Gość: FortyNine Re: Szczęście, że Collina kończy karierę... IP: *.adsl.inetia.pl 09.03.05, 09:31 Szczęście, że Collina kończy karierę bo najlepiej ostatnio się nie spisuje. Fatalny błąd!!! Smutne, że maszyna z Londynu gra dalej :-( jedyna drużyna która mogła ją wyeliminować to Barca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypep Czy bramkarz Chelsea jest downem? IP: 70.84.247.* 09.03.05, 10:01 W kazdy razie tak wyglada. Czy klub z takimi pieniedzmi nie mogl sobie pozwolic na kogos lepszego i twarzowego? Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Czy bramkarz Chelsea jest downem? 09.03.05, 10:50 nieładnie, naprawdę nieładnie tak sie o innym człeku wyrazać (już pominę milczeniem fakt niezbyt przyjemnego potraktowania ludzi chorych). A co do meritum: bramkarz ma bronić, nie po wybiegach dla modeli szlajac sie. Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duffa A jak lekarze oceniaja twoj stan umyslowy? IP: *.aster.pl 09.03.05, 13:04 Zapewne patrzenie w lustro musi cie strasznie frustrowac, wiec musisz sie na innych odreagowac, ale kiepsko trafiles, bo Cech akurat jest dosc przystojny. Polecam czepiac sie takich "przystojniakow" jak Puyol czy Ronaldinho, a jesli koniecznie chcesz sie wyzyc na Chelsea, to Duff uroda nie grzeszy (choc szybszego pilkarza ze swieca szukac)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cristos Re: A jak lekarze oceniaja twoj stan umyslowy? IP: 193.170.62.* 09.03.05, 18:22 Ze swieca szukac? No cos ty. Wystarczy spojrzec na drugie skrzydlo. Niedlugo po kontuzji wraca Robben. Szkoda, ze nie gral z Barca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duffa Re: Duff IP: *.aster.pl 10.03.05, 02:36 Owszem, Robben nie dość że bardzo szybki, to i z większą maJestrią (że Szpaka zacytuję) niż Duffer nogami władający, mimo to sądzę, że gdyby ich jednocześnie z bloków startowych wypuścić (na długośc boiska np.), to jednak Duff byłby te kilka sekund przed Robbenem (a kilanaście przed każdym innym piłkarzem). Z niego (DD) taki sprinter a la bullterier - wystarczy wypuścić mu piłkę daleeeko do przodu i dobiegnie do niej szybciej niż bramkarz oddalony od niej o 2-3 metry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd BARCA OUT IP: *.waw.prokom.pl 09.03.05, 10:41 ulżyło koneserom piłki. Jeźcy bez głowy out Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killy Re: Dziś rewanżowe mecze 1/8 finału Ligi Mistrzów IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 09.03.05, 11:00 Coz,taki to kraj ze wiekszosci "gosci" brakuje argumentow na udowodnienie swych racji.Posilkuja sie wiec totalnym zjechaniem przeciwnika... Kocham Barce od 1995,po latach chudych mialy przyjsc lata tluste okraszone triumfem w Champ.League-a tu niby-najbardziej-kompetentny-sedzia-na-swiecie zapomina pogadac z asystentem.Oki,mogl tego nie widziec(glosy o wypaczeniu wyniku-przemilcze,bo mowy o tym byc nie moze...),zaden sedzia by tego nie dostrzegl-ale asystent musial widziec ten ewidentny faul Carvalho(przeciez w piatce nie mial prawa tknac Victora-a "najlepszy obronca swiata" absolutnie go uziemil!!!).Musial go widziec i powinien byl to zglosic.Ile jeszcze piekna futbolu zabija ludzkie pomylki... Mowicie ze "chelsea!och...","Mourinho!och...","Lampard!och...","Terry!och...".A ja zastanawiam sie komu kibicowaliscie wszyscy 5 lat temu gdy chelsea szwedala sie w ogonie premiership(pewnie man.u,milanowi i innym ktorzy akurat swiecili chwilowe sukcesy,ehhhh...).To co ma teraz jest jedynie zasluga srebrnikow romka.Ale nie interesuje mnie to-bo,majac swiadomosc zrodla ich sukcesow,mam wielki respect dla ich precyzji i konsekwencji(dopiero w 10.kolejce potrafili 'wymyslec' inny wynik niz 1-0,hihi...),genialnego taktyka Mourinho oraz indywidualnych umiejetnosci zawodnikow.Jednak wobec piekna Barcy i geniuszu Gaucho-Chelsea ulegla wczoraj.I powinna byla odpasc-gdyby nie blad sedziego jak z sennego koszmaru.Moze i ta bramka nalezala im sie,z przebiegu gry w tej chwili i ze slabosci Barcy w powietrzu.Ale nie w takich okolicznosciach.Barca zostala oszukana a prawdziwemu kibicowi pozostaje bol i lzy... Chwala wygranym,Chwala pokonanym. I niech zwycieza urok futbolu-a nie ludzka omylnosc.Tego Wam,i sobie zycze... A La Barca zwyciezy kiedy indziej.Gdy romus zbiednieje:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madafaka Re: Dziś rewanżowe mecze 1/8 finału Ligi Mistrzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 11:58 >Mowicie ze "chelsea!och...","Mourinho!och...","Lampard!och...","Terry! >och...".A >ja zastanawiam sie komu kibicowaliscie wszyscy 5 lat temu gdy chelsea szwedala >sie w ogonie premiership 5 lat temu wszyscy kibice Chelsea byli jeszcze w przedszkolu :D Odpowiedz Link Zgłoś
ulryk Re: Dziś rewanżowe mecze 1/8 finału Ligi Mistrzów 09.03.05, 20:02 killy napisał:"...a prawdziwemu kibicowi pozostaje ból i łzy" Boże!Człowieku!Za kogo Ty się masz?!Prawdziwym kibicem jest każdy,kto kocha futbol i przeżywa mecze swojej drużyny.A o tym kto, od kiedy i komu kibicuje nie chce mi się pisać.Napisałem wyżej.Kochasz Barce?Więc zrozum tego,kto kocha Chelsea,nie zaglądając mu także w metryke,bo to nie ma żadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: killy Re: Dziś rewanżowe mecze 1/8 finału Ligi Mistrzów IP: *.iry.warszawa.supermedia.pl 10.03.05, 10:52 Czytales "Futbolowa goraczke" Nicka Hornby'ego?Pewnie tak-wiec badz pewien ze zagladanie w metryczke nie bylo moim zamierzeniem:)Chodzi jedynie o 'staz',o bycie z druzyna na dobre i na zle,4 ever-i za to wlasnie pozdrawiam serdecznie.Bo wszystkim tym,czym dla mnie jest Football Club(si,zalozyli Ja Anglicy:) Barcelona,4 U jest Chelsea Football Club.I za to-szacunek... Bol i lzy nad tym ze triumfuje ludzki blad(gdyby czwarta bramka padla w inny sposob,pokornie milczalbym bowiem,gratulujac zasluzonego triumfu w najwspanialszym meczu sezonu...)a nie piekno europejskiej pilki.Bo kazdy 'prawdziwy kibic' widzial tego wieczora,ktora druzyna grala futbol ladniejszy.Chelsea grala jednak skuteczniej-i za to Jej chwala! Na koniec-Wyobraz sobie jak Ty czulbys sie wobec takiej bramki w takim meczu przeciwko Twojej Druzynie.Czulbys jak kazdy kibic-bol i lzy... :) Pozdrawiam,Ulryku Odpowiedz Link Zgłoś
ulryk Re: Dziś rewanżowe mecze 1/8 finału Ligi Mistrzów 10.03.05, 22:17 Wszystko ok.Ja też w euforii swojej po meczu,nie pomyślałem,że dla kibiców Barcelony ten wynik to dramat,"ból i łzy".Ale nie łam się Killy,mistrz Hiszpanii będzie w tym sezonie z Katalonii!Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyniu Re: Dziś rewanżowe mecze 1/8 finału Ligi Mistrzów IP: *.one.pl 09.03.05, 11:22 Dziwne że nikt nie widzi że karnego nie powinno być. Obrońca wyskakując do główki został sfaulowany przez atakującego piłkarza (zdaje sie Eto'o), który skoczył z rospędu na Ferejre. Rozumiem jednak to ponieważ komętarz D. Szpakowskiego oraz ze studia TVP polegał tylko na podziwie Ronaldinho i jego kolegów. Wygląda na to że patrząc na mecz kibice sugerują się tylko komentarzem i nie wierzą w to co jest na ekranie. Chelsea była lepsza i musze się zgodzić tym razem z himerycznym J. Mourinho że sędziowie się nie popisali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fil Wywalcie tego eksperta z gazety!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.05, 12:18 Nie mogący pogodzić się z porażką, nie no, ja już nie daję rady, ten ekspert gazety jest żałosny,niech on się najpierw uda do fryzjera,a potem zacznie mecze opisywać....Eto'o nazwany małpą, Ronaldinho nie wytrzymał Napastnik Barcelony Samuel Eto’o powiedział, że stał się ofiarą rasistowskiego ataku po meczu Chelsea z Barceloną w 1/8 finału Ligi Mistrzów. Gospodarze pokonali kataloński klub 4:2 i awansowali do ćwierćfinału. Eto’o powiedział, że jeden z porządkowych Chelsea znieważył go, gdy szedł w kierunku tunelu dla zawodników. – Nazwał mnie małpą. Nazwał mnie małpą i jestem bardzo zły – powiedział po meczu Eto’o. Po końcowym gwizdku sędziego w okolicy zejścia do tunelu doszło do przepychanki oficjeli i porządkowych Chelsea z Ronaldinho. Brazylijski piłkarz został sprowokowany przez Andre Villasa, szefa grupy poszukiwaczy talentów Chelsea, który podszedł do ławki Barcelony i zaczął pluć w jej kierunku. Ochrona szybko opanowała sytuację, ale w tunelu prowadzącym do szatni nie wytrzymał nerwowo Carles Puyol, który o mało nie pobił się z ochroniarzem. Ciekawe jak szanowny ekspert gazety zachował by się w takiej sytuacji,Ludzie to jest Liga Mistrzów,obowiązują jakieś zasady,a Angole standardowo,po chamsku i poniżej wszelkiej godności,jak można pluć na zawodnika schodzącego do szatni????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ◙◙◙♪♪♪@@@@@@@@@@@ Bóg Ronaldinho! Ależ ON jest BOSKI!!! IP: *.quarknet.pl / 83.16.19.* 09.03.05, 12:19 JAK ON CUDOWNIE ZAKRĘCIŁ TĄ NÓŻKĄ!! NO JA BYM TAK NIE POTRAFIŁ! A POTEM STRZAŁ Z KRÓTKIEJ NOGI! OLALALALA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KIBIC RONALDINIO--- NAD CZŁOWIEK MAGIK IP: 213.25.164.* 09.03.05, 13:13 DLAMNIE RONALDINIO TO JEST ONTOLOGICZNY DOWÓD NA TO IŻ CZŁOWIEK POCHODZI OD MAŁPY. PO ZA TYM JEST ON KIEPSKIM WRÓZEM BO CHALSEA GRA DALEJ A ON POWIEDZIAŁ IZ WE SRODE W LM NIEBEDZIE JUZ ZESPOŁOW ANGIELSKICH SMIEM TWIERDZIC IZ MOZE NIE BYĆ HISZPANSKICH. ALE TA SPRYTNA MALPIATKA Z MIEJSCA BRAMKI STRZELA TO FAKT WIĘC KARIERA MAŁPKI CYRKOWEJ PRZED NIĄ JEST I TO DOŚĆ DOBRZE PŁATNA. ZNAM CYRK W NIEMCZECH GOTOWY ZAPŁACIĆ NIEZŁĄ SUMKĘ ZA TAKIEGO ZWIERZACZKA . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciejKa Re: Dziś rewanżowe mecze 1/8 finału Ligi Mistrzów IP: *.echostar.pl 09.03.05, 14:13 To nie był czub!!! On po prostu podciął piłkę podbiciem!!! mówie to jako bezstronny kibic Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejklimek KONIEC Z TAKIM SĘDZIOWANIEM !!! 09.03.05, 15:02 Tak nie może być, w sporcie często zdarzają się niesprawiedliwe wyniki, ale trzeba to możliwie jak najbardziej ograniczyć. Nie może być taka sytuacja, że Barcelona odpada tylko przez to, że sędzia nie zauważa ewidentnego faulu na Eto'o w drugiej połowie. Gdyby Eto'o był bardziej wyrafinowany, to by padł bardziej teatralnie na murawę (jak na przykład większość Włochów robi) i byłby karny. Albo odpada Barcelona tylko dlatego, że sędzia nie widzi faulu na Valdezie po którym pada gol. Swoją drogą mecz był fantastyczny (świetna gra w ataku obu zespów).Powinna wejść dalej Barcelona. Nie lubię wybitnie Chelsea, jako klubu, ale uważam,że oni też powinni dalej przejść, bo grali naprawdę dobrze. Nie mylił się ten kto mówił, że taki powinien być finał. A tak....finał może wyglądać podobnie jak w zeszłym roku np. Lyon - PSV. Powiem krótko zauroczyłem się Barceloną po obejrzeniu kilku ich meczów. Jeszcze w zeszłym sezonie nie lubiłem Barcy, bo byli zbyt buńczuczni i zarozumiali (jak teraz Chelsea). Pozdrawiam mądrych kibiców i lubiących prawdziwy football, a nie taki w wykonaniu Chelsea w pierwszym meczu z Barcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojteksio Re: Dziś rewanżowe mecze 1/8 finału Ligi Mistrzów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 15:04 barcaniech sie wali i wywala bo to nie jej miejsce ronaldinho to wallony czrnuch Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejklimek Re: Dziś rewanżowe mecze 1/8 finału Ligi Mistrzów 09.03.05, 19:51 Wiesz co ty mówisz? Zastanów się? Odpowiedz Link Zgłoś
treboro Re: Dziś rewanżowe mecze 1/8 finału Ligi Mistrzów 09.03.05, 15:38 Nie ma to jak sedziowska wyprawka na emeryturke.... prawie emeryci nie powinni sedziowac tak waznych spotkan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Dziś rewanżowe mecze 1/8 finału Ligi Mistrzów IP: *.p-s-inter.net 09.03.05, 15:56 Piękny mecz,wielkie emocje i dramaturgia.Nic dodać nic ująć,ponieważ byliśmy swiadkami niebotycznego futbolu o jakim na Polskich boiskach możemy tylko pomażyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al0ne Re: Dziś rewanżowe mecze 1/8 finału Ligi Mistrzów IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.info 09.03.05, 17:15 No i znowu wygral antyfutbol i fux. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejklimek Re: Dziś rewanżowe mecze 1/8 finału Ligi Mistrzów 09.03.05, 19:50 Niestety masz rację. Mam tego powoli dość. Sędziowanie jast karygodne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meesh Rijkaard to żaden trener IP: 81.21.202.* 10.03.05, 11:15 Gra Barcelony to przede wszystkim improwizacja genialnych graczy. Nie widać w ogóle śladu ingerencji trenera. W "11" znalazło się 4 nominalnych środkowych pomocników - Deco, Gerard, Xavi i Ronaldinho. Przy słabszej dyspozycji van Bronkhorsta i Silvinho lewa flanka praktycznie nie istniała. Osamotnienie w ataku Eto'o pilnowanego przez parę Carvalho-Terry powodowało, ze schodził często własnie na lewą stronę. Było to o tyle bez sensu, że nie było piłkarza mogącego wejść na środek ataku z drugiej linii... Maxi Lopez powinien chyba jednak grać od początku, zamiast Iniesty, który pokazał się tylko raz. Mourinho z 11 rzemieślników stworzył ekipę mogącą wygrać z każdym przeciwnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś