
      a nie się dogadać, niech mówi uczciwie. Przecież jak nie będzie trenerem to
      wypadnie z obiegu i "kariera" jego skończy się szybciej niż mysli.
      • Gość: fanwisly Re: Kasperczak chce KASY IP: *.proxy.aol.com 30.12.04, 11:08
        Nie ma sensu co mowisz: przeciez on ma kase, Cupial i Basalaj powiedzieli mu,
        ze beda placic do konca kontraktu, co jest rownoznaczne z suma odszkodowania.
        Kasperczak chce nadal byc trenerem, tak jak sie umowil w kontrakcie z niejakim
        wlascicielem klubu Cupialem. Jeszcze raz: Kasperczak teraz dostaje te sama kase
        jak dostawal wczesniej i ma obiecane tak dalej nawet podczas odwolania z
        obowiazku trenera. Jak mozna zatem mowic ze chodzi mu o kase?
        • Gość: deks chłopie naiwny jesteś IP: 83.238.1.* 30.12.04, 11:53
          oczywiście , że chodzi mu o kasę. Chce dostać odszkodowanie od wisły i potem
          znaleść(już podobno znalazł) nowego pracodawcę.Więć nie gadaj , że nie chodzi o
          kasę.Policz dostaje odszkodowanie i pracuje i dostaje kasę;)
    • Gość: z Re: Kasperczak chce się dogadać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 11:46
      Niekończąca się opowieść.

www.worldfootball.prv.pl
    • Gość: prawnik WSZYSTKO TO WINA KASPERCZAKA IP: 81.210.116.* 30.12.04, 12:17
      Po co podpisywał nierealną umowę?? mógł spodziewać się, że nikt zdrowy na umyśle
      nie będzie respektował tych głupot. Powinien to przewidzieć. Teraz - sorry.
      • Gość: Pąki Panie Henryku! - już koniec. IP: *.tech / *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 14:40
        Niechże Pan wreszcie odejdzie.
        Proszę
    • artur74 Henryku, kończ Waść, wstydu oszczędź! 30.12.04, 12:53
      Panie Henryku, dosyć tej żałosnej opery mydlanej.
      W każdej lidze, każdego tygodnia są zwalniani trenerzy, dobrzy i źli, z
      dorobkiem i bez.
      Niech Pan pokaże honor o pogodzi się ze swoją porażką...
      Nawet jeżeli według Pana zwolnienie jest bezpodstawne.
      Myślę, że kibice Velarengi czy Dynama Tbilisi są też tego zdania.
      • Gość: ja@ Umowa kuriozalna IP: *.pool.mediaWays.net 30.12.04, 14:57
        Co do umowy Kasperczaka - ona wcale nie jest kuriozalna jak pisze pan
        dziennikarz.Takie umowy są normą w europejskich klubach, zresztą zarówno dla
        trenerów jak i piłkarzy. Dlatego trenerzy są w europejskich klubach urlopowani a
        nie zwalniani, a piłkarze nawet jeśli nie mieszczą się w składzie mogą zostać w
        klubie do końca kontraktu. Chyba że się dogadają z klubem.
        Można by się zapytać czy to jest sprawiedliwe. Otóż jest, bo umowa obowiązuje w
        obydwie strony. Piłkarz czy tener nie mogą opuścić klubu gdy pojawi się jakaś
        lukratywna oferta.
        Trzeba pamiętać że Kasperczak z powodu tej umowy nie mógł np.objąć stanowiska
        trenera reprezentacji, bo Cupiał się nie zgodził. Dlaczego ma więc teraz zastać
        na lodzie, skoro urządził sobie życie pod kątem pracy w Wiśle?
        Jeżeli już ktoś powinien zakończyć tą operę mydlaną, to Cupiał. Jeśli nie chce
        Kasperczaka jako trenera, to niech rozwiąże współpracę w myśl kontraktu który
        sam podpisał. I będzie po sprawie.
        • Gość: Don Pedro Re: Umowa kuriozalna IP: *.dyn.optonline.net 30.12.04, 16:05
          Ja sie z tym zgadzam .To nie aniolki podpisywaly umowe .Niech Cupial placi jak
          bylo w umowie i nie placze, "pozal sie Boze biznesman".A jezeli nie zna sie na
          prawie to niech lody na plantach sprzedaje.Zwolnil czlowieka to niech
          przestanie go ponizac.
    • Gość: wszyscy kibice temu panu już dziękujemy IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 30.12.04, 14:16
      jw
    • Gość: meroving Re: Kasperczak chce się dogadać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 14:33
      jakby zaczal trenowac druga druzyne to nagle by sie okazalo ze są lepsi od pierwszej :D
    • Gość: cyg@nek Do niedawnabroniłem Kasperczaka,... IP: *.osk.enformatic.pl 30.12.04, 14:49
      ...ale teraz przestaję.
      Zarząd Wisły postąpił rozsądnie: postanowił płacić Kasperczakowi bez
      świadczenia przez niego pracy. W ten sposób miał zatrudnionego dobrego trenera,
      który w każdej chwili mógł przejąć drużynę. Taka separacja dobrze zrobiłaby
      zarówno Kasperczakowi, jak i Wiśle. Życzę szczęścia Liczce, ale rzadko który
      trener pracuje w polskim klubie dłużej niż 2 lata i po ewentualnym zwolnieniu
      Liczki Wisła miałaby nowego-starego dobrego (moim zdaniem nawet świetnego)
      trenera Kasperczaka. Krótka separacja mogłaby przynieść fenomenalne efekty.
      W tej chwili Kasperczak (skąd wziął takich "mądrych" doradców?) robi z
      siebie pajaca. Pracodawca ma pełne prawo polecić pracownikowi, by nie
      przychodził do pracy jeśli jednocześnie płaci. Kasperczak tymczasem zachowuje
      się jak smarkacz. Oczywiście, że nie powinien być wpuszczony na trening. A jak
      będzie próbował przeszkadzać, to wyleci dyscyplinarnie i nie dostanie ani
      grosza, nie mówiąc już o tym, że spali sobie wszystkie mosty. Nie warto tego
      robić Heniu! Im więcej obory odstawisz, tym trudniej ci będzie zaistnieć w
      polskiej piłce, a przecież jesteś najlepszym kandydatem na następnego trenera
      reprezentacji Polski. Pomyśl!
      • Gość: ssech Re: Do niedawnabroniłem Kasperczaka,... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:14
        W koncu cos madrego napisane!
        Do Henia nie mozna miec pretensji!!
        Cupial odstawia szopke ze glowa mala!!!
        Po pierwsze : Albo zrywa kontrakt i placi odszkodowanie...Henia nie ma.
        Po drugie :Nie kombinuje... Heniu oszukac sie nie da!!! Co to jest zegnac sie z
        Heniem bez szacunku to sie przekonal...
        Po trzecie : Czy nie wystarczy ruszyc glowa czasem panie Cupial>? Trzeba bylo
        Henia wyslac na polroczny urlop>?! (do konca sezonu) Oczywiscie wywaizujac sie
        z kontraktu tak jakby Heniu byl trenerem. Wtedy w jego mniejsce sprowadza
        Liczke i czas pokaze czy sie sprawdzi...
        Po czwarte: Nie chce mi sie pisac wiecej , bo szczerze mi to lezy czy Wisla
        Krakow bedzie na mapie pilkarskiej Polski czy nie... Od dawna liga Polska mnie
        nie interesuje...
        That's all!!!
        Merry Christmas in a Large New Year!!
      • Gość: ja@ Re: Do niedawnabroniłem Kasperczaka,... IP: *.pool.mediaWays.net 30.12.04, 15:17
        A skąd wiesz jakie właściwie polecenia wydaje Kasperczakowi zarząd? Kasperczak
        wcale nie chce na siłę pozostać trenerem Wisły. Rzecz w tym że chłop nie wie co
        ma robić. Oficjalnie nikt z nim nie rozwiązał umowy, dostał nawet na piśmie
        polecenie opracowania koncepcji zespołu na przyszły sezon. A skoro jest
        oficjalnie treneren to MUSI pojawić sią na treningu.
        To jest właśnie ta pułapka jaką chce zastawić zarząd. Oni chcą się za wszelką
        cenę wymigać z umowy jaką podpisali(odprawa). Więc jeśli Kasperczak nie pojawi
        się na treningu będą go próbowali zwolnić za niewykonywanie obowiązków trenera.
        Swińska gra. A Kasperczak nie głupi i stara się uniknąć błedu, by nie dawać
        pretekstu do złamania umowy przez Cupiała.
      • Gość: cinkciarz Re: Do niedawnabroniłem Kasperczaka,... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 22:17
        Jesteś wyjątkowym kretynem, cyganku!
    • Gość: Z PRAWA Kasperczak vs. Cupial IP: *.proxy.aol.com 30.12.04, 15:14
      Osoba ktora podpisala taki kontrakt z Kasperczakiem zasluguje raczej na
      stanowisko woznego w Tele-Fonice. Sposob w jaki usilowano rozwiazac konflikt
      takze byl na poziomie woznego a nie managera/wlasciciela powaznego biznesu.
    • Gość: KIBIC Re: Kasperczak chce się dogadać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:15
      Przecież Cupiał chce udupić Kasperczaka. Zlikwidował dobrą fabrykę kabli w
      Ożarowie to nie cofnie się przed niczym. Odbiła mu zwykła palma. Ale to jest
      choroba nowobogackich biznesmenów w Polsce. Wyżej sra, niż dupę ma.
    • Gość: TadeuszLuzny Lepiej dla niego zeby sie dogadal... IP: 67.70.228.* 30.12.04, 15:33
      To prawda, ze Kasperczak ma kontrakt i prawnie racja jest po jego stronie
      ale... Nie ma co porownywac kontraktu trenera do kontraktow w innych zawodach a
      to dlatego, ze jest to zawod bardzo "publiczny". Trener jest w mediach, na
      ustach kibicow, oceniany przez dzialaczy zawodnikow etc. a wiec opinia
      publiczna o trenerze ma wielki wplyw na jego kariere. Kasperczak upierajac sie
      o pieniadze doprowadzi do tego ze zantagonizuje przeciwko sobie kibicow i
      dzialaczy bo wykreuje siebie jako chciwca a tak naprawde to nikt nie lubi
      chciwcow. A wiec z takim wizerunkiem bedzie mu bardzo trudno znalezc nowa
      posade w Polsce (o ile mu w ogole zalezy zeby tu pracowac?). Na papierku to
      racje ma Kasperczak ale czas pracuje na jego niekorzysc, raz ze nie pracuje w
      zawodzie a wiec relatywnie sie cofa, dwa opinia publiczna zaczyna sie obracac
      przeciwko niemu. Mysle, ze jak mu Wisla zaproponuje 100-150 tys. Euro to
      powinien sie zgodzic bo to juz zaczyna byc zalosne.
      Pozdrowienia.
      • Gość: nie lubie pilki Re: Lepiej dla niego zeby sie dogadal... IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 30.12.04, 15:49
        a po co on ma sie dogadywac? nie wiem czy panowie wiedza ale w polsce jak i w
        innych krajach obowiazuje takie "cos" jak prawo a prawo jest calkowicie po
        stronie trenera, ma kontrakt, ma podpisany do 2008, sa na nim wymienione kwoty
        i tego nalezy sie trzymac, wina jest po stronie ciupala i spolki ze wogole ktos
        dopuscil do tego zeby podpisac taki dlugi kontrakt. przeciez nikt w ciemno nie
        moze zagwarantowac ze nawet jak sie kasperczakowi wiodlo z jedna druzyna z
        druga bedzie tak samo, a z kontraktu wynika ze panowie szefowie klubu byli
        swiecie przekonani ze mu sie wszystko bedzie ukladac.. dali dupy... w 2ch
        slowach :) tak ze moim zdaniem rozpie..panie henryku ten wislacki burdel ale
        swojego sie domagaj, bo masz prawo
    • Gość: fioress Re: Kasperczak chce się dogadać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 15:53
      Gościu z Lecha Poznań spróbuj sam czegoś nauczyćswoich kopaczy bo II liga jużza
      rok bucu !!!!!!!!
      • Gość: jazda, jazda,jazda WISLA BASALAJOW HANBA KRAKOWA!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 30.12.04, 16:09
        mam nadziej ze na fali tych ostanich zmian w Wisle
        WYPIE.. NA ZBITY PYSK tych prostakow basalajow
        • Gość: Don Pedro Re: WISLA BASALAJOW HANBA KRAKOWA!!!!!!!!!! IP: *.dyn.optonline.net 30.12.04, 16:19
          Basalaja z telewizorni wyhustali to go Cupial przygarnal.I w ten sposob Wisla
          ma zarzadcow , tyle wartych co wlasciciel.A ten Cupial na Abramowicza polskiej
          ligi sie kreowal.Abramowiczowi moze buty czyscic.Z niego taki taktyk i
          biznesman jak za mnie Eskimos.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka