Dodaj do ulubionych

Nie Engel zawinił

IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 22:15
Odkąt Polska awansowała do MŚ coś w tej drużynie staneło. I to na pewno nie
była wina Engela. On ten zespół na eliminacje pozbierał do kupy. Robił co mógł,
do końca szukał zawodników. Część kadry uznała się za gwiazdy i była strasznie
pazerna na pieniądze. Oni prawdopodobnie zniszczyli tą drużynę. Apropos meczu z
Portugalią to obrona zawaliła i to totalnie. Obrońcy nie dochodzili do
przeciwnika z piłką tylko stali metr od niego i czekali co zrobi.
Zagrali ustawieniem 4-3-3, a teraz nikt tak nie gra. Powinni zagrać 3-5-2 z
wysuniętym pomocnikiem. I jeszcze jedną rzeczą której nie mogę zrozumieć jest
wejście Rząsy dopiero w 70 minucie.
W meczu z USA Engel powinien dać szansę innym aby się mogli chociaż pokazać
(chociażby Głowacki)
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Engel zawinił IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 10.06.02, 22:19
      Gość portalu: stodi napisał(a):

> Odkąt Polska awansowała do MŚ coś w tej drużynie staneło. I to na pewno nie
      > była wina Engela. On ten zespół na eliminacje pozbierał do kupy. Robił co mógł,
      >
      > do końca szukał zawodników. Część kadry uznała się za gwiazdy i była strasznie
      > pazerna na pieniądze. Oni prawdopodobnie zniszczyli tą drużynę. Apropos meczu z
      >
      > Portugalią to obrona zawaliła i to totalnie. Obrońcy nie dochodzili do
      > przeciwnika z piłką tylko stali metr od niego i czekali co zrobi.
      > Zagrali ustawieniem 4-3-3, a teraz nikt tak nie gra. Powinni zagrać 3-5-2 z
      > wysuniętym pomocnikiem. I jeszcze jedną rzeczą której nie mogę zrozumieć jest
      > wejście Rząsy dopiero w 70 minucie.
      > W meczu z USA Engel powinien dać szansę innym aby się mogli chociaż pokazać
      > (chociażby Głowacki)
      Własnie sam sobie dajesz odpowiedź dlaczego pan Trener jest
      winny....Porównajmy...Osiąnięcia niejakiego zawodnika Bąka w dzisiejszym
      meczu...oraz wprowadzenie Rząsy...chyba domyślasz się co mam na mysli....

• Gość: stodi Re: Engel zawinił IP: *.tarnow.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 22:37
        Porównajmy...Osiąnięcia niejakiego zawodnika Bąka w dzisiejszym
        > meczu...oraz wprowadzenie Rząsy...chyba domyślasz się co mam na mysli....

Ale moim zdaniem, za słabą grę po meczu z Norwegią wygranym 3:0 nie odpowiada.
        Reprezentacja się rozleciała. Piłkarze zaczeli myśleć o pieniądzach i zapomnieli
        o piłce. Engel cały czas stosował te same metody podczas i po eliminacjach. Gdy
        zespół się rozlatywał próbował ratować sytuację. Ale to nie on go niszczył. Po
        eliminacjach wszyscy widzieli go jako bohatera narodowego, teraz już go chcą
        zmienić. Gość jest wstanie zrewolucjonizować kadrę. On też chce z nią coś
        osiągnąć i pokazał już raz, że potrafi. Ja mówię, niech ma jeszcze szansę w
        eliminacjach do EURO. A zmiany w meczu które przeprowadził i sam skład uznał za
        słuszne(a napewno bardzo wiele osób się z tym nie zgodzi).

• Gość: Fagoo COOO? IP: *.toya.net.pl 10.06.02, 23:04
          Przepraszam ale się uniosę.
          Co to KURRWA ma znaczyć "Gdy zespół się rozlatywał próbował ratować sytuację"
          I co zrobił. Katastrofę z wielkim hukiem. Tak się składa że jedynym zadaniem
          Engela było zrobić tak żeby mu się zespół nie rozlatywał.
          To mu się nie udało. A one chce jeszcze :-)
    • Gość: dkl Re: Nie Engel zawinił IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 22:21
      • Gość: cacy Re: Nie Engel zawinił IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 22:33
        u nas to jest albo kompletna apatia albo wytaczamy husarie - jestesmy
        najlepsi,zagramy w finale itd - takie frazesy...mi sie podobali slowency -
        powiedzieli - my tu nie przyjechalismy z wielkimi ambicjami tylko sie dobrze
        pokazac i dobrze grac.jak sie uda ok a jak nie dramatu nie ma...u nas to jest
        wszystko albo nic. reklamy-otwierasz lodówke a tam Hajto i spółka.wielki
        napompowany balon. jestem zdania ze każde nadęcie kończy się puszczeniem bąka a
        smród jaki powstanie po przegranych meczach na MS bedzie wąchał engel- jego
        łatwiej zmienic niz przyznac sie do braku boisk,szkolenia,slabej
        ligi,rozpadających się stadionów i braku wszystkiego w polskiej piłce.
        kto wie czy engel to nie najjasniejsza postac w polskiej ekipie na tych
        smutnych finalach.powinien zostac
        • Gość: darek Re: Nie Engel zawinił IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 22:41
          zawinił
    • Gość: marek Re: Nie Engel zawinił IP: *.naklo.sdi.tpnet.pl 10.06.02, 22:57
      Cała polska piłka nożna to jedno wielkie bagno. Jaką drużynę może mieć kraj,
      którego prezesem związku piłkarskiego jest osoba, która walnie przyczyniła się
      do jej
      upadku, Michał Listkiewicz. To on m.in. wprowadził cały system sprzedawania
      meczy, przez co piłkarze w Polsce w większości meczy nie grają lecz tylko
      markują grę, gdyż wiedzą, że wynik jest już wcześniej ustalony. Przy okazji
      warto sprostować opinię, że jest on znanym i cenionym byłym sędziom
      międzynarodowym. Na mistrzostwach świata w 1982 roku był jedynym z wszystkich
      powołanych na tę imprezę arbitrów, który nie sędziował żadnego meczu jako
      sędzia główny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka