edda.edda32 17.09.08, 14:26 Witam Bardzo prosze o opinie na temat nowego klubu Pure fitness w Blue City w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: jestem na nie Re: Opinie - Pure fitness IP: *.aster.pl 17.09.08, 14:46 Byłam w klubie dwa razy korzystając z jednorazowych wejsciówek. Interesują mnie wyłacznie zajęcia grupowe dlatego muszę powiedziec z przykrością - dla mnie beznadzieja. Klub fajny, ogromny ze wszystkimi "bajerami" a dwie salki do ćwiczeń gorzej niz skromne. Zajęcia podobały mi się, instruktorki były ok ale niemiłosierny tłok na sali odbierał całą przyjemność. Taka chyba w tym klubie rzeczywistość popołudniowa - wielgachna siłownia świecąca pustkami, kawiarenka, wszędzie przestronnie i luźno a na sali do cwiczen dziewczyny pakują sobie palce w oczy albo wpadają na siebie:(( Chyba wciąż za mało zajęć cieszących się największą popularnościa - mimo pozornie bogatego grafiku... Odpowiedz Link Zgłoś
edda.edda32 Re: Opinie - Pure fitness 17.09.08, 14:54 A jesli chodzi o silownie dla kobiet-to czy tam takze jest tłok? Jesli moze wiesz - to jak przedstawia się cennik? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jestem na nie Re: Opinie - Pure fitness IP: *.aster.pl 17.09.08, 15:21 Jest siłownia głowna z ogromną ilością sprzetu i dodatkowa siłownia dla kobiet - miła osobna salka nie za mała ale kameralna. Wszędzie luz. Nie znam dokładnej ceny abonamentu, ale chyba ok 160 zl - masz za to darmową kawe jesli chcesz :)) sauna mokra, sucha, solarium, szatnie duże i wygodne z wystarczajaca ilością toalet i natrysków (piszę o tym bo to rzadkość w klubach) Ja ćwiczę już rok w innym klubie, do Blue City się nie przenoszę z powodów opisanych w pierwszej wypowiedzi, ale jesli ktoś dopiero się decyduje to owszem, zachęcam. Można tam przyjechać i obejrzec wszystko, oni bardzo chętnie oprowadzaja po klubie i wyjaśniają wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
edda.edda32 Re: Opinie - Pure fitness 17.09.08, 15:38 Przepraszam ze Cie tak mecze - ale mam jeszcze kilka pytan. Jesli mozna wiedziec to w jakim Klubie cwiczysz? I jeszcze jedno - czy trenerzy podchodza indywidualnie do kazdej osoby (plany trenigowe itp.) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jestem na nie Re: Opinie - Pure fitness IP: *.aster.pl 17.09.08, 17:01 Ależ cała przyjemność po mojej stronie :)) Cwiczę w Gymnasionie. Jestem kobietą w średnim wieku która chce być w dobrej kondycji i tyle. Nie mam planów treningowych, bo jak mówiłam, uczęszczam wyłacznie na zajęcia z instruktorem typu TBC, płaski brzuch, dance itp. Właśnie takie zajęcia sprawiaja mi ogromna frajdę - na siłowni umarłabym z nudów. Ale każdy ma inne potrzeby i motywacje do ćwiczeń - jeśli interesuje Cie siłownia to musisz sama popytac w klubach jak to wygląda. Pomoc instruktora jest zawsze, o ile wiem, ale czy instruktor poświeci ci dużo czasu i bedzie kierował Twoim treningiem - w to wątpie. Pewnie to zależy od tego czy akurat duzy ruch w klubie :))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edda.edda32 Re: Opinie - Pure fitness 18.09.08, 09:33 Dziekuje bardzo za uprzejmosc z Twojej strony. Ja sama nie moge sie zdecydowac na rodzaj cwiczen, moze moglabys mi cos doradzic. Byc moze w moim przypadku lepsze byłyby jakieś cwiczenia grupowe zamiast ind.treningu na silowni. Moj cel to zrzucenie kilku kg oraz utrzymanie kondycji. Mam tyle pytan gdyz nigdy jeszcze nie bylam na zadnej silowni. A jak jest w Gymnasionie - czy polecilabys mi go bardziej niż Pure? Jakie sa tam ceny karnetow i ogolnie jak sie przedstawia cala sytuacja z zajeciami? Czy jest duzo osob cwiczacych i jakie sa warunki "bytowe"? Pozdrawiam i dziekuje za wyrozumialosc Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jestem na nie Re: Opinie - Pure fitness IP: *.aster.pl 18.09.08, 17:11 Trudno mi radzic jak masz cwiczyć - każdy lubi co innego. Ja mogłabym jedynie napisac dlaczego wolę zajęcia grupowe - ale to będzie osobny i bardzo długi post :))) Tak naprawdę to sprawa indywidualna, ważne żeby sprawiało ci przyjemność- wtedy jest szansa że przyzwyczaisz się i polubisz. Na tym forum wypowiadaja się profesjonaliści więc odnośnie tego, jak ćwiczyć aby schudnąć pytaj może w osobnym wątku, pewnie odpowie ci ktoś kto jest instruktorem i zna się na tym. Gymnasion to duża sieć - jest kilkanaście klubów w Warszawie. Można w ramach karnetu ćwiczyć gdzie się chce, czyli większy wybór zajęć, terminów no i instruktorów. Ja jestem bardzo zadowolona, szczególnie odpowiada mi to, że jest kilka klubów wyłącznie dla kobiet. Nie ma w nich tego całego lansu czyli prężenia biustów i muskułów przed płcią przeciwną :)) A kobitki również te niemłode albo z figurą daleką od ideału czują się swobodniej niż pod obstrzałem męskich krytycznych spojrzeń. Wrzuć w wyszukiwarkę nazwy klubów, poczytaj co piszą na swoich stronach internetowych wtedy będzie ci łatwiej podjąć decyzję. No i chyba ważne gdzie mieszkasz bo warto wybrać coś w pobliżu a nie przedzierac się przez korki i tracić dodatkowo czas. Powodzenia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: yapa Re: Opinie - Pure fitness IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.10, 23:48 Gość portalu: jestem na nie napisał(a): > Jest siłownia głowna z ogromną ilością sprzetu i dodatkowa siłownia dla kobiet > - > miła osobna salka nie za mała ale kameralna. Ta główna siłownia jak rozumiem jest koedukacyjna? Odpowiedz Link Zgłoś
majke12 Re: Opinie - Pure fitness 12.06.10, 11:11 Tak, na głównej sali mogą ćwiczyć wszyscy. Oprócz siłowni przeznaczonej dla kobiet, są też oddzielne sale, w których prowadzone są inne zajęcia typu cyckling, joga itp Odpowiedz Link Zgłoś
rozenrot Re: Opinie - Pure fitness 20.06.10, 21:38 Z tą siłownią dla kobiet to jest naprawdę strzał w dziesiątkę. Jeżeli jakaś kobieta nie chce ćwiczyć z facetami to może sobie tam iść i spokojnie bez skrępowania wyciskać 7 poty:)I sporo osób tam chodzi z tego co czasem zerkam:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: pol Kawa w siłowni... IP: *.toya.net.pl 02.02.13, 14:38 wymiękam. a pączki też sprzedają? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klubowicz Re: Opinie - Pure fitness IP: *.grakom.pl 18.11.13, 22:34 Bzdura !!!!! Nie ma nawet miejsca by baka puścić a o kawie zapomnij .. drogo i na dodatek jakieś kary wymyślają . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mmm Re: Opinie - Pure fitness IP: *.ip.maverick.com.pl 05.10.12, 17:06 karnet roczny 133zł, nie da się zerwać umowy i podajesz dane karty płatniczej wiec okradaja Cie kiedy chca i jak chca... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: Opinie - Pure fitness IP: *.home.aster.pl 05.10.10, 16:05 Witam, pzowole sobie napisac o rezygnacji z PURE. Sama silownia, do momentu do ktorego uczeszczalem, jak najbardziej ok, natomiast problem pojawil sie po zlozeniu wypowiedzenia umowy z mojej strony. PURE BLEDNIE SCIAGNAL Z MOJEGO KONTA KWOTE ZA MIESIAC, W KTORYM JUZ BYLEM PO WYPOWIEDZENIU. ZLOZYLEM WNIOSEK O ZWROT ABONAMENTU ZA TEN MIESIAC. ZWROT ZOSTAL JAK NAJBARDZIEJ ZAAKCEPTOWANY PRZEZ PURE, KTORY NATOMIAST NIE RACZYL OD 5 TYGODNI DOKONAC PRZELEWU NALEZNEJ MI KWOTY. PROBOWALEM WIELOKROTNIE SKONTAKTOWAC SIE Z PURE TELEFONICZNIE - Z P. IWONA ODPOWIEDZIALNA ZA SPRAWE. PANI IWONY NIGDY NIE MA PRZY TELEOFNIE I ZA KAZDYM RAZEM MA ODDZWONIC, CZEGO DO DZIS NIE RACZYLA ZROBIC. MOJ TELEFON NATOMIAST ZOSTAL ZABLOKOWANY W PURE, WIEC DZWONIAC Z MOJEGO NUMERU TELEFONU NIE MOGE SIE DODZWONIC. SPRAWDZILEM TO DZWONIAC Z INNYCH NUMEROW, Z KTORYCH UDALO SIE DODZWONIC, JEDNAK PANI IWONY NADAL NIE MA. SKANDAL!!!!! MILO, ZE HANDLOWCY PURE ZACHECAJACY DO ZAPISANIA SIE SA TAK UPRZEJMI, SZKODA, ZE W PRZYPADKU REZYGNACJI PURE NIE POTRAFI ZACHOWAC SIE Z KLASA, ALBO PO PROSTU RZETELNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: złodzieje! Re: Opinie - Pure fitness IP: 95.108.95.* 13.04.11, 19:46 To złodzieje! Moja siora tam chodziła... mówią że nie są ściągnięte pieniądze z konta więc cię nie wpuszczają, przychodzisz za tydzień i płacisz gotówką po czym jak dostajesz wyciąg z banku to się okazjuje że wcześniej (zanim zapłaciłeś gotówką) ściągnęli kasę z konta!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marcin Re: Opinie - Pure fitness IP: *.dynamic.chello.pl 29.09.11, 12:41 Pure fitness to oszusci deklarowali sie o zwrot wpisowego gdy zrezygnuje do miesiaca nastepnie nie przelali kasy na konto ... w zwiazku z tym napisalem maila odpisali ze zajma sie sprawa sprawa ucichla .. z tego co spedzilem tam troche w gliwicach i w Bytomiu obsluga niekompetentna jak chcialem zerwac umowe to sie powolywali na kogos kogo nie ma ze musze poczekac ze musze skontaktowac sie z osoba ktora ze mna spisala formularz zgloszenia jakby to tylko ona byla odpowiedzialna .. Naciaganie ludzi na kase chcialem zalozyc im sprawe sadowa ale bez sensu szkoda czasu bo pieniadze poswiecilbym ... Odpowiedz Link Zgłoś
brewww Re: Opinie - Pure fitness 29.09.11, 18:49 Witam, mnie w końcu oddali pieniądze, ale trwało to z dwa miesiące i po tym jak napisałam maila do wszystkich osób, które podały maila na stronie internetowe PURE. Wtedy odezwała się do mnie osobiście pani menedżer z Bytomia i prosiła o przyjście do nich, żeby przeciągnąć moją kartę i odksięgować zwrot. Więc dało radę po dwóch miesiącach i w sumie 3 długich wizytach w Purze, bo było tyle chętnych do rezygnacji. Obsługa niekompetentna i opryskliwa. Wyszkolona tylko do naciągania. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oszukana Re: Opinie - Pure fitness IP: *.lodz.mm.pl 01.10.12, 18:55 ja też zostałam oszukana ale w łodzi to jest jedna klika która umie perfekcyjnie naciągac klieta na pieniadze - MIEJCIE OCZY SZEROKO OTWARTE PRZY PODPISYWANIU UMOWY. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: PURE Re: Opinie - Pure fitness IP: *.r-link.pl 02.10.12, 14:48 Witam serdecznie, Czy mogłaby Pani napisać szczegóły sprawy na maila: k.kaminska@purepoland.com. Postaramy się pomóc w rozwiązaniu zaistniałej sytuacji. PURE Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Były klubiwicz Re: Opinie - Pure fitness IP: *.welnowiec.net 18.10.11, 00:26 Ja podpisałem umowę w Bytomiu. Żeby nie wiązać się umową na rok zdecydowałem się na większą składkę miesięczną i podpisałem umowę na czas nieokreślony. Na umowie minimalny czas członkostwa był określony na dwa miesiące. Taką dokładnie sprawdzoną umowę przeczytałem i podpisałem. Po dwóch miesiącach miałem już tego klubu po wyżej uszu. Ciągłe problemy z wejściem. Najpierw zapomnieli założyć mi konto, potem nie przypisali mojej karty do utworzonego konta. Opłaty miesięczne pobierane są w klubie przez polecenie zapłaty. Nie potrafili go zrealizować, bank im je odrzucał kilkakrotnie. Za każdym razem musiałem jechać i wyjaśniać sprawę. Nie dość, że nie z mojej winy nie zostały ściągnięte pieniądze to nawet, kiedy na miejscu w końcu płaciłem składkę, wydzwaniali do mnie pracownicy Pure, że składka jest nieuregulowana. Na szczęście trzymałem wszystkie rachunki. Doszło do tego, że mimo opłacania składek wielokrotnie nie chciano mnie wpuścić do klubu. W końcu tłumaczyli się błędami systemu, ale sytuacja się powtarzała przez 3 miesiące. Raz mogłem wejść, następnego dnia nie mogłem i tak w kółko. Postanowiłem rozwiązać umowę. Przez telefon pracownik Pure powiedział mi, że nie mogę rozwiązać umowy. Pojechałem więc do Pure osobiście. Menadżerka powiedziała, że nie ma takiej możliwości, żeby rozwiązać umowę. Po przyjeździe do domu, wziąłem do ręki umowę z Pure i zdębiałem. Na umowie podpisanej przeze mnie w rubryce minimalny okres członkostwa zamiast 2 miesiące było wpisane 12 miesięcy. Po chwili uświadomiłem sobie, że po podpisaniu przeze mnie umowy, pracownica, z którą ją podpisywałem poszła do menadżerki po podpis. Niestety, kiedy przyszła nie przeglądałem jeszcze raz całej umowy. Okazało się, że albo ona albo menadżerka przed dwójką dopisała wtedy jedynkę i z dwóch miesięcy zrobiło się 12. Pojechałem do rzecznika praw konsumenta. Poradził mi, żebym napisał wypowiedzenie umowy i zaznaczył, że liczba ta została zmieniona bez mojej zgody i wiedzy. Na szczęście miałem świadka, który był przy podpisywaniu przez mnie umowy, który widział, że w momencie jej podpisywania była tam liczba 2. Po wręczeniu wypowiedzenia i postraszeniu policją w końcu uwolniłem się od PURE! Później dowiedziałem się, że nie byłem jedyną osobą oszukaną w ten sposób w klubie w Bytomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: tomasz Re: Opinie - Pure fitness IP: *.lodz.mm.pl 01.10.12, 19:02 tak masz racje i nie tylko takie oszustwa robią .Pure to bagno ,szukajcie innych klubów przecież ich nie brakuje ja to już zrobiłem . Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Opinie - Pure fitness IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.13, 19:27 Pure to oszuści i naciągacze!!!! Uważajcie na umowę jaką podpisujecie a najlepiej wogóle nie korzystać z tego klubu bo może sie skonczyc nękaniem i windykacją Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: master Re: Opinie - Pure fitness IP: *.play-internet.pl 18.03.14, 12:28 Złodzieje naliczają 10 zł za tydzień w opóżnienie w wpłaci! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GLIWICE Re: Opinie - Pure fitness IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.12, 21:11 wpisujcie kluby gdzie są najczęstsze zmiany grafiku!!!brrrr oraz gdzie są grafiki inne drukowane inne na tablicy i inne w internecie :(( ja twierdzę, że Gliwice górują :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość2 Re: Opinie - Pure fitness IP: *.CNet.Gawex.PL 07.07.14, 15:29 Pure Fitness to sami oszuści. Działają bezprawnie. Nie warto podpisywać z nimi umów. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: k Re: Opinie - Pure fitness IP: *.chello.pl 14.01.09, 19:54 witam, nie wiem czy temat jeszcze aktualny i interesuje Cię jeszcze sprawa ćwiczeń w blue-city, ale mimo wszystko napiszę. Do Pure zapisałam się w okolicach lipca ubiegłego roku. To co wyróżnia ten klub na tle innych klubów fitness (ćwiczyłam w gimnazjonie i calypso w Warszawie) to przede wszystkim bardzo profesjonalny sprzęt na siłowni i elastyczność w podejściu do klienta. Tak dużej ilości sprzętu nie miałam okazji spróbować w innych klubach. Przed Pure nie chodziłam na siłownię a tylko na zajęcia grupowe. Tydzień po zapisaniu się do Pure umówiłam się na spotkanie z trenerem, który opracował dla mnie indywiudalny program. Uwzględnia on że nie mogę wszystkiego wykonywać (mam np. dyskopatię i chciałam "wyprasować" brzuch i ramiona. Nie chcę żeby to wyglądało na laurkę, ale jestem bardzo zadowolona. Druga istotna dla mnie rzecz to, że nie muszę zapisywać się do miesiąc na 2 zajęcia grupowe w tygodniu i tylko na nie chodzić. Tak było w innych klubach i często przepadały mi zajęcia, bo np. musiałam coś po pracy załatwić lub dłużej zostać w pracy. Teraz przychodzę kiedy chcę i na miejscu decyduję czy idę na siłownię czy akurat mam ochotę na zajęcia grupowe. Jak widzę że jest ciasno na sali to idę poćwiczyć sama. Nie chcę zbyt długo opisywać - jest jeszce kilka rzeczy które mi się tu podobają, więc zachęcam umów się na spotkanie i opowiedzą Ci o wszystkim i oprowadzą po klubie i powiedzą o wszystkich możliwościach. Co do opłaty to jest zależna od sposobu zapłaty (gotówką, z konta, obciążenie karty np. kredytowej) i od tego na jak długo deklarujesz się zapisać. Ja płacę miesięcznie 155 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Opinie - Pure fitness IP: *.dynamic.chello.pl 24.10.13, 19:30 radzę żeby nie godzić się na obciązanie rachunku bo nawet jak sie skonczy umowa to dalej pobierają opłaty. Jak chcesz zrezygnowac to straszą komornikiem.. jakas paranoja. Nasłali na mnie firme windykacyjna do sciagniecia fikcyjnego kilkuset zlotowego dlugu. Napisalam do rzecznika praw konsumenta i sie wkoncu odczepili po kilku miesiacach walki!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eks Re: Opinie - Pure fitness IP: *.aster.pl 25.03.09, 18:10 witam, wszystko jest ok dopóki nie chcesz zrezygnować...wtedy się pojawiają problemy, ten menadżer cały o wyglądzie cwaniaczka jest tam panem i władcą i ustala sobie sam zasady, do tego rzuca chamskie teksty do Ciebie typu: jeszcze zatęsknisz, będziesz nas prosić o ponowne przyjęcie i bla bla bla nie polecam ludzie, SERIO NIE POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: SoZa Re: Opinie - Pure fitness IP: 217.149.245.* 09.04.09, 20:42 Jestem w blue od mca- na początku wszystko fajnie i oka, teraz jest tragedia. Ludzi jest poprostu multum, na maszynach kolejka po 3-5 osób - na wolnych też czekasz w kolejce - do tego co dzień widać jak zapisują następnych ludzi. Sprzęt naprawdę fajnej klasy, można podpytać instruktora itepe. Małe niedociągnięcia, typu brak żelu, szamponu pod natryskami, na siłce brak np modlitewnika. Jak skończy mi się umowa będę pewnie zmykał ps. Robią łaskę żeby wystawić f-vat. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kxksxm Re: Opinie - Pure fitness IP: *.4web.pl 30.10.10, 19:12 ja nie jestem zadowolony. na poczatku wszystko ok. instruktorzy chetni do pomocy, wygadani, ale kiedy chcesz sie wypisac.... wtedy dopiero zaczynaja sie schody!!!! za wszelka cene chca zatrzymac w klubie. musisz lazic tlumaczyc pisac podania. pierwszy raz mam z czyms takim do czynienia. gdybym wiedzial, ze beda takie problemy przy wypisaniu sie to PURE OMIJALBYM SZEROKIM LUKIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sopel Re: Opinie - Pure fitness IP: *.spray.net.pl 25.05.09, 23:24 Przez rok byłem członkiem klubu Pure. Niestety po ostatniej rozmowie z kierownikiem straciłem ochotę na ćwiczenia w tym klubie. W lutym złamałem obojczyk i moja koleżanka zawiesiła członkostwo na marzec i kwiecień oraz zapłaciła po 20 zł za miesiąc. Chciałem w maju wydłużyć to zawieszenie ponieważ lekarz zabronił mi jeszcze ćwiczeń. Dowiedziałem się, że za maj muszę zapłacić pełną kwotę. To trochę podniosło mi ciśnienie. Stwierdziłem, że zaryzykuję i pójdę na całość. Powiedziałem, że chce rozwiązać umowę, na co Pan spokojnym głosem, że termin wypowiedzenia to 30 dni i muszę jeszcze zapłacić za czerwiec. Nie wytrzymałem, zapłaciłem i rozwiązałem umowę. Nie miałem zamiaru przedłużać takiego wyłudzania pieniędzy. Uważajcie na płatności i terminy. Wasze problemy ich nie obchodzą. Totalna znieczulica i szablonowe podejście do klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tom Re: Opinie - Pure fitness IP: *.polkomtel.com.pl 26.05.09, 11:37 Co do ilości osób to się zgodzę...Zapisałem się do klubu w kwietniu jak jeszcze go tak naprawdę nie było:) Na początku było ok idealna ilość osób ale jak po 3 miesiącach nie chodziłem i zobaczyłem ten tłum to na wejściu mi się odechciało... Ewidentnie lecą na kasę a nie dbają o wygodę ćwiczeń...Jakbym chciał pochodzić w tłumie i postać w kolejce to bym się wybrał na zakupy do Carrefoura:)Na szczęście kończy mi się już umowa i uciekam do Gymnasionu:) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kraków Re: Opinie - Pure fitness IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.09, 11:44 Dla mnie siłownia PURE w Krakowie jest poniżej średniej. Obsługa- większość nie powinna tam wogóle pracować są poprostu beszczelne i nie miłe. Koleżanka zwróciła uwagę że co drugi sprzęt ma popsutą wtyczkę uniemożliwiającą oglądanie telewizji podczas ćwiczeń, na co przechodząc usłyszałyśmy odpowiedź do pana serwisanta cyt. " to niech sobie same naprawią " Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ... Re: Opinie - Pure fitness IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 11:44 Ćwiczę w Pure w Wawie. Mam podpisaną z nimi umowę na rok. I bardzo żałuję. Mają kilku fajnych instruktorów, ale trafić na nich nie jest łatwo, a pozostali są co najmniej kiepscy. Widać, że poziom zajęć nie jest dla Pure kluczowym zagadnieniem. Pisząc to nie mam na myśli tylko zwykłej przyjemności płynącej z uczestniczenia w ciekawych zajęciach, ale również bezpieczeństwo ćwiczących, o które pod okiem niektórych instruktorów może być naprawdę ciężko. Te kluby to niestety masówka, w której nie liczy się jakość, tylko ilość. Taka jest moja opinia. A dla wszystkich, którzy myślą o podpisaniu umowy mam tylko taką radę: nie poprzestawajcie na rozmowie z konsultantem i pobieżnym obejrzeniu klubu. Zapytajcie o opinię kilku członków klubu, których na pewno o każdej porze spotkacie w recepcji - wtedy będziecie mogli zdecydować, jakie opinie przeważają, czy jesteście gotowi pogodzić się z pewnymi minusami, bo może akurat dla Was inne rzeczy są ważne, być może jeśli będziecie oczekiwali większego zabezpieczenia Waszych praw w umowie PRZED jej podpisaniem, uda się dodać do niej jakiś aneks, który pomoże negocjować warunki, jak nie będziecie w przyszłości z czegoś zadowoleni. Ja wiem jedno - swojej umowy na pewno nie przedłużę, najchętniej zrobiłabym jej cesję, ale źle czułabym się wkręcająć kogoś w coś, czego sama chcę się pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Klubowicz Re: Opinie - Pure fitness IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.11.09, 22:44 Niestety większość tutaj ma rację. Klub leci na ilość, a nie jakość. Dobrze że jest nowy oddział w Złotych Tarasach to część tam się przeniosła. Na zajęciach grupowych jest po prostu tłok. Ludzie pchają się do stepów i żeby mieć miejsce do ćwiczeń. To samo jest z maszynami do ćwiczeń. Popołudniu to tworzą się istne kolejki. Zero komfortu ćwiczeń. Chodzę tam, bo mam blisko i wybieram takie godziny gdzie jest mniej ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
chrisu_gd Re: Opinie - Pure fitness 18.11.09, 16:34 Przesadzacie. Co klub ma poradzić, że po pracy wszyscy chcą ćwiczyć. Klub czynny od 6:30 do 22:30, więc można to jakoś rozłożyć. Wszędzie są godziny szczytu, a Wy byście chcieli być jedyny na sali, a reszta won. Mają wpuszczać grupkami i czekać aż jedni skończą. Myślcie trochę. Czy klub ma potroić powierzchnię specjalnie pod kątem godzin szczytu, a w pozostałe stać w 1/3 pusty? Stwórzcie taki biznes to zobaczymy, czy będziecie w ten sposób zarządzać. A co instruktorów to potwierdzam, że są mniej lub bardziej zaangażowani. Nie wiem z czego to wynika, ale pewnie jak zwykle chodzi o kasę. Moim zdaniem klub takich, co łaskę robią, powinien się pozbyć, bo mają negatywny wpływ na wizerunek. Przykładem może być instruktorka Inga, wiecznie niezadowolona i dająca temu wyraz na zajęciach, które prowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
chrisu_gd Re: Opinie - Pure fitness 18.11.09, 16:35 Dodam, że mówię o warszawskim Pure w Blue City. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Belzebub Re: Opinie - Pure fitness p- UPDATE IP: *.acn.waw.pl 15.12.09, 22:49 Instruktorka Inga już na szczęście nie pracuje. Poszła siać ferment gdzie indziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: CHĘTNY Re: Opinie - Pure fitness: brak elastycznosci IP: *.acn.waw.pl 19.12.09, 18:38 Chcialem zapisac sie do Pure Zlote Tarasy. Postanowilem negocjowac warunki. Niestety z "pania konsultantka" moglem... jedynie konsultowac. Natomiast z managerem nie sposob sie spotkac bo, cyt.: "jest zajety i ma inne sprawy na glowie":-o Chodzi o to, ze czlonkostwo mozna zawiesic tylko od 1-go danego m-ca! Problem w tym, ze czesto wyjezdzam. W zwiazku z tym np. cwiczac tylko do 4-go i tak bede musial zaplacic za caly miesiac!! Wyjatkowa elastycznosc wzgledem klienta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GLIWICE Re: Opinie - GRAFIK Gliwice brak elastycznosci IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.12, 21:08 wpisujcie kluby gdzie są najczęstsze zmiany grafiku!!!brrrr oraz gdzie są grafiki inne drukowane inne na tablicy i inne w internecie :(( ja twierdzę, że Gliwice górują :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jarek Re: Opinie - Pure fitness tanie wejsciowki IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.11, 22:13 Czy ktoś słyszał ,że w Bonarce w Krakowie w sierpniu byly do Pure wejściówki nie po 230 zl tylko po 115 zl?? chętnie bym kupił.Kogo tam trzeba znać? i za ile to można załatwić?? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: klient Re: Opinie - Pure fitness IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 03.02.12, 22:37 Też nie polecam tego całego pure, miałem umowę z nimi podpisaną na minimum dwa miesiące- pure koszalin. Podpisałem bo dałem się namówić znajomym którzy mieli umowę na rok. Po upływie tego okresu chciałem zrezygnować , dowiedziałem się że jeszcze muszę dopłacić za kolejne dwa miesiące - 2 razy po 119 zł. Zgłosiłem to 3 stycznia a oni chcieli żebym zapłacił za cały styczeń i luty. Tak podobno wynika to z zapisu z umowy - okres wypowiedzenia. Czyli podsuwając klientowi umowę na okres np. 3 miesięcy doskonale wiedzą że będziesz musiał im zapłacić dodatkowo za ten okres wypowiedzenia, mimo że już tam nie chodzisz! Jednocześnie sprzedawca pure nawet ci o tym słowa nie piśnie! Ludzie nie wchodzić w te umowy z pure! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kejra Re: Opinie - Pure fitness IP: *.215.203.215-internet.zabrze.debacom.pl 04.02.12, 09:03 Dokladnie sie zgadzam co do Pure! to banda oszustów i tyle. Na szczęscie udało mi się z nimi wygrać, ale ile nerwów człowiek stracił i czasu to szkoda gadać. Umowa którą Pure wciska ludziom do podpisania jest pełna niedozwolonych klauzul, zakazanych prawnie. Jednakże oni na tym właśnie bazuja - że ludzie będą woleli zapłacić te 40% kary aniżeli się z nimi wykłócać, no bo w końcu mają to w umowie. Tak, ale umowa łamie prawo. Tak bylo w mojej - Pure Gliwice. Na domiar tego nie mieli nawet odwagi zadzwonić do mnie czy powiadomić mnie listownie o POLUBOWNYM ZALATWIENIU SPRAWY, którą oni to de facto w taki sposób chcieli załatwić (kiedy otrzymali pismo w mojej sprawie od Rzecznika). O tym dowiedziałam się dopiero z pisma, które kancelaria Pure z Warszawy przesłala do Rzecznika Miejskiego (i to z błędami hahah żal mi ich). Ludzie, żaden z pracowników z którym będziecie podpisywać umowę nie poinformuje was w jakie gó... się pakujecie. To jeżeli chodzi o kwestie formalne A jak to wygląda w Pure praktycznie? Kiedy człowiek kończy pracę czy szkołę i zjawia się na siłowni o 17 to jest tam masakra. Dłużej się czeka w kolejce aniżeli ćwiczy. To zdecydowanie zniechęca, zwłaszcza jeżeli musisz dojeżdzać kawałek....;/ powiem wam tyle. Jest wiele innych siłowni, gdzie o umowie nikt nie słyszałam, a na sam jej dzwięk się zaśmiał. Najgorsza polityka, to polityka nastawiona na masówke i przymus, ale powodzenia:d DŁUGO TAK NIE POCIĄGNĄŁ ;D A jeszcze jedno ! Kiedy zamieścilam tu swój pierwszy post opisujacy moja sprawę przed jej zakończeniem, jakaś Pani manager od PR pisała do mnie z warszawy ażebym opowiedziała jej swoją sytuację, a ona mi pomoże. Śmiac mi się zachcialo. Oni sa tacy mili, kiedy władza wymyka im się spod kontroli (sprawą zajął się rzecznik, który wykazał niezgodność umowy z prawem) no i kiedy znajdą się naiwni na zawarcie z nimi paktu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anonim Re: Opinie - Pure fitness IP: *.centertel.pl 20.12.13, 21:13 jak mozna podpisywac umowe na korzystanie z silowni? chodze , doladowuje karnet raz na miesiac 100zl i tyle , ludzie o jakich umowach wy piszecie ????!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gaga Re: Opinie - Pure fitness IP: *.warszawa.vectranet.pl 05.12.12, 15:01 Miałam identyczna sytuację. Ludzie nastawieni na wyciaganie pieniedzy. Płaci się za miesiace w których nie chodzi sie na silownie. Sprawa nadaje sie do Urzedu Praw Konsumentów, do dokladnej analizy zapisu umoy jaka daja do podpisania w tej sieci siłowni. Odradzam, nie polecam w zadnym razie. Strata pieniedzy, czasu i poczucie , że robią cie we frajera. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Monia Re: Opinie - Pure fitness IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.12, 15:18 Ja ostatnio zapomniałam karnetu. Nie zostałam wpuszczona do klubu mimo próśb. Oczywiście żądali wpłaty w wysokości 25 zł za nowy karnet. Nie miałam przy sobie pieniędzy ani karty więc zostałam odesłana z kwitkiem. Zaznaczam, że płacę regularnie (gotówką, zawiesiłam możność ściągania sobie przez Pure z konta należności, bo pobierali dwa, czasem trzy razy w jednym miesiącu, nie interesowało ich, że mam do zapłacenia jeszcze rachunki ;] ), nigdy nie zalegam, zawsze wywiązuję się z warunków umowy... Po pieniążki natychmiast wyciągają łapę, ale to, że w Galerii Kazimierz na dwadzieścia bieżni telewizory od 3 miesięcy działają tylko w trzech urządzeniach to ich nie interesuje. Z sauną wiecznie problemy. Zgłosiłam problem do recepcji, to kazali mi zadzwonić do Warszawy, zadzwoniłam, to kazali mi się zgłosić do recepcji bądź menagera (który jest nieosiągalny bo ma "videokonferencję" - chyba na papierosie za klubem)... Brak kompetencji, zwalanie na siebie obowiązków to główna cech pure, nie polecam! P.S. Nie mogę się doczekać aż skończy mi się umowa, z miłą chęcią przejdę do rzetelnego klubu, z rzetelną obsługą. Odpowiedz Link Zgłoś
chrisu_gd Re: Opinie - Pure fitness 19.11.09, 17:58 W uzupełnieniu, jeśli mówimy o Pure w Blue City PLUSY - duża przestrzeń - bardzo miła obsługa (mowa o recepcji i konsultantkach) - mili instruktorzy (ale są wyjątki) - dobry sprzęt - przestronna i porządna szatnia - czyste prysznice - sporo zajęć dodatkowych w cenie - fajna atmosfera - kafeja netowa - godziny otwarcie 6:30-22:30 MINUSY - zbyt niski poziom niektórych zajęć dodatkowych (w sensie brak podziału na poziomy zaawansowania, co skutkuje tym, że część ludzi się nudzi) - instruktor Inga wiecznie niezadowolona i robiąca łaskę, że pracuje - sporo pozerów, co zajmują miejsca na siłowni i wysyłają SMSy albo grzebią w MP3 (ale to pewnie wszędzie tak jest) - problemy z serwisowaniem niektórych urządzeń i akcesoriów (np. długo nieczynna suszarka). Ale to raczej marginalnie - zbyt drogie godziny z instruktorem. Z obserwacji wynika, że poza towarzyszeniem kursantowi w ćwiczeniach i dialogu a propos diety czy zachowania prawidłowej pozycji na maszynach, niewiele więcej można z tego wynieść. Co prawda w ramach karnetu godzina chyba jest gratis i nie znam poziomu instruktażu dla dedykowanego cyklu z instruktorem, więc mogę się mylić - brak czekolady na gorąco (była, a teraz jest już tylko kawa) Generalnie mi bardzo odpowiada. Byłem kiedyś na moment w Calypso w Wola Parku. Dramat. Przyrdzewiałe brodziki, szatnia jakieś 15m2 z szafkami chyba ze szkoły podstawowej, sprzęt słaby, mała powierzchnia. Chyba tylko dla niedzielnych chętnych. A drogie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Emi Re: Opinie - Pure fitness IP: 85.222.87.* 29.01.10, 17:03 Jak dla mnie to panuje tam brud, smórd i jeszcze większy burel objawiający sie własciwie w kazdej postaci.Oto przykłady: 1. SPRZĘT - co z tego, że dobrr "markowo" skoro wiecznie jest coś zepsute i nikt tego nei naprawia - rowerki, bieżnie, elipsa - zobacz w jakim są stanie!!! W koncu placisz za to, by ten sprzet dzial a nie stal bezuzyteczny... 2a. Instruktorzy - CO Z TEGO, że są skoro nawet ciężko im wychodząc (lub wchodząc do szatni) kulturalnie powiedzieć do wszystkich cześć (w końcu to pracownik) 2b.INSTRUKTORZY - mają gdzieś jak ćwiczysz nikt Ci nie powie , że źle robisz dane ćwiczenie (Chyba tylko ten trener Tomasz coś tam tłumaczy, a innych nie widziałam pomagających!!!! A OD TEGO TAM WŁAŚNIE SĄ!!!!! 3. SYF - co z tego, że sprzątaczki są właściwie cały czas, jak latają - kłaki kurzu, - nie mówiąc już o braku ręcznika papierowego czy - środka do sprzątnięcia po sobie przyrządu!!!???!!! 4. Managerka to straszna idiotka - wprowadza mezczyzn do damskiej szatni ignorujac i naruszajac cudza intymnosc! Jak tam w ogole mozna?! Wypisalam sie i jestem zadowolona z silki w GALERII MOKOTOW ktora polecam z czystym(!!!)sumieniem - wszelkie atracke ktore niby maja przyciagnac klientow do PURE dawno sa i byly w Shape - sprawdz, porownaj i sie przekonaj - jedynym plusem jest cena w Pure, ale nie wiesz za co placisz jak widac..... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krecik Re: Opinie - Pure fitness IP: *.147.164.63.nat.umts.dynamic.eranet.pl 31.01.10, 17:09 a co powiecie o Pure na Rembielińskiej? nie bardzo wiem dlaczego nie moge zapisać sie na jedne wybrane zajecia skoro wiem, ze na pewno z innych nie bede korzystac z braku czasu...? a placic za calosc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stork Re: Opinie - Pure fitness IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 17:43 dla mnie pure rembilinska to dno, zeby wejsc na sale czeka se z 15 mni czesto brakuje szafek i znowu 15 min czekania wyciagi powietrza nie dzialaja i jest strasznie duszno, brak miejsca do cwiczen, personel amatorski ruszajacy sie jak slonie, obiecuja cuda przed zapisaniem a szybo okazuje sie ponura rzeczywistos - szczerze nie polecam !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chrisu_gd Re: Opinie - Pure fitness 01.02.10, 08:58 Ciekawe, o którym Pure mówisz. Jeśli o BC, to: Sprzęt psuje się wszędzie, ale faktem jest, że mogliby naprawiać szybciej, a nie czekać, aż kilka się zepsuje i naprawiać hurtem. Szatnie są dosyć duże, i rozumiem, że instruktorzy nie wrzeszczą cześć na całą szatnię, za każdym razem, kiedy wchodzą. Ten Twój argument jest kiepski. Instruktorzy w BC zwracają uwagę jak ćwiczysz, może faktycznie nie za często, ale zwracają, głównie przy ćwiczeniach z wolnymi ciężarami, kontuzjogennymi. Jeśli chodzisz tam z nadzieją, że Cię będą obserwować i korygować gratisowo, to się mylisz. Zawsze możesz podejść i zapytać, czy dane ćwiczenie wykonujesz dobrze. Próbowałaś? Odmówili? Syf? Jest w miarę czysto. Nie wiem, jaki smród masz na myśli? Zapach potu? To ćwicz w domu, jak Ci przeszkadza. Biedaczka. Facet w damskiej szatni przeszkadza? A co mam powiedzieć o Paniach sprzątających w męskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ulina Re: Opinie - Pure fitness IP: 194.181.93.* 11.03.10, 14:44 Nie bardzo rozumiem, czemu instruktorzy nie mieliby korygowac gratisowo. Czy to oznacza, ze poza wykupionym abonamentem trzeba jeszcze płacic za trening osobisty ogromne pieniadze, zeby miec jakiekolwiek oczekiwania w stosunku do instruktorów??? Moim zdaniem oni powinni od tego byc by zauwazać i korygować. No ale jeśli są zajeci tylko osobami, które dodatkowo płaca za treningi osobiste co ich obchodzi cała reszta, prawda? Pytanie zadać ciężko jesli sie mysli, że wykonuje sie ćwiczenie prawidłowo.... Odpowiedz Link Zgłoś
chrisu_gd Re: Opinie - Pure fitness 15.03.10, 13:25 "Pytanie zadać ciężko jesli sie mysli, że wykonuje sie ćwiczenie prawidłowo...." Cytat roku. To zamiast "myśleć" w ten sposób, należy najpierw zapytać. Poza tym są ćwiczenia, gdzie od ułożenia rąk/nóg/ciała zależy, na co się ćwiczy. Mają się domyślać? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ulina Re: Opinie - Pure fitness IP: 85.222.87.* 05.04.10, 19:36 "Cytat roku. To zamiast "myśleć" w ten sposób, należy najpierw zapytać. Poza tym są ćwiczenia, gdzie od ułożenia rąk/nóg/ciała zależy, na co się ćwiczy. Mają sie domyślać? " Nie wiem co w tym dziwnego co napisalam. Instruktorzy maja chodzic i poprawiac ludzi. Notorycznie widuje tam ludzi, ktorzy wykonuja cwiczenia zle. Jak na to patrze czasem to az mi szkoda, jak sobie niszcza stawy. A instruktorzy sa wlasnie po to zeby chodzic i korygowac. To oni maja patrzec i poprawiac bo cwiczacy czesto nie widza sami siebie. Nie kazdy pyta bo niejeden sadzi, ze wie na tyle duzo, ze nie musi pytac. Moze niektorzy sie wstydza... A jak widze instruktora mijajacego obojetnie, kogos kto sobie masakruje kolana to jest to dla mnie dziwne. Aczkolwiek musze przyznac, ze niektorzy w Pure poprawiaja. Czyli jednak mozna.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: BlackPR Uwaga: to był czarny PR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.10, 09:55 Pozdrawiam pracowniczkę Shape z Galerii Mokotów i gratuluję czarnego PR w kiepskim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Uwaga: to był czarny PR 01.02.10, 13:35 ale już dawno nie ma już Shape w Galerii Mokotów;) Odpowiedz Link Zgłoś
chrisu_gd Re: Uwaga: to był czarny PR 01.02.10, 14:28 A co jest tam teraz tak btw? Bo coś chyba jest. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Uwaga: to był czarny PR 01.02.10, 14:34 Holmes Energy, tak samo w Arkadii, gdzie również wcześniej był Shape Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: TRAGEDIA Re: Opinie - Pure fitness IP: *.4web.pl 18.03.10, 15:57 Jeśli chodzi o PURE to jedna wielka porażka!!! Ten w Łodzi w Manufakturze. Niestety kupiłem "kota w worku". Obiecali dwie sale fitness, tia są dwie salki fitness!!! Małe i bez rewelacji. Obiecali super sprzęt CARDIO, tia jest, ale nie dodali że odstępy między maszynami będą od 5 do 10cm!!! Trenując ze swoim pulsometrem jeszcze pół biedy bo tętno mam w zegarku, ale przy okazji moje tętno jest na 4 maszynach wokoło mnie:))) REWELACJA. Nikt nie jest pewien czy to jego HR. Miały być wiosła, no będą podobno, ale chyba na suficie, lub w szatni bo nie ma tam nawet kawałka wolnego miejsca! Przed i po treningu by się porozciągać trzeba poprosić kogoś z obsługi by cię "przypilnował" na sali fitness jeśli jest wolna, bo samemu za szybę wejść nie można, żenada!NIe ma ani poręczy ani drabinek!!! Sprzęt siłowy daje radę, wszechstronny, duży wybór, lecz odstępy dosłownie na żyletkę pomiędzy maszynami. Teraz najlepsze!!! By dostać się do szatni trzeba przebrnąć przez cały klub, przez całą siłownie, pomiędzy ćwiczące osoby, w brudnych butach, z piachem i innymi ciekawymi rzeczami pod podeszwą. Rewelacja. Kolejną masakrą jest tam kadra, ludzie chyba z łapanki z rynku z manufaktury! Osoby z fitnessu podobno spoko,ale klocki ("samozwańczy trenerzy personalni" ) to jakaś pomyłka. Negują Twój trening!!! Mam problem z lewą łopatką, więc wykonuję ćwiczenia na stabilizację łopatki, a tu magle podbiega jakiś Krzysiek i mówi " co ty robisz! szkoda czasu, lepiej zrób to co Ci się przyda", wyrywa mi z ręki rączkę, wciska drążek i każe robić ćwiczenia na biceps (dwugłowy ramienia), oczywiście mu nie przerywam by się może czegoś fajnego dowiedzieć :) TRAGEDIA!!! Ich wiedza jest oszałamiająca! Kolega mówi, że na BOSU jeden mówi CYCEK :) heh no tak BOSU i cycek to jest to. W sałnie suchej panuje oszałamiająca temperatura 79 stopni Celsiusza. Generalnie nasrane tyle sprzętu na tak małej powierzchni, że to aż traci cały urok. Czytałem o sali tylko dla kobiet. Tak oczywiście jest, ale wielkości jak toaleta, lub kuchnia w bloku hehe. Porażka. Miejsca nieco więcej przy mijaniu się z inną osobą niż w pociągu PKP IC. Rezygnuję, mam na to całe szczęście 10 dni. A miało być tak pięknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Fitness FAN Re: Opinie - Pure fitness - manufaktura IP: *.aster.pl 05.04.10, 15:35 Cóż nie ma miejsc idealnych Ja chodziłem do Gymnasion obok, klubu już nie ma bo zbankrutował, Pure z pewnością wie jak zrobić biznes. I nie przesadzajmy ćwiczyć się da, sprzęt mają świetny, nowy i czysty po szatniach można biegać i nie boję się wejść pod prysznic, karnety tylko open bez podziłów i ograniczeń!!!...ale jesli komuś nie chce się ćwiczyć to każda wymówka jest dobra P. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja Re: Opinie - Pure fitness - manufaktura IP: *.toya.net.pl 21.04.10, 11:11 jak dla mnie to nie jest silownia do robienia dobrej formy.5 osob cwiczacych ta sama partie i tragedia.czekanie 10min zeby wykonac kolejna serie to pomylka.silownia dla ludzi ktorzy latami wygladaja tak samo i nie zalezy im na postepie.i dla dyrektorkow w dresach za 1500zl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: eaaaaaaa Re: Opinie - Pure fitness - manufaktura IP: *.toya.net.pl 01.03.13, 00:44 a mnie zdziwiło jak dziś zatrzymali dowód w zamian za kartę wejścia ;D Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Niesmak Re: Opinie - Pure fitness - manufaktura IP: *.lodz.mm.pl 30.12.13, 09:46 W nr 46 i 47 Wysokich Obcasów był wydrukowany kupon upoważniajacy do darmowego wejścia do dowolnego klubu Pure w dniach 23.11-31.12 . Z jednego kuponu skorzystałam bez przeszkód w Pure-Manufaktura . Natomiast w przy drugim ,a miało to miejsce w dniu 29.12 około godz. 16.00 , początkowo mnie wpuszczono po czym do szatni weszła osoba z obsługi i poprosła o uiszczenie 50 PLN. Proszę kierownictwo Pure-Manufaktura o zareagowanie na tak nieprofesjonalną obsługę. Odpowiedz Link Zgłoś
luiza586 Re: Opinie - Pure fitness 26.05.10, 17:30 Ja również odradzam te w Manu w Łodzi Jestem bardzo rozczarowana , podobno na rezygnacje mam 10 dni ale okazało się ze chcą mnie obciążyć kosztami administracyjnymi w wysokości 150 zł.Niestety musiałam zrezygnować bo zaszłam w ciąże, i muszę leżeć w łóżku ale pani manager to niezbyt interesowało Moim zdaniem są to oszuści. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: grzechu Re: Opinie - Pure fitness IP: 85.222.87.* 27.05.10, 23:10 Wiesz, według mnie trzeba patrzeć na to co się podpisuje bo na pewno są tam punkty które mówią o rezygnacji. Co nie zmienia faktu, ze masz racę, iż jest to trochę chora sytuacja. Ja do Pure chodzę w Wawie do Blue City i jeszcze nie spotkałem się całe szczęście z żadnymi nieprzyjemnościami ze strony personelu. Odpowiedz Link Zgłoś
rozenrot Re: Opinie - Pure fitness 01.06.10, 17:38 Ja jestem zadowolony z Pura w Blue City ze wzglądu na trenerów osobistych. Normalni fajni instruktorzy, a nie niemiłe buraki jak w niektórych siłowniach:/ Odpowiedz Link Zgłoś
majke12 Re: Opinie - Pure fitness 03.06.10, 22:24 Czytam ten wątek i odnoszę wrażenie, że niektóre osoby piszą chyba o jakimś innym klubie. Chodzę do Pure w Blue City i jestem naprawdę zadowolona. Mam możliwość chodzenia na treningi przed południem, kiedy jest dużo mniej ludzi. Trenerzy, sprzęt, zajęcia i sam klub są jak najbardziej w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Głos Re: Opinie - Pure fitness IP: *.lodz.mm.pl 01.01.14, 12:08 W nr 46 i 47 Wysokich Obcasów był wydrukowany kupon upoważniający do darmowego wejścia do dowolnego klubu Pure w dniach 23.11-31.12 . Z jednego kuponu skorzystałam bez przeszkód w Pure-Manufaktura . Natomiast w przy drugim ,a miało to miejsce w dniu 29.12 około godz. 16.00 , początkowo mnie wpuszczono po czym do szatni weszła osoba z obsługi i poprosiła o uiszczenie 50 PLN. Proszę kierownictwo Pure-Manufaktura o zareagowanie na tak nieprofesjonalną obsługę. Odpowiedz Link Zgłoś
antonja Re: Opinie - Pure fitness 16.09.15, 09:13 Czy ma ktoś pożyczyć paragon na kwotę 140 zł z sierpnia 2015 r za wpłatę w Pure ? Pure po raz drugi nie dał mi paragonu przy wpłacie gotówką , nie mogę się doprosić szczególnie paragonu z sierpnia a teraz żądają ponownej wpłaty. Po za tym, nie oddają wejściówek , korzystają z nieuwagi klubowiczów i nie oddają wejściówki a później żądają za nową wejściówkę 25 zł. PILNOWAĆ WEJŚCIÓWEK DO KLUBU !!!!!!! Kombinacje i nieuczciwość nie wiem czy pracowników recepcji czy menadżerka udaje , że nie widizi co się dzieje??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ania Re: Opinie - Pure fitness IP: *.chello.pl 01.06.10, 18:38 Purw fitness jest w porządku, profesjonalna obsługa i przystępne ceny. Jeden z najlepszych klubów do których uczęszczałam. Najbardziej przypadł mi do gustu optymizm trenerów, mogłam ćwiczyć bez zażenowania. Odpowiedz Link Zgłoś
abdullah_abdullah Re: Opinie - Pure fitness 02.06.10, 16:33 > Purw fitness jest w porządku, profesjonalna obsługa i przystępne ceny. Jeden z > najlepszych klubów do których uczęszczałam. Najbardziej przypadł mi do gustu > optymizm trenerów, mogłam ćwiczyć bez zażenowania. dobrze, brawo, tak trzymać, pamietajcie ze wątki z opiniami przeciwnymi były i będą usuwane Odpowiedz Link Zgłoś
judtka12 Re: Opinie - Pure fitness 08.09.10, 15:31 Ja słyszałam dużo dobrego o klubie Pure w Krakowie (na Kazimierzu). Sama się jeszcze nie zapisałam, ale mam zamiar od października, bo koleżanki zachwalają i i cały czas mnie namawiają, a patrząc na ich ofertę - faktycznie warto się nimi zainteresować. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Opinie - Pure fitness IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 08:04 Ja jestem bardzo zadowolona z Pura i w Złotych i w Blue City:) niestety jestem zmuszona sprzedac karnet Open na 3 miesiace: Karnet jest Open czyli na wszystko- basen,sauna,siłownia,jacuzzi,wszystkie zajęcia na sali fitness(m.in pilates,joga, sexy dance, taniec brzucha, salsa, areobic, zajęcia ala wojskowe i wiele wiele innych) i wszędzie czyli cała Polska:) jedynie czego nie obejmuje to solarium i osobisty trener. Karnet będzie wydany na Ciebie więc przy zgubieniu karnetu nadal można chodzic do klubu:) Karnet nie został jeszcze aktywowany więc z 3 miesięcy nie traci się ani jednego dnia!!!!!!!!!! Karnet będzie wydany w Pure w Złotych Tarasach i będzie to karnet platinium czyli najbardziej prestiżowy w Polsce. Karnet nie ma limitu dziennego więc można cały dzień spędzic w klubie:) Karnet upoważnia również do zniżek w wybranych sklepach w Złotych Tarasach-wszystkie zniżki są wymienione na str internetowej klubu:) Cena w klubie: 350 zł za miesiąc + 95 aktywacja czyli razem 1145 zł Moja cena: 1000 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! za 3 miesiące razem z aktywacją!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! niestety cena nie jest do negocjacji, ponieważ pieniądze są mi potrzebne na leczenie bliskiej mi osoby!!!!!!!! zainteresowanych proszę o pilny kontakt pod numer 604-779-860 lub mail venustalareina@gmail.com kontakt jest o tyle pilny gdyż leczenie jest bardzo pilne Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ol Re: Opinie - Pure fitness IP: 109.243.199.* 10.09.10, 21:53 czego to ludzie nie wmysla zeby sie czegos pozbyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Opinie - Pure fitness IP: 94.254.243.* 01.10.10, 09:26 Chyba Pani coś się pomyliło albo chce Pani wyłudzić pieniądze. Karnet nie kosztuje 350 tylko 280 zł!!!!!! Oszustka, nie kupujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
miszmasz12 Re: Opinie - Pure fitness 08.10.10, 09:58 Cześć Dziewczyny, Niedawno zaczęłam treningi w Pure i jestem strasznie zadowolona! Momentami jest ciężko, zwłaszcza, że przez długi czas nie ćwiczyłam, ale instruktorzy świetnie radzą sobie z motywowaniem ;) Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: XXX Re: Opinie - Pure fitness IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.10, 16:32 Zdecydowanie nie polecam!!i nie chodzi tu o sprzęt oraz atmosferę ale o bezprawne działanie pracowników Pure. Ostatnio dowiedziałam się, nie wpłynęła moja opłata za uczestnictwo w klubie oraz że muszę uiścić należność. Po sprawdzeniu konta okazało się, że należność została pobrana przez Pure w kwocie wyższej niż zawarta w umowie co najgorsze pobrano mi ją nie z konta które deklarowałam w umowie (zdarzyło mi się płacic kartą do innego konta). Pracownik Pure podrobił mój podpis i sam wystawil stałe zlecenie do banku bez mojej wiedzy!!!! Oczywiście w Pure wszyscy są zdziwieni !! Czekam na rozstrzygniecie tej sprawy bo oczywiście nikt nic nie wie.... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ? Re: Opinie - Pure fitness IP: *.home.aster.pl 13.10.10, 00:25 Negatywne wątki są wszystkie kasowane :/ ciekawe czemu??? Odpowiedz Link Zgłoś
joggerka Re: Opinie - Pure fitness 13.10.10, 09:39 Pure przełozyl otwarcie klubu w Poznaniu na 5-7 listopada (w umowie od 14.10 lub 19.10, nie pamiętam dokładnie, w każdym razie połowa października)...zapewniają, że pierwsza wplata będzie przesunięta na listopad, ale trochę niefajnie, że nie zechciało im się powiadomić zapisanych osób (np. mailowo) odpowiednio wcześniej. Nie wiem, czy moj telefon miał na to jakiś wplyw, ale w koncu dzisiaj rano ktoś napisał,ze klub otwierają pozniej... No chyba, ze moja umowa nie zostala wczesniej wklepana do systemu i tak pozno mnie powiadomiono. Tak naprawdę to mogłabym się wybrać 14.10 z torbą do pure i zastać zamknięte drzwi.... Może się czepiam, ale skoro w umowie jest połowa paźdzernika, to miło by było z ich strony być w kontakcie z klientami od samego poczatku... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ? Re: Opinie - Pure fitness IP: *.home.aster.pl 13.10.10, 19:45 Ja jestem ciekaw czy powtórzą błędy Gymnasionu??? Odpowiedz Link Zgłoś
julka47 Re: Opinie - Pure fitness 15.10.10, 06:20 A co sądzicie o PURE w Płocku ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: bubu Re: Opinie - Pure fitness IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.11.10, 16:13 Pure w Lubinie pani Kasia super. Trenerzy nie wiem nie korzystałem. Trochę dużo ludzi na zimę się pozapisywało,lekki tłok. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Opinie - Pure fitness IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.11.10, 20:30 Co sądzicie o PURE w Lubinie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: meggi Re: Opinie - Pure fitness IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.10, 16:01 Nie nie nie i jeszcze raz NIE dla Purea. Notoryczne pobieranie podwójnych opłat, które umieszczaja sobie na koncie w celu uzyskania zysku z odsetek..a zwrot właścicielowi w ciągu 14 dni bez rekompensaty... Jeżeli ktoś ma ochotę na comiesięczne problemy to zapraszam. Ja ich będę omijała szerooookim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ja84 Re: Opinie - Pure fitness IP: *.ghnet.pl 26.10.10, 11:53 A ja chodzę do Pure w Krakowie (Gal. Kazimierz) i jestem bardzo zadowolona:) Duży wybór urządzeń do ćwiczeń i trenerzy, którzy poświęcają nam dużo uwagi. Polecam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adam Re: Opinie - Pure fitness IP: *.home.aster.pl 07.11.10, 20:34 Nie nie nie i jeszcze raz NIE dla Purea. Notoryczne pobieranie podwójnych opłat, które umieszczaja sobie na koncie w celu uzyskania zysku z odsetek..a zwrot właścicielowi w ciągu 14 dni bez rekompensaty... Jeżeli ktoś ma ochotę na comiesięczne problemy to zapraszam. Ja ich będę omijała szerooookim łukiem. Potwierdzam! Trenerzy wciskają tylko personalne treningi, bo muszą podobno jakieś targety wyrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Judtka12 Re: Opinie - Pure fitness IP: *.ghnet.pl 08.11.10, 14:02 Dziwne, ja się nie spotkałam z tym, co opisujesz...Może to jakiś odosobniony przypadek? Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: Opinie - Pure fitness 13.11.10, 01:36 Płacę raz na kwartał kartą kredytową. Kolega płaci gotówką też co kwartał. Zero problemów. Chodzimy od ponad roku do Złotych Tarasów i jesteśmy zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: fitnessmanka Re: Opinie - Pure fitness IP: *.ghnet.pl 19.11.10, 14:29 ja takze place karta i nigdy nie mialam problemow z platnosciami, nigdy tez nie zostalo ode mnie pobrane za cokolwiek dwa razy... jestem bardzo zadowolona z Pure w Krakowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cwiczacy Re: Opinie - Pure fitness IP: *.net.pbthawe.eu 12.01.11, 16:54 Pure fitness pestka, odradzam rozmowy z recepcjonistka joanna niestety powitała mnie z oburzona mina mówiacą "czego chłopie chcesz"?! Następnie zbyła mnie w nietaktowny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zawiedzina Re: Opinie - Pure fitness PŁock IP: 80.48.4.* 18.11.10, 15:24 Ludzie tam pracujący to jakaś żenada. . Wciskają ludziom kit byle tylko zostać członkiem klubu. Następnie gdy już przychodzisz na zajęcia nie interesują się człowiekiem. Zatrudnieni tam ludzie "obsługują" swoich zanjomych itd. Niekompetentność menadżera klubu p. P. to oddzielny temat. Z mioich znajomych zrezygnowało już 10 osób. NIE POLECAM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
joggerka Re: Opinie - Pure fitness PŁock 21.11.10, 14:16 Tydzień temu otworzyli pierwszy klub w Poznaniu i póki co zapowiada się obiecująco...martwi mnie jednak zbyt mała ilość szafek, ok 19 jest tyle ludzi, ze dziewczyny muszą czekać, aż ktoś zwolni szafkę... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: berdot Re: Opinie - Pure fitness PŁock IP: unknown 24.11.10, 07:50 Obiecująco???ja właśnie wycofałam umowę, próbowałam 4 razy za każdym razem ta sama sytuacja. Klub reklamowany głośno, wyobrażenie z rzeczywistością inne:( 1. klima tam chyba nie działa, za kazdym razem jest tam tak duszno, że wypijam 2 razy tyle wody, w pewnym momencie musiałam wyjść do łazienki schlodzić twarz, bo myślałam,że zemdleję 2. tłum ludzi, by poćwiczyć na sprzęcie siłowym czekałam za każdym razem 10 minut, co za sens treningu obwodowego, który powinien być seriami, jeśli czeka się tyle czasu 3. sprzęt do aerobów, nie wiem czy ludzie należąct do klubu nie znają dezynfekcji po zakończonym treningu? ćwiczą, pocą się i złażą z bieżni nawet nie przecierając papierem 4.20 minut czekałam na wolną szafkę w szatni, obsługa mnie poinformowała że mogę ewentualnie skorzystać z szafki na zewnątrz szatni, sorry ale nie zamierzam w gaciach paradować przed ludźmi 5. czekanie na wejście do klubu, na szafkę to koszmar, mam ograniczony czas, mogę poświęcić 2-3 razy w tygodniu ok 1,5 godziny (dziecko małe w domu), chcę wejść do klubu, szyko sie przebrać , zrobić swoje, prysznic i do domu, jak czekam 20 minut to zostaje mi godzina na trening 6. raz poszłam na 7.00 rano- brak papieru toaletowego:( brak płynu do dezynfekcji ale szafki były wolne;) Mam porównanie, bo przeszłam 2 lata w Nautilusie, rok w Niku, rok w Gymnasionie, z tych klubów Pure na razie zajęło u mnie ostatnią pozycję, choć miało być tak ekstra, Pure poszedł niestety na ilość a nie na jakość. Zapisali ogromną ilość osób, wiecej niż klub jest w stanie przyjąć i zapewnić komfort, nie jakiś wysoki, ale tzw. standard Zapisałam się skuszona ofertą, i tym, że praktycznie mam 5 minut do domu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Opinie - Pure fitness PŁock IP: *.icpnet.pl 26.11.10, 08:50 - co do klimy, to wydaje mi się, że jest coraz lepiej (pierwszego dnia była masakra i wszystkie lustra zaparowały na sali fitness), podobają mi się chociazby mini wiatraczki na biezniach, zawsze cos...ja naleze do tych osob, ktore lubią się spocić na siłowni czy zajeciach, bo przynajmniej wiem, ze to "cos daje", oczywiscie po tym obowiazkowy prysznic, a nie szybkie ubieranie i do domu...bleee -sprzetu na silowni rzeczywiscie malo, oprocz duzej ilosci biezni i orbitrekow (i tak chwala im za to), brakuje mi np. maszyn do trenowania miesni brzucha,albo sa gdzies schowane - plyny do dezynfekcji juz sie pojawily, kwestia tego, czy klubowicze sa przyzwyczajeni z tego korzystac - szafki...no tak...wieczorem jest masakra, projektant chyba nie mial wyobrazni, mogli zostawic szafki z gymnasionu - tam nigdy nie czekalam na wolną, nawet po samym otwarciu - samo wejscie do klubu - nie wiem, czy to moze tylko moje wrazenie, ale za kazdym razem kiedy wchodze wieczorem i pojawia sie dluzsza kolejka, laski w recepcji gdzies chodza dookola zamiast stanac przy ladzie i wszystkich szybko obsluzyc mam nadzieje, ze pure bedzie uczyl sie na bledach, a nie ze bedzie jeszcze gorzej...trzeba byc dobrej mysli. mi tez odpowiada lokalizacja, wiec coz...trzeba przebolec najgorętszy okres... a i jeszcze na koniec ciekawi mnie w jaki sposob "rozpoznawane" sa osoby ktore moga uczestniczyc zarowno w zajeciach jak i na silowni od tych, ktore maja oplacona tylko silownie. przy wejsciu na zajecia nikt nie sprawdza jaka maja karte, nikogo to nie obchodzi...a roznica w płatnościach w ciagu roku to 312 zł...piechotą nie chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dejwid Re: Opinie - Pure fitness Poznań Pestka IP: *.izacom.pl 29.11.10, 00:14 Witam wszystkich zainteresowanych PURE POZNAŃ Zapisałem się we wrześniu. Otwarcie było planowane na połowę października ale faktycznie miało miejsce w połowie listopada ( podobno po Gymnasionie założono plomby na liczniki elektryczne i nie można było korzystać z prądu na potrzeby remontu). Ale do rzeczy :) 1. Lokalizacja - jak dla mnie ok, 10 minut pieszo z domu, dojazd tramwajem chyba też ok. 2. Nie mam porównania do innych miejsc więc mogę być nieobiektywny. Sprzęt nowoczesny Matrix. Narazie widziałem że jedna bieżnia jest niesprawna, reszta działa ok. 3. Koleżanka też miała okazję skorzystać z szafki na korytarzu, była to środa godzina 19:00. Nie wiem jak duże są szatnie damskie o chyba jest ich dwie ale w męskiej nie ma opcji szafek na zewnątrz. Może więcej kobiet przychodzi do PURE niż mężczyzn. 4. Klima chyba działa ale wczoraj kapało z niej na podłogę ( podłożyli ręczniki ) w miejscu jakiegoś agregatu nad sztangą w prawym rogu. 5. Widać, że zaczynają kombinować z powierzchnią. Wcześniej stał tam duży baner i gablota z reklamą opasek a teraz jest tam mały kącik chyba do rozgrzewki i rozciągania. Liczę, że zrobią podobnie z ringiem bokserskim, z którego nie wiele osób korzysta. Widziałem że ćwiczyło tam tylko dwóch panów z instruktorką. Można w tym miejscu dostawić inne sprzęty aby więcej osób mogło coś ćwiczyć. 6. Instruktorzy chyba są ok., pomagają i pokazują ja ćwiczyć na sprzęcie ale widać że więcej opieki poświęcą gdy się wykupi trening personalny za chyba 130 zł. Nic za darmo 7. Tak jak ktoś wcześniej napisał, jak duża kolejka to jedna pani obsługuje co sprawia że kolejka się nie zmniejsza za szybko. 8. Jeśli chodzi o frekwencję o w tygodniu 18:00 – 21:00 największy szczyt. W sobotę o 18:00 pustki. Jest to chyba zrozumiałe. Jeśli ktoś wykonuje trening obwodowy, może mieć kłopot z dostępnością sprzętu gdyż jest zajęty. 9. Częsta przypadłość jaką zauważyłem to sporo osób ćwiczy na sprzęcie i sobie na nim odpoczywa lub pisze smsy, trzeba ich przeganiać aby móc poćwiczyć. Mam również nadzieję, że poczytają wszelkie uwagi w necie i coś zmienią. Podobno od początku grudnia wchodzi opłata członkowska lub administracyjna, z tego co kojarzę to wynosi ona coś koło 200 zł chyba więc może to przyhamuje napływ ludzi. Moja ocena to 4/5 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Opinie - Pure fitness Poznań Pestka IP: *.icpnet.pl 29.11.10, 09:30 "Koleżanka też miała okazję skorzystać z szafki na korytarzu, była to środa godzina 19:00. Nie wiem jak duże są szatnie damskie o chyba jest ich dwie ale w męskiej nie ma opcji szafek na zewnątrz. Może więcej kobiet przychodzi do PURE niż mężczyzn." szatnia damska jest jedna, a te kilka szafek na korytarzu i tak szybko zostaje zajetych. ok. 18-20 na zajęcia przychodzi masa dziewczyn, więc można to było przewidzieć. " Klima chyba działa ale wczoraj kapało z niej na podłogę ( podłożyli ręczniki ) w miejscu jakiegoś agregatu nad sztangą w prawym rogu." Czasami kapie, podobnie jak w Gymnasionie, ale zdaję sobie sprawę, że nie tak łatwo przystosować budynek do nowym potrzeb. Pewnie problem jest po stronie konstrukcji/parametrów klimy. "Widać, że zaczynają kombinować z powierzchnią. Wcześniej stał tam duży baner i gablota z reklamą opasek a teraz jest tam mały kącik chyba do rozgrzewki i rozciągania. Liczę, że zrobią podobnie z ringiem bokserskim, z którego nie wiele osób korzysta. Widziałem że ćwiczyło tam tylko dwóch panów z instruktorką. Można w tym miejscu dostawić inne sprzęty aby więcej osób mogło coś ćwiczyć." Z tego co wiem, to mają być prowadzone normalne zajęcia z boksu - teraz trwają zapisy, więc ring raczej nie zniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Opinie - Pure fitness Poznań Pestka IP: *.microplan.pl 30.11.10, 12:57 Idę dzisiaj ( wtorek ) w godzinach 18:30 - 20:00 zobaczymy czy coś się zmieniło w stosunku do tego co piszesz. Mam nadzieję, że nie będzie tłumów i czekania na maszynę 5 minut. Podobno ostatni dzień zapisów bez opłat manipulacyjnych i ostatni dzień wypowiezeń umowy po 15 dniach więc może będzie jakieś przetasowanie ( zniechęconych i zachęconych ). Napiszę jutro jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dejwid Re: Opinie - Pure fitness Poznań Pestka IP: *.izacom.pl 30.11.10, 23:12 Byłem dzisiaj w Pure około godziny 19.15. Liczba osób duża, ciasno w męskiej szatni, szafek wolnych mało (taka pora). Robię trening obwodowy więc niestety miałem trudności z dostępnością sprzętu. Trochę to mało motywujące ale trzeba będzie przeganiać ludzi typu: posiedzę i popatrzę na sufit, popiszę sms, pooddycham troszkę. Nie jestem profesjonalistą ale uważam że niektóre osoby nie potrafią się zachować na siłowni albo nie powinny tam przychodzić na ploty i perdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Hanka Re: Opinie - Pure fitness Poznań Pestka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.11, 17:29 Nie słuchajcie pozytywnych opinii o tej instytucji. To jedna wielka ściema. Nie ma szans nawet leżąc nieprzytomni w szpitalu nie macie możliwości rezygnacji z karty członkowskiej telefonicznie, mailowo chyba, że was dowiozą do Pura i wniosą na górę! LEŻ NIEPRZYTOMNY ALE PŁACIĆ ZA KAŻDY AKTUALNY I NASTĘPNY MIESIĄC MUSISZ < BO CIĘ STRASZĄ WINDYKACJĄ. To takie małżeństwo z baaardzo kosztownym rozwodem!!! System opłat nastawiony jest na zdarcie z was opłaty członkowskiej bez jakiegokolwiek wyjątku!!! Nie dajcie się wmanewrować w polecenie zapłaty( np. zmieńcie wzór podpisu) ponieważ automatycznie będą wam ściągać z konta członkowskie bez względu na wasze uczestnictwo lub jego brak. WSZYSTKIM TKWIĄCYM W TYM UKŁADZIE SERDECZNIE ŻYCZĘ ZDROWIA, NIE KORZYSTANIA Z DŁUGICH NAGŁYCH WYJAZDÓW, NO I MOŻE CHODŹCIE PIESZO , BO KAŻDY POWAŻNIEJSZY WYPADEK KOMUNIKACYJNY BĘDZIE WAS KOSZTOWAŁ NIE TYLKO ZDROWIE, ALE RÓWNIEŻ OPŁATY ZA NIC I TO WCALE NIE TAKIE NISKIE!!! MOJA OCENA TO 0/5 ZA SZACUNEK DLA CZŁONKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: Opinie - Pure fitness Poznań Pestka IP: *.147.3.113.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 17.02.14, 06:19 Mam pytanie odnosnie płatności. Czy jezeli zmienie wzór podpisu,kwota nie zostanie sciągnieta? Odpowiedz Link Zgłoś
agata416 Re: Opinie - Pure fitness PŁock 18.05.11, 08:09 Jeżeli chodzi o kadrę, to trzeba długo prosić żeby coś wyegzekwować, chyba mają za dużo klientów bo ich olewają, w końcu za darmo tego nie robią, a my jako członkowie również za darmo tam nie chodzimy!!! W spa nigdy nikogo nie ma, trzeba mieć naprawdę farta żeby umówić się do kosmetyczki, na zabieg czy masaż!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: xxx Re: Opinie - Pure fitness PŁock IP: *.play-internet.pl 17.12.12, 18:51 uwazajcie co podpisujecie z tym klubem, niesety podpisałam umowe zaznaczajac,że bardzo mozliwe ze raczej nie będę chodzic i rzeczywiście tak było , teraz wydzwaniają do mnie ,że mam płacic z czegoś z czego nie korzystałam- ani razu mnie tam nie było :P Odpowiedz Link Zgłoś
regene Re: Opinie - Pure fitness PŁock 11.08.14, 16:44 Cześć, jeżeli ktoś z Was jest w trakcie poszukiwań odpowiedniego dla siebie klubu fitness w Płocku to na tej stronie można znaleść sporo przydatnych informacji kursinstruktorafitness.pl/fitness-plock/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Opinie - Pure fitness PŁock IP: *.004.c67.petrotel.pl 17.10.14, 20:58 siłownia była fajna w Płocku RODOS ale upadła na własne życzenie <<szefa>> hahahaha który sam siebie tak nazywał! gburowate, nadete chamisko, które miało żal do całego swiata, ze do niego przychodzi!!!!!!!!!!zamiast sie starac o klientów, ten pseudo szefik pokazywał foooooochhhhyyyyyyyyyyyyyyyyy jak baba przed okresem!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rogue Re: Opinie - Pure fitness IP: *.static.tvk.wroc.pl 30.11.10, 23:59 a czy ktoś slyszał o tym żeby rozwiązac umowe to tylko cesja albo zaswiadczenie od lekarza, ze nie mozna brac udzialu w cwiczeniach?bo ja sie dzis o takim newsie dowiedzialam/ Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Opinie - Pure fitness IP: *.microplan.pl 01.12.10, 10:32 W dniu podpisywania umowy, konsultantka PURE powiedziała że można ją rozwiązać z ważnych powodów np. wyjazd z Polski, przeprowadzka do miasta tam gdzie nie ma PURE. jesli chodzi o inne argumenty rozwiązania umowy to również można użyć tematów zdrowotnych ale nie mówiła nic o tym, że musi zaświadczenie lekarza zobaczyć. Jest to jednak bardzo możliwe ponieważ wtedy bedzie miała pewność że klient nie ściemnia. Trochę to sztywne bo komuś może sie odechcieć po 3 miesiącach i powinien mieć prawo do rezygnacji wcześniej niż 12 miesięcy ale niestety Pure zabezpiecza się finansowo w ten sposób. Nie wiem czy nie można pokombinować coś z poziomu banku gdzie ma się obciążane konto np. zablokowac polecenie zapłaty :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marttt Re: Opinie - Pure fitness IP: *.icpnet.pl 01.12.10, 10:51 Nie mam zamiaru rezygnowac z pure, ale czy macie w ogóle na umowie napisane, ze jest to umowa na minimum 12 miesięcy? bo albo jestem ślepa albo tego nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: magda Re: Opinie - Pure fitness IP: 95.108.67.* 01.12.10, 22:14 a dostaliscie plecaki? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Juz nie klientka Re: Opinie - Pure fitness IP: 85.222.87.* 02.12.10, 22:06 Ostrzegam przed metodami tej firmy zwiazanymi z platnosciami. W lipcu tego roku poprosilam o zmiane formy platnosci na polecenie zaplaty. Podpisalam stosowny formularz, szczesliwa, ze platnosci beda zalatwiac sie same. Sierpien i wrzesien mialam zawieszenie, w pazdzierniku bylam na zajeciach. Pod koniec pazdziernika dostalam smsa, ze zalegam z platnosciami. Zaraz tam zadzwonilam, przypominajac, ze jest polecenie zaplaty, pani z recepcji twierdzila, ze nie zostalo jeszcze zaakceptowane przez bank. Zadzwonilam do banku, nieprawda, zostalo zaakceptowane juz w sierpniu, tylko Pure nigdy nie zglosilo zadnego zapytania - po prostu nie pobieralo tych pieniedzy. Z powrotem zadzwonilam do Pure, pani obiecala przekazac temat do administracji i dzwonic do mnie, jakby byly jakiekolwiek problemy z platnoscia w listopadzie. Cisza. Po czym pod koniec listopada dostaje smsa, ze zalegam z platnosciami juz za kilka miesiecy (sic!). To juz przekroczylo moja wytrzymalosc, postanowilam zlozyc wypowiedzenie. Pojawilam sie w ostatnim dniu listopada w recepcji z propozycja, ze pojde im na reke, i zaplace za trzy miesiace dzis, a do konca grudnia reszte (bo to nie moja wina, ze doszlo do takiego spietrzenia i takiej kwoty naraz placic nie bede) i ze chce zlozyc wypowiedzenie. No to sie zaczela jazda. Najpierw pani na recepcji probowala mi wmowic, ze moja umowa jest na 12 miesiecy (patrzac w komputer), ale to nieprawda, bo umowa zostala zawarta na czas nieokreslony z jednomiesiecznym okresem wypowiedzenia. No to pani zmienila front i powiedziala, ze wypowiedzenie moze przyjac tylko menedzer. A ten koles (wyjatkowo "ofensywny" mlody czlowiek) oznajmil, ze nie przyjmie ode mnie wypowiedzenia, bo zalegam im pieniadze, w zwiazku z czym, mam zaplacic wszystko, albo wypowiedzenia nie bedzie! Co za bezczelne typy. Sprawy wypowiedzen reguluje umowa, regulamin oraz kodeks cywilny, maja obowiazek przyjac wypowiedzenie, nie ma to zadnego zwiazku z platnosciami. Ja na to,ze nie mam mowy, jak zadeklarowalam, zaplace za trzy miesiace, ale musza przyjac wypowiedzenie. Facet niemalze zaczal na mnie krzyczec, ja wciaz powtarzalam, ze musza przyjac wypowedzenie. W koncu zadzwonilam do prawnika, zeby tam przyjechal (swiadczylby dla mnie), wtedy rura mu zmiekla, przyjeli wypowiedzenie, ja zaplacilam to, co zadeklarowalam i zobowiazalam sie pisemnie do uregulowania reszty do konca grudnia. Godzine ta dyskusja trwala! Co oni chcieli zyskac? Nedzne 200 zl, bo na tyle tylko zdolaliby mnie naciagnac odmawiajac przyjecia wypowiedzenia (gdybym je wyslala poczta, zamiast zlozyc osobiscie, moj okres wypowiedzenia bylby o miesiac dluzszy, a nie widzialam powodu, by za kolejny miesiac placic). I dla takiej gotowki tak sie traktuje klienta? (bylam u nich prawie rok). Uwazajcie tez na punkt 3.8 w regulaminie, ktory mowi, ze maja prawa zatrzymac sobie pobrane platnosci na pokrycie kosztow zwiazanych z rozwiazaniem umowy. W praktyce oznacza to, ze jesli dajecie im pozwolenie zaplaty, moga sobie sciagnac dowolna kwote, a potem ja zatrzymac bez zadnego konkretnego uzasadnienia (koszty to moga sobie wymyslic jakiekolwiek). A wielu klientow zniecheconych problemami z platnosciami (a to niby z karty kredytowej nie moga sciagnac, a to polecenia zaplaty zrealizowac) placi gotowka/karta na recepcji, bedac nieswiadomymi, ze to oznacza, ze moga im ponownie sciagnac ta kwoty z karty/rachunku na podstawie wystawionego upowaznienia. Moja noga wiecej tam nie postanie. Polecam rowniez lekture tego watku. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dejwid Re: Opinie - Pure fitness IP: *.izacom.pl 02.12.10, 22:57 Zastanawia mnie w Twojej wypowiedzi zdanie " Sierpien i wrzesien mialam zawieszenie" czy to oznacza, że nie chodziłaś na zajęcia a jednocześnie myślałaś że nie będzie pobrana opłata ? Z tego co wiem oni nie mają czegoś takiego jak zawieszenie więc zaległość jest "uzasadniona". Powiedz czy dobre rozumiem. Twoje niezadowolenie jest uzasadnione w wyniku ich bałąganu i braku pobierania PLN z konta przez 3 miesiące a tu nagle trzeba płacić 300 zł na raz. Mam nadzieję, że nie będę miał takiej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Juz nie klientka Re: Opinie - Pure fitness IP: 85.222.87.* 05.12.10, 20:43 Tak, wiedzialam, ze sa oplaty za okres zawieszenia, nie byly one jednak sciagane z mojego konta, pomimo aktywnego polecenia zaplaty. I nikt mnie o tym nie poinformowal. Do zaplacenia naraz bylo duzo wiecej niz 300 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Dejwid Re: Opinie - Pure fitness IP: *.izacom.pl 05.12.10, 23:59 Dziwna sprawa, mam nadzieję że mnie nie dotknie. Mamy jednak 5 grudnia a Pure nie pobrał z mojego konta jeszcze swoich 99 złotych. Mogę im o tym przypomnieć ale sami mówili że pierwszego dnia każdego miesiąca będą pobierać co jest dla mnie logiczne z punktu widzenia biznesu, muszą mieć kasę na opłatę rachunków, wynargodzeń, kosztów napraw sprzętów i wynajmu. Nie są to małe pieniądze no ale jeśli im się nie śpieszy to ich sprawy ale nie chciałbym aby stracili płynność z tego powodu. Ktoś dzisiaj rzucił w szatni (Pure Poznań Pestka) hasło, że zapisali 3000 członków ( 99 zł miesięcznie każdy) co chyba jest nienajgorszym wynikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Opinie - Pure fitness IP: unknown 08.12.10, 12:12 Hej, wczoraj od 18.00 w Pestce tłum ogromny, nie było na czym ćwiczyć a na maszyny do ćwiczeń siłowych czekania na 10 minut, co mija się z celem przy treningu obwodowym w którym robi się krótkie przerwy między kolejnymi ćwiczeniami. Za dużo ludzi za mały klub. Drugi problrm płatności!!! zaczynam się bać, na dzień dzisiejszy nie pobrano mi płatności za grudzień, choć w komunikacie z banku mam info, że utoworzone zostało zlecenie dla Pure i w zleceniach stałych mam. W recepcji klubu przy wejściu kolejka, okazało się, że panie kasowały płatności za grudzień???!!! kartą lub gotówką bez ściagania z konta???!!! tłumaczyły, że Pure zmienił bank i będą podpisywać nowe zlecenia płatności, ktoś coś o tym wie? obawiam się, że zapłacę a drugi raz zejdzie mi z konta??? skoro ma być nowa umowa to rozumiem, że najpierw Pure powinien anulować poprzednią umowę zlecenia zanim podpiszę nową. Co wy z tym robicie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Opinie - Pure fitness IP: *.microplan.pl 08.12.10, 12:54 Przewidywałem że tak się stanie na podstawie opinii na innych osob rowniez z tego forum oraz systuacji n amoim koncie. Mamy dzisiaj 08.12.2010, z mojego konta nic nie zeszło a jak zapowiadali będzie schodziło 1 dnia każdego miesiąca co jest logiczne jeśli chcą mieć płynność firmy. Na koncie pojawiła sie informacja o poleceniu zapłaty i jakas kwota zeszła mi z konta w wysokości 0,03 zł ale nie wyjaśniałem o co z nią chodzi. Idę tam dzisiaj i sie okaże jak to wygląda ale myślę, że może być niezły dym ze strony klientów i poprostu nie zgodzą się na płacenie na miejscu mają aktywne polecenie przelewu bojąc się podowjnej opłaty. Z tymi tłumami to niestety prawda, za wiele się nie zmienia i chyba się nie zmieni. Mam tylko nadzieję że konkurencja to jakoś wykorzysta i zmobilizuje Pure do działania na korzyśc klienta aby czuł się u nich lepiej. Oczywiście można się tam zjawić o 21:00 no ale wtedy większośc z nas chyba już je kolację i ogląda tv przed pójściem spać :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: misia Re: Opinie - Pure fitness IP: *.icpnet.pl 08.12.10, 15:14 masakra..ide tam dzisiaj na 18...przy kolejkach i jeszcze dodatkowych platnosciach to chyba bede musiala sie tam pojawic o 17, zeby zdazyc na zajecia. to jest koszmar! do gymnasionu wychodzilam z domu na pol godziny przed zajeciami i mialam wolna szafkę i czatowalam juz na zajecia na 10 min przed rozpoczeciem...a tutaj ciagle ryzyko, czy zdazysz sie w spokoju przebrac, czy nie... ps. kasy mi tez nie sciagneli....a co jesli nie bede miala dzialaj ze soba karty ani gotowki?;/ nie wpusczczą mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Opinie - Pure fitness IP: *.microplan.pl 08.12.10, 16:01 Powiedz proszę czy róznica w tłumie między Gymnasionem a Pure zalezy od powierzchni klubu, liczby sprzętów, czy czegoś innego ? Nigdy nie byłem w Gymnasionie ale wydaje mi się, że pwoierzchnia jest taka sama bo nie mogli powiększyć ani pomniejszyć bo jak i gdzie ? może Gymnasion miał mniej członków ale z tego co wiem tam akceptowali karty MultiSport a w Poznaniu chyba sporo ludzi taką posiada ? Daj znać jak było Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: misia Re: Opinie - Pure fitness IP: *.icpnet.pl 09.12.10, 13:22 a wiec tak...jesli chodzi o sprzet, to biezni i orbitrekow jest zdecydowanie wiecej, ale za to innych sprzetów jest mniej (tzn nie powtarzają się). Gymnasion miał dodatkowo siłownię dla kobiet, co odciążało w znacznym stopniu salę koedukacyjną. Tłum gromadzi się też z tego powodu, że prawie o połowie mniej jest zajęć na sali fitness (mimo, że jest druga sala do spinningu i yogi, to nie jest w pełni wykorzystywana także do innych form zajec ruchowych). w Gymnasionie były 2 sale i były wykorzystywane w tym samym czasie (w konsekwencji było chyba ok 80-90 zajęć tygodniowo do wyboru, a w pure tok. 40-50 (nie liczyłam dokładnie, ale słyszałam takie liczby). W rezultacie, wszystkie laski chcące poskakać, potanczyć, poćwiczyc czy to na tbc czy na stepie (w tym jestem tez ja) gromadzą się o jednej porze, czyli pomiędzy 18-20...wtedy tez jest problem z wolnymi szafkami. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ewa Re: Opinie - Pure fitness IP: *.dynamic.chello.pl 22.01.13, 18:57 Może ktoś z Was wie jak odzyskać pieniądze od Pure Jatomi ?! Jestem z Wrocławia Zapisałam się w październiku do klubu który miał zostać otwarty od 02.01., niestety termin został przesunięty o prawie trzy miesiące więc umowa nie została dotrzymana i mogłam się wypisać co uczyniłam.Stwierdziłam że jak otworzą klub to się dopiero zapiszę. Pod koniec grudnia rozwiązałam umowę ale żeby odzyskać pieniądze to już nie takie proste, miałam otrzymać je w ciągu 7 dni ale do tej pory dalej nie ma zwrotu , na maile nikt nie odpowiada, osoby prowadzące stoisko Pure nie wiedzą co mówić , więc właściwie nie ma żadnego kontaktu. Chcę już w tym tygodniu zgłosić to na policji bo nie widzę szans na odzyskanie własnych pieniędzy ale moze ktoś z was wie z kim się skontaktować i jak ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sonia Re: Opinie - Pure fitness IP: *.centertel.pl 11.05.13, 22:14 lepiej omijaj ten klub z daleka..banda Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tomek Re: Opinie - Pure fitness IP: *.microplan.pl 09.12.10, 15:44 Wczoraj pan na froncie powiedział że banki odrzuciły im podania o pobieranie kasy z konta klienta, możliwe że nie zaakceptowali druków które każdy z nas podpisywał czyli umowy członkostwa. Gdybym był bankiem, również odwaliłbym taki dokument. Podobno teraz mają stworzyć nowy ładny dokument dla każdego do podpisu i poślą do banków. W styczniu mają pobierać z konta automatem, w grudniu płatność na miejscu. Wczoraj, środa 19:00, nie dużo ludzi. Dało się nawet pogadać z instruktorem. Rozmowa okazała się nie taka straszna, może nie była to konwersacja trener-uczeń ale ogólne jego opinie na temat miejsca, sprzętu i ćwiczących. Odpowiedz Link Zgłoś
runcentre Re: Opinie - Pure fitness 10.12.10, 15:35 Jedna rzecz mnie dziwi - mają już kilka klubów, druki pewnie wszędzie te same, dostali nagrodę za jakiś tam najlepszy klub roku, a nagle bank im odrzuca formularze...nie skonsultowali tego wcześniej z bankami czy radcą prawnym? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anka Re: Opinie - Pure fitness IP: unknown 13.12.10, 14:35 dalej nie wiem o co chodzi, ja zapłaciłam przy wejściu bo nie mogą z konta ściagnąc bo zmieniają druki, moja koleżanka która wypełniła taki sam druk polecenia jak ja(zapisała się 2 dni wcześniej niż ja we wrześniu) ma już ściągnięte z konta. Czy niektóre banki uznają druk a inne nie? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa Re: Opinie - Pure fitness IP: 95.108.67.* 16.12.10, 20:31 dostalam dzisiaj smsa, ze odrzucilo moje polecenie zaplaty (w inteligo)...pewnie beda mnie scigac teraz na recepcji;/ i strace duzo czasu na ta biurokracje... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: GosiaK Re: Opinie - Pure fitness IP: *.ghnet.pl 20.12.10, 12:56 ja chodzę do Pura w krakowie w gal kaz. Nie będę się kłócić jak jest w innych miastach, ale w krakowie wszystko jest ok. nigdy się nie spotkałam z problemami z płatnościami o których piszecie...a co do tłoku, to cóż..wszystko zależy od godziny...i tak jest w każdym klubie. Ja mam to szczęście, że pracuje na 2 zmiany więc 3 razy w tygodniu mogę chodzić rano i wtedy jest super. A i polecam zajęcia dodatkowe. Na wysokim poziomie i zawsze ciekawie praowdzone Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: borys najlepszy instruktor w Pestce Poznań IP: unknown 22.12.10, 09:15 A nie orientujecie się który waszym zdaniem trener personalny jest najlepszy w Pestce? nie mogę się zdecydować, czytałem wszystkie opisy kadry i mam dylemat:( może już ktoś ma trenera i może go polecić? muszę zrzucić parę i kilo i nabrać masy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Zz Re: najlepszy instruktor w Pestce Poznań IP: *.icpnet.pl 07.02.11, 22:14 Główna menadzerka w pure fitness w pestce jest bardzo niemila!! Powinna dawać przykład pozytywna postawa swoim podwładnym. Jest to absolutny brak profesjonalizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: najlepszy instruktor w Pestce Poznań IP: *.icpnet.pl 15.02.11, 00:17 a pokaz mi tam choc jedna osobe profesjonalnie podchodzaca do klubowiczow Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Lila Re: najlepszy instruktor w Pestce Poznań IP: *.play-internet.pl 09.05.11, 22:19 To fatalnie jak czytam te wypowiedzi,bo w Red Fitness wcale nie jest lepiej... Panie w recepcji - każda mówi co innego, w szatni masakra - ciasno, nie ma jak się swobodnie poruszać a grafik do tego kompletnie niedostosowany... Instruktorzy bardziej się sobą zajmują niż ludźmi... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: byly Re: najlepszy instruktor w Pestce Poznań IP: *.icpnet.pl 15.02.11, 00:16 w tym klubie tego nie osiagniesz ten klub to klapa Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Gość Re: najlepszy instruktor w Pestce Poznań IP: *.echostar.pl 03.12.11, 19:13 Chodzę do Pestki prawie od początku, co do trenerów to uważam, że to absolutna porażka i to na całej linii. Bardzo często widzę jak ktoś źle wykonuje ćwiczenie przez co może nabawić się kontuzji jednak jeszcze od ponad roku nie widziałem żeby jakikolwiek trener w Pestce podszedł do takiej osoby i wytłumaczył jej jak wykonywać poprawnie dane ćwiczeni. Zawsze też powinien być jeden trener do dyspozycji ćwiczących aby pomagać którego znaleźć to sukces , ja osobiście na początku sam pytałem się jak wykonywać poprawnie ćwiczenia których nie byłem , jednak usłyszałem że mam się zapisać na trening personalny. Pomagają i tłumaczą tylko jak się weźmie trening personalny za który trzeba zapłacić 130 zł za ok 45 min. Ja na taki trening za 130 zł ze względu na postawę trenerów nigdy nie pójdę.Więc jeśli ktoś nigdy nie ćwiczył to od Pure w Pestce bym nie zaczynał chyba, że chcecie wydać parę razy po 130 zł. Chciałem na koniec dodać, że to nie tylko moja opinia ale również wielu klubowiczów Pestki. Co do sprzętu i obsługi w recepcji to nie mam żadnych zastrzeżeń bo jest na najwyższym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ada Re: Opinie - Pure fitness IP: *.dynamic.chello.pl 01.06.12, 18:18 pure Bonarka Kraków NIE POLECAM OSZUKUJĄ PRZY PODPISANIU UMOWY I PRZY ROZWIĄZANIU SĄ SAME PROBLEMY SAMA MARKA PURE JEST OK ALE LUDZIE ZATRUDNIENI TAM SĄ BARDZO NIEPROFESJONALNI Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gabi Re: Opinie - Pure fitness IP: *.adsl.inetia.pl 17.07.12, 12:47 od początku istnienia PURE we Włocławku jestem jego klientką. Dziś dostałam smutną STRASZNĄ dla mnie wiadomość:( Po raz ostatni dziś ma zajęcia Sylwia - WSPANIAŁA INSTRUKTORKA I CUDOWNA OSOBA. Prawdziwa Profesjonalistka i bardzo serdeczna i pomocna dziewczyna. Wspaniale prowadziła u nas zajęcia ze STEPU, ABT, ABS i Strechingu, stwierdziłabym nawet ze najlepiej!!! Od przyszłego tygodnia zajęcia prowadzić ma Asia, której pod wielką wątpliwość poddaję sposób w jaki prowadzi zajęcia. Nie wiem w czym tkwi fenomen tej dziewczyny, bo 3x byłam u niej na zajęciach i z każdych wyszłam, zresztą... nie tylko ja... I proszĘ powiedzcie mi... jak to jest, że to ona właśnie dostaje wszystkie zastępstwa??? nawet za Kingę, której nikt nigdy nie dorówna w CYCLINGU, a teraz odchodzi SYLWIA??? A ZA NIĄ ASIA??? ZRÓBCIE COŚ PROSZĘ... W IMIENIU SWOIM, DZIEWCZYN Z KLUBU I WŁOCŁAWSKIEGO PURE, bo za chwilę nie będzie do kogo iść na zajęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gliwice GRAFIK Gliwice Opinie - Pure fitness IP: *.dynamic.chello.pl 08.11.12, 20:53 wpisujcie kluby gdzie są najczęstsze zmiany grafiku!!!brrrr oraz gdzie są grafiki inne drukowane inne na tablicy i inne w internecie :(( ja twierdzę, że Gliwice górują :( Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Opinie - Pure fitness IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 19:29 Witam. Zapraszam na moja stronę OSZUKANI PRZEZ PURE! Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: oszukana Re: Opinie - Pure fitness IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.13, 13:52 Pure to oszuści i złodzieje!! Ostrzegam, ściągają kase z konta, mimo, iż termin wypowiedzenia minął. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: dorota Re: Opinie - Pure fitness IP: *.centertel.pl 11.05.13, 22:10 zablokuj karte lub konto Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: anonim Re: Opinie - Pure fitness IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 15.06.13, 21:37 W Bydgoszczy byly rozdawane zaproszenia do wykorzystania jako karnet jednodniowy, zawarta byla tam informacja,ze klub posiada rowniez saune . W klubie okazalo sie,ze nie ma ani sauny,ani polowy rzeczy zawartych w zaproszeniu. Odradzam ,dziekuje ,dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
lenkaaa1990 Re: Opinie - Pure fitness 12.10.14, 12:54 Zgadza się! miałam podobnie... dawno miałam już zakończoną umowe w Pure katowice a oni mimo tego ściągali mi kase z konta. Nie miałam akurat w tym czasie srodków na koncie bo wiedziałam że żadne płatności nie będę mi ściaane. Niestety Pure zrobił inaczej i taki interes kosztował mnie nie 28 zł tylko dodatkowe 10zł ponieważ bank ściągnął sobie za nieudaną próbę zrobienia płatności! I kto miał mi za to zwrócić? Pure zwrócił mi kase po 3 tyg ale tylko 28 zł! Oni to wpłaty chcą mieć na już, a jak nie to sobie dodatkowo ściagają opłatę ale oni mogą zwlekać ze zwrotem gotówki! ZŁODZIEJE! Odpowiedz Link Zgłoś